Βάζα για λουλούδια Βοημία από την Τσεχική Δημοκρατία: είδη και χρήση στο εσωτερικό

 Βάζα για λουλούδια Βοημία από την Τσεχική Δημοκρατία: είδη και χρήση στο εσωτερικό

Τα μποέμ κρυστάλλινα αγγεία έχουν μακρά ιστορία της εμφάνισης και της ύπαρξής τους. Παρά την αλλαγή στις τάσεις της μόδας στο σχεδιασμό σπιτιών και διαμερισμάτων, τα αγγεία της Βοημίας διατηρούν τη δημοτικότητά τους. Χρησιμοποιούνται όχι μόνο για λουλούδια, αλλά και ως φωτεινή προφορά του εσωτερικού.

Σύντομη ιστορία του γυαλιού της Βοημίας

Η κατασκευή γυαλιού στην Τσεχική Δημοκρατία είναι μία από τις αρχαιότερες βιομηχανίες, γνωστή παγκοσμίως για πάνω από 600 χρόνια. Για πρώτη φορά, τα χρονικά αναφέρονται οι γυάλες από την Τσεχική Δημοκρατία στα μέσα του 13ου αιώνα. Και μετά από 300 χρόνια, ο αριθμός των τσεχικών γυάλινων εργαστηρίων έφθασε τις εκατοντάδες. Η ταχεία ανάπτυξη της δεξιοτεχνίας στην κατασκευή γυαλιού ξεκίνησε με τη μαζική μετεγκατάσταση των Σαξονικών πλοιάρχων και το έτος 1684 έγινε σπουδαίο στην ιστορία του γυαλιού.Ο Δάσκαλος Μούλερ έλαβε ένα ποτήρι τέτοιας καθαρότητας και διαφάνειας, που δεν έχει δει ποτέ πριν. Το γυαλί που προέκυψε ονομάστηκε "μποέμικο κρύσταλλο", αφού το δυτικό τμήμα της Τσεχικής Δημοκρατίας ονομάστηκε Βοημία. Μια νέα τεχνολογία κέρδισε γρήγορα δημοτικότητα σε όλη την Ευρώπη.

Στον 18ο αιώνα η παραγωγή γυαλιού στην Τσεχική Δημοκρατία ήταν στην κορυφή της ανάπτυξής της. Αγαπητέ γυάλινα μποέμ διακοσμημένα πολλά ευρωπαϊκά σπίτια βασιλιάδων. Το μποέμικο κρύσταλλο έχει γίνει ένα παράδειγμα που ακολουθεί τους φυσητήρες γυαλιού σε πολλές χώρες. Οι αιώνες παραδόσεις παρακολουθούνται προσεκτικά από τους σύγχρονους δασκάλους. Μέχρι τώρα, πολλές διαδικασίες γίνονται με το χέρι χρησιμοποιώντας παλιά τεχνολογία. Κάθε χρόνο παράγονται δεκάδες εκατομμύρια προϊόντων κρυστάλλου και γυαλιού με μοντέρνο σχεδιασμό. Τσεχικά γυαλικά που κατασκευάστηκαν τον 19ο αιώνα δεν χάνουν τη δημοτικότητά τους. Τα παλαιότερα αντίγραφα φυλάσσονται σε μουσεία ή δημοπρατούνται για μεγάλα χρήματα.

Είδη

Τα αγγεία της Βοημίας είναι γυαλί και κρύσταλλο. Η αρχή με την οποία το προϊόν θα αφορά το γυαλί ή τον κρύσταλλο βασίζεται στην παρουσία μολύβδου σε ένα βάζο. Τα απλά προϊόντα γυαλιού αποτελούνται από όχι περισσότερο από 4% μόλυβδο. Σε κρυστάλλους υπάρχει περισσότερο από 10%.Στην ελίτ κρύσταλλο, ο μόλυβδος αντιπροσωπεύει το 30%. Αυτό το εξάρτημα είναι πολύ σημαντικό για τη συνοχή του γυαλιού, καθώς αυτό καθιστά το γυαλί πιο εύκαμπτο και ελαστικό. Τι επιτρέπει στον κύριο να εκτελεί πιο δύσκολες και πολύχρωμες μορφές. Ο μόλυβδος δίνει στο γυαλί μια ειδική ανακλαστική και διαθλαστική ιδιότητα.

