Βάζα: μια ποικιλία υλικών και μορφών στο εσωτερικό

Η στάση απέναντι στο βάζο, ως αστικό λείψανο του παρελθόντος, είναι ριζικά λανθασμένη. Ερεθίζει το σκάφος στο ράφι, που σημαίνει ότι χρειάζεστε άλλο, και στη σωστή θέση. Ένα μεγάλο αγγείο δαπέδου θα κάνει μια κενή γωνία ογκομετρική. Οι φωτεινές στιγμές σχεδίασης, σε συνδυασμό με μια άλλη διακόσμηση, θα ανανεώνουν μονόχρωμους εσωτερικούς χώρους. Η κούπα με αγριολούλουδα στο τραπέζι θα προσθέσει διάθεση και θα βελτιώσει την όρεξη.

Είδη

Το κύριο καθήκον ενός αγγείου είναι να χρησιμεύσει ως δοχείο για λουλούδια, αλλά είναι επίσης σημαντικό για την εσωτερική διακόσμηση. Αρχικά, ελίτ σκάφη διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών, με και χωρίς τα πόδια, θα ικανοποιήσουν οποιαδήποτε αιτήματα σχεδιασμού. Τα αμέτρητα αγγεία μπορούν να χωριστούν σε τύπους:

 • πάτωμα και τραπέζι.
 • σπίτι και δρόμο;
 • για ανθοδέσμες και ένα λουλούδι.
 • floral και διακοσμητικά (που δεν κρατούν νερό)?
 • από υλικό?
 • σε μορφή?
 • σε μέγεθος.

Υλικό

Το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το αγγείο, επηρεάζει όχι μόνο το εσωτερικό στυλ. Καθορίζει επίσης πόσο χρόνο θα παραμείνουν τα φρέσκα λουλούδια στο σκάφος. Κεραμικά δοχεία από πηλό, μπορούν να "αναπνεύσουν", να περάσουν τον αέρα. Αυτή η ιδιότητα βοηθά τα λουλούδια να διατηρούν τη ζωτικότητά τους περισσότερο. Το μέταλλο και το πλαστικό ενεργούν ακριβώς το αντίθετο · τα φυτά πεθαίνουν πολύ γρήγορα. Τέτοια προϊόντα είναι καλά για εσωτερική διακόσμηση, αλλά δεν είναι πολύ κατάλληλα για τη ζωή της χλωρίδας.

Οι κεραμικές επιλογές είναι συναρπαστικές στην εξωτερική έκδοση. Δημοφιλής ζωγραφική Gzhel για ελαφρύ και ευάερο εσωτερικό χώρο. Ο πηλός είναι εύκολος να γλυπτική, έχει οποιαδήποτε μορφή και είναι καλά ζωγραφισμένο. Τα γυάλινα αγγεία είναι τα πιο συνηθισμένα. Μια πληθώρα σχημάτων και χρωμάτων σας επιτρέπει να τα παραλάβετε για όλες τις περιπτώσεις. Είναι πολύ καλοί και στην έκδοση δώρων.

Τα αγγεία από πορσελάνη εξακολουθούσαν να αγαπούν οι γιαγιάδες και οι γιαγιάδες μας. Διακοσμούν πολλά μουσεία. Υπάρχουν εκπληκτικές ποιότητες μπλε πηλού από τις οποίες κατασκευάζεται η λεπτότερη πορσελάνη. Εάν φέρνετε ένα τέτοιο προϊόν σε έντονο φως, μπορείτε να αξιολογήσετε τη διαφάνειά του.

Το βάζο κρυστάλλου προσπάθησε να πάρει κάθε σοβιετική οικογένεια. Η παρουσία μολύβδου στο γυαλί το κάνει να κουδουνίζει και να είναι ιδιαίτερα διαφανές. Τα παχιά σκαλισμένα τοιχώματα του σκάφους αντανακλούν όμορφα το φως. Πηγαίνει καλά με κρυστάλλινα γυαλιά στο εορταστικό τραπέζι.

