Πώς να φτιάξετε ένα βάζο δαπέδου με τα χέρια σας;

 Πώς να φτιάξετε ένα βάζο δαπέδου με τα χέρια σας;

Σήμερα, σπάνια οποιοδήποτε εσωτερικό, όπως το τοπίο, απαλλάσσεται από εκφραστικά και θεαματικά αξεσουάρ. Ένας από αυτούς μπορεί δικαίως να ονομάζεται βάζο δαπέδου. Προκειμένου να φαίνεται κομψό και αρμονικό στο χώρο που παρέχεται, δεν είναι καθόλου απαραίτητο να αγοράσετε το τελικό προϊόν. Είναι αρκετά ικανός να κάνει ανεξάρτητα, που θα συζητηθεί σε αυτό το άρθρο.

Επιλογή μεγέθους και σχήματος

Τα βάζα στο πάτωμα μπορεί να είναι διαφορετικά: υψηλό, μεσαίο ύψος και πλάτος, μεγάλο και μέτριο μέγεθος.Οι παράμετροι του δαπέδου δαπέδου εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες. Ένα από τα κλειδιά είναι ο σχεδιασμός του περιβάλλοντος χώρου. Για παράδειγμα, οι διαστάσεις μπορεί να εξαρτώνται από το πλάνο ενός συγκεκριμένου δωματίου, επειδή όσο μικρότερο είναι, τόσο μικρότερο πρέπει να είναι το ίδιο το βάζο. Αν δεν λάβετε υπόψη αυτό το γεγονός, το αξεσουάρ μπορεί να φαίνεται υπερβολικά ογκώδες στο εσωτερικό, εμποδίζοντας έτσι την οπτική ισορροπία.

Το ύψος του προϊόντος μπορεί να κυμαίνεται από 40 έως 90 cm. Είναι επιλεγμένο, προσέχοντας το ύψος των τοίχων και την ευρυχωρία του δωματίου, αφού ένα υπερβολικά μεγάλο εξάρτημα μπορεί να κάνει μικρότερο το ύψος των τοίχων, γεγονός που είναι απαράδεκτο. Το πλάτος επιλέγεται με βάση τις δικές του προτιμήσεις, καθώς και για την κατασκευή της φόρμας. Επιπλέον, μπορεί να εξαρτάται από το επιλεγμένο στυλ, το οποίο πρέπει να συμπίπτει με το εσωτερικό σχέδιο.

Το σχήμα ενός αγγείου δαπέδου μπορεί να είναι στρογγυλό, τετράγωνο, τριγωνικό. Κάθε τύπος έχει τις δικές του αποχρώσεις, για παράδειγμα, το στρογγυλεμένο σχήμα θεωρείται το πιο αρμονικό για έγχυση σε διαφορετικές στυλιστικές κατευθύνσεις σχεδιασμού. Μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας φιάλες ή ακόμα και τρία και πέντε λίτρων γυάλινα βάζα. Η τεχνική papier-mâché είναι επίσης κατάλληλη για αυτό.

Το τετράγωνο αγγείο είναι καλό για τις σύγχρονες εσωτερικές συνθέσεις. Η βασική μορφή για την κατασκευή του μπορεί να είναι ένα κανονικό κιβώτιο από χαρτόνι. Οι παραλλαγές ενός τριγωνικού σχήματος είναι κάπως πιο δύσκολο να γίνουν, δεδομένου ότι είναι λιγότερο συνηθισμένο να επιλέγουμε τέτοια σχήματα. Τα προϊόντα αυτού του τύπου κατασκευάζονται συχνότερα από αυτοσχέδιες πρώτες ύλες ή διάφορα εξαρτήματα (για παράδειγμα, σωλήνες εφημερίδων).