Τα γυάλινα βάζα της Βοημίας παράγονται με τρεις τρόπους: εμφυσημένα, τραβηγμένα και συμπιεσμένα. Η πρώτη ποικιλία εμφυσάται σε μορφή συγκεκριμένου πλάτους και ύψους. Τα τραβηγμένα είναι τεντωμένα με το χέρι, μόνο η βάση είναι στη μορφή. Έχουν ένα μεγάλο πόδι και παχιούς, λείους τοίχους.

Με τη μορφή των άκρων του προϊόντος χωρίζονται:

  • οι ομαλές άκρες διακρίνονται συχνά από χρώμα ή πολύτιμο μέταλλο.
  • τα γρανάζια δεν είναι πολύ κοινά, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν.
  • Οι τεμαχισμένες άκρες είναι χαρακτηριστικές για τα σχήματα σχεδιαστών.

Η ποικιλία των μορφών που παράγονται σήμερα είναι πολύπλευρη. Εξετάστε τις βασικές μορφές των βλεφαρίδων της Βοημίας για λουλούδια.

  • Κλασικά αγγεία για τα λουλούδια, έχουν συνήθως ένα μικρό σταθερό πάτο και σταδιακά επεκτείνονται προς τα πάνω.
  • "Jardiniere". Μια από τις πιο κοινές μορφές τσέχικου γυαλιού. Διαφέρει από την κλασσική μορφή από το μικρό της μέγεθος και το μικρό παχύ πόδι.σε στρογγυλό ή τετράγωνο στήριγμα.
  • Σχεδιαστής προϊόντα μπορεί να είναι της πιο ασυνήθιστης μορφής.
  • Βάζα στο πάτωμα. Πολύ μεγάλο και ογκώδες. Συχνά δεν χρησιμοποιούνται για τον προορισμό τους, αλλά οι διακοσμήσεις παίζουν ρόλο στο εσωτερικό.
  • Αντίκες. Έχουν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των πρωτότυπων αντιτύπων: ευφυΐα, μεγάλο αριθμό μικρών στοιχείων, παρουσία επιχρύσεων και μικρές λαβές στα πλάγια. Αγοράζονται από πραγματικούς γνώστες του τσεχικού γυαλιού και αποθηκεύονται ως ιστορικά αντικείμενα.

Στο χρώμα, υπάρχουν διαφανή, έγχρωμα και μικτά αντίγραφα. Η δημιουργία χρωματιστών κρυστάλλων είναι μια περίπλοκη διαδικασία που απαιτεί ειδικές γνώσεις και δεξιότητες. Ένα έγχρωμο στρώμα τοποθετείται πάνω σε ένα λεπτό διαφανές στρώμα κρυστάλλου και εφαρμόζεται εκ νέου ένα διαφανές στρώμα στην κορυφή. Μια τέτοια εργασία είναι πολύ επίπονη και γίνεται από πραγματικούς δασκάλους της τέχνης τους.

Το στρώμα χρώματος λαμβάνεται με την προσθήκη ορισμένων ορυκτών. Για παράδειγμα, το μαγγάνιο βαφές κρύσταλλο σε ροζ ή μοβ. Το οξείδιο του χαλκού δίνει μια μπλε απόχρωση. Για το γυαλί και τον κρύσταλλο, που παράγει την Τσεχική Δημοκρατία, χαρακτηρίζεται από μια άχρωμη περικοπή σε ένα πολύχρωμο φόντο. Δημιουργείται με την κοπή των σχεδίων στο στρώμα χρώματος, που ανοίγει το κάτω άχρωμο στρώμα.Τα γυάλινα αγγεία της Βοημίας, διακοσμημένα με καλλιτεχνική ζωγραφική, μοντελοποίηση, επιχρύσωση και ασήμι, αποτελούν μεγάλη επιτυχία.

Σύγχρονοι κατασκευαστές

Crystalite bohemia - Η εταιρεία, που δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2009, ενώνει δύο επιχειρήσεις που παράγουν γυαλί και κρύσταλλο. Πρώτον, το εργοστάσιο Svetla nad Sazavoysky υπήρξε από το 1967. Σήμερα είναι πλήρως αυτοματοποιημένη. Παράγει επιτραπέζια σκεύη για ποτά, αγγεία και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα.

Η δεύτερη επιχείρηση της εταιρείας Kvetna που βρίσκεται στην πόλη Strany. Έργα από το 1794. Όλες οι εργασίες σε αυτό το εργοστάσιο γίνονται με το χέρι. Επίσης το "Kvetna" ασχολείται με διάφορα διακοσμητικά γυαλιά. Και τα δύο φυτά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Το τιτάνιο προστίθεται στη γυάλινη μάζα, γεγονός που καθιστά τα προϊόντα πιο ισχυρά.

Εύρος προϊόντων Crystalite bohemia ενημερώνεται συνεχώς με νέες σειρές. Οι τελευταίες καινοτομίες των κλασσικών διαφανών αγγείων αγγέλου μποέμ εμφανίστηκαν σε σύνολα δώρων του Origami, Barley Twist, Casablanca, δυναστείας. Κάθε μοντέλο έχει δικό του σχεδιασμό και χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, η Καζαμπλάνκα είναι ένα τυπικό μποέμικο αγγείο στο στέλεχος με ένα όμορφο σχέδιο ανακούφισης. Όλα τα μοντέλα των συνόλων δώρων κατασκευάζονται με αυτόματη παραγωγή.

Αξίζει να σημειωθεί μια σειρά χειροποίητων Οπτικός ρυθμός. Πρόκειται για μια σειρά μοναδικών μποέμικων δεσμών σύνθετων σχημάτων. Διατίθεται σε διαφορετικά μεγέθη από 17 έως 29 και σε διαφορετικά χρώματα - πράσινο, ανοιχτό μπλε και μαύρο. Η ποικιλία των αγγείων για λουλούδια προσφέρει γυαλικά, γυαλισμένο και ομαλό κρύσταλλο, αποκλειστικά αγγεία και επιλογές με γυψομάρμαρο. Ο αριθμός των παραγόμενων μοντέλων είναι μεγαλύτερος από 400.

Πώς να επιλέξετε το σωστό κρύσταλλο;

Σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο, το κρύσταλλο της Βοημίας πρέπει να αποτελείται από γυαλί καλίου-ασβεστίου και οξείδιο του μολύβδου. Όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα σε μόλυβδο, τόσο ισχυρότερο είναι το βάζο. Τα δεδομένα σχετικά με το ποσοστό του μολύβδου σε κρύσταλλο μπορούν να βρεθούν σε μια ετικέτα χαρτιού που είναι κολλημένη στο προϊόν. Αυτό το κρύσταλλο μολύβδου δεν πρέπει να έχει λιγότερο από 24%.

Το ακριβές σημάδι ότι το αγγείο κατασκευάστηκε με το χέρι - μικρές διαφορές, καθώς και η ύπαρξη ραφής σύνδεσης στο κάτω μέρος. Εάν το μοτίβο κρυστάλλων λάμπει στο φως με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, τότε έχετε στα χέρια σας ένα ποιοτικό δείγμα. Η τιμή του προϊόντος εξαρτάται επίσης από το σχέδιο, όσο λεπτότερο και πιο κομψό είναι, τόσο πιο ακριβό είναι το στοιχείο.

Νιώστε την άκρη του αγγείου. Σε πραγματικό κρύσταλλο, θα πρέπει να είναι λίγο μυτερό, αλλά δεν κόβεται. Από το βάρος του προϊόντος πρέπει επίσης να δώσουν προσοχή.Δεν είναι απαραίτητο να ζυγίζετε το βάζο, απλά σηκώστε το. Ένα πραγματικό κρυστάλλινο βάζο θα είναι βαρύ.

Ελέγξτε την κρύσταλλο. Αφού χτυπήσει ένα βάζο με ένα μολύβι, ο ήχος θα πρέπει να διαρκεί περίπου 4 δευτερόλεπτα. Εάν το προϊόν παρουσιάζει ελαττώματα, φουσκάλες και ομίχλη, υποδείξτε τον στον πωλητή. Η παρουσία προβλημάτων στο προϊόν υποδηλώνει πλαστή ή κακή ποιότητα.

Βοημίας αγγεία στο εσωτερικό του σπιτιού

Οι μοντέρνοι εσωτερικοί χώροι είναι σε απόλυτη αρμονία με τα μεγάλα βάζα δαπέδου. Ασυνήθιστες μορφές κρυστάλλινα αγγεία χωρίς προσθήκες θα διακοσμήσουν αποτελεσματικά το δωμάτιο. Εάν αυτή η επιλογή σχεδιασμού είναι πολύ πρωτότυπη, μπορείτε να μείνετε στα αιώνια κλασικά. Οι τοίχοι από λεπτά παστέλ χρώματα, ένα μαρμάρινο τζάκι, ένας πολυεστέρας κρύσταλλος και ένας καθρέφτης σε χρυσό πλαίσιο θα υπογραμμιστούν με ένα χοντρό κρυστάλλινο βάζο με ένα μπουκέτο παιώνιας.

Σε γαλλικά και προβηγκιακά στυλ βάζα από κρύσταλλο με λουλούδια στον κήπο ή στο κήπο χρησιμοποιούνται συχνά. Στην Προβηγκία τα μεγάλα αγγεία δεν είναι αρκετά κατάλληλα. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε πολλά μικρά αγγεία του ίδιου στυλ με μια ποικιλία από λουλουδένιες ρυθμίσεις που θα γίνουν μια ελκυστική εσωτερική προφορά.Ένα μεγάλο βάζο με ερυθρελάτη ή ξηρά κλαδιά θα είναι μια θαυμάσια προσθήκη στην εορταστική χειμωνιάτικη διακόσμηση. Οι ξηροί κλαδιά θα πρέπει να φυλάσσονται σε αλατούχο διάλυμα για τουλάχιστον μία ημέρα για να τους δώσουν την επίδραση του παγετού. Είναι δυνατόν να διακοσμήσετε τέτοιες συνθέσεις με φώτα, χρωματιστές γιρλάντες και μικρές μπάλες. Η γιρλάντα LED θα δείχνει όμορφα τη διάθλαση των κρυστάλλων.

Το Crystal έχει μεγάλες διακοσμητικές ικανότητες σε αντίθεση με τα προϊόντα γυαλιού. Η κοπή και η χάραξη δημιουργούν επιπλέον ανακούφιση και εκφραστικότητα στα κρυσταλλικά προϊόντα. Και πολλές όψεις που διαθλούν το φως βοηθούν το προϊόν να λάμπει με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Τα κρυστάλλινα αγγεία είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι πολυτελών πολυτελών εσωτερικών χώρων. Για μακρύς αιώνες, οι χειροτεχνίες από κρύσταλλο αποτελούν σύμβολο πλούτου. Όλα τα αγγεία, ανεξάρτητα από το σχήμα, το μέγεθος και το σχεδιασμό, εκτελούν πρακτικές και διακοσμητικές λειτουργίες.

Τα προϊόντα κρυστάλλου μπορούν να αποτελέσουν ανεξάρτητο στοιχείο της διακόσμησης, λόγω της φωτεινότητας και της κομψότητας. Ταυτόχρονα, θα ανταπεξέλθουν απόλυτα στην άμεση λειτουργία τους και θα συμπληρώσουν κάθε φυτική ρύθμιση. Τα λουλούδια συνήθως τοποθετούνται σε μικρά λουλούδια με μικρούς μίσχους.Τα ψηλά λουλούδια τοποθετούνται σε μακρά οβάλ αγγεία με πεπλατυσμένες πλευρές ή ψηλά στενά αγγεία. Τα μεγάλα αγγεία σε σχήμα λεκάνης είναι ιδανικά για μεγάλες κρέμες.

Μια σύγχρονη σειρά από κρυστάλλινα αγγεία σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα προϊόν για κάθε γούστο και χρώμα. Οι κατάλογοι της εταιρείας για την κατασκευή κρυστάλλων προσφέρουν αγγεία με τη μορφή μπουκαλιών και αμφορέων, τυχόν σιλουέτες, αφαίμαξεις και κρυστάλλους. Μπορείτε εύκολα να αγοράσετε ένα κλασικό βάζο με κρυστάλλινα φύλλα. Τέτοια αντίγραφα μπορούν πάντα να βρεθούν στα ράφια των καταστημάτων.

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής βάζων από τη Δημοκρατία της Τσεχίας, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο