Πώς να φτιάξετε ένα βάζο κήπου από τσιμέντο και ύφασμα με τα χέρια σας;

Αν μετά την επισκευή παραμένει επιπλέον τσιμέντο, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μοναδικών αγγείων κήπου. Για την κατασκευή τους δεν απαιτούνται ειδικά εξαρτήματα, επειδή, εκτός από το τσιμέντο, στο μάθημα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και συνηθισμένες πετσέτες που έχουν χάσει την ελκυστικότητα της αρχικής μορφής. Για να μάθετε πώς να φτιάξετε ένα βάζο κήπου από τσιμέντο και ύφασμα με τα χέρια σας, ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα παρακάτω.

Μεγέθη, σχέδιο και σχήμα

Βάζο κήπου μπορεί να είναι διαφορετικό: αυτό είναι ένα προϊόν δαπέδου, και μια μικρογραφία του τύπου κρεμαστή. Οι δεύτερες επιλογές είναι συχνά διακοσμημένες με βεράντες, που τους προσδίδουν κομψότητα. Η εμφάνιση του μελλοντικού αγγείου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από:

 • υφιστάμενη υφαντή βάση (πετσέτες ή άλλα υφάσματα) ·
 • μια βοηθητική μορφή στην οποία θα τοποθετηθεί το ύφασμα κατά την ξήρανση.
 • την ποιότητα και την ποσότητα της σύνθεσης τσιμέντου που παρασκευάζεται για την κατασκευή του δοχείου.

Εάν θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε τον σχεδιασμό του αγγείου τόσο πολύ που φαίνεται ότι δεν θα αποφέρει αποκλειστικά μοντέλα σχεδιασμού. Σε αυτή την περίπτωση, το προϊόν μπορεί να έχει διαφορετικό σχήμα, όγκο και μέγεθος. Επιπλέον, στην κατασκευή είναι δυνατό να επιτευχθεί ένας διαφορετικός τύπος υφής, δημιουργώντας ένα δοχείο όχι μόνο με ματ, αλλά με γυαλιστερή επιφάνεια. Ο τύπος υφής μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του χρησιμοποιούμενου υλικού.

Αυτό εξηγεί τη διαφορά μεταξύ των αγγείων, για παράδειγμα, με την ανακούφιση από το μωρό και την ομοιότητα του λινάτρου. Είναι ακόμη δυνατό να ληφθεί τούλι ως βάση για τη δημιουργία μιας φόρμας ή περιττής δαντέλας από κουρτίνες. Κάποιος χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει εξαιρετικές γλάστρες και ύφασμα με περιθώρια. Μερικές φορές για την κατασκευή τσιμεντένιο βάζο χρησιμοποιούν ακόμη και παλιά φύλλα.

Η ίδια η φόρμα μπορεί να είναι παραδοσιακά στρογγυλή, τετράγωνη, ορθογώνια, κωνική, τραπεζοειδή, πυραμιδοειδή και ακόμη κυλινδρική. Αν είναι επιθυμητό, ​​μπορεί να γίνει διαφορετικό (για παράδειγμα, περιτυλίγοντας τις άκρες και δίνοντας τους ένα ενδιαφέρον σχήμα, δημιουργώντας μια ομοιότητα μεγάλων καναλιών).Δεν υπάρχουν σκληρά πρότυπα από αυτή την άποψη, αν και όσο μεγαλύτερο είναι το προϊόν, τόσο περισσότερο χρειάζεται να ενισχυθεί με ενισχυτικούς δακτυλίους ή πλάκες. Αυτό θα παρατείνει τη ζωή του όταν χρησιμοποιείται κάτω από φρέσκα λουλούδια.

Λόγω των διαφόρων μορφών και μεγεθών, μπορείτε να κάνετε διακόσμηση τοπίου με διαφορετικά στυλ. Ταυτόχρονα, ο σχεδιασμός μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω των διακοσμητικών στοιχείων και των διακοσμήσεων που δεν έχουν ακόμη πλήρως παγωμένη μάζα. Σε κάθε περίπτωση, λαμβάνεται ένα ειδικό προϊόν. Ταυτόχρονα, μπορείτε να δημιουργήσετε αρκετές γλάστρες στο ίδιο στυλ, οι οποίες, ακόμα και με διαφορετικά σχήματα, θα κάνουν το τοπίο του κήπου πιο ενδιαφέρουσα. Για παράδειγμα, τα αγγεία μπορεί να μην έχουν στηρίγματα ή να τοποθετούνται σε υποστρώματα τσιμέντου με τη μορφή παλάμες.

Τι απαιτείται;

Φυσικά, κάθε μάνατζερ έχει το δικό του σύνολο συστατικών, από τα οποία προτιμά να κάνει γλάστρες κήπου. Όσον αφορά τη βέλτιστη ή καθολική επιλογή, τότε απαιτούνται οι περισσότερες φορές:

 • γκρίζο τσιμέντο ή λευκά τσιμέντα Πόρτλαντ Μ 400 ή Μ 500.
 • κοσκινισμένη και πλυμένη λεπτή άμμο.
 • καθαρό ή απεσταγμένο νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
 • χρώμα για σκυρόδεμα ή ειδική βαφή για αυτό.
 • δοχείο για την ανάμιξη του διαλύματος εργασίας.
 • ηλεκτρικό τρυπάνι με μπεκ "μίξερ"?
 • τρυπάνι για τρύπες αποστράγγισης;
 • φιλμ πολυαιθυλενίου ή λίπος απελευθέρωσης (γράσο).
 • σχήμα για ένα μελλοντικό αγγείο.
 • πανί (κουζίνα ή πετσέτα μπάνιου, αποκόλληση από γιούτα, τούλι).

Επιπλέον, ανάλογα με τον τύπο του μοντέλου, μπορεί επίσης να χρειαστούν δεσμοί, μέσω των οποίων μπορείτε να δώσετε σε ένα μελλοντικό βάζο ένα ειδικό σχήμα. Το προετοιμασμένο δοχείο για την καλλιέργεια τσιμέντου πρέπει να είναι καθαρό και απαλλαγμένο από γράσο. Είναι επίσης σημαντικό να φροντίσετε για την καθαριότητα του χώρου εργασίας, για την οποία αξίζει να προετοιμάσετε οποιοδήποτε υλικό κάλυψης (κατάλληλα παλιά χαρτοκιβώτια ή το ίδιο παχύ φιλμ, χρησιμοποιημένες πλαστικές σακούλες μεγάλου μεγέθους).

Όσο για το υλικό του εντύπου για το μελλοντικό αγγείο, μπορεί να είναι διαφορετικό. Ένας μεταλλικός κάδος, ένα παλιό βάζο με λουλούδια και ακόμη και μια πλαστική λεκάνη θα το κάνουν. Κάποιος χρησιμοποιεί για την κατασκευή τσιμεντένιο βάζο κήπου ορθογώνια δοχεία για δενδρύλλια, καθώς και κουτιά από χαρτόνι. Ωστόσο, μερικές φορές τέτοια βασικά είναι ειδικά συνθλίβονται για να πάρει ένα πιο ασυνήθιστο σχήμα.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι αργότερα θα είναι εύκολο να αφαιρεθεί, διαχωρίζοντας το κατεψυγμένο ύφασμα και τη μορφή.

Μεταξύ άλλων, στα κανονικά γάντια από καουτσούκ δουλεύουν αρκετά συχνά. Θα σώσουν το δέρμα των χεριών, θα κάνουν τη ροή εργασίας πιο ευχάριστη και, αν είναι απαραίτητο, θα συμβάλουν στο σχηματισμό του σχήματος του προϊόντος ξήρανσης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα γάντια ως μορφή, τυλίγοντάς τα με ένα πανί εμποτισμένο σε τσιμεντοκονίαμα. Εκτός από τα γάντια, συνηθισμένα μπαλόνια χρησιμοποιούνται στη δημιουργία αγγείων κήπου.

Προετοιμασία του διαλύματος

Η δημιουργία τσιμεντοκονίας είναι εύκολη: χρειάζεστε φρέσκο ​​τσιμέντο και νερό. Οι αναλογίες μπορούν να ποικίλουν, ωστόσο, κατά μέσο όρο, είναι οι εξής: για τη δημιουργία σκυροδέματος υψηλής ποιότητας, πάρτε 2 μέρη τύρφης (ή πηλός, βερμικουλίτης). Αυτή η ποσότητα χρειάζεται 1 μέρος άμμου και 1 μέρος ξηρού τσιμέντου. Προστίθεται νερό μέχρις ότου η συνοχή είναι ιξώδης. Θα πρέπει να είναι πιο λεπτό από ότι για την επένδυση από πλακάκια, αφού το καθήκον του πλοιάρχου είναι ότι το ύφασμα είναι ενυδατωμένο με σύνθεση τσιμέντου εντελώς.

Το τσιμέντο ή το σκυρόδεμα ζυμώνεται σε έναν παρασκευασμένο κάδο χρησιμοποιώντας ένα μίξερ κατασκευής. (ένα τρυπάνι με ειδικό ακροφύσιο).Στη συνέχεια αφήνεται για λίγα λεπτά, στη συνέχεια ανακατεύεται, εξασφαλίζοντας πλήρη ομοιογένεια του προκύπτοντος μείγματος. Είναι σημαντικό να μην υπάρχουν σβώλοι σε αυτό, αν και επιτρέπεται ένα διαφορετικό κλάσμα άμμου. Αφού η σύνθεση είναι έτοιμη για εργασία, προχωρήστε στο σχηματισμό ενός αγγείου.

Πώς να το κάνετε;

Η μέθοδος κατασκευής ενός αγγείου από τσιμέντο και ύφασμα εξαρτάται από τον τύπο της φόρμας. Η τυπική έκδοση έχει ως εξής:

 • η φόρμα είναι τυλιγμένη με πλαστικό περιτύλιγμα για να γίνει ευκολότερο να αφαιρεθεί αργότερα από τη βάση.
 • Εγκαταστήστε το σε ένα προετοιμασμένο χώρο εργασίας έτσι ώστε να βρίσκεται ασφαλώς.
 • Το προετοιμασμένο ύφασμα (πετσέτα, τούλι ή άλλη κοπή παλαιού υφάσματος) βυθίζεται στο διάλυμα και εμποτίζεται με αυτό.
 • χωρίς να πιέζουν το περίσσεια κονιάματος, τα υφάσματα τσιμέντου τοποθετούνται στην κορυφή του καλουπιού, μαζεύοντας το κέντρο του υφάσματος έτσι ώστε οι άκρες του να κολλάνε σχεδόν εξίσου από όλες τις πλευρές.
 • μπορούν να σχηματιστούν πτυχώσεις και το προϊόν να είναι δεμένο με σχοινιά ή διακοσμητικά κορδόνια, πριν το στίγμα στεγνώσει.
 • Αφού στεγνώσει το ύφασμα με εμποτισμό τσιμέντου, αφαιρέστε το βάζο από τη βάση.
 • πριν εμπλακούν στη διακόσμηση, γίνονται τρύπες στον πυθμένα του τελικού προϊόντος για αποστράγγιση,χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι για πέτρα εργασίας ή άλλο τρυπάνι.

Η φόρμα θα πρέπει να εγκατασταθεί σε ένα λόφο. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε οι άκρες του υφάσματος να μην εξαπλώνονται κατά μήκος του εδάφους. Ωστόσο, εάν σχεδιαστεί μια παραλλαγή με στρογγυλεμένες άκρες, μπορεί να τοποθετηθούν ακόμη και στρογγυλεμένες πέτρες γύρω από το δοχείο για να δώσουν στα άκρα ενός μελλοντικού βάζου το σχήμα των πετάλων. Αυτή η τεχνική θα επιτρέψει την ισορροπία της ύλης, καθιστώντας την ευρύτερη και δίνοντας τις απαραίτητες πτυχώσεις.

Μπορείτε να βάλετε το ύφασμα σε διαφορετική βάση. Για παράδειγμα, αν δεν υπάρχει κατάλληλη φόρμα, μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό στρογγυλό ή τετράγωνο πάγκο εργασίας. Όσο για το σχηματισμό των πτυχών, στην περίπτωση της χρήσης του δαντελωτού υφάσματος, δεν χρειάζονται, διότι καταστρέφουν μόνο το βλέμμα του μελλοντικού αγγείου με οπτική στρέβλωση του υπάρχοντος σχεδίου. Ωστόσο, για τα υφάσματα χωρίς ανακούφιση, είναι απλά απαραίτητο να δημιουργηθούν πτυχώσεις και πτυχές. Ταυτόχρονα, μπορούν να τοποθετηθούν όχι μόνο κατακόρυφα: αν στρίψετε το κλωστοϋφαντουργικό προϊόν, μπορείτε να επιτύχετε διαγώνιες πτυχές.

Γλάστρες από τσιμέντο, σκυρόδεμα και ύφασμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για λουλούδια, διακοσμώντας τον κήπο ή τον κήπο μαζί τους, τους πρόποδες της βεράντας ή την περιοχή κοντά στο κιόσκι. Το τσιμεντοκονία στεγνώνει με διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με τη θερμοκρασία του αέρα.Επιπλέον, για να ενισχυθεί το τελικό προϊόν, το βάζο θα πρέπει να υγραίνεται επιπρόσθετα με δροσερό νερό, το οποίο θα παρατείνει επίσης την αντοχή του.

Η δημιουργία προϊόντων σε άλλη μορφή μπορεί να φαίνεται πιο περίπλοκη. Εν τούτοις, στην περίπτωση αυτή, η κατασκευή δεν είναι δύσκολη με τη μόνη διαφορά ότι το βάζο μπορεί να εξασφαλίσει την περιέλιξη της μορφής, η οποία θα παραμείνει ο πυρήνας του προϊόντος. Κάποιος πιστεύει ότι είναι δυνατή η κατασκευή τσιμεντένιων βάζων από ύφασμα χωρίς μορφή, αν και αυτή η διαδικασία μπορεί να φαίνεται ανέφικτη σε έναν αρχάριο, επειδή είναι λίγο σαν αγγειοπλαστική.

Ενδιαφέρουσα είναι η μέθοδος της χρήσης του λινάτρου σε μια στρογγυλή βάση. Αυτές οι γλάστρες μπορούν να διακοσμηθούν μόνο με σπάγκο, που τους συνδέει με χοντρούς κόμπους. Κατά κανόνα χρησιμοποιούνται συνήθως δύο δοχεία για αυτή τη διαδικασία (μία από αυτές πρέπει να τοποθετηθεί στην άλλη, υπό τον όρο ότι υπάρχει ελεύθερος χώρος για την έγχυση τσιμεντοκονίας). Τέτοια αγγεία κατασκευάζονται έτσι: ένα μικρότερο τοποθετείται στον πυθμένα ενός μεγαλύτερου δοχείου, το μίγμα τσιμέντου χύνεται στις άκρες. Μετά την ξήρανση, η μορφή αφαιρείται και διακοσμείται με ένα σάκο εμποτισμένο με τη σύνθεση, δεμένο με ένα εμποτισμένο σχοινί.

Ο συνήθης χρόνος στεγνώματος για ένα αγγείο μπορεί να κυμαίνεται από 24 έως 72 ώρες.Αφού αφαιρεθεί το προϊόν από το καλούπι, ξηραίνεται επιπλέον. Κατά κανόνα, στις περισσότερες περιπτώσεις έχει μικρές ατέλειες που καταστρέφουν την εμφάνισή του. Είναι δυνατόν να απαλλαγούμε από τις σταγόνες τσιμέντου, καθώς επίσης και τα σκουπίδια που έχουν εξαντληθεί, χρησιμοποιώντας ένα χαρτί σμύριδας.

Προκειμένου να απλοποιηθεί αρχικά το καθήκον να κατασκευαστεί ένα βάζο κήπου, είναι προτιμότερο να λαμβάνεται λευκό τσιμέντο και φως, σχεδόν λευκή άμμος για εργασία. Φυσικά, τέτοια στοιχεία θα κοστίζουν περισσότερο. Αλλά η χρήση τους θα επιτρέψει τη διακόσμηση του προϊόντος κατά την κρίση του, χωρίς φόβο ότι το γκρίζο χρώμα θα αλλάξει τα χρώματα των βαφών ή θα απλοποιήσει την εμφάνιση του αγγείου όταν το επικολλήσει.

Η διακόσμηση του τελικού προϊόντος

Εάν το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται ελλιπές, μπορείτε να κάνετε τη διακόσμηση του αγγείου κήπου. Η απλούστερη εκδοχή της διακόσμησης - ζωγραφική. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικές βαφές για σκυρόδεμα με τη μορφή σπρέι αεροζόλ, κάνοντας το εσωτερικό με ένα χρώμα και το εξωτερικό με ένα άλλο. Θα είναι δύσκολο να κολλήσετε ένα χρωματιστό μωσαϊκό ή ένα σπασμένο καθρέφτη σε τέτοια αγγεία, οπότε θα πρέπει να αναζητήσετε άλλους τρόπους διακόσμησης.

Κάποιος χρησιμοποίησε για να διακοσμήσει την εξωτερική επιφάνεια του αγγείου με κελύφη και μικρές πέτρες.Ωστόσο, λόγω του ειδικού σχήματος με πτυχές και πτυχές, αυτό θα είναι προβληματικό. Αν πραγματικά θέλετε να διακοσμήσετε μια κατσαρόλα με τέτοια στοιχεία, θα πρέπει να φροντίσετε εκ των προτέρων το σχήμα του μελλοντικού προϊόντος, αφήνοντας κάποιο μέρος της κατσαρόλας (για παράδειγμα, μίμηση καλτσοδέτας ή ζώνης), όπου η διακοσμημένη διακόσμηση θα φαίνεται όμορφη και κατάλληλη. Μπορείτε επίσης να ισιώσετε το εμποτισμένο ύφασμα σε οποιοδήποτε σημείο, προκειμένου να το χρησιμοποιήσετε για τη συγκόλληση των κελυφών.

Φυσικά, η χρήση αυτών των μοντέλων θα είναι αρκετά δύσκολη και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι απαραίτητη, επειδή το προϊόν θα διακρίνεται από το σχήμα του, και, εκτός από αυτό, από την ανάγλυφη λόγω του επιλεγμένου υφάσματος. Και όμως, αν η διακόσμηση είναι απαραίτητη, εκτός από τη ζωγραφική, μπορείτε να σκεφτείτε άλλες επιλογές. Για παράδειγμα, μπορείτε να αιολμήσετε τα λουλούδια με ύφασμα, να τα κολλήσετε με τσιμέντο και στη συνέχεια να τα κολλήσετε στο τελικό προϊόν. Αυτή η διακόσμηση είναι κατάλληλη για βάζα λινάτσας, χωρίς να έχει πτυχές. Είναι προτιμότερο να υπάρχει τέτοια διακόσμηση στο πάνω μέρος.

Το βάζο από την τσάντα, που έχει το κατάλληλο σχήμα και έχει ήδη μια διακοσμητική γαρνιτούρα, είναι πρωτότυπο από μόνο του. Δεν χρειάζεται άλλες διακοσμήσεις, θα φανεί εντυπωσιακή με φρέσκα λουλούδια.Ορισμένα προϊόντα είναι διακοσμημένα με φύλλα τσιμέντου ή ακόμα και λουλούδια, τα οποία είναι κατασκευασμένα από υλικό παρόμοιο με το ίδιο το αγγείο. Συχνά, αυτά τα προϊόντα φαίνονται καλύτερα σε ένα χρώμα από το ζωγραφισμένο σε φωτεινά χρώματα.

Μπορείτε να διακοσμήσετε τον πυθμένα με φύλλα τσιμέντου και βότσαλα, δίνοντας το προϊόν σε σχήμα λουλουδιού. Για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όχι μόνο το ύφασμα, αλλά ακόμη και μεγάλα φύλλα, χρησιμοποιώντας τα ως μορφή. Προκειμένου το προϊόν να διαρκεί περισσότερο, πρέπει να το ξεπλύνετε, να το βάζετε με νερό σε τακτά χρονικά διαστήματα και να μην το αφήνετε να στεγνώσει. Φυσικά, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος, αλλά ένα τέτοιο βάζο θα είναι πιο ανθεκτικό σε κακές καιρικές συνθήκες και βροχή.

Βάζα από τσιμέντο και υφάσματα, που δημιουργούνται στο σπίτι με τα χέρια σας, μπορούν να συμπληρωθούν με διάφορες υποστηρίξεις. Κάποιος κάνει τα "χέρια" τους, χρησιμοποιώντας γάντια από καουτσούκ. Οι κάτοχοι για λουλούδια ή μικρά αγγεία κατασκευάζονται με την προσθήκη τσιμέντου σε γάντια, μετά την οποία τους δίνεται το επιθυμητό σχήμα τοποθετώντας τα μέσα σε κουτιά από χαρτόνι έτσι ώστε τα "χέρια" να μπορούν να κρατήσουν το βάζο στο μέλλον. Αφού σκληρύνει η σύνθεση, αφαιρείται η βάση από καουτσούκ. Εάν είναι απαραίτητο, το προϊόν διορθώνεται με λεπτό γυαλόχαρτο.

    Όσον αφορά την κατασκευή παρόμοιων μορφών υφάσματος (πετσέτες) εμποτισμένων με τσιμέντο, η δημιουργία ενός τέτοιου αρχαίου θα είναι προβληματική. Φυσικά, η ιδέα είναι ενδιαφέρουσα, αλλά για την εφαρμογή της είναι απαραίτητη η ξεχωριστή προετοιμασία μιας μεγάλης μορφής, η οποία στο μέλλον θα πρέπει να τυλιχτεί με λεπτή ύλη, σχηματίζοντας τον επιθυμητό όγκο. Τυλίξτε το συνηθισμένο γάντι με ένα πανί δεν είναι επίσης εργασία, και ακόμη περισσότερο με μια πετσέτα.

    Πώς να φτιάξετε ένα δοχείο τσιμέντου με τα χέρια του, δείτε το παρακάτω βίντεο.

    Σχόλια
     Συντάκτης
    Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

    Αίθουσα εισόδου

    Σαλόνι

    Υπνοδωμάτιο