Τα μεταλλικά προϊόντα χρειάζονται ορισμένα στυλ, το κίτρινο παλιό μέταλλο με όμορφα γλυπτά μπορεί να ταιριάζει σε ανατολίτικα θέματα. Κοιτάξτε όμορφα τα κινεζικά αγγεία, βαμμένα με χρωματισμένους δράκους. Τα ασημένια δοχεία φαίνονται ακριβά, αλλά χρειάζονται περιστασιακή φροντίδα, καθώς το ασήμι σκοτεινιάζει. Το ίδιο ισχύει για το χάλκινο, ορείχαλκο, χαλκό. Τα σφυρήλατα αγγεία θα υποστηρίξουν το γοτθικό εσωτερικό και τα σαλέ. Και το χρώμιο είναι απαραίτητο για μινιμαλισμό, τεχνολογία, hi-tech.

Τα πλαστικά μοντέλα είναι ελαφριά και ανθεκτικά, είναι φθηνές και έχουν μεγάλη επιλογή. Μερικοί τύποι πλαστικών, ιδιαίτερα διαφανείς, χάνουν γρήγορα την αρχική τους εμφάνιση. Τέτοια αγγεία είναι απίθανο να περάσουν από γενιά σε γενιά.

Σκάφη πυρόσβεσης Υπενθυμίζουν αρχαία προϊόντα, αλλά προτιμώνται από τα μοντέρνα στυλ, αν και συχνά τέτοια προϊόντα μπορούν να βρεθούν σε κλασικούς εσωτερικούς χώρους. Τα γυάλινα αγγεία είναι φθηνά.Εκείνοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε δημιουργική εργασία θα είναι σε θέση να χυτεύσουν εύκολα το γύψο σε σπιτική μορφή και στη συνέχεια να βάψουν το τελικό προϊόν. Οι επιλογές σκυροδέματος είναι σχεδιασμένες για να διακοσμούν χώρους πρόσοψης, αυλές και διαμορφωμένους χώρους.

Οδηγίες χώρας (Χώρα, Προβηγκία), τα οικολογικά και εθνοτικά στυλ δεν μπορούν να κάνουν χωρίς προϊόντα από φυσικά δώρα. Και η φύση είναι γενναιόδωρη για όμορφα, πρωτότυπα, φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Τα ξύλινα αγγεία είναι καλά στο σκαλιστό σχέδιο, αλλά οι λείοι τοίχοι του προϊόντος με ένα ασυνήθιστο σχέδιο φυσικού ξύλου φαίνονται ελκυστικοί. Δυστυχώς, το ξύλο φοβάται την υγρασία και στεγνώνει σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος.

Γλάστρες υφαίνουν μπαστούνι και λυγαριά, γίνονται άνετα, ελαφριά, αλλά κοστούμια μόνο κάτω από αποξηραμένα λουλούδια. Μερικές φορές γυάλινα βάζα πλέκονται με φυσικό υλικό, σε τέτοια προϊόντα τα φρέσκα λουλούδια θα παραμείνουν φρέσκα και θα φαίνονται οργανικά.

Τα αγγεία του μπαμπού είναι ελαφριά και ανθεκτικά. Θα διακοσμήσουν το εσωτερικό του ταξιδιώτη, θα υποστηρίξουν το θαλάσσιο και οικολογικό ύφος. Βάζα από μια φυσική πέτρα φαίνονται πλούσια, βασιλικά. Onyx, achate, malachite, topaz έχουν μοναδικά χρώματα και σχέδια, κοιτάζοντας τους, καταλαβαίνετε ότι η φύση είναι ένας αξεπέραστος καλλιτέχνης.

Μεγέθη και σχήματα

Μελετώντας τα λουλούδια, αναρωτιέται κανείς τι είδους μέγεθος και σχήμα δεν έχει εφεύρει η φύση, δημιουργώντας αυτά τα όμορφα, αλλά βραχύβια αριστουργήματα. Βάζα θα πρέπει επίσης να είναι να τους ταιριάζει: όμορφο και ποικίλο. Δεν μπορείτε να βουτήξετε ένα λουλούδι σε οποιοδήποτε σκάφος που έρχεται στο χέρι. Αυτά τα όμορφα εξαρτήματα πρέπει να ενωθούν σε ένα ενιαίο σύνολο, δηλαδή να ταιριάζουν σε σχήμα, μέγεθος και άλλες παραμέτρους.

Μινιατούρες πριγκίπισσες θα διακοσμήσουν μικρές κανάτες στρογγυλεμένων σχημάτων ή αγγείων με τη μορφή γυαλιών. Όσο μεγαλύτερο είναι το λαιμό του λουλουδιού, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το βάζο. Το στενό είναι κατάλληλο για ενιαία φυτά, ευρεία - για μπουκέτο. Ο Νάρκισσος προέρχεται από τα γυάλινα προϊόντα. Τα λουλούδια του χωριού (sainfoin, γλυκό τριφύλλι, μαργαρίτες) χρειάζονται απλές, απλές επιλογές - κανάτες, κεραμικά δοχεία. Απαλή μπουκέτα λιβάδι θα είναι άβολα σε ακριβά πρωτοβάθμια αγγεία.

Ένα γυάλινο δοχείο που μπαίνει σε επέκταση, όπως ένα γυαλί, είναι κατάλληλο για τουλίπες, νάρκισσους και ίριδες. Για λουλούδια με μεγάλους μίσχους, δεν πρέπει να επιλέξετε ένα διαφανές αγγείο, μια πορσελάνη είναι πιο κατάλληλη. Σε ένα υψηλό κεραμικό δοχείο, τα γλαδιόλα, τα δελφίνια και τα ολλανδικά τριαντάφυλλα φαίνονται όμορφα.Φωτά αγγεία από απλό γυαλί με λουλούδια λιβάδι θα διακοσμήσουν το εσωτερικό σε Provence και στυλ χώρα. Για να ικανοποιήσουν κάθε λουλούδι, οι μορφές αγγείων έχουν μεγάλη ποικιλία.

 • Η κυλινδρική εμφάνιση είναι μεγάλη τόσο στα κεραμικά όσο και στα διαφανή γυαλιά. Κατάλληλο για ψηλά φυτά.
 • Τα στρογγυλά σχέδια βρίσκονται σε αφθονία: από μεγάλες υπαίθριες επιλογές πέτρας μέχρι μικροσκοπικές χάντρες που κοσμούν κομψά ράφια από γυαλί. Σε ομαδικές συλλογές, τα στρογγυλά αγγεία είναι καλά συνδυασμένα με επιμήκη προϊόντα που ταιριάζουν στο χρώμα ή το υλικό.
 • Τα τετράγωνα και ορθογώνια δοχεία είναι απαραίτητα για τις σύγχρονες τάσεις αστικοποίησης (μινιμαλισμό, τεχνολογία, σοφίτα).
 • Το ασυνήθιστο, ακανόνιστο σχήμα του σκάφους είναι το πιο ελκυστικό. Διαλύει τα στερεότυπα και προσελκύει την προσοχή, οπότε δεν πρέπει να υπάρχουν πολλά λουλούδια σε ένα τέτοιο βάζο, αλλά αρκετά για να πραγματοποιηθεί η πρόθεση του σχεδιαστή. Για παράδειγμα, για ένα σκάφος με τη μορφή ενός φακού, είναι κατάλληλο ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, που συμβολίζει τη φλόγα. Μερικές φορές ένα αγγείο ακανόνιστου σχήματος συνδυάζεται με ένα λουλούδι που συνεχίζει τη γεωμετρία του.

Χρώματα

Ένα αγγείο είναι μια διακόσμηση που συμπληρώνει το εσωτερικό και το χρώμα του είναι σημαντικό, ειδικά σε συνδυασμό με τα φυτά.Μπορεί είτε να συγχωνευτεί με τη διακόσμηση, είτε να είναι μια προφορά. Όμορφα ακριβά έπιπλα κερδίζουν απουσία φωτεινών σημείων διακόσμησης, σε τέτοιες περιπτώσεις, τα αγγεία επαναλαμβάνουν το χρώμα των επίπλων, αλλά τα λουλούδια σε αυτά μπορούν να είναι έντονες έντονες αποχρώσεις. Αντίστροφα, με ένα πλοίο ασυνήθιστου σχήματος και με έντονο χρώμα, τα φυτά πρέπει να είναι αόρατα.

Μερικές φορές επιλέγεται ένα μοντέλο στο χρώμα των τοίχων, δημιουργεί όγκο σε κενό χώρο, ειδικά για τις επιλογές δαπέδου. Τα δοχεία αντίθεσης σε διχρωματικούς εσωτερικούς χώρους, όπως το αστραφτερό ασπρόμαυρο, χάνουν καλά όταν ένα μαύρο αγγείο τοποθετείται πάνω σε λευκό φόντο και αντίστροφα. Οι ίδιες τεχνικές λειτουργούν με έγχρωμους εσωτερικούς χώρους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο ενδιαφέρον τέχνασμα: βάλτε δύο αγγεία του ιδίου μεγέθους και υφής παράλληλα, αλλά θα επαναλάβετε το χρώμα των επίπλων, και το δεύτερο θα είναι ένα accent one. Τα φωτεινά προϊόντα είναι τόσο καλά που μπορούν να τοποθετηθούν σε διαφορετικά επίπεδα: στο πάτωμα, στο τραπέζι και στο ράφι τοίχου.

Κάθε χρώμα με τον δικό του τρόπο επηρεάζει την κατάσταση στο δωμάτιο.

 • Το μαύρο γυαλιστερό σκάφος δίνει έμφαση στην ιδιαίτερη κομψότητα. Απαιτεί μόνο φωτεινά λουλούδια: μοβ, κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί.
 • Τα ασημικά προϊόντα θα συμπληρώσουν τους ανατολικούς και αστικούς εσωτερικούς χώρους.
 • Ένα καφέ δοχείο κερδίζει παρουσία μπεζ τοίχων ή επίπλων.
 • Ο γκρίζος τόνος χρειάζεται μια φωτεινή προσθήκη, τα φυτά πρέπει να είναι φανταχτερά, ενεργά ενεργά.
 • Μπλε - αυτό το χρώμα δεν αξίζει να υπερφορτωθεί η κατάσταση, μερικά μέτρια αγγεία θα είναι αρκετά.
 • Το πράσινο χρώμα του σκάφους θα ταιριάζει στο οικολογικό ύφος και στους λάτρεις των πράσινων εσωτερικών χώρων.

Στυλ και σχεδιασμός

Δεν υπάρχουν τέτοια στυλ που να απορρίπτουν κατηγορηματικά τα αγγεία ως διακόσμηση. Ακόμα και ο ασκητικός μινιμαλισμός θα ανταποκρίνεται επαρκώς στο χρωματισμένο αντίγραφο απλών και σαφών μορφών. Η πρωτοπορία και η σοφίτα θα παραγγείλουν ένα αποκλειστικό με τη μορφή ενός τεμαχίου αποχέτευσης. Pop art θα διακοσμήσει τα ράφια με δοχεία από κουτιά μάρκας Pepsi-Cola. Για κάθε διαμέρισμα υπάρχει δικό του ειδικό βάζο. Οι κλασικοί εσωτερικοί χώροι προτιμούν τα παραδοσιακά υλικά - γυαλί, πορσελάνη, κρύσταλλο με απαλά κομψά σχήματα.

Τα μοντέρνα στυλ (hi-tech, μινιμαλισμός) χαρακτηρίζονται από διαφανείς και ανακλαστικές υφές, είναι κατάλληλες για γυαλί και μεταλλικά προϊόντα. Παίζουν με το φως, προσελκύουν λάμψη, αλλά ταυτόχρονα φαίνονται απλά, χωρίς υπερβολές.Εάν υπάρχει ανάγκη για χρώμα, το αγγείο επιλέγεται σύμφωνα με τη ρύθμιση, αλλά διατηρείται σε ένα κλειδί. Στο εσωτερικό της σοφίτας, μπορείτε να εισάγετε ένα βάζο από γύψο, σκυρόδεμα, επιχρωμιωμένο μέταλλο.

Για τους εθνοτικούς τύπους χαρακτηρίζονται από σκάφη από φυσικά υλικά με λαϊκά στολίδια θεματικών χωρών. Στα αγγεία μπορεί να υπάρχουν εικόνες ενός ελληνικού μαιάνδρου, ζώα τοτέμ, ιερογλυφικά. Το κινεζικό εσωτερικό θα διακοσμηθεί με αγγεία από πορσελάνη που απεικονίζουν μυθικά ζώα, καθώς και προϊόντα από μπαμπού. Τα μωσαϊκά αγγεία που ενσωματώνουν τη γεύση των αραβικών παραμυθιών θα υποστηρίξουν το ανατολικό θέμα. Βάζα από πηλό καμηλών είναι κατάλληλα για το ελληνικό στυλ.

Διάσημοι κατασκευαστές και κριτικές

Μπορούν να παραγγελθούν αγγεία κάθε είδους στα καταστήματα Ikea, τα διαφανή προϊόντα γυαλιού από τις συλλογές τους εκπλήσσονται από την ποικιλία των γεωμετρικών σχημάτων. Κρίνοντας από τις κριτικές, οι εταιρείες αποδείχθηκαν καλά:

 • "Composite Era" - προσφέρει πλαστικά και γυάλινα αγγεία.
 • "Profservice - Czech Crystal" - μπορείτε να αγοράσετε προϊόντα κρυστάλλου από την Τσεχική Δημοκρατία.
 • Ινδία-κατάστημα - μοντέλα από την Ινδία?
 • "Kislovodsk πορσελάνη - Phoenix" - χειροποίητα αγγεία πορσελάνης.

Πώς να επιλέξετε;

Πώς να επιλέξετε ένα αγγείο ώστε να είναι όμορφο και μοντέρνο; Πρώτον, ο στόχος καθορίζεται, για τον οποίο είναι απαραίτητος. Αν ψάχνουμε για ένα ζευγάρι στρογγυλεμένη κόκκινη λάμπα, τότε το αγγείο θα πρέπει να είναι επίσης κόκκινο και στρογγυλό. Μπορείτε να γεμίσετε το κενό με ένα μεγάλο σκάφος δαπέδου. Δημιουργήστε μια διάθεση θα τσακίσει ομάδα προϊόντων γυαλιού. Για να υποστηρίξετε το θέμα του καθρέφτη στο εσωτερικό, θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε αντίγραφα χρωμίου.

Για τα μεγάλα σαλόνια, επιλέγονται βάζα χύδην, το υλικό και το χρώμα επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση. Στη μικρότερη αίθουσα χρειάζονται σκάφη ανάλογα με τον χώρο.

Στην κουζίνα, τα λουλούδια των λιβαδιών είναι πάντα κατάλληλα και επομένως βάζα από φυσικό υλικό, με εξαίρεση τις κρύες μινιμαλιστικές τραπεζαρίες, όπου οι ψηλές φιάλες από γυαλί μπορεί να παίξουν το ρόλο ενός αγγείου. Η κρεβατοκάμαρα χαρακτηρίζεται από βάζα-λάμπες ή ζεστά ήρεμα αγγεία για λουλούδια σε παστέλ χρώματα. Οι αποχρώσεις μπορούν να συμπίπτουν με μαξιλάρια και άλλα είδη διακόσμησης.

Μια κενή γωνία στο διάδρομο θα καταλαμβάνεται από ένα στενό μακρύ αγγείο.

Τα σκάφη για τα δωμάτια των παιδιών επιλέγουν φωτεινά, από άθραυστα υλικά. Τα παιδιά μπορούν να αποθηκεύσουν μολύβια σε αυτά ή να τα χρησιμοποιήσουν για μικρά αντικείμενα. Για το μπάνιο είναι επιλεγμένα μοντέλα κεραμικών και χρωμίου.Τα αποξηραμένα λουλούδια χρησιμοποιούνται ως πληρωτικό.

Επιτυχημένα παραδείγματα και επιλογές

Τα αγγεία προορίζονται τόσο για ζωντανές ανθοδέσμες όσο και για συνθέσεις από τεχνητά φυτά. Αλλά είναι απόλυτα αυτάρκεις για να κάνουν χωρίς να γεμίσουν. Ένα όμορφο παράδειγμα ενός γλυπτού αγγείου. Χειροτεχνία σε εθνικό στυλ (Αφρική). Βάζο- "μπανάνα" για ένα λουλούδι.

Η επιλογή οικοπέδου - "τσάντα", ζωγραφισμένη στο χέρι. Γυάλινο βάζο "Κήπος". Εν κατακλείδι, μπορούμε να πούμε ότι τα αγγεία είναι ένα εντελώς άχρηστο στοιχείο. Βελτιώνουν τις γωνίες, δίνουν έμφαση. Πρέπει να έχουν διαφορετικά σχήματα και μεγέθη για να ταιριάζουν με κάθε μπουκέτο που δίνεται.

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής ενός γυάλινου αγγείου, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο