Κρύσταλλα βάζα: παραλλαγές και συστάσεις για επιλογή

 Κρύσταλλα βάζα: παραλλαγές και συστάσεις για επιλογή

Ένα κρυστάλλινο αγγείο μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα σε οποιοδήποτε εσωτερικό: τόσο κλασικό όσο και σύγχρονο. Η Crystal έχει πάντα εκτιμηθεί για την ομορφιά της, είναι από καιρό ένα διακοσμητικό στοιχείο στη διακόσμηση εξαιρετικά πλούσιων και ευγενών ανθρώπων. Σήμερα, το κρύσταλλο έχει γίνει πιο προσιτό, είναι πολύ πιθανό να αγοράσετε σε ανταγωνιστικές τιμές. Πριν επιλέξετε ένα κρυστάλλινο βάζο, θα πρέπει να μάθετε τι είδους μπορεί να είναι. Είναι εξίσου σημαντικό να εξοικειωθείτε με τα βασικά στυλ σχεδίασης αυτού του είδους των αξεσουάρ και με τους δημοφιλείς κατασκευαστές.

Είδη

Ο ευγενής και πολυτελής κρύσταλλος χρησιμοποιείται ιδιαίτερα για τη δημιουργία όμορφων διακοσμητικών αγγείων που μπορούν να συμπληρώσουν κάθε εσωτερικό χώρο μιας ιδιωτικής κατοικίας ή διαμερίσματος. Στη συνέχεια, θεωρούμε τους κύριους τύπους αυτών των εξαρτημάτων, τα οποία, κατά κανόνα, είναι τα πιο δημοφιλή.

 • Κλασικά αγγεία για λουλούδια, φρούτα και ακόμη και σοκολάτες. Μπορεί να γίνει σε ποικίλες μορφές και παραλλαγές. Οι πιο συχνά γυαλισμένοι κρύσταλλοι χρησιμοποιούνται για τέτοια αγγεία.
 • Βάζα στο πόδι. Ιδιαίτερα όμορφοι είναι οι επιλογές του χρωματισμένου κρυστάλλου.
 • Τα χαμηλά κωνικά αγγεία ονομάζονται "Jardinières". Είναι κυρίως κατάλληλα για λουλούδια με μικρούς μίσχους.
 • Εξωτερικές επιλογές. Τέτοια μοντέλα είναι συνήθως αρκετά υψηλά. Υπάρχουν πολύ μεγάλες και ογκώδεις επιλογές. Σε τέτοια αγγεία, μπορείτε να βάλετε λουλούδια ή να τα χρησιμοποιήσετε μόνο ως διακόσμηση.
 • Αντίκες. Η εύρεση τέτοιων επιλογών είναι εύκολη, ωστόσο, μπορεί να κοστίσει ένα αξιοπρεπές ποσό. Αυτά τα αγγεία είναι ως επί το πλείστον κατάλληλα για κλασικούς εσωτερικούς χώρους, όπως το Μπαρόκ ή το Art Deco.
 • Στρογγυλά βάζα σχεδιαστών. Μπορεί να είναι μια μεγάλη προσθήκη στο μοντέρνο εσωτερικό στο ύφος της υψηλής τεχνολογίας, του μινιμαλισμού ή του φουτουρισμού.

Φυσικά, αυτό δεν είναι όλα τα είδη αγγείων που μπορούν να βρεθούν στα σύγχρονα καταστήματα και μπουτίκ.Ιδιαίτερα δαπανηρές και ασυνήθιστες θα δουν τις επιλογές σχεδιασμού που εκτελούνται σε ένα αντίγραφο. Δεν είναι κακή εμφάνιση και μοντέλα με τη μορφή ενός αμφορέα ή μια κανάτα.

Υλικό

Για να κάνουν τα προϊόντα κρυστάλλου πιο προσιτά, πολλοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν διαφορετικά υλικά για να κατασκευάσουν τα αξεσουάρ τους. Εξετάστε τα πιο δημοφιλή.

 • Κοσμήματα Αυτή η ποικιλία θεωρείται πολύ κομψή και ακριβή, συνήθως χρησιμοποιείται για την κατασκευή κοσμημάτων, αλλά στα αγγεία κάνουν μερικές μικροσκοπικές λεπτομέρειες. Στην καθαρή του μορφή για να βρει ένα βάζο από κρυστάλλινα βράχια είναι αρκετά δύσκολη. Αλλά αν το ίδιο θα γίνει με την μεμονωμένη τάξη, τότε θα έχει μια ευγενή λευκή ή διαφανή απόχρωση.
 • Έγχρωμο κρύσταλλο. Τα εξαρτήματα από αυτό το υλικό αναφέρονται συνήθως ως vintage, αν και μπορείτε να βρείτε αρκετά μοντέρνα μοντέλα. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί: πολλοί κατασκευαστές δίνουν έξω το συνηθισμένο χρωματισμένο γυαλί για ακριβά χρωματιστά κρύσταλλα Η απόκτηση αυτού του είδους θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά σε αξιόπιστες αγορές. Ιδιαίτερα δαπανηρές είναι οι παραλλαγές κοβαλτίου. Το ίδιο το κρύσταλλο είναι διαφανές, αλλά αν προστεθούν διάφορες μεταλλικές ακαθαρσίες, γίνεται πολύχρωμο και πολύ πλούσιο.
 • Τσέχικο κρύσταλλο μπορεί να είναι μια μεγάλη προσθήκη σε κάθε μποέμ στυλ στο εσωτερικό. Αυτό το υλικό είναι αρκετά πυκνό, εύκολο να τον φροντίσει.

Κάθε ένα από τα υλικά έχει τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα και τα χαρακτηριστικά του. Από αυτό αναπτύσσεται επίσης στο μέλλον και η τιμή του προϊόντος.

Στυλ και σχέδια

Σήμερα, τόσο οι εγχώριοι όσο και οι ξένοι κατασκευαστές παράγουν αγγεία με κλασικούς και σύγχρονους τρόπους εκτέλεσης. Στη συνέχεια, σκεφτείτε τις ίδιες κατευθύνσεις με τις οποίες μπορούν να γίνουν κρυστάλλινα αγγεία.

 • Στη θάλασσα. Τα ασυνήθιστα αγγεία, τα οποία είναι διακοσμημένα με κοχύλια και κύματα, μπορούν να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα σε ένα σκανδιναβικό σπιτάκι δίπλα στη θάλασσα. Έχει διάφορες μορφές.
 • Κλασικό βάζο κρυστάλλου στο πόδι Με ένα μοναδικό σχέδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τεχνητά ή φυσικά χρώματα. Ιδιαίτερα ακριβό αγγεία με σχέδιο χρυσού.
 • Μοντέρνο τετράγωνο αγγείο σε στυλ μινιμαλισμού με περιορισμένο αριθμό πιασάρικων λεπτομερειών - μια εξαιρετική επιλογή για ένα άνετο σαλόνι ή κουζίνα.
 • Φαίνεται κομψό μοντέλο του VAZ σε ιαπωνικό ή κινέζικο στιλ. Είναι είτε κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από χρωματιστό κρύσταλλο, είτε μερικώς.Επίσης σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να είναι ημιπολύτιμοι λίθοι και μέταλλα.
 • Σπάνιες εκδόσεις του VAZ από την ΕΣΣΔ. Πολλοί από αυτούς πωλούνται πολύ φτηνά, μπορούν εύκολα να βρεθούν σε παλαιότερες γενιές. Αν καθαρίσετε το παλιό κρύσταλλο, δεν θα είναι πιο άσχημο από οποιοδήποτε νέο.

Διάσημοι κατασκευαστές

Τα περισσότερα από όλα στη χώρα μας εκτιμώνται από ξένους κατασκευαστές κρυσταλλικών προϊόντων. Έτσι συνέβη ότι η γενέτειρα των κρυστάλλινων αγγείων, και του ίδιου του κρυστάλλου, είναι η Ευρώπη. Ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα πολυτελή αξεσουάρ σήμερα το φέρνουν από εκεί.

Μέχρι σήμερα, οι πιο διάσημοι κατασκευαστές είναι στην Τσεχική Δημοκρατία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία. Σχεδόν όλοι εισάγουν τα προϊόντα τους στη χώρα μας. Στη συνέχεια, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά σε δημοφιλή εμπορικά σήματα και μάρκες.

 • Bohemia Jihlava - Αυτή η τσέχικη μάρκα θεωρείται μοναδική στο είδος της, καθώς παράγει μια ποικιλία διακοσμητικών αντικειμένων για το εσωτερικό του καθαρότερου κρυστάλλου με την προσθήκη χρυσού, πλατίνας και αργύρου.
 • Μια εξαιρετική εταιρεία από την Τσεχική Δημοκρατία είναι επίσης ο Egermann. Στο φάσμα αυτής της μάρκας μπορείτε να βρείτε προϊόντα πολυτελείας από χρωματιστό γυαλί και μποέμικο κρύσταλλο. Τα αγγεία και τα σετ είναι ιδιαίτερα καλά.
 • Επίσης στη χώρα μας μπορείτε να βρείτε εξαιρετικά προϊόντα. Ιταλική μάρκα Timon S. R. L. Αυτό το εμπορικό σήμα δεν έχει μόνο κρυστάλλινα αγγεία, αλλά και ποτήρια κρασιού και άλλα πιάτα.
 • Πολωνική μάρκα Kolglass Ryszard Kolat παράγει εξαιρετικά προϊόντα από το πραγματικό έγχρωμο κρύσταλλο με χρυσό. Αυτό το εμπορικό σήμα μπορεί να βρεθεί πολύ ασυνήθιστο αγγεία που μπορεί να είναι μια διακόσμηση για κάθε σπίτι.
 • Κορυφαία μοντέρνα αγγεία πρέπει να αναζητηθούν σε μια ποικιλία. Τσεχική μάρκα Caesar Crystal Bohemia.

Πώς να επιλέξετε;

Επιλέγοντας ένα πραγματικό κρυστάλλινο βάζο είναι καλύτερο από τους αποδεδειγμένους κατασκευαστές. Δεν συνιστάται η παραγγελία τέτοιου είδους προϊόντων σε αμφίβολα sites στο Διαδίκτυο. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα αποκλειστικά πράγματα που μπορούν αργότερα να γίνουν ένα οικογενειακό κειμήλιο. Επίσης, όταν επιλέγετε ένα κατάλληλο εξάρτημα για το εσωτερικό των κρυστάλλων, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις παρακάτω λεπτομέρειες.

 • Πρέπει να χτυπήσετε ελαφρά το προϊόν. Crystal ακούγεται πολύ ωραία, για παράδειγμα, από το συνηθισμένο γυαλί. Εδώ η διαφορά θα είναι αισθητή ακόμα και σε ένα άτομο που απολύτως δεν το καταλαβαίνει αυτό.
 • Είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε προσοχή στην λάμψη, η οποία εκδίδει ένα βάζο.Σε ένα πραγματικό κρύσταλλο, οι άκρες και τα κυριότερα σημεία θα λάμπουν πολύ όμορφα.
 • Πρέπει να θυμόμαστε ότι το κρύσταλλο δεν φαίνεται πάντα διαφανές. Όταν το κοβάλτιο προστεθεί σε αυτό, θα είναι μπλε, και το πυριτίου - ανοιχτό ροζ. Σε αυτή την περίπτωση, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την ετικέτα στην οποία πρέπει να αναγράφονται αυτές οι ακαθαρσίες.
 • Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην τιμή. Τα πραγματικά κρυστάλλινα αγγεία απλά δεν μπορούν να είναι φτηνά, διαφορετικά η τιμή της αγοράς δεν θα καλύψει το κόστος των υλικών. Βασικά, το κόστος αποτελείται από το είδος του κρυστάλλου, το εμπορικό σήμα του κατασκευαστή, καθώς και τη μορφή και ορισμένα μέρη του εξαρτήματος.
 • Όταν επιλέγετε το απαραίτητο χαρακτηριστικό για το εσωτερικό, θα πρέπει να ρωτήσετε για τη διαθεσιμότητα ειδικών προϊόντων φροντίδας στο κατάστημα. Μερικές φορές τα επαγγελματικά εργαλεία είναι πολύ καλύτερα και πιο βολικά από τα συνηθισμένα σπιτικά.

Συμβουλές φροντίδας

Οποιοδήποτε προϊόν κρυστάλλου, συμπεριλαμβανομένων των αγγείων, απαιτούν προσεκτική και προσεκτική φροντίδα.

 • Με την πάροδο του χρόνου, το κρύσταλλο μπορεί να ξεθωριάσει λίγο εάν δεν είναι σωστά φροντισμένο. Ωστόσο, είναι προτιμότερο να ακολουθήσετε προληπτικά μέτρα ώστε το προϊόν να μην είναι θολό. Το να το πλύνετε στο μέλλον δεν θα είναι τόσο δύσκολο.
 • Τα αγγεία πλένονται καλύτερα με δροσερό νερό και ξύδι.Επιτρέπεται επίσης να σκουπίζετε αντικείμενα από κρύσταλλο με βαμβακερά υφάσματα υγρά με αλκοόλ. Με τη βοήθεια του αλκοόλ, μπορείτε να τρίψετε το βάζο ώστε να λάμπει σαν καινούριο. Και για να απαλλαγείτε από την πλάκα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα μη χοντρό βούρτσα.
 • Με κρύο νερό και συνηθισμένο απορρυπαντικό, μπορείτε να καθαρίσετε προσεκτικά το αγγείο στο εσωτερικό, αν υπήρχαν λουλούδια σε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Το ζεστό νερό και ιδιαίτερα το βραστό νερό αντενδείκνυνται εντελώς για κρυστάλλους.
 • Εάν το αγγείο είναι ραγισμένο, μπορείτε να προσπαθήσετε να το κολλήσετε στο σπίτι. Όλα πρέπει να γίνουν προσεκτικά, χρησιμοποιώντας ειδική κόλλα σε γυαλί και κρύσταλλο. Συνιστάται να χρωματίσετε το σπασμένο αγγείο στο μέλλον έτσι ώστε να μην είναι ορατοί οι χώροι των τσιπ και των ρωγμών.

Επιτυχημένα παραδείγματα

Τα κρυστάλλινα αγγεία είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό των εσωτερικών χώρων Chebbi-chic και boho. Κατά κανόνα, είναι κατασκευασμένα από έγχρωμο κρύσταλλο με μάζα ασυνήθιστων λεπτομερειών.

Δεν είναι λιγότερο πολύχρωμα και πρωτότυπα βλέμμα μινιμαλιστικά βάζα των φανταχτερά κρυστάλλινα σχήματα σε σκανδιναβικό στυλ. Τα κρυστάλλινα αγγεία στα πόδια είναι ιδιαίτερα ακριβά και πολυτελή αν έχουν τριαντάφυλλα, ακόμη και τεχνητά.

Ένα χαμηλό βάζο με χρυσό πλαίσιο μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση για την κουζίνα.Ένα μικρό μοντέλο μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί ως καραμέλα.

Πώς να καθαρίσετε το κρυστάλλινο βάζο, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο