Πώς να φτιάξετε ένα βάζο από πλαστικά μπουκάλια με τα χέρια σας;

Τώρα όλα είναι πρωτότυπα στη μόδα, συμπεριλαμβανομένων των αγγείων. Εάν δεν θέλετε να πάρετε ένα σφραγισμένο πράγμα, από τη μαζική παραγωγή, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τους πλοιάρχους που θα δεχτούν την παραγγελία σας και θα λάβουν υπόψη όλες τις επιθυμίες. Αν δεν υπάρχει κατάλληλος καλλιτέχνης ή δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα, προσπαθήστε να φτιάξετε ένα βάζο με τα χέρια σας. Για να γίνει αυτό, δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνετε σε εργαστήρια ή κύκλους - αρκεί να διαβάζετε οδηγίες βήμα προς βήμα και να έχετε μια στάση επιτυχίας.

  Ειδικά χαρακτηριστικά

  Ένα αγγείο κατασκευασμένο από πλαστικό μπουκάλι έχει πολλά πλεονεκτήματα.

  1. Διαθεσιμότητα Όλα τα είδη μπουκαλιών παραμένουν μετά από τα τρόφιμα και τα οικιακά υγρά, τα οποία συνεχώς εξαντλούνται. Και αν ξαφνικά πρέπει να βάζετε επειγόντως λουλούδια, μπορείτε να πάρετε οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα ή να ρίξετε τα απομεινάρια σε ένα άλλο δοχείο.
  2. Χαμηλό κόστος. Η τιμή κόστους ενός τέτοιου προϊόντος εξαρτάται κυρίως από το πώς το διακοσμούν. Για να δημιουργήσετε την απλούστερη έκδοση χωρίς κάλυψη, χρειάζεστε μόνο χρόνο. Πιο πολύπλοκες επιλογές θα βοηθήσουν αν υπάρχει ανάγκη να διακοσμήσετε το δωμάτιο προσωρινά, για παράδειγμα, όταν μετακομίζετε σε ένα εξοχικό σπίτι, ένα νοικιασμένο διαμέρισμα, κλπ.
  3. Η ευκαιρία να δείξουν τα ταλέντα τους. Ακόμη και η δημιουργία ενός μικρού αγγείου απαιτεί υπομονή και ορισμένες δεξιότητες εργασίας. Επιπλέον, στη διαδικασία της δημιουργικότητας μπορεί να δείξει αρκετά ασυνήθιστες ικανότητες. Σε κάθε περίπτωση, ένα πράγμα που γίνεται με το χέρι είναι ένας λόγος υπερηφάνειας.
  4. Ευκολία επεξεργασίας. Είναι πιο εύκολο να εργαστείτε με πλαστικό παρά με πιο συμπαγή και παχύτερα υλικά. Ακόμα και ένα παιδί μπορεί να κάνει ένα απλό σκάφος. Φυσικά, πρέπει να προσέξετε τα εργαλεία κοπής.
  5. Περιβαλλοντική φιλικότητα. Χρησιμοποιώντας ξανά υλικά, συμβάλλετε στη μείωση των χώρων υγειονομικής ταφής.

  Μεταξύ των ελλείψεων, πολλοί λένε ότι τα σπιτικά αντικείμενα φαίνονται πολύ απλά και αγενή. Ναι, αν γεμίσετε το μπουκάλι με νερό, θα φαίνεται πρωτόγονο. Όλα εξαρτώνται από την επιθυμία και την επιδεξιότητά σας. Ακόμα κι αν κάτι δεν λειτουργεί - υπάρχει μια ευκαιρία να κάνουμε καλύτερη την επόμενη φορά, μετατρέποντας μια τυχαία hack σε ένα χόμπι.

  Ποια υλικά θα χρειαστούν;

  Τα πιο προσιτά είναι τα πλαστικά μπουκάλια. Συνήθως κατασκευάζονται από δύο τύπους πλαστικών.

  • PET - πωλούν ποτά, σάλτσες, βούτυρο. Κατά κανόνα, τα τοιχώματα τέτοιων δοχείων είναι αρκετά λεπτά, εύκολα συνθλίβονται. Το περιεχόμενο μπορεί εύκολα να τα αντισταθμίσει, γι 'αυτό είναι πιο κατάλληλο για αποξηραμένες συνθέσεις, μολύβια και άλλες μικροσκοπικές παραστάσεις.
  • PE HD - πολυαιθυλένιο υψηλότερης αντοχής, ως εκ τούτου γαλακτοκομικά προϊόντα, σαμπουάν και άλλα καλλυντικά, χύνεται οικιακές χημικές ουσίες σε αυτό. Η συσκευασία αυτή θα είναι πιο βιώσιμη. Σε αυτό μπορείτε να ρίχνετε με ασφάλεια νερό και να βάζετε λουλούδια.

  Σχεδόν κάθε είδος πλαστικού που μπορεί να συναντήσουμε στο παντοπωλείο δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για τρόφιμα λόγω της απελευθέρωσης επιβλαβών ουσιών. Στην καθημερινή ζωή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν υπό ορισμένες προϋποθέσεις: δεν μπορούν να θερμανθούν και να εκτεθούν σε άμεσο ηλιακό φως. Εάν θέλετε να διασφαλίσετε την ασφάλεια του υλικού - προσέξτε τα σημάδια στο κάτω μέρος.

  Πριν επιλέξετε ένα κενό για ένα μελλοντικό βάζο, θα πρέπει να καταλάβετε πώς θα το χρησιμοποιήσετε. Ανάλογα με αυτό, μπορεί να είναι:

  • υψηλή ή χαμηλή.
  • στρογγυλό, τετράγωνο ή οβάλ.
  • ομαλή ή με σπείρωμα.
  • με ευθύγραμμους ή καμπύλους τοίχους.
  • διαφανή ή έγχρωμη.

  Σκεφτείτε πού θα βρίσκεται. Τα μοντέλα δαπέδου είναι μεγαλύτερα, ενώ το βάζο στο τραπέζι πρέπει να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο. Αφού αποφασίσετε - ξεπλύνετε προσεκτικά τη φιάλη, αφαιρέστε την ετικέτα και το στρώμα κόλλας κάτω από αυτό, στεγνώστε καλά.

  Πώς να το κάνετε;

  Στην πραγματικότητα, πριν επιλέξετε μια από τις επιλογές για να αποθηκεύσετε υλικό και εργαλεία, θα πρέπει να αξιολογήσετε τη δική σας δύναμη. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν δεν έχετε κάνει ποτέ κάτι με τα χέρια σας ή έχετε ήδη μια θλιβερή εμπειρία, δεν πρέπει να αρχίσετε. Όχι και όχι πάλι! Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ξεκινήσετε με το μοντέλο που δεν απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια, έτσι ώστε να μην υπάρχει πειρασμός να αφήσετε τα πάντα στα μισά του δρόμου. Ξεκινήστε με το απλό και προχωρήστε στο πιο περίπλοκο, τότε θα είστε υπερήφανοι όχι μόνο για το αποτέλεσμα αλλά και για τις γνώσεις, την εμπειρία και τις δεξιότητες που αποκτήθηκαν στη διαδικασία δημιουργίας.

  Βαμμένο βάζο

  Για την κατασκευή του πρέπει να ακολουθήσετε μερικά βήματα στη σειρά.

  • Μετρήστε το απαιτούμενο ύψος. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, αφαιρέστε την κορυφή.
  • Αφαιρέστε όλες τις ανωμαλίες στην κορυφή με λεπτό γυαλόχαρτο.Για την αξιοπιστία, κόψτε την επάνω άκρη με ταινία ή έγχρωμη κολλητική ταινία.
  • Μπορείτε να προχωρήσετε στη χρώση. Για να το κάνετε αυτό, λάβετε μέτρα ώστε το χρώμα να μην πέφτει στο περιβάλλον, στα χέρια ή στα ρούχα. Προτιμούν τα αερολύματα: εφαρμόζονται πιο ομοιόμορφα από ότι με μια βούρτσα. Εάν η φιάλη είναι πολύ λεία, εφαρμόστε πρώτα ένα αστάρι, περιμένετε να στεγνώσει και προχωρήστε με τη βαφή.
  • Εάν υπάρχουν σχέδια ή σχέδια στο βάζο, περιμένετε μέχρι να στεγνώσει εντελώς.

  Παρά την φαινομενική απλότητα, είναι σημαντικό να εξετάσουμε μερικές αποχρώσεις.

  1. Για να τοποθετήσετε το χρώμα ομοιόμορφα και να μην ξεφλουδίζετε μπροστά από το χρόνο, καθαρίστε καλά και στεγνώστε τα μαγειρεμένα πιάτα.
  2. Τα λευκά ή καθαρά μπουκάλια είναι ιδανικά για χρωματισμό. Όσο πιο φωτεινό το χρώμα τους, τόσο περισσότερα στρώματα χρώματος μπορεί να χρειαστείτε. Επιπλέον, τα στρώματα χρώματος επηρεάζουν την ένταση του χρώματος.
  3. Για σταθερότητα, οποιοδήποτε υλικό μπορεί να τοποθετηθεί στον πυθμένα, το οποίο δεν διαλύεται με νερό όταν σκληρύνει, καθώς και βότσαλα, διακοσμητικά σφαιρίδια κλπ.

  Στο περίπτερο

  Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούνται τόσο το άνω όσο και το κάτω μέρος.

  • Ξεχωρίστε το κάτω μέρος μέχρι πέντε εκατοστά.
  • Στο κάτω μέρος, κόψτε μια οπή ίση με τη διάμετρο του λαιμού της φιάλης.Αφαιρέστε τα χτυπήματα.
  • Τοποθετήστε το λαιμό (χωρίς το πώμα) στην τρύπα. Έτσι παίρνετε ένα είδος δοχείου στο πόδι με μια βάση.

  Για σταθερότητα, αντί για υποστήριξη, μπορείτε να πάρετε ένα κομμάτι από πλαστικό ή ξύλο και να το δώσετε σε οποιοδήποτε σχήμα. Το πλάτος αυτής της βάσης δεν πρέπει να είναι μικρότερο από τη διάμετρο της φιάλης. Μπορείτε επίσης να αυξήσετε το ύψος των ποδιών με κατάλληλο σωλήνα. Μπορείτε να συνδέσετε τα εξαρτήματα με κόλλα.

  Τοίχου

  Με αυτό, μπορείτε να αναβιώσετε τον τοίχο, μετατρέποντας το δωμάτιο σε έναν ανθισμένο κήπο. Για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχοινιά.

  • Κόψτε την κορυφή του τεμαχίου εργασίας.
  • Κάνετε δύο ή τέσσερα σημάδια σε απόσταση 1 cm από την άκρη η μία απέναντι από την άλλη.
  • Βάλτε ένα καρφί, ένα βίδες ή ένα κατσαβίδι σε μια φωτιά και τρυπάτε στα επισημασμένα σημεία.
  • Τώρα μένει να βάλει το σχοινί ή τα κορδόνια και να το κρεμάσει στον τοίχο. Για να μην πέσουν έξω, κόψτε κόμπους στα άκρα.

  Μπορείτε να κάνετε χωρίς κορδόνια. Για παράδειγμα, ένα καρφί στον τοίχο μπορεί να βιδωθεί απευθείας στην ίδια την οπή, τότε δεν θα είναι ορατό.

  Για αυτή τη μέθοδο τοποθέτησης είναι πιο βολικό να χρησιμοποιείτε τετράγωνα ή ωοειδή μπουκάλια. Ανάλογα με τη μέθοδο διακόσμησης, γίνονται τρύπες πριν ή μετά.Επίσης, τα απαραίτητα μέρη των φιαλών μπορούν να κολληθούν σε μια ξύλινη βάση και να συνδεθούν ήδη στον τοίχο.

  Ανοιχτό ή σκαλιστό

  Μερικές φορές, προκειμένου η θέα να αλλάξει δραστικά, μπορείτε να οργανώσετε μόνο την άκρη. Ακόμη και ένας μαθητής μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το καθήκον. Στην πραγματικότητα, η κορυφαία γραμμή μπορεί να είναι όχι μόνο επίπεδη - ανάλογα με τη φαντασία σας, μπορεί εύκολα να γίνει ασύμμετρη, κυματιστή ή οδοντωτή. Για να το φανεί όμορφο και δεν χρειάζεται να το επαναλάβετε ή να το κόψετε, προ-σημείωσε και κόψτε το. Για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο ψαλίδια και το μαχαίρι χαρτικής.

  Σε αυτήν την περίπτωση, τα περιθώρια μπορούν να γίνουν ένας πιο περίπλοκος τρόπος διακόσμησης και μπορεί να λυγίσουν τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική πλευρά. Αυτό μπορεί να γίνει με όλα τα στοιχεία, αλλά είναι δυνατόν μέσω ενός ή να τα τοποθετήσετε μεταξύ τους με τη μορφή ύφανσης.

  Εάν υπάρχουν μόνο ξηρές συνθέσεις στο βάζο, τότε σε όλο το μήκος του μπορείτε να κάνετε όλα τα είδη κοψίματος και τρύπες. Μπορούν να επαναληφθούν, σχηματίζοντας ένα μοτίβο δαντέλας. Για την εκτέλεση τους, το σχέδιο μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο πλαστικό. Επίσης, η εικόνα μπορεί να εκτυπωθεί σε χαρτί, να στερεωθεί σε διάφορα σημεία και να κοπεί μέσα από αυτό.Αυτό θα μειώσει σημαντικά το χρόνο, αλλά είναι απαραίτητο να παρακολουθείται συνεχώς ότι δεν κινείται.

  Για να δημιουργήσετε μοτίβα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαχαίρια, συγκολλητικό σίδερο ή θερμαινόμενα μεταλλικά εργαλεία με κατάλληλες άκρες. Η επιλογή των εργαλείων εξαρτάται από το επίπεδο δεξιοτήτων και την επιδεξιότητά σας.

  Ενδιαφέροντα παραδείγματα

  Οι παραπάνω επιλογές, φυσικά, δεν είναι οι μόνες, αλλά μπορούν να ληφθούν ως βάση, να αλλάξουν την τεχνολογία και να γίνουν εντελώς καινούργιες. Για παράδειγμα, πάνω από ένα μονοχρωματικό στρώμα, μπορείτε να περπατήσετε με ένα σφουγγάρι ή βούρτσα με ένα χρώμα με αντίθεση χρώμα. Η προκύπτουσα επίδραση φαίνεται όγκος και φωτεινή.

  Για να κρύψει τη βάση από πολυαιθυλένιο, μπορεί να επικολληθεί με νήματα, ύφασμα, δαντέλες, κορδέλες, στρας ή οποιοδήποτε άλλο διακοσμητικό υλικό στο χέρι. Μία από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές είναι η decoupage. Είναι σημαντικό ότι η διακόσμηση ταιριάζει από κοινού. Για να μην το παρακάνετε - χρησιμοποιήστε μόνο δύο υλικά, χρώματα ή υφές. Και τότε το βάζο σου θα είναι ένα αξιόλογο δείγμα του διαμερίσματός σου.

  Μπορείτε να περιπλέξετε το προϊόν εφαρμόζοντας σε μια ομαλή επιφάνεια κυρτά τμήματα. Μπορεί να είναι όλα τα ίδια κομμάτια σχοινιού και υφάσματος, κολλημένα και στη συνέχεια βαμμένα, καθώς και μεγάλα στρας, βότσαλα, κοχύλια. Για να διατηρηθούν τα στοιχεία γυψοσανίδας στην επιφάνεια, πρέπει να υποστούν επεξεργασία.Είναι πολύ πιο εύκολο να εργαστείτε με ελαφρά πλαστικά μέρη. Και τα ίδια λουλούδια για διακόσμηση μπορούν να γίνουν από τα υπόλοιπα μέρη, οπότε μην βιαστείτε να τα πετάξετε έξω.

  Με την ευκαιρία, δεν είναι πάντα το χρώμα και η εμφάνιση στην οποία το μπουκάλι αρχικά αξίζει να κρύβεται. Το διαφανές πλαστικό, που πιάστηκε στα δεξιά χέρια, θα συναγωνιστεί με το γυαλί. Το υλικό αυτό είναι εύκολο να επεξεργαστεί και δεν απαιτεί κανένα κόστος, μόνο χρόνο. Και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ άξιος.

  Αν έχετε κάνει ήδη ένα βάζο και δεν μπορεί να σταματήσει, σκεφτείτε πώς να δημιουργήσετε ένα κιτ. Ένα τέτοιο σύνολο μπορεί να τοποθετηθεί μαζί ή σε κάποια απόσταση - σε κάθε περίπτωση, η συνοχή και η ομορφιά τους θα είναι ορατά. Με αυτή την τεχνική, μπορείτε να αλλάξετε εύκολα το εσωτερικό χωρίς κόστος.

  Για να μάθετε πώς να φτιάξετε ένα βάζο από πλαστικά μπουκάλια με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο