Τύποι βάζων για φρούτα

Ο χώρος της κουζίνας θα πρέπει να συνδυάζει την άνεση του σπιτιού και την ευρύχωρη επιφάνεια εργασίας. Επομένως, όλα εδώ πρέπει να είναι σε θέση. Η τάξη στην κουζίνα βοηθά στη δημιουργία επιπλέον μικρών πραγμάτων που εκτελούν τόσο διακοσμητικές όσο και πρακτικές λειτουργίες. Αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, ένα βάζο για φρούτα.

Για τι είμαστε;

Το μπολ φρούτων ονομάζεται μπολ φρούτων. Ωστόσο, μπορεί να εξυπηρετήσει όχι μόνο φρέσκα φρούτα, αλλά και γλυκά, μπισκότα και άλλα είδη ζαχαροπλαστικής. Αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι - τα παιδιά δεν θα πρέπει να φτάσουν στην κορυφή ράφι για να πάρουν τα αγαπημένα τους απολαύσεις.

Επιπλέον, είναι πολύ βολικό να αποθηκεύετε φρούτα στο τραπέζι σε ένα βάζο. Οι βιταμίνες είναι πάντα στο χέρι. Όλοι γνωρίζουν την κατάσταση όταν τα νοικοκυριά βρίσκουν τυχαία στο ντουλάπι ή στο ψυγείο τα ήδη σάπια φρούτα, αφού καθαριστούν και ξεχαστούν. Το μπολ φρούτων θα επιτρέψει να αποφευχθεί μια τέτοια κατάσταση.

Μια σημαντική λειτουργία αυτού του θέματος είναι η αισθητική του συνιστώσα. Τώρα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων, μεταξύ των οποίων μπορείτε εύκολα να επιλέξετε το κατάλληλο για ένα συγκεκριμένο εσωτερικό θέμα. Τα φρούτα σε περίοπτη θέση φαίνονται πολύ όμορφα. Μπορείτε να δημιουργήσετε ολόκληρες συνθέσεις φρούτων και να εξυπηρετήσετε φυσικές βιταμίνες σε αυτό το βάζο για τους επισκέπτες στο τραπέζι των διακοπών.

Είδη

Πηγαίνοντας στο κατάστημα για το κύπελλο φρούτων, πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν διάφορες ποικιλίες. Για παράδειγμα, αυτό το στοιχείο μπορεί να κατασκευαστεί από μια ποικιλία υλικών, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Εξετάστε τις πιο δημοφιλείς επιλογές.

 • Κεραμικά. Η θετική πλευρά του κεραμικού πιάτου θα είναι η όμορφη εμφάνισή του. Αυτά τα αγγεία φαίνονται ακριβή, κομψά, ταιριάζουν σχεδόν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, επιπλέον, δεν χρειάζονται σχεδόν ιδιαίτερη φροντίδα. Ωστόσο, αυτά τα fruktovnitsy είναι αρκετά ακριβά, και επίσης διαφέρουν σε κάποια ευθραυστότητα.
 • Φαγητό. Επιλογή προϋπολογισμού. Η αξία του είναι διαθέσιμη σε κάθε οικογένεια. Πολύ συνηθισμένο υλικό. Από τα μειονεκτήματα του προϊόντος, αξίζει να σημειωθεί η μάλλον μέτρια εμφάνισή του, αλλά με τον άμεσο σκοπό του το βάζο της κεραμοποιίας αντιμετωπίζει καλά.
 • Δέντρο Επίσης φθηνό υλικό.Το πλεονέκτημα ενός ξύλινου καλαθιού φρούτων είναι η μάλλον μεγάλη διάρκεια ζωής του, ωστόσο, δεν είναι κατάλληλο για όλα τα είδη φρούτων. Για παράδειγμα, είναι καλύτερο να μην αποθηκεύονται ζουμερά και απαλά φρούτα σε αυτό, καθώς το δέντρο απορροφά εύκολα την υγρασία.
 • Crystal Υλικό για ένα ευγενές σπίτι, πολύ εκλεπτυσμένο και κομψό έπιπλο. Φωτεινά χρώματα φρούτων σε ένα κρυστάλλινο βάζο φαίνονται πολύ ωραία, αλλά αξίζει να θυμηθούμε ότι το κρύσταλλο είναι αρκετά εύθραυστο, οπότε είναι καλύτερο να τοποθετήσετε ένα τέτοιο καλάθι φρούτων μακριά από τα παιδιά. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πάρουν αυτό το πράγμα μόνο κατά την επίσκεψη των επισκεπτών.
 • Γυαλί και πορσελάνη. Αυτά τα υλικά είναι επίσης εύθραυστα, αλλά φαίνονται πολύ αισθητικά ευχάριστα σε κάθε κουζίνα. Ιδιαίτερα κατάλληλο μπολ γυάλινα φρούτα για χώρους, κατασκευασμένο σε κλασικό στιλ. Από τα ελάχιστα αξίζει να σημειωθεί η φθηνή τιμή τέτοιων πιάτων. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτα είναι τα προϊόντα από τέτοιες όμορφες πρώτες ύλες όπως το γυαλί Murano. Αυτό είναι ένα πολύ ακριβό υλικό, και αυτά τα αγγεία έχουν μια κυρίως διακοσμητική λειτουργία. Το μοναδικό εκλεπτυσμένο κύπελλο θα αλλάξει εντελώς τον τόπο που θα πάρει.
 • Ανοξείδωτο ατσάλι. Το πλεονέκτημα των πιάτων ανοξείδωτου χάλυβα είναι μια μεγάλη ποικιλία μορφών, καθώς αυτό το υλικό σας επιτρέπει να κάνετε τα πιο ασυνήθιστα σχήματα και διακοσμητικά στοιχεία.Ένα άλλο πλεονέκτημα ενός τέτοιου αγγείου είναι η αυξημένη αντοχή και η μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Πλαστικά. Πολύ πρακτικό και βολικό πράγμα. Είναι εύκολο να ξεπλύνετε το χυμό ή τον πολτό στην επιφάνεια, δεν σπάει, είναι κατάλληλο για ένα πικ-νικ. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι το πλαστικό είναι πολύ επιβλαβές όταν έρχεται σε επαφή με τα τρόφιμα, επομένως πρέπει να αγοράσετε πιάτα με αποδεδειγμένη περιβαλλοντική και υγειονομική και υγειονομική ασφάλεια.
 • Σύνθετο. Αυτό το προϊόν συνδυάζει πολλά υλικά ταυτόχρονα. Κατάλληλο για ένα ασυνήθιστο ύφος του εσωτερικού της κουζίνας. Φαίνεται πολύ ωραία επιλογή με πιάτο από πορσελάνη και ράβδο χρωμίου. Ένας άλλος δημοφ

Μπορείτε επίσης να ταξινομήσετε καλάθια φρούτων σύμφωνα με τη φόρμα. Τα καταστήματα προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα από τα πιο ασυνήθιστα προϊόντα σε ακανόνιστα σχήματα, Ωστόσο, οι πιο συνηθισμένες εξακολουθούν να είναι κλασικές επιλογές.

 • Βάζο στο πόδι. Είναι ένα πιάτο σε μια λεπτή, αλλά σταθερή υποστήριξη. Όσο μεγαλύτερο είναι το μπολ, τόσο πιο φρούτα μπορεί να κρατήσει ένα μπολ. Όντας στο ίδιο δοχείο, τα φρούτα διαφορετικών χρωμάτων φαίνονται πολύ νόστιμα και φρέσκα.
 • Παραγάδι Η πιο δημοφιλής επιλογή.Σας επιτρέπει να τοποθετήσετε μια μεγάλη ποσότητα φρούτων. Συχνά προσφέρονται προϊόντα δύο επιπέδων, αλλά υπάρχουν επίσης και τα πολυεπίπεδα αγγεία, που προορίζονται μάλλον για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών με φρούτα. Αυτή η βιβλιοθήκη είναι κατάλληλη όχι μόνο για την αποθήκευση φρούτων, αλλά και για την εξυπηρέτηση σοκολάτας ή κέικ. Χάρη σε πολλές πλάκες, μπορείτε να δημιουργήσετε ασυνήθιστες συνθέσεις, επιπλέον, αυτό το σχέδιο εξοικονομεί σημαντικό χώρο στο τραπέζι.
 • Ασυνήθιστα σχήματα. Για τους πιο τολμηρούς κατασκευαστές νοικοκυρών προσφέρουν κουτιά φρούτων σε φανταχτερά σχήματα. Μπορεί να είναι ένας συνδυασμός διαφόρων μορφών, καθώς και ασυνήθιστες εικόνες, για παράδειγμα, ένα βάζο με τη μορφή ενός ζώου, μια τηλεόραση, ένα δέντρο, στα κλαδιά των οποίων τοποθετούνται φρούτα, παραλλαγές τοίχων.

Συστάσεις για επιλογή

Για να επιτύχετε την ενότητα του στυλ στο εσωτερικό της κουζίνας, θα πρέπει να προσεγγίζετε προσεκτικά την επιλογή οποιωνδήποτε μικρών αντικειμένων. Αυτό ισχύει και για το μπολ φρούτων. Επωφεληθείτε από πολλές συμβουλές από ένα μπολ φρούτων.

 • Βεβαιωθείτε ότι η εμφάνιση των πιάτων είναι σε αρμονία με το γενικό σχέδιο κουζίνας. Το πράγμα πρέπει να συνδυαστεί με το ύφος με τα υπόλοιπα πιάτα και τις λεπτομέρειες του εσωτερικού χώρου. Η πλέον προτιμώμενη επιλογή είναι να δημιουργήσετε ένα σύνολο από όλα τα σκεύη κουζίνας και διάφορασχεδιαστικά στοιχεία.
 • Η επιλογή του χρώματος του προϊόντος θα πρέπει να καθορίζεται από το συνολικό ύφος της κουζίνας. Εάν επικρατεί κλασικό, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε πιάτα με καταπραϋντικές αποχρώσεις, σε συνδυασμό με το χρώμα της κατάστασης.

Στην περίπτωση του σύγχρονου μινιμαλισμού, τα καλάθια φρούτων θα ταιριάζουν σε αντίθεση με το κύριο χρώμα των τόνων.

 • Είναι επίσης σημαντικό να αγοράσετε ένα μπολ, το σχέδιο του οποίου συνδυάζεται με άλλα διακοσμητικά στοιχεία στο δωμάτιο. Για παράδειγμα, στο δωμάτιο μπορούν να τοποθετηθούν ήδη αγγεία, πιάτα, γλάστρες. Ο σχεδιασμός του κουτιού φρούτων θα πρέπει να είναι σε αρμονία με όλα αυτά τα αντικείμενα ώστε η σύνθεση να διατηρεί την ακεραιότητα.
 • Συνιστάται να επιλέξετε μπολ με ψηλές πλευρές έτσι ώστε τα φρούτα και τα μούρα να μην πέφτουν.
 • Να καθοδηγείται από το σχεδιασμό πιάτων και σετ τσαγιού που εκτίθενται στο γιορτινό τραπέζι. Για παράδειγμα, ένα εξειδικευμένο σετ πορσελάνης δεν θα συνδυαστεί με μεταλλικό ή πλαστικό δίσκο φρούτων.
 • Αν τα πιάτα είναι επιλεγμένα για τις δραστηριότητες των παιδιών, τότε προτιμάτε το πλαστικό. Είναι ασφαλές τόσο για τα παιδιά όσο και για το ίδιο το βάζο, και φαίνεται εύκολο, όμορφο, εύκολο.
 • Εάν επιλέξετε ένα αγγείο στο πόδι,συνιστάται να αγοράσετε ένα μπολ σε διάφορα υποστηρίγματα - έτσι η σταθερότητα του πιάτου θα αυξηθεί, επειδή τα φρούτα έχουν ένα μάλλον μεγάλο βάρος.
 • Για το εορταστικό τραπέζι θα πρέπει να επιλέξετε ένα ράφι-βάζο. Σε διαφορετικά επίπεδα, μπορείτε να τοποθετήσετε φρούτα διαφορετικής πυκνότητας, έτσι ώστε οι μαλακές ποικιλίες να μην τραυματιστούν στα σκληρότερα φρούτα. Αυτή η επιλογή θα εξοικονομήσει σημαντικά χώρο στον πίνακα και είναι επίσης πολύ βολικό για τους επισκέπτες - όλοι οι καρποί είναι σαφώς ορατοί, είναι εύκολο να φτάσουν.
 • Για καθημερινή χρήση, κατάλληλα και δύο μπολ ή ένα πόδι. Δύο ή τρία όμοια αγγεία σε ένα οικογενειακό τραπέζι φαίνονται πολύ ωραία, αλλά σε αυτή την περίπτωση ο πίνακας αυτός θα πρέπει να είναι μεγάλος. Η αγορά δύο διαφορετικών πιάτων θα διαστρεβλώσει σημαντικά το εσωτερικό σχέδιο.
 • Είναι σημαντικό να μελετήσετε πληροφορίες σχετικά με τους κατασκευαστές πιάτων. Επί του παρόντος, τα καλάθια Bohemia, καλάθια από πορσελάνη από την Τσεχία, καθώς και τα ρετρό αγγεία του στυλ της ΕΣΣΔ είναι δημοφιλή.

Αλλά και στα καταστήματα υπάρχει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων ασυνήθιστων σχημάτων και αποκλειστικών σχεδίων από την Ιταλία.

Ενδιαφέροντα παραδείγματα

Κοιτάξτε τι όμορφες και ασυνήθιστες επιλογές αντιπροσωπεύουν επί του παρόντος στα πιάτα ή σε ηλεκτρονικά καταστήματα.

 • Φρούτα στο σχέδιο κάτω από το Gzhel φαίνεται πολύ κομψό. Λοιπόν, αν η κουζίνα έχει άλλα αντικείμενα από την ίδια διακόσμηση - κοπής σανίδες, τσαγιέρα, πινέλο. Είναι καλύτερα να διακοσμηθεί ολόκληρη η κουζίνα με γεύση σε μπλε και άσπρο.
 • Παγκόσμιο σφαιρικό βάζο με σχισμές που παράγονται από την BergHOFF. Αποτελείται από δύο αποσπώμενα αντικείμενα. Η ευελιξία του προϊόντος είναι ότι ταιριάζει απόλυτα τόσο στο κλασικό εσωτερικό όσο και στα έπιπλα που κατασκευάζονται στη σύγχρονη κατεύθυνση. Τα κατώτερα και ανώτερα πιάτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά, για παράδειγμα, στην κορυφή κάτω από το φρούτο, στο κάτω μέρος κάτω από τις σάλτσες.
 • Γυάλινο δίσκο φρούτων στο πόδι από την Dalian Hantai Trade Co., Ltd. Οι άκρες έχουν ανομοιόμορφο σχήμα. Το μπολ είναι διακοσμημένο με ογκώδη λουλούδια με επιχρυσωμένη επιχρύσωση, το πόδι είναι κατασκευασμένο από το ίδιο υλικό. Το γυαλί και ο χρυσός είναι ένας πολύ κομψός και κομψός συνδυασμός.
 • Φρούτα "Apple" από την Άννα Λορέντς. Έχει το σχήμα ενός δέντρου, τα κλαδιά του οποίου έχουν συρμάτινα δοχεία, όπου τοποθετούνται ζουμερά μήλα. Κατασκευασμένο από σύρμα αλουμινίου. Ύψος - 1,2 μέτρα, επομένως είναι καλύτερα να το εγκαταστήσετε στο πάτωμα.
 • Βάζα τοίχου για μπανάνες. Είναι κλειστά κύπελλα με τρύπες όπου τοποθετούνται μπανάνες. Είναι πολύ βολικό, και το σημαντικότερο - πρωτότυπο.Μια ενδιαφέρουσα σχεδιαστική λύση: το σχήμα μιας μπανάνας σάς επιτρέπει να δημιουργείτε κωμικές εικόνες, όπως κέρατα ταύρων.
 • Κύπελλο φρούτων Origami από την Lorea. Φαίνεται απλό, μέτριο, αλλά ταυτόχρονα δίνει έμφαση στην εκλεπτυσμένη γεύση των ιδιοκτητών. Οι κατασκευαστές προσφέρουν τρεις διαφορετικές επιλογές ξύλου. Συνιστάται να τοποθετούνται φρούτα με ένα αντίθεση χρώματος σε αυτά τα εκπληκτικά αγγεία.

Εάν θέλετε πραγματικά να έχετε ένα πρωτότυπο και αποκλειστικό καλάθι με φρούτα στην κουζίνα σας που ταιριάζει τέλεια στο εσωτερικό, τότε μπορείτε να προσπαθήσετε να το κάνετε μόνοι σας. Δίνουμε ένα παράδειγμα μιας από τις επιλογές.

 • Βγάζουμε τρεις πλάκες από πορσελάνη διαφόρων διαμέτρων. Ανυψώνουμε το καθένα, με προσοχή μετράμε και σημειώνουμε το μέσον του κάτω μέρους με ταινία. Εδώ θα δουλέψουμε ως ηλεκτρικό τρυπάνι.
 • Προσεκτικά τρυπήστε τρύπες στα σημειωμένα σημεία.
 • Συνδέουμε όλα τα πιάτα με μεταλλικούς άξονες. Στις πλάκες δεν είναι χαλαρά, μπορείτε να τα ενισχύσετε με ελαστικά πώματα ή παρεμβύσματα.

Ασυνήθιστο δοχείο φρούτων τριών επιπέδων έτοιμο! Το συν του είναι ότι θα συνδυαστεί ιδανικά με τα υπόλοιπα πιάτα στο σπίτι και θα είναι μια υπέροχη διακόσμηση του τραπεζιού.

Το μπολ φρούτων δεν είναι απλώς ένα στοιχείο για την αποθήκευση και την εξυπηρέτηση φρέσκων φρούτων, αλλά και ένα μοναδικό στοιχείο του εσωτερικού της κουζίνας.Ως εκ τούτου, η επιλογή της πρέπει να προσεγγιστεί με την ύψιστη ευθύνη, έτσι ώστε ο σχεδιασμός της κουζίνας να διατηρήσει την ακεραιότητα και την αρμονία της.

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο κατασκευής ενός αγγείου για φρούτα από χάντρες με τα χέρια σας, δείτε την επόμενη κύρια κλάση.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο