Πώς να φτιάξετε ένα βάζο με τα χέρια σας;

Ένα δημιουργικό άτομο σπάνια κάθεται σε αδράνεια. Το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου του αφιερώνει στη λαβή. Και αν θέλει να κάνει, για παράδειγμα, ένα βάζο από απορρίμματα, παίρνει το θέμα με έμπνευση. Φαίνεται ότι αυτή η παραγωγή είναι γεμάτη με πολλές δυσκολίες και γνώση των περιπλοκών της διαδικασίας. Ωστόσο, το υλικό σε αυτό το άρθρο θα δείξει πόσο ευκολότερο είναι στην πραγματικότητα να εκτελέσει από ό, τι μπορεί να φανεί με την πρώτη ματιά.

Νουάν

Η λειτουργία ενός χειροποίητου αγγείου εξαρτάται από τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του. Για παράδειγμα, εάν αντέχουν την υγρασία, μπορείτε να βάλετε φρέσκα λουλούδια σε αυτά. Οι επιλογές που αφορούν τη χρήση προϊόντων (για παράδειγμα, φέτες λεμονιού σε φέτες ή μικρές πολύχρωμες καραμέλες) είναι θεματικές για μερικά μέρη ή γεγονότα.

Κατά κανόνα, τέτοια αγγεία δημιουργούνται για τη διακόσμηση του τελετουργικού τραπεζιού, καθώς και για το δωμάτιο ως σύνολο.

Τα καραμέλα χρησιμοποιούνται αντί του orbiz, αυτά τα αγγεία φαίνονται κομψά, φρέσκα και εντυπωσιακά. Με ελάχιστα έξοδα για την κατασκευή και την επιλογή της σωστής στυλιστικής λύσης, οι βιοτεχνίες μπορεί να υποδείξουν μια συγκεκριμένη ιδέα για το υπάρχον στυλ.

Και αν σκεφτείτε την τεχνολογία κατασκευής, τέτοια αγγεία μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιηθούν για όμορφα καλοκαιρινά και ρομαντικά μπουκέτα. Και είναι πραγματικά όλα τα έξυπνα είναι απλή: για να μειώσετε την ποσότητα των καραμελών που χρησιμοποιούνται και να είναι σε θέση να χύσει το νερό μέσα, είναι αρκετό για να βάλει ένα άλλο στενό σε ένα βάζο.

Ορισμένοι δημιουργούν ένα βάζο ή ένα μπουκάλι από κύκλους χαρτιού που τυλίγονται σε κυλίνδρους. Φυσικά, αυτό είναι μάλλον απλώς ένα διακοσμητικό προϊόν, ωστόσο, θα φαίνεται αρμονικό στο εσωτερικό της κατοικίας.

Μια τέτοια διακόσμηση προσελκύει πάντα την προσοχή, ξεχωρίζει από το γενικό υπόβαθρο του εσωτερικού χώρου.

Γύψος και πήλινο αγγείο

Η τεχνική κατασκευής ενός τέτοιου αγγείου είναι ξεχωριστή, δεδομένου ότι τα στοιχεία από πηλό πρέπει να απολυμαίνονται. Ο γύψος είναι ένα υλικό που δεν είναι ανθεκτικό στην υγρασία, οπότε αυτό το βάζο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για αποξηραμένα λουλούδια. Για να δημιουργήσετε ένα βάζο γύψου, θα χρειαστείτε:

 • κουτί από χαρτόνι από το χυμό?
 • γύψο;
 • βούρτσες?
 • δαντέλα κορδέλα?
 • ένα ποτήρι

Πριν από την έναρξη της εργασίας, ο χώρος εργασίας είναι καλυμμένος με πλαστικό περιτύλιγμα, αφού ανεξάρτητα από την ακρίβεια της εργασίας θα λερωθεί και θα είναι ευκολότερο να αφαιρεθεί το έτοιμο αγγείο από την ταινία. Ο γύψος ζυμώνεται, αραιώνεται με νερό, επιτυγχάνοντας κρεμώδες πάχος και ομοιομορφία του μείγματος. Το κουτί κόβεται από την κορυφή, ευθυγραμμίζοντας την άκρη. Ο γύψος χύνεται σε αυτό, και ενώ δεν είναι κατεψυγμένος, τοποθετείται ένα ποτήρι, τοποθετώντας το αυστηρά στο κέντρο.

Το βάζο αφήνεται να στεγνώσει εντελώς, μετά από το οποίο αφαιρείται από το κιβώτιο και απορρίπτεται από το γυαλί. Η επιφάνεια λειαίνεται με λεπτό γυαλόχαρτο. Αφού τοποθετηθεί η ταινία δαντέλας στην μπροστινή επιφάνεια, προσπαθήστε να το κάνετε όσο το δυνατόν πιο σφιχτά στο γύψο. Κατόπιν σε ολόκληρη την περιοχή του αγγείου επικαλύπτεται με βαφή χρησιμοποιώντας ένα σπρέι.

Μετά την ξήρανση, ο σχεδιασμός της δαντέλας αφαιρείται, μπορείτε να οργώσετε μερικά στοιχεία ή να μην τα αγγίξετε καθόλου.

Παραγωγή από γυάλινο βάζο

Είναι εύκολο να φτιάξετε ένα τέτοιο προϊόν μόνοι σας. Για αυτό, μπορεί να είναι χρήσιμο ακόμη και ένα κομμάτι λινάτσας, ένα χοντρό σχοινί σχοινιών, ένα σημειωματάριο και όμορφα λαμπερά αξεσουάρ.Η απαιτούμενη ποσότητα κόβεται από ένα κομμάτι ύφασμα, μετρώντας το μήκος και το πλάτος κατά μήκος της κεντρικής διαμέτρου του δοχείου. Πανάκι τυλιγμένο γύρω από το βάζο, στερεώνοντας σε δύο μέρη με ειδική κόλλα.

20-30 πέταλα του ιδίου μεγέθους κόβονται από ένα σημειωματάριο μουσικής και από αυτά σχηματίζεται ένα λουλούδι. Για τη μεσαία χρήση λαμπρό αξεσουάρ στρογγυλό σχήμα. Το προκύπτον λουλούδι είναι κολλημένο στη διασταύρωση υφάσματος από λινό, κλείνοντας την άρθρωση.

Οι τράπεζες είναι δεμένες με το λαιμό του νήματος σχοινιού, δένοντας το με ένα μικρό τόξο.

Από τις ενότητες χαρτιού

Είναι απαραίτητο να περάσετε περισσότερο χρόνο στη χειροτεχνία στην τεχνική origami, αφού πρώτα πρέπει να προετοιμάσετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία-ενότητες, από τα οποία το προϊόν θα συναρμολογηθεί αργότερα σύμφωνα με το σχέδιο. Η συναρμολόγηση εξαρτημάτων είναι εύκολη, χρησιμοποιώντας τα τριγωνικά στοιχεία που φαίνονται στη φωτογραφία. Είναι απαραίτητο να προετοιμαστούν τέτοια στοιχεία 433 λευκό και 211 κίτρινο. Η πρώτη σειρά σχηματίζεται σε έναν κύκλο με 20 λευκά στοιχεία · όταν συνδυάζονται με 20 κίτρινα, λαμβάνεται μια δεύτερη σειρά.

Για την τρίτη σειρά, πάρτε κίτρινο (20 τεμ.) Και γυρίστε τον προκύπτοντα κύκλο προς την αντίθετη κατεύθυνση. Εισάγοντας 30 κίτρινα στοιχεία στις θήκες της τρίτης σειράς, σχηματίζουν την τέταρτη σειρά.

Για να μπορέσει να αυξηθεί κατά 10 τεμ., Ο πρώτος φοριέται με τη συνηθισμένη μέθοδο και οι γειτονικές τσέπες του δεύτερου και του τρίτου είναι κενές. Στη συνέχεια, προσθέστε τις ενότητες των επόμενων σειρών (από τον 5ο έως τον 16ο), χρησιμοποιώντας για κάθε σειρά 30 στοιχεία και λαμβάνοντας υπόψη το επιλεγμένο σχήμα τόνου.

Μετά την ολοκλήρωση της 16ης σειράς, η 17η σειρά γίνεται λευκή και στη συνέχεια στην 18η μονάδα τοποθετείται προς τα πίσω σε σχέση με την προηγούμενη σειρά. Η προτελευταία σειρά είναι η κορυφή του αγγείου, απαιτεί 40 ενότητες, οι οποίες τοποθετούνται στα προηγούμενα στοιχεία, προσθέτοντας 10 κομμάτια ομοιόμορφα στον κύκλο. Η τελευταία σειρά πραγματοποιείται κάπως διαφορετικά: μία γωνία της μονάδας εισάγεται στην αριστερή θήκη της δεύτερης μονάδας, η δεξιά στην κενή θέση μεταξύ των στοιχείων της προηγούμενης σειράς.

Ο πυθμένας μπορεί να είναι κατασκευασμένος από δομοστοιχεία ή συμβατικό παχύ χαρτόνι. Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε μια λαβή για το βάζο.

Από τη φιάλη

Για την κατασκευή των αγγείων με βάση τη φιάλη, μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε ένα κανονικό νήμα σχοινιών. Τυλίγει το προϊόν σε έναν κύκλο, προσπαθώντας να βάλει το νήμα όσο το δυνατόν πιο σφιχτά στη συγκολλημένη βάση της φιάλης. Η κόλλα θα πρέπει να εφαρμόζεται ειδικά, και δεν πρέπει να είναι πολύ, επειδή μπορεί να επηρεάσει την εμφάνιση (η κόλλα δεν πρέπει να εμφανίζεται μέσα από το νήμα).

Είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί ένα τέτοιο προϊόν για διακοσμητικά τεχνητά λουλούδια. Αν θέλετε δημιουργικότητα, μπορείτε να διακοσμήσετε το προϊόν ακόμη και με τα συνήθη κουμπιά ή το ίδιο νήμα, αφού το βάψετε σε ένα αντίθεση χρώματος, έτσι ώστε να έρχεται σε αντίθεση με το φόντο του υλικού βάσης.

Papier mache

Κάνοντας ένα βάζο papier-mâché στο σπίτι είναι εύκολο αν ακολουθήσετε τις βήμα προς βήμα οδηγίες. Μέσα σε αυτό μπορεί να αφήσει ένα βάζο ή ένα μπουκάλι, το οποίο θα κάνει το προϊόν όχι μόνο διακοσμητικό, αλλά και λειτουργικό. Θα χρειαστείτε μια φόρμα, παλιές εφημερίδες, λευκό χαρτί, κόλλα PVA, βούρτσες χαρτιού, ταινίες τροφίμων, βερνίκι και γκουάς.

 • Η φόρμα είναι τυλιγμένη με φιλμ προσκόλλησης από το εξωτερικό.
 • Η κόλλα αναμειγνύεται με νερό σε αναλογία 1: 2, η εφημερίδα σκίζεται σε τεμάχια και τοποθετείται σε συγκολλητικό διάλυμα για εμποτισμό.
 • Προετοιμασμένο υλικό στερεωμένο σφικτά πάνω από την εξωτερική επιφάνεια της φόρμας, το οποίο καλύπτει με διάφορα στρώματα από κάθε προηγούμενη ξήρανση. Σε αυτή την περίπτωση, η φόρμα είναι επικολλημένη στα όρια της μείωσης της διαμέτρου της στην κορυφή, έτσι ώστε αργότερα το χαρτί μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα.
 • Αφού κολληθούν και στεγνώσουν διάφορα στρώματα εφημερίδας, το προϊόν επικολλάται με λευκό χαρτί, αποξηραίνεται και αφαιρείται από το καλούπι.
 • Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα άλλο στρώμα με λευκό χαρτί και αφήστε το μελλοντικό βάζο να στεγνώσει για περίπου μία ημέρα.
 • Στη συνέχεια καλύπτεται πρώτα με γκουάς και μετά με βερνίκι.

Από ψηλό γυαλί

Αν υπάρχει πηκτωματοποιητής ακρυλικής βαφής και λάμψη στο σπίτι, δεν θα είναι δύσκολο να δημιουργήσετε ένα μοναδικό βάζο από ένα συνηθισμένο μακρύ γυαλί. Η κατασκευή ενός τέτοιου προϊόντος θα απαιτήσει ένα ελάχιστο χρόνο, ωστόσο, απαιτείται προσοχή: πρώτον, είναι σημαντικό να κολλήσετε ομοιόμορφα στην επιφάνεια του γυαλιού σε τακτά χρονικά διαστήματα κολλητική ταινία μικρού πλάτους.

Χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι, μια γέλη μοντελοποίησης που αναμιγνύεται με λάμψη και μπογιά εφαρμόζεται στην ανοικτή επιφάνεια. Μόλις εφαρμοστεί το χρώμα, αφαιρούνται αμέσως οι ταινίες σκωτσέζικου, επειδή θα είναι δύσκολο να το κάνετε αργότερα (μπορεί να ξεκινήσει με το τζελ).

Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα χρώματος, εάν το επιθυμείτε, το βάζο μπορεί να διακοσμηθεί με μικρές χάντρες μισού σχήματος.

Από το ελαστικό

Βάζα ελαστικών χρησιμοποιούνται συχνά κάτω από τα κρεβάτια κήπου. Αυτά είναι μεγάλα διακοσμητικά και, ταυτόχρονα, λειτουργικά προϊόντα για φυσικά λουλούδια και πράσινο. Κάποιος ζωγραφίζει απλά το ελαστικό και το διακοσμεί, θεωρώντας ότι αυτή η επιλογή είναι επαρκής. Άλλοι προετοιμάζουν τη διάταξη του προϊόντος με τη βάση και αρχίζουν να κόβουν το ελαστικό. Κόβεται με ένα μαχαίρι, κόβοντας το περίγραμμα του επιθυμητού σχεδίου.

Προκειμένου να απλοποιηθεί η διαδικασία κοπής, το μαχαίρι περιοδικά βυθίζεται στο διάλυμα σαπουνιού. Μετά το κόψιμο του ελαστικού από τη μία πλευρά, το ελαστικό τυλίγεται στην άλλη πλευρά.

Εάν είναι επιθυμητό, ​​το αγγείο αυτό μπορεί να βαφτεί, δίνοντάς του μια πιο αισθητική εμφάνιση. Χρησιμοποιήστε τέτοια προϊόντα για τη διακόσμηση του τοπίου.

Η διακόσμηση του τελικού προϊόντος

Ο πλοίαρχος, ο οποίος έχει τη δική του γνώμη για τη χρήση διαφόρων αντικειμένων, παράγει σχεδόν πάντα ένα αποτελεσματικό προϊόν. Και στο μάθημα μπορούν να πάνε διαφορετικά "αξεσουάρ", για παράδειγμα:

 • ξηρά κλαδιά και τεμάχια του δέντρου.
 • διαφόρων μορφών και μεγεθών κουνουπιδιού.
 • νήματα και νήματα από βαμβάκι ·
 • ξύλινα κουμπιά και μισές χάντρες.
 • μεταλλική και πλαστική διακόσμηση.
 • χαρτιού και χαρτιού kraft.
 • χρωματιστά μολύβια και χρώματα περιγράμματος.
 • βαφές και σφαιρίδια ψεκασμού.
 • σατέν και κορδέλες από οργαντά.
 • σερβιέτες και ακρυλική κόλλα?
 • δαντελωτή δαντέλα και ύφασμα με ανάγλυφη υφή.
 • κρεπ και κρεπ χαρτι?
 • αυτοκόλλητη διακόσμηση και σκισμένα κομμάτια εφημερίδας.

Κάποιος χρησιμοποιεί βερνίκι για διακόσμηση σπιτικών αγγείων, δημιουργώντας μοναδικές εικόνες στην επιφάνεια των συνηθισμένων γυάλινων φιαλών και δοχείων διαφόρων μεγεθών. Σε αυτή την περίπτωση, συχνά ένα τελικό βάζο αποκτάται όχι μόνο όμορφο.Είναι μοναδικό και, λαμβάνοντας υπόψη τους σχετικούς τόνους, ταιριάζει με επιτυχία στο υπάρχον εσωτερικό ντεκόρ. Άλλοι, όπως το οικολογικό ντεκόρ, έτσι το ενσωματώνουν, μερικές φορές χρησιμοποιώντας σκόπιμα καμπυλωτά κλαδιά, τοποθετώντας τα κοντά σε κάθε άλλο ή, αντίθετα, αλληλοσυνδέοντας τα μεταξύ τους.

Κάποιος παίρνει το συνηθισμένο αγγείο και επικεντρώνεται στο εσωτερικό ντεκόρ. Για παράδειγμα, σε μια περίπτωση, το πιο συνηθισμένο γυάλινο αντικείμενο είναι γεμάτο με κλαδιά, orbizami. Μερικές φορές το χρώμα χύνεται προς τα μέσα και τεντώνεται προς τα κάτω, μετατρέποντάς το σε δοχείο με διαφορετικές γωνίες, σχηματίζοντας κύματα διαφορετικού ύψους. Κάποιος θέλει να δώσει την αρχική υφή του αγγείου.

Για παράδειγμα, για αυτό μπορείτε να σχεδιάσετε ένα ειδικό μοτίβο με ένα σχέδιο ανακούφισης, το οποίο κατά την περαιτέρω ζωγραφική θα δώσει μια μοναδική ανακούφιση από ένα βάζο.

Άλλοι προτιμούν να χρησιμοποιούν όμορφη δαντέλα. Ας πούμε ότι αυτή η διακόσμηση γίνεται κατά την κατασκευή γύψου ή προϊόντων από σκυρόδεμα. Ενώ η μάζα δεν είναι κατεψυγμένη, σχηματίζει ένα μοτίβο, πιέζοντας ελαφρά τη δαντέλα στη βάση του δοχείου. Τα κοχύλια πιέζονται απλά και στη συνέχεια ζωγραφίζονται ή αφήνονται όπως είναι. Κάποιος χρησιμοποιεί μωσαϊκό για τη διακόσμηση βάζων δαπέδου, καθώς και σπασμένα κομμάτια καθρεφτών ή πλακιδίων τοίχου (είναι λεπτότερο από τα ανάλογα για το πάτωμα).Ωστόσο, η τοποθέτησή τους είναι χρονοβόρα και απαιτεί τη διατήρηση μιας ίδιας απόστασης μεταξύ όλων των στοιχείων, η οποία είναι δύσκολη για έναν αρχάριο.

Τι να εξετάσει;

Όποια και αν είναι η διακόσμηση ενός αγγείου που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να το ταιριάξετε με το υπάρχον εσωτερικό. Αυτό μπορεί να αντανακλάται σε γραμμές, σχήμα, χρώμα. Για παράδειγμα, εάν για το οικολογικό στιλ ξύλινη διακόσμηση και τα κλαδιά θα ήταν κατάλληλη, το μοντέρνο στυλ χρειάζεται μια διαφορετική ματιά στα διαθέσιμα αξεσουάρ. Η συνθετική συνιστώσα, η έμφαση στην απλότητα και τη λειτουργικότητα είναι ευπρόσδεκτη εδώ.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα χωρίς διακοσμητικά στοιχεία θα φαίνονται πιο κατάλληλα. Επιπλέον, η δημιουργία ενός τέτοιου αγγείου δεν είναι απαραιτήτως κάτι εξαιρετικά εξωτικό. Μερικές φορές υπάρχει αρκετό ακρυλικό χρώμα ή ακόμα και ειδικά αυτοκόλλητα. Σε αυτή την περίπτωση, η φρεσκάδα του βλέμματος θα παίξει στα χέρια, γράφοντας το αγγείο ως αρμονικό αξεσουάρ.

Δαντέλες, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, κορδέλες, τόξα - όλα αυτά είναι καλά σε περιοχές όπως το boho, η χώρα και η Provence.

Loft και grunge δεν χρειάζονται κανένα φανταχτερό ντεκόρ: για αυτές τις περιοχές του σχεδιασμού είναι πολύ πιο σημαντικό ότι τα προϊόντα είναι κατάσταση, φαίνονται ακριβά, αυτό είναι σημαντικό για τα μποέμ στυλ. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να εστιάσετε στο σχήμα και την επιλογή του χρώματος.

   Για άλλες σύγχρονες λύσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυαλί: Σήμερα το υλικό αυτό είναι ένα από τα πιο περιζήτητα στο σχεδιασμό. Αυτός φέρνει την αίσθηση της ελαφρότητας στο εσωτερικό, γεμίζει τον χώρο με αέρα. Ακόμα και ένα μικρό γυάλινο βάζο μπορεί να αλλάξει την αντίληψη του χώρου. Αρκεί κάποιος να δέσει μια φιάλη με ταινία, άλλοι προτιμούν να καλύψουν μέρος της επιφάνειας με λάμψη, για να δημιουργήσουν την επίδραση της αρχαιότητας και την επίστρωση με ρωγμές.

   Και φυσικά, αν πραγματικά θέλετε να διακοσμήσετε ένα γυάλινο δοχείο με δημητριακά και σπόρους, εδώ θα πρέπει να καταλάβετε ότι τέτοια προϊόντα δεν θα ταιριάζουν στις τεχνολογικές κατευθύνσεις του σχεδιασμού. Ωστόσο, φαίνονται αρκετά ωραία στο εσωτερικό των εξοχικών σπιτιών. Επιπλέον, για διακόσμηση, μπορείτε απλά να ρίχνετε το σιτάρι μέσα στα γυάλινα δοχεία με στρώματα, εναλλασσόμενα, για παράδειγμα, ρύζι, μπιζέλια και ηλιόσπορους.

   Πώς να φτιάξετε ένα όμορφο αγγείο στη θάλασσα με τα δικά σας χέρια, δείτε το επόμενο βίντεο.

   Σχόλια
    Συντάκτης
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

   Αίθουσα εισόδου

   Σαλόνι

   Υπνοδωμάτιο