Κεραμικό αγγείο στο εσωτερικό σχεδιασμό

Τα λουλούδια μπορούν να είναι μια ελκυστική διακόσμηση για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να προετοιμαστεί για αυτούς ένα καλό, όμορφο μέρος. Μια εξαιρετική λύση αυτού του είδους είναι ένα κεραμικό βάζο, ειδικά αφού η ίδια φαίνεται όμορφη.

7 φωτογραφία

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η συντριπτική πλειοψηφία των σχεδιαστών συστήνουν την αγορά βάζων δαπέδου για λουλούδια ύψους 0,4 μέτρων ή περισσότερο. Αυτά τα προϊόντα χρησιμοποιούνται τόσο για την αποθήκευση ενός μπουκέτου ή ενός συνόλου κλαδιών όσο και ως στοιχείο της εσωτερικής σύνθεσης.

Στην παραγωγή κεραμικών, παραδοσιακά χρησιμοποιείται πηλός στο οποίο εισάγονται ορισμένα πρόσθετα για να αποκτήσουν συγκεκριμένες ιδιότητες. Από αυτή την άποψη, τα σύγχρονα κεραμικά προϊόντα απέχουν πολύ από τους προγόνους τους. Αλλά από την άποψη του σχεδιασμού και του ύφους, οι κλασσικές προσεγγίσεις (μέχρι τις ρίζες τους στην αρχαιότητα) διατηρούν τη σημασία τους σήμερα.

Στο μακρινό παρελθόν, η τεχνολογία ήταν πολύ δύσκολη, η δουλειά έγινε χειροκίνητα. Ως εκ τούτου, το κόστος των αγγείων αποδείχθηκε πολύ μεγάλο, και μόνο λίγα θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά αυτό το σπάνιο στοιχείο διακόσμησης.

Στη χώρα μας, μόνο στον εικοστό αιώνα, η τεχνολογική ανάπτυξη, μαζί με μια γενική αύξηση της ευημερίας, επέτρεψε την αντιστροφή αυτής της τάσης. Ωστόσο, από την αρχαιότητα διατηρείται ένας ακλόνητος κανόνας: δεν έχει σημασία αν είναι χειροποίητο βάζο ή βιομηχανική παραγωγή, παίζει τεράστιο ρόλο στο εσωτερικό. Επομένως, αυτό το μέρος του ντεκόρ πρέπει να εισέλθει στην κατάσταση πολύ προσεκτικά και αυστηρά.

Θα μάθετε πώς γίνονται κεραμικά αγγεία παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο.

Πώς να επιλέξετε;

Μαζί με τον πηλό και τις συνθέσεις που το περιέχουν, η χρήση άλλων ανόργανων υλικών έχει απομακρυνθεί από πολύ καιρό στην κεραμική βιομηχανία. Όταν απαιτείται λεπτότερη υφή, χρησιμοποιείται πορσελάνη και αν χρειάζονται σχετικά τραχιά περιγράμματα ή η οικονομία είναι πολύ σημαντική, προτιμάται η φαλάσις.

Για να εναρμονιστεί αρμονικά ένα αγγείο σε ένα δωμάτιο, πρέπει να εξετάσετε:

 • γενική στιλιστική γνώση.
 • γεωμετρία δομής.
 • κορεσμός του δωματίου με έπιπλα.
 • την παρουσία άλλων διακοσμητικών στοιχείων ·
 • χρωματισμό του προϊόντος ·
 • χώρου.

Πού πρέπει να υποβάλλετε αίτηση;

Το αρχικό σχήμα του αντικειμένου διακόσμησης (για παράδειγμα, ένα πολυεπίπεδο ή vintage σλαβικό αγγείο) μπορεί να βοηθήσει στη διαίρεση του χώρου σε ορισμένες ζώνες. Ως ανεξάρτητος διακοσμητής, ένα βάζο συχνά εξαλείφει την αίσθηση μιας κενής γωνίας ή ενός κέντρου ενός δωματίου. Βοηθά επίσης να τονίσει άλλες φωτεινές λεπτομέρειες στο δωμάτιο.

Η ενίσχυση του αποτελέσματος θα βοηθήσει στη χρήση των φώτων γύρω από το βάζο.

Όλα αυτά αφορούν κυρίως τα χαμηλά και μεσαία προϊόντα. Ένα βάζο υψηλού ύψους είναι προτιμότερο σε ευρύχωρα δωμάτια και κάτω από τις σκάλες.

Μπορείτε επίσης να το εφαρμόσετε:

 • στις αίθουσες για τους επισκέπτες?
 • στις κόγχες σχεδιασμού.
 • στις γωνίες.

Χρήσιμες συστάσεις

 • Για να δημιουργήσετε μια πιο όμορφη και ευχάριστη εμφάνιση του δωματίου, μπορείτε να χτίσετε διάφορα αγγεία με διαφορετικές διαμορφώσεις. Το χειμώνα συνιστάται η τοποθέτηση ελαστικών ποδιών σε αυτά. Όταν η φύση ξυπνάει, ήρθε η ώρα για τα κλαδιά με το νεαρό φύλλωμα. Η καλύτερη επιλογή για να προσθέσετε στο εσωτερικό της τρυφερότητας και ρομαντισμό - να χρησιμοποιούν τα μεγάλα λουλούδια.
 • Ορισμένες από τις δυσκολίες μπορεί να προκληθούν από το σχεδιασμό του δωματίου, το στυλ του οποίου είναι ασταθές και αβέβαιο.Σε μια τέτοια κατάσταση, η καλύτερη επιλογή είναι συχνά ένα κεραμικό αγγείο βαμμένο λευκό. Τα κλασσικά θέματα ταιριάζουν απόλυτα με τη πορσελάνη με τα κύπελλα, τα οποία είναι διακοσμημένα με επιχρυσωμένες λεπτομέρειες.
 • Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να φέρουν ειρήνη και αρμονία στα σπίτια τους. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται να προτιμάτε τα παστέλ χρώματα και τα πρότυπα ελάχιστης πολυπλοκότητας. Στην ιδανική περίπτωση, ακόμη και τα σχέδια θα πρέπει να εγκαταλειφθούν, εάν πρέπει να είναι, τότε μόνο επιλεγμένα με γεύση.
 • Είναι δυνατή η εφαρμογή τέτοιων προϊόντων τόσο σε εξοχικό σπίτι, όσο και σε διαμέρισμα πόλης και στο γραφείο. Εάν το χρώμα του μπολ είναι αρμονικά συνυφασμένο με ταπετσαρία ή άλλο υλικό στους τοίχους, το δωμάτιο θα φαίνεται ευρύτερο. Μια καλή ιδέα είναι η αναπαραγωγή στο σχέδιο τόνου των κουρτινών ή άλλων διακοσμητικών στοιχείων. Τα πλήρως μονόχρωμα αγγεία (μπλε, κόκκινο, μπεζ) συνδυάζονται καλύτερα με χαλιά που καλύπτονται με μαλακό υπνάκο.

Πώς να κολλήσετε;

Για κάθε αγγείο, ακόμη και ένα κέλυφος, χρειάζεστε προσεκτική φροντίδα. Αλλά μερικές φορές, παρά την προσοχή και τις προφυλάξεις, αυτά τα διακοσμητικά στοιχεία σπάνε. Ευτυχώς, τα κεραμικά είναι εύκολο να κολληθούν.

Η καλύτερη επιλογή για το σκοπό αυτό είναι μια καθολική κόλλα με βάση το κυανοακρυλικό.

   Τέτοιες συγκολλητικές ύλες παρουσιάζονται σήμερα σε ευρεία κλίμακα, ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι δεν είναι όλοι επαρκώς ανθεκτικοί στο νερό. Ως εκ τούτου, μόνο ορισμένες ποικιλίες θα είναι κατάλληλες για την επισκευή βάζων όπου θα τοποθετηθούν τα λουλούδια. Εναλλακτικές λύσεις - εποξειδική κόλλα και BF-4. Εάν το αγγείο είναι κατασκευασμένο από πορσελάνη, συνιστάται η χρήση κόλλας καρβινόλης. Δεν έχει νόημα να περιγράψουμε συγκεκριμένες μεθόδους χρήσης, είναι ακόμα καλύτερο να ακολουθήσουμε τις οδηγίες.

   Σχόλια
    Συντάκτης
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

   Αίθουσα εισόδου

   Σαλόνι

   Υπνοδωμάτιο