Μέθοδοι παραγωγής

Μπορείτε να φτιάξετε ένα βάζο με τα δικά σας χέρια από τα απόβλητα, τα αυτοσχέδια μέσα και ακόμη και τα συνηθισμένα πιάτα. Οι πλοίαρχοι κατασκευάζουν αυτά τα εξαρτήματα όχι μόνο από δοχεία τριών λίτρων και χαρτί από χαρτί, αλλά και από σωλήνες υδραυλικών εγκαταστάσεων, γύψο, σπάγκο, λινέλαιο. Για να το ξεχωρίσετε με το φόντο του εσωτερικού χώρου, καθώς και για να εναρμονιστεί αρμονικά σε αυτό, είναι καλύτερο για έναν αρχάριο να επιλέξει να δημιουργήσει μια έκδοση συμμετρικού σχήματος στρογγυλού τύπου. Είναι σημαντικό να εξετάσετε: το προϊόν φαίνεται καλύτερα στο γενικό υπόβαθρο, εάν η σκιά του δεν ταιριάζει με το χρώμα του δαπέδου, του επίπλου και της επένδυσης τοίχων.

Από τα δοχεία τριών λίτρων

Αυτό το έργο είναι αξιοσημείωτο για το γεγονός ότι χωρίς την κατάρτιση δεξιοτήτων, σας επιτρέπει να πάρετε ένα προϊόν με μια απομίμηση της καλλιτεχνικής ζωγραφικής.Εκτός από τις τράπεζες, για την κατασκευή των αγγείων χρειάζονται μαντηλάκια για αποκόμωση, ακρυλικά χρώματα, βούρτσες, σπάγγος και ειδική κόλλα, καθώς και τα απαραίτητα αξεσουάρ διακόσμησης (που επιλέγονται κατά βούληση). Μία μέθοδος κατασκευής ενός τέτοιου αγγείου δαπέδου αποτελείται από διάφορα διαδοχικά στάδια:

 • η επιφάνεια του δοχείου απολιπανθεί και επικαλύπτεται με λευκό ακρυλικό χρώμα.
 • Αφού στεγνώσει, το νήμα (ή η ταινία) τυλίγεται γύρω από το λαιμό.
 • να προετοιμάσει τα στοιχεία του ντεκόρ (κομμένα από τις χαρτοπετσέτες)?
 • είναι κολλημένα, ισιώνονται με μια βούρτσα, δημιουργώντας ένα μοτίβο, στολίδι ή άλλη σύνθεση.
 • μετά την ξήρανση, εφαρμόζεται μια καθαρή ακρυλική λάκα στην κορυφή.

Η διακόσμηση για χρυσό και μπρούντζο φαίνεται όμορφη και για μια τέτοια δημιουργία ενός αγγείου αρκεί να χρησιμοποιήσετε ένα τζελ περίγραμμα, αντλώντας τα ένα απλό σχέδιο. Εάν καλύψετε ένα τέτοιο προϊόν με σκοτεινή βαφή από πάνω και ψεκάστε με χρυσό σε μερικά σημεία με σφουγγάρι, ένα τέτοιο βάζο θα φανεί ακριβό.

Από το κουτί με όμορφο σχήμα

Τέτοια αγγεία φαίνονται αρκετά ασυνήθιστα στο εσωτερικό, είναι πολύ εφέ, αλλά είναι κατάλληλα κυρίως για μοντέρνο στυλ, καθώς και συνθέσεις τοπίου. Για την κατασκευή του χρειάζονται ένα κουτί (μορφή), γύψο (τσιμέντο), ένα δοχείο για τον σχηματισμό εσωτερικού χώρου και φιλμ τροφίμων για να διευκολύνει την αφαίρεση του αγγείου από τη βάση:

 • ο γύψος αναμειγνύεται με νερό μέχρι ομοιογενή, επιτυγχάνοντας τη συνοχή της παχιάς κρέμας.
 • χύνεται στο κουτί με ένα μικρό στρώμα.
 • στο εσωτερικό θέσει μια μικρότερη χωρητικότητα, τοποθετώντας το στο κέντρο?
 • προσθέστε το μείγμα στο επιθυμητό επίπεδο.
 • όταν η σύνθεση είναι τελείως ξηρή, το βάζο απομακρύνεται από το καλούπι.
 • επεξεργασμένο με λεπτή γυαλόχαρτο και διακοσμημένο.

Εάν θέλετε να δώσετε μια εικόνα ενός τέτοιου προϊόντος, μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας βαφή σπρέι και πλεξούδα δαντέλας. Η μπάντα είναι σφιχτά συνδεδεμένη στη βάση, πάνω από το χρώμα ψεκασμού της. Αν θέλετε πιο κομψό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ασήμι ή χρυσό, προκαλώντας το με ένα σφουγγάρι.

Από σωληνώσεις υγιεινής

Για ένα τέτοιο προϊόν, μερικές φορές όχι μόνο γνωστά υλικά που χρησιμοποιούνται, αλλά ακόμη και νάιλον κάλτσες και πλεκτά υφάσματα. Ο σχεδιασμός του μελλοντικού αγγείου εξαρτάται από τον τύπο του ίδιου του προϊόντος, το υλικό και το σχήμα του. Επιλογές με στροφές είναι πιο κατάλληλες για τη διακόσμηση του τοπίου και των εξοχικών σπιτιών. Τα προϊόντα με ευθεία κυλινδρική μορφή έχουν σημασία για τα αστικά διαμερίσματα.

Το καλύτερο υλικό κατάλληλο για εργασία μπορεί να ονομαστεί σωλήνες από πλαστικό και μέταλλο. Μπορούν να επικολληθούν με μια διαφορετική διακόσμηση (συμπεριλαμβανομένου ακόμη και κριθαριού), ή μπορείτε να προσθέσετε ένα σχέδιο ανακούφισης. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πλαστικό τρίο σωλήνων διαφορετικού ύψους, κόβοντας την κορυφή τους σε μια γωνία. Ο πυθμένας τέτοιων αγγείων κάνει το χαρτόνι, αν και επιθυμείται, και οι κατάλληλες δεξιότητες στο μέταλλο και μπορούν να συγκολληθούν.

Μπορείτε να φορέσετε ένα νάιλον αποτύπωμα σε κάθε σωλήνα για να σχηματίσετε πτυχώσεις. Στην κορυφή της επιφάνειας είναι εμποτισμένο με κόλλα και περιμένετε μέχρι να στεγνώσει εντελώς. Αφού δημιουργηθεί η βάση, προχωρήστε στη διακόσμηση των αγγείων, καλύπτοντας το καθένα με ειδικά χρώματα σε κουτιά.

Το χρώμα επιλέγεται με βάση τα χαρακτηριστικά των έγχρωμων λύσεων του συγκεκριμένου δωματίου στο οποίο θα παραμείνει το αξεσουάρ. Παραμένει να προσθέσετε λίγο επιχρύσωση ή ακόμα και λάμψη - και η μοναδική διακόσμηση είναι έτοιμη.

Από χάρτινο σωλήνα από λινέλαιο

Ένα τέτοιο προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ξηρούς κλάδους. Δημιουργώντας το είναι απλό: χρειάζεστε τον ίδιο τον σωλήνα (μπορείτε να τον αγοράσετε στο κατάστημα υλικού), το νήμα από σπάγγο ή σχοινί, κάποιο χαρτόνι, ένα πιστόλι με κόλλα και ένα πριόνι για να κόψετε το σωλήνα. Η μέθοδος παρασκευής έχει ως εξής:

 • η απαραίτητη ποσότητα αποκόπτεται από το σωλήνα, αφού προηγουμένως έχει καθοριστεί το ύψος του αγγείου.
 • παίρνουν ένα παχύ χαρτόνι και, βάζοντας έναν σωλήνα πάνω του, τον περιβάλλουν και στη συνέχεια κόβουν το κάτω μέρος.
 • κολλώντας το κάτω μέρος στο μελλοντικό αγγείο, το διακοσμούν με σχοινί ή σπάγγους.
 • νήμα τυλιγμένο βάζο από πάνω προς τα κάτω, κολλήστε στη βάση με ζεστή κόλλα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα συγκολλητικά)?
 • Στερεώστε το προϊόν στην κορυφή, κόψτε το νήμα.
 • για σταθερότητα, έβαλαν στο εσωτερικό τους λίγο χαρτί ή μικρές πέτρες.

Από παχύ χαρτόνι και χαρτόνι

Για να δημιουργήσετε ένα ελληνικό αγγείο, θα χρειαστείτε παλιές εφημερίδες, ένα κουτί από χαρτόνι και μερικά μεγάλα κουτιά που μπορείτε να τραβήξετε στο κατάστημα. Θα πρέπει να κόψουν τη βάση του αγγείου, επομένως είναι σκόπιμο να πάρουμε κιβώτια περίπου ίδιου μεγέθους (δεν έχει νόημα να τα κολλήσετε). Αυτή η επιλογή κατασκευής βάζου στο πάτωμα είναι πιο επίπονη, αλλά η εμφάνιση του τελικού προϊόντος θα ευχαριστήσει όχι μόνο τους ιδιοκτήτες του σπιτιού: ένα τέτοιο προϊόν θα είναι μια πολύ φωτεινή και αξέχαστη προφορά του εσωτερικού. Δημιουργήστε ένα τέτοιο αριστούργημα με την ακόλουθη τεχνολογία:

 • συσχετίστε το ύψος του σωλήνα, το επιθυμητό ύψος και μέγεθος των διαθέσιμων κουτιών (όλα θα πρέπει να είναι τα ίδια).
 • κόψτε το σχέδιο του αγγείου, περικλείστε το κενό πάνω του, κόψτε και διπλώστε στο μισό.
 • όταν υπάρχουν αρκετά από αυτά, είναι κολλημένα πάνω σε ένα σωλήνα από χαρτόνι (παίρνετε ένα είδος ακορντεόν)?
 • μετά το σκίσιμο των εφημερίδων σε τεμάχια, εμποτίζονται με κόλλα PVA και δημιουργούν τη βάση του αγγείου, επικαλύπτοντάς την από πάνω προς τα κάτω σε διάφορα στρώματα, προσπαθώντας να διατηρήσουν το σχήμα ομαλά.
 • μετά την εφημερίδα μπορείτε να κολλήσετε πολλά στρώματα του χαρτιού τουαλέτας?
 • όταν στεγνώνει, η επιφάνεια είναι καλυμμένη με σκοτεινή βαφή.
 • ζελέ περίγραμμα ή ειδική μπογιά περιγράμματος σχεδιάστε ένα στολίδι?
 • Μπορείτε να καλύψετε το βάζο με ένα άλλο λεπτό στρώμα χρώματος και, στη συνέχεια, να σημειώσετε το μοτίβο ανάγλυφου με χάλκινο ή χρυσό χρώμα.

Για να φανεί ένα αγγείο ακριβό, πρέπει να το κάνετε όσο το δυνατόν προσεκτικά, προσέχοντας τον λαιμό και τον πυθμένα. Κατά την κάλυψη είναι σημαντικό να τα ζωγραφίζετε επίσης, οι γραμμές του σχεδίου θα πρέπει να είναι ομαλές, και όταν είναι διακοσμημένες, θα πρέπει να είναι ταυτόσημες.

Διακόσμηση του τελικού προϊόντος

Η διακόσμηση του τελικού εξαρτήματος θα απαιτήσει γνώση των βασικών δεξιοτήτων της στυλίστικης, χωρίς την οποία είναι δύσκολο να καταστεί κατάλληλο σε ένα συγκεκριμένο εσωτερικό. Σήμερα, οι τάσεις της μόδας στοχεύουν σε ένα συνδυασμό ακρίβειας και λειτουργικότητας. Η διακόσμηση θα πρέπει να είναι ελάχιστη, είναι σημαντικό ότι, με φαινομενική απλότητα, το προϊόν φαίνεται κατάσταση, αποτελεσματικά και επαγγελματικά, σαν να αγοράστηκε σε ένα ακριβό κατάστημα. Ως εκ τούτου, να προσεγγίσει το θέμα της διακόσμησης πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ανάλογα με τον τύπο του υλικού που χρησιμοποιείται και την τεχνική κατασκευής ενός βάζου δαπέδου, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να το διακοσμήσετε:

 • ψηφιδωτό, συμπεριλαμβανομένων των σπιτιών από πολύχρωμα πλακάκια και καθρέφτες.
 • επίπεδη κουμπιά διαφόρων μεγεθών και σχημάτων.
 • νομίσματα ·
 • χονδρό αλάτι.
 • σπόροι ηλίανθου και κολοκύθας.
 • ξηροί κλαδιά διαφορετικών μηκών και καμπυλών.
 • κλάσματα κλάδων.
 • νήματος ·
 • δέντρο φλοιός?
 • ρολά εφημερίδων.
 • χαρτικά χαρτιού.
 • βραχιόλια από χάντρες από καουτσούκ.
 • διακοσμητικό ύφασμα.
 • λινάτσα;
 • χαρτί kraft.
 • υφάσματα με ανάγλυφη υφή.
 • νήμα σχοινί?
 • ακρυλικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένης της μορφής ψεκασμού ·
 • περιγράμματα και βαμμένα χρώματα.
 • κοχύλια διαφόρων σχημάτων και μεγεθών.
 • χαρτοπετσέτες για αποσύνδεση.
 • ακρυλική κόλλα?
 • εφημερίδες και περιοδικά.
 • χαρτόνι και λευκό χαρτί.
 • μπαμπού κλαδιά και αυτιά σιταριού?
 • αυτοκόλλητη διακόσμηση.

Στα εξειδικευμένα χέρια ενός στιλίστα, ακόμη και ένα κανονικό γυάλινο βάζο ή μπουκάλι μπορεί να γίνει έργο τέχνης. Και στην διακόσμηση του, κατά κανόνα, δεν παίρνει πολύ χρόνο. Κάποιος απλώς βάζει ένα βαθύ δοχείο μέσα στο βάζο και γεμίζει ολόκληρο τον εσωτερικό χώρο με μικρές καραμέλες ή ακόμα και διάφορες κρούστες, που εναλλάσσονται μεταξύ των στρωμάτων του.Μια πιο ενδιαφέρουσα λύση είναι να τοποθετήσετε ένα γυάλινο ύφασμα πλεκτό με ανοιχτό ή δέσμες (ή ακόμα και ένα κομμένο χιτώνιο από ένα πλεκτό μπουφάν). Λόγω των εν λόγω "ρούχων", ένα προϊόν μπορεί να φέρει μια ορισμένη ποσότητα οικιακής άνεσης στο εσωτερικό.

Παραλλαγές χρήσης στο εσωτερικό

Το βάζο στο πάτωμα μπορεί να τοποθετηθεί σε διαφορετικά δωμάτια, καθώς και σε διαφορετικά σημεία. Για παράδειγμα:

 • το βλέπει αρμονικά κάτω από τις σκάλες.
 • δεν είναι λιγότερο εκφραστική η παρουσία της στο σαλόνι κοντά σε ένα σύνολο ταπετσαρισμένων επίπλων, όπου όλοι θα δώσουν προσοχή σε αυτό.
 • Μπορείτε να βάλετε ένα αρχικό εξάρτημα κοντά σε μια μικρή βάση και μια καρέκλα.
 • η εγγύτητα του βάζου δαπέδου με ένα κομοδίνο ή άλλο συμπαγές τραπέζι είναι κατάλληλη.
 • ένα όμορφο αγγείο, το οποίο είναι μέρος της διακόσμησης της σύνθεσης, μπορεί να στέκεται κοντά στο κομμωτήριο, πάνω στο οποίο βρίσκονται εξαρτήματα μικρότερων διαστάσεων, αλλά με ομοιόμορφο σχεδιασμό.
 • δεν μπορείτε να βάλετε ούτε ένα, αλλά τρία βάζα, τοποθετώντας τους κοντά στον τοίχο με έργα ζωγραφικής.
 • Μπορείτε να διακοσμήσετε με ένα εξαιρετικό αγγείο ή ακόμα και δύο χώρους κοντά στο πανοραμικό παράθυρο?
 • είναι δυνατό να γεμίσετε με ένα εξάρτημα ένα σημείο μιας γωνίας σε ένα τζάκι ή σε ένα παράθυρο.
7 φωτογραφία

Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη χρήση ενός αγγείου δαπέδου στο εσωτερικό.Ο συγκεκριμένος τόπος, κατά κανόνα, προτρέπεται από τη διάταξη του ίδιου του δωματίου. Αυτό είναι ένα μέρος σε μια εξειδικευμένη θέση, ένα κομμάτι από μια άκρη, μια θέση στο πλάι της ντουλάπας, στη γωνία της οικίας βιβλιοθήκη, μια ζώνη βίντεο και ακόμη και ένα διάδρομο.

Το κύριο πράγμα είναι ότι ξεχωρίζει, πρέπει να επιλέξετε το σωστό χρώμα πριν ξεκινήσετε την εργασία. Για παράδειγμα, ένα λευκό αγγείο χρειάζεται αντίθεση και χάνεται στο φόντο της επένδυσης λευκών τοίχων.

Πώς να φτιάξετε ένα βάζο δαπέδου με τα χέρια σας από το μηδέν, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο