Βάζα στο πάτωμα στο εσωτερικό: τα είδη και τις λεπτές αποχρώσεις της επιλογής

 Βάζα στο πάτωμα στο εσωτερικό: τα είδη και τις λεπτές αποχρώσεις της επιλογής

Ακόμη και η πιο όμορφη επισκευή δεν θα δώσει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα άνεσης και γοητείας στο σπίτι, αν δεν χρησιμοποιείτε μικρές τεχνικές διακόσμησης στο εσωτερικό σχεδιασμό. Τα βάζα στο πάτωμα είναι ακριβώς το κύριο άγγιγμα που σας βοηθά να κάνετε τις απαραίτητες εντυπώσεις στο δωμάτιο και να εφαρμόσετε όλες τις ιδέες, να προσθέσετε μια περίεργη αίσθηση και να τονίσετε τις στυλιστικές προτιμήσεις του ιδιοκτήτη του σπιτιού.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα αγγεία με ύψος άνω των 40 cm ανήκουν στην κατηγορία των δαπέδων - δεν συνιστώνται κατώτερα προϊόντα, αφού απλώς θα χαθούν στον κοινό χώρο. Βάζα στο πάτωμα που τοποθετούνται στο πάτωμα, σε κόγχες, σε χαμηλά περίπτερα και περβάζια. Αυτό το εσωτερικό αξεσουάρ έχει έρθει σε μας από την αρχαιότητα.Είναι γνωστό, για παράδειγμα, ότι οι αρχαίοι Έλληνες δάσκαλοι δημιούργησαν πραγματικά αριστουργήματα τέχνης, τα οποία κατά τα έτη αυτά χρησίμευαν για την αποθήκευση διαφόρων αρωμάτων έλαια, αμφορείς και επίσης κοκκώδεις ουσίες. Αυτά τα προϊόντα βρέθηκαν μόνο στα πιο ευγενή και πλούσια σπίτια, επειδή θεωρούνταν δείκτης πολυτέλειας και ανήκουν στην ανώτερη τάξη.

Στην πραγματικότητα, στις μέρες μας, έχουν αλλάξει λίγα - μεγάλα και κομψά βάζα στο πάτωμα και θεωρούνται πλέον σύμβολο πολυπλοκότητας, πολυτέλειας και άψογης γεύσης. Στα παλιά χρόνια, τα αγγεία ήταν αρκετά ογκώδη, τα σύγχρονα αγγεία είναι πιο εκλεπτυσμένα και χρησιμοποιούνται συχνότερα ως στοιχείο διακόσμησης σε συνδυασμό με λουλουδικές συνθέσεις.

Μεταξύ των ελλείψεων, είναι δυνατόν να σημειωθεί το υψηλό κόστος του εξαρτήματος, επειδή ένα υψηλής ποιότητας και κομψό αγγείο δεν μπορεί να είναι φθηνό και μπορείτε να το αγοράσετε μόνο σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Μεγέθη και σχήματα

Τα αγγεία δαπέδου μπορεί να είναι υψηλά και χαμηλά, τα μοντέλα των 40-50 cm θεωρούνται χαμηλά και τα μακρύτερα αυτά μπορεί να είναι υψηλά. Λάβετε υπόψη ότι όσο μεγαλύτερη είναι η διακόσμηση, τόσο πιο διαστάσεων θα είναι το δωμάτιο, ένα μεγάλο βάζο σε ένα μικρό δωμάτιο θα δημιουργήσει ένα αίσθημα συμφόρησης.Σημειώνεται ότι τα μεγάλα αγγεία φαίνονται καλύτερα ένα προς ένα, δηλαδή σε ένα μόνο αντίγραφο, αλλά τα μικρά αγγεία πρέπει να συνδυάζονται σε μικρές ομάδες και συνθέσεις.

Επιπλέον, τα αγγεία μπορεί να είναι στενά και, αντίστροφα, ευρύ. Οι πρώτοι τεντώνουν οπτικά τον χώρο, φαίνονται τέλειοι σε μια ομάδα, είναι πολύ καλύτερο να βάλουν τα φαρδιά σε μια γωνία ή κατά μήκος ενός τείχους. Για τη διακόσμηση του σπιτιού δεν υπάρχουν σαφώς καθορισμένες διαστάσεις του αγγείου δαπέδου, όλα τα διαστατικά πλαίσια περιορίζονται μόνο από τη φαντασία του κατασκευαστή, για παράδειγμα, σε πλάτος αυτό μπορεί να είναι είτε πολύ λεπτά αντικείμενα είτε μοντέλα με ευρείες πλευρές.

Όσο για το μήκος - εδώ, κατά κανόνα, το ανώτατο όριο είναι 1 μέτρο. Δεν έχει νόημα να κάνετε τα προϊόντα υψηλότερα, τότε το πληρωτικό βάζο θα είναι "κρυμμένο" και δεν θα επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η διαμόρφωση των αγγείων δαπέδου είναι η πιο ποικίλη, ωστόσο, οι κύριες γεωμετρικές τάσεις μπορούν να εντοπιστούν.

Οι κύλινδροι με τη μορφή κυλίνδρου είναι πολύ δημοφιλείς, είναι ιδανικοί για δωμάτια διακοσμημένα σε μοντέρνο και μοντέρνο στυλ, συχνά είναι κατασκευασμένα από γυαλί γιατί, γεμάτα με φρέσκα λουλούδια, καθιστούν πάντα το εσωτερικό πιο τρυφερό και καλοκαίρι.

Γύψος και κεραμικά είναι επίσης πολύ δημοφιλή., επειδή προσελκύουν αμέσως την προσοχή και γίνονται το τελικό άγγιγμα της σχεδιαστικής σύνθεσης. Τα ορθογώνια, όπως τα τετράγωνα αγγεία, είναι ιδανικά σε λακωνικά σχέδια, ειδικά υψηλής τεχνολογίας ή μινιμαλισμό, τα οποία χαρακτηρίζονται από έντονες γεωμετρικές γραμμές και αιχμηρές γωνίες. Το στρογγυλό αγγείο είναι πιο παραδοσιακό, θα συμπληρώσει το δωμάτιο, διακοσμημένο στο στυλ της Προβηγκίας, χώρα, και θα είναι επίσης πολύ αρμονική στο παραδοσιακό κλασικό εσωτερικό, φέρνοντας ένα άγγιγμα της χάρης.

Εκτός από τις γνωστές ποικιλίες αγγείων, οι εκδόσεις δαπέδου συχνά φαίνονται αρκετά ασυνήθιστες. Για παράδειγμα, ένα βάζο με τη μορφή μιας ανθρώπινης σιλουέτας από ένα σύρμα, ένα περίπλοκο γεωμετρικό σχήμα. Μπορούν επίσης να είναι σφαιρικά με μια μικρή κοίλη τρύπα.

Υλικά

Για την κατασκευή των αγγείων δαπέδου μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια ποικιλία υλικών.

 • Κεραμική επιλογή θεωρείται ένα από τα πιο κοινά παγκοσμίως. Τέτοια αγγεία μπορούν να κατασκευαστούν από οποιοδήποτε σχήμα, και στη συνέχεια ζωγραφισμένα με χρώμα και διακοσμημένα σε οποιοδήποτε επιθυμητό ύφος.
 • Πολύ κομψή και μοντέρνα εμφάνιση. γυάλινα βάζα, ενώ είναι αρκετά ογκώδη, επομένως, πολύ σταθερά στο πάτωμα.Το γυαλί που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ογκομετρικών αγγείων δαπέδου μπορεί να είναι λαμπρό ή αδιαφανές, εντελώς διαφανές ή έγχρωμο, μονότονο ή με έντονα σχέδια.
 • Όχι λιγότερο κομψή εμφάνιση πλαστικά προϊόντα, είναι ελαφρύ και ισχυρό υλικό, εκτός από το ότι είναι απλό στην τεχνολογική επεξεργασία. Ως εκ τούτου, το πλαστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ενός βάζου απολύτως οποιουδήποτε σχήματος και κάθε διακόσμησης. Ωστόσο, είναι πολύ ελαφρύ, οπότε αν έχετε μικρά παιδιά ή αγαπημένα κατοικίδια ζώα στο σπίτι, να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι το βάζο θα πέσει συνεχώς.
 • Εξαιρετικά ατμοσφαιρικό και ζεστό ψάρεμα. λυγαριά ή μπαστούνι. Αυτά είναι τα ελαφριά προϊόντα, δεν σπάνε όταν πέφτουν, αν και με ισχυρή φυσική πρόσκρουση μπορούν να παραμορφωθούν σοβαρά. Φαίνονται υπέροχα σε ένα σαλόνι διακοσμημένο σε στυλ της χώρας ή της Προβηγκίας και εναρμονίζεται με αποξηραμένα λουλούδια.
 • Βάζα από πορσελάνη δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο. Πρόκειται για ένα εύθραυστο και εξαιρετικά εκλεπτυσμένο στοιχείο διακόσμησης που καλύτερα από οποιαδήποτε λέξη υποδεικνύει την κατάσταση και τη γεύση του ιδιοκτήτη του δωματίου. Αυτό το στοιχείο φαίνεται καλό κοντά στο τζάκι ή κατά μήκος των τειχών.
 • Ξύλινα βάζα πολύ κομψό, και κάθε κομμάτι είναι μοναδικό, γιατί κάθε είδος ξύλου έχει το δικό του ειδικό σχέδιο. Τέτοια προϊόντα εκτελούνται τόσο με χαραγμένα στοιχεία όσο και με ευθυγραμμισμένους τοίχους. Ωστόσο, να θυμάστε ότι το ξύλο αντιδρά στην υγρασία, οπότε μην τοποθετείτε φρέσκα λουλούδια στο νερό σε μια τέτοια κατσαρόλα.
 • Ξεχωριστά, πρέπει να αναφερθεί για τα κρυστάλλινα αγγεία - Πρόκειται για προϊόντα με σχέδια με σκαλισμένα τοιχώματα, τα οποία αποτελούν ένα καταπληκτικό παιχνίδι φωτός, λάμψης και λαμπρότητας, με έμφαση στη στιλπνότητα, την πολυτέλεια και την αριστοκρατία του καθιστικού.
 • Μεταλλικά αγγεία φαίνονται εξαιρετικά κομψά, και σε μια ποικιλία εσωτερικών χώρων. Έτσι, το κίτρινο μέταλλο είναι πιο κατάλληλο για ανατολίτικο στυλ, τα πλαστά προϊόντα μπορούν να διακοσμήσουν το στυλ του σαλέ και τη ρουστίκ χώρα, και το χρώμιο θα είναι κατάλληλο σε μοντέρνα δωμάτια με κυριαρχία γυαλιού.
 • Γύψος επίσης συχνά γίνεται υλικό για την κατασκευή βάζων δαπέδου, τα προϊόντα αυτά χυτεύονται σε ειδική μορφή, επομένως έχουν σχετικά χαμηλό κόστος.
 • Αλλά τα αγγεία από φυσική πέτρα διαφέρουν στην ασυνήθιστη ομορφιά, ο ονυχός και ο μαλαχίτης χρησιμοποιούνται συχνότερα για παραγωγή.Τα μοντέλα πέτρας είναι αρκετά ογκώδη και βαριά, και είναι αρκετά ακριβά, αλλά η εμφάνισή τους σίγουρα δικαιολογεί όλες αυτές τις ελλείψεις.

Σχεδιασμός

Τα αγγεία δαπέδου κατασκευάζονται σε διάφορα σχέδια, Τα παρακάτω θεωρούνται τα πιο δημοφιλή.

 • Ξυλόγλυπτο - κατασκευασμένα από ξύλο, πλαστικό ή κεραμικά, μοιάζουν με δαντέλες. Ακόμα και τα πιο ογκώδη και υψηλά προϊόντα φαίνονται κομψά. Τέτοια αγγεία, κατά κανόνα, έχουν μικρό βάρος, επομένως είναι καλύτερα τοποθετημένα σε ασφαλές μέρος.
 • Με τη ζωγραφική - τα κομψά αγγεία που είναι καλά για τους εθνοτικούς εσωτερικούς χώρους, συχνά αυτό το ντιζάιν στο στυλ του gzhel ανοικτό μπλε χρώμα. Πολύ αποτελεσματικά, αν τα ίδια διακοσμητικά επαναλαμβάνονται σε άλλα έπιπλα σπιτιού, για να διατηρηθεί μια ενιαία έννοια σχεδιασμού.
 • Ο λαμπτήρας με τη μορφή ενός λουλουδιού - Αυτό το βάζο δεν εκτελεί μόνο τη βασική λειτουργία της διακόσμησης ενός δωματίου, αλλά χρησιμοποιείται επίσης αντί ενός φωτιστικού αντικειμένου. Τέτοια προϊόντα είναι καλά για τα υπνοδωμάτια, καθώς και ένα παιδικό δωμάτιο. Είναι αρμονικά σε παραδοσιακό εσωτερικό και σε μοντέρνο στιλ. Ένα τέτοιο αγγείο είναι ένα πλήρες διακοσμητικό στοιχείο, επομένως δεν απαιτεί πρόσθετη διακόσμηση.
 • Ένας άλλος τύπος ελαφρού αντικειμένου είναι βάζο δαπέδου βάζοπου συχνά εγκαθίσταται σε σαλόνια, καθιστώντας τα πιο άνετα και πραγματικά ζεστά το βράδυ.
 • Φαίνεται πολύ ασυνήθιστο δοχεία βάζου δαπέδουΣυνήθως κατασκευάζεται από πηλό και αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο γλάστρα. Τα προϊόντα αυτά υπογραμμίζουν καλά τα εθνοτικά μοτίβα στην αίθουσα · δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα ανατολίτικα στολίδια.
 • Βάζα με στρας οι κατάλληλοι εραστές της λάμψης και της γυαλάδας, τα αξεσουάρ αυτά είναι βέλτιστα για μοντέρνα μοντέρνα σχέδια, όπου ακόμη και μια μικρή ποσότητα στρας δίνει έμφαση στα χρωματικά μοτίβα.
 • Μπορείτε να οργανώσετε ένα βάζο σε τεχνική decoupage. Ένα τέτοιο χειροποίητο πρωτότυπο σχέδιο θα σας επιτρέψει να αποκαλύψετε πλήρως την έννοια και το χρώμα του εσωτερικού.

Πώς να επιλέξετε;

Η επιλογή ενός βάζου στο πάτωμα δεν είναι μια εύκολη απόφαση, διότι θα γίνει μέρος του στυλ σας και θα πρέπει να το τονίσει και να το σκιάσει, αντί να έρθει σε σύγκρουση.

Για στυλ υψηλής τεχνολογίας είναι προτιμότερο να παραμείνετε σε επιχρωμιωμένα σκεύη, αλλά για τα κλασικά θα πρέπει να αγοράσετε ένα πολυτελές σκάφος από κεραμικάκαι αν είναι βαμμένο με το χέρι, εγγυάται ότι θα μπείτε στο "desyatochku".Επιπλέον, το κλασικό πηγαίνει καλά με απλές λευκές γλάστρες, και ζωγραφισμένα λουλούδια προσθέτουν ένα άγγιγμα κομψότητας σε τους. Για το Αιγυπτιακό στυλ χαρακτηρίζεται από σαφείς γεωμετρικές γραμμές, αλλά τα αφρικανικά μοτίβα μπορούν να ενσωματώσουν πλήρως ένα βάζο από ξύλο ή μίμηση κλαδιών με όλα τα είδη εθνοτικών εικόνων.

Μινιμαλισμός ταιριάζει διαφανή στενά διακοσμητικά. Όλοι οι οπαδοί του vintage style ή chebbi chic σίγουρα θα σας αρέσουν οι παστέλ αποχρώσεις με ένα τεχνητά δημιουργημένο αποτέλεσμα ηλικίας ή πατίνας.

Αλλά οι λάτρεις της avant-garde πρέπει να δώσουν προσοχή στο δοχείο ακανόνιστου σχήματος, επειδή τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του στυλ θεωρούνται μη-ασήμαντοι συνδυασμοί ασυμβίβαστου και θάρρους.

Είναι σημαντικό να εξετάσετε τα χαρακτηριστικά του δωματίου στο οποίο σχεδιάζετε να βάλετε το βάζο. Έτσι, στην κρεβατοκάμαρα είναι καλύτερο να παραλάβετε τα προϊόντα των λεπτών παστέλ χρωμάτων, τα οποία θα συμβάλουν στη χαλάρωση. Για ένα σαλόνι αξίζει τον πειραματισμό με στυλ, σχήματα και τόνους - ανάλογα με τη γενική ιδέα του δωματίου, μπορείτε να βάλετε φωτεινούς τόνους ή να τονίσετε την ηρεμία και την οικογενειακή ηρεμία - δεν υπάρχουν περιορισμοί για φαντασία.

Είναι αρκετά δύσκολο να επιλέξετε το βάζο βέλτιστου δαπέδου για το διάδρομο, επειδή είναι για τους καλεσμένους της που αποτελούν την πρώτη εντύπωση για τους ιδιοκτήτες. Έτσι, τα ασυνήθιστα προϊόντα θα μιλήσουν για την πρωτοτυπία των ιδιοκτητών σπιτιού, οι αυστηρές μορφές θα τονίσουν την αυτοσυγκράτηση και τη συνοπτικότητά τους.

Στην κουζίνα, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε ένα αγγείο γεμάτο με μια σύνθεση από φρέσκα ή τεχνητά λουλούδια, διακοσμήσεις που μιμούνται τα φρούτα και τα μούρα φαίνονται καλά - μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση και να δώσουν έμφαση στη λειτουργικότητα του δωματίου.

Επιτυχημένα παραδείγματα στο εσωτερικό

 • Το βάζο στο πάτωμα είναι μια πολύ καλή εσωτερική ιδέα.
 • Για κάθε στυλ, οι δικές του παραλλαγές των αγγείων οροφής είναι καλές, για παράδειγμα, καφέ προϊόντα από πηλό είναι κατάλληλα για στυλ χώρας.
 • Για την Provence και την Chebbi Chic, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα αγγεία με μια τεχνητά γηρασμένη επίστρωση.
 • Τα μοντέρνα στυλ δείχνουν εξαιρετική ελίτ γυαλί και μεταλλικά κοσμήματα.
 • Τα βάζα στο πάτωμα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα κινεζικά και αιγυπτιακά στολίδια.
 • Δημοφιλή και ρωσικά λαϊκά μοτίβα.

Πώς να φτιάξετε ένα μοναδικό αγγείο δαπέδου με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο