Do-it-yourself διακόσμηση αγγείων: ιδέες και συμβουλές για την κατασκευή

Συχνά, ένα απλό εσωτερικό αξεσουάρ μπορεί να γίνει το επίκεντρο του. Πάρτε τουλάχιστον το συνηθισμένο αγγείο δαπέδου. Σε ικανά χέρια, μπορεί να γίνει πραγματικό έργο τέχνης. Πώς να το κάνετε αυτό, θα πει το υλικό αυτού του άρθρου.

Χαρακτηριστικά της διακόσμησης

Η διακόσμηση ενός αγγείου με τα χέρια σας είναι μια δημιουργική και συναρπαστική διαδικασία. Ωστόσο, όλα όσα θέλει να κάνει ο πλοίαρχος δεν θα φαίνονται αρμονικά στο εσωτερικό. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα ντεκόρ λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά της διαθέσιμης τεχνοτροπίας. Έτσι το βάζο θα κοιτάξει στο γενικό υπόβαθρο όχι μόνο εκφραστικά αλλά και κατάλληλα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά υλικά για διακόσμηση. Κατά κανόνα, οι περισσότεροι από αυτούς είναι στο χέρι και δεν αξίζουν πολλά χρήματα.Τα συνηθισμένα φυσικά υλικά είναι κατάλληλα γι 'αυτό (για παράδειγμα, ξηρά κλαδιά, τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σήμερα για εσωτερική διακόσμηση). Μπορείτε να εστιάσετε στη χρήση των σωστών τόνων. Τα καλύτερα από αυτά θεωρούνται παστέλ, χρυσός, ασημένιος, χαλκός, καθώς και ουδέτερος (λευκός και μαύρος).

Το επιλεγμένο υλικό πρέπει να αντιστοιχεί στο υπάρχον στυλ. Εάν αυτή είναι μία από τις οικολογικές κατευθύνσεις του σχεδιασμού, μπορείτε να δείξετε την ύπαρξη του στυλ μέσα από την διακόσμηση του ίδιου του αγγείου ή των ίδιων κλαδιών καθώς και πράσινου.

Όταν το εσωτερικό είναι σαφώς εκπεφρασμένη δυνατότητα κατασκευής και ένα ελάχιστο μέρος, χρησιμοποιήστε σύγχρονες βαφές, που είναι αρκετές για εκφραστικότητα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να δείξετε την υφή του χρώματος αντί να σχεδιάσετε.

Τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί;

Για να διακοσμήσετε ένα βάζο Μπορείτε να πάρετε μια ποικιλία από πρώτες ύλες, όπως:

 • ξηροί κλάδοι.
 • ακρυλικά χρώματα ψεκασμού.
 • φρέσκα λουλούδια
 • δομική πάστα ·
 • βαφές περίγραμμα;
 • χόρτα;
 • νομίσματα ·
 • χαρτοπετσέτες (για αποκόμωση).
 • γιρλάντα;
 • στρας?
 • κώνους πεύκου ·
 • διάφορες ταινίες?
 • πριόνι κόβει παχιά κλαδιά?
 • διάφορα σιτηρά ·
 • μικρά βότσαλα
 • τεχνητό δέρμα.
 • θαλασσινά?
 • ηλιόσποροι ή κολοκύθα ·
 • φελλοί από φιάλες κρασιού.
 • λεπτό νήμα σχοινί?
 • μικρές πολύχρωμες καραμέλες.
 • αυτοκόλλητη διακόσμηση.

Η διακόσμηση μπορεί να είναι πολύπλοκη ή πολύ απλή. Για παράδειγμα, μπορείτε να διακοσμήσετε ένα βάζο με μικρούς κύκλους, διαφορετικές λωρίδες ή ζιγκ-ζαγκ. Η διακόσμηση μπορεί να είναι εξωτερική και εσωτερική. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ειδικό σχέδιο που θα φέρει σημειώσεις της φρεσκάδας και της αισθητικής στο εσωτερικό.

Μερικές φορές (για παράδειγμα, στην περίπτωση μεμονωμένων θεματικών γεγονότων) μπορείτε να διακοσμήσετε αγγεία με φρούτα (ας πούμε, λεμονιές κύκλους σε φέτες).

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την προετοιμασία;

Δεν μπορείτε να ασχολείστε με τη διακόσμηση ενός αγγείου, εάν είναι βρώμικο ή έχει λεκέδες λίπους. Σε κάθε περίπτωση, πριν το διακοσμήσετε, θα πρέπει να το χειριστείτε με απολιπαντικό. Οποιοδήποτε στίγμα ή κολλώδες σωματίδιο τελικά θα γίνει αισθητό, χαλάοντας το σχέδιο. Επιπλέον, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι, ανεξάρτητα από την πολυπλοκότητα του έργου, η διαδικασία δεν ανέχεται βιασύνη.

Η ανακρίβεια θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα. Τέτοια προϊόντα, κατά κανόνα, δεν φαίνονται όμορφα σαν ακριβό αξεσουάρ για την εσωτερική διακόσμηση. Ο χώρος εργασίας πρέπει να επαρκεί για να τοποθετήσει πάνω του το διακοσμημένο αντικείμενο και όλα τα συστατικά της σύνθεσης.Ό, τι χρησιμοποιείτε, τα απορρίμματα απορρίπτονται αμέσως, οπότε ο κάδος απορριμμάτων πρέπει να σταθεί κοντά.

Επιλέγοντας ένα ντεκόρ για διακόσμηση στο σπίτι, πρέπει να δώσετε προσοχή στο σχήμα του αγγείου. Μπορεί να είναι επιμήκης, κυκλική, κυλινδρική ή γωνιακή. Αυτή η απόχρωση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την επιλογή του σωστού ντεκόρ. Το μέγεθος του αγγείου είναι επίσης σημαντικό, καθώς και η λειτουργικότητα. Για μεγάλες επιλογές δαπέδων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλα αντικείμενα, ενώ ένα μικρό προϊόν (για παράδειγμα ένα γυάλινο κύπελλο) είναι προτιμότερο να διακοσμήσετε με απλή και μικρή διακόσμηση.

Καλύτερες ιδέες: αρχές κατασκευής

Οι δυνατότητες διακόσμησης ενός αγγείου είναι ατελείωτες. Ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία επιλογών, μπορείτε να εξετάσετε μερικά από τα πιο απλά και ασυνήθιστα, τα οποία μπορεί να χειριστεί όλοι.

Βάλτε μέσα

Δεν υπάρχει τίποτα απλούστερο να βρεθεί ένας τέτοιος σχεδιασμός: παίρνουν χρώμα, ρίχνουν λίγο μέσα, έτσι ώστε να είναι μόνο στο κάτω μέρος. Στη συνέχεια, το αγγείο είναι κεκλιμένο, πράγμα που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα κυματοειδές μοτίβο. Το μόνο που μπορεί να είναι δύσκολο είναι η ακρίβεια στην κατασκευή. Είναι σημαντικό τα κύματα να είναι ομαλά και στρογγυλά, ακόμα και αν έχουν διαφορετικά ύψη.Διαφορετικά, η εργασία δεν θα φαίνεται επαγγελματική.

Το χρώμα χρώματος επιλέγεται σύμφωνα με το χρωματικό σχέδιο του υπάρχοντος χώρου ενός συγκεκριμένου δωματίου.

Χρησιμοποιώντας κόλλα

Το μοτίβο κόλλας μπορεί να εφαρμοστεί πάνω από το βάζο χρησιμοποιώντας μια ειδική κόλλα η οποία, όταν στεγνώσει, θα αφήσει μια μικρή ανακούφιση στην επιφάνεια. Αυτά μπορεί να είναι συνήθης σημεία ή κηρήθρες ή οτιδήποτε δεν έχει η φαντασία του πλοιάρχου.

Αφού στεγνώσει η κόλλα, το βάζο πρέπει να καλύπτεται με χρώμα πάνω. Μπορεί να είναι ματ, γυαλιστερό, με τη μορφή ενός συνηθισμένου ξινή κρέμα υγρού ή ψεκασμού.

Είναι σημαντικό να εφαρμόζεται η σύνθεση ομοιόμορφα, σε ένα λεπτό στρώμα, διαφορετικά η επικάλυψη μπορεί να απομακρυνθεί από το υπόστρωμα.

Σπόροι και σιτηρά

Φυσικά, όχι μόνο το διακοσμητικό στοιχείο είναι σημαντικό, αλλά και η λειτουργικότητα. Εάν θέλετε να διακοσμήσετε ένα βάζο με διάφορα υλικά πλήρωσης χύμα, αυτό θα πρέπει να γίνει σωστά, επειδή το βάζο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί.

Πριν να ασχοληθείτε με δημιουργική διακόσμηση και να γεμίσετε τον εσωτερικό χώρο, βάλτε ένα άλλο δοχείο μέσα στο αγγείο. Αυτό θα επιτρέψει στο μέλλον να θέσει σε αυτό υποκαταστήματα ή λουλούδια. Μετά από αυτό, μπορείτε να τοποθετήσετε στρώματα ρυζιού, φασόλια, μπιζέλια, ηλιόσπορους και όλα όσα σας φαίνεται κατάλληλα.Αυτό το βάζο μπορεί να διακοσμηθεί με ανθισμένο ηλιοτρόπιο.

Candy

Παρά την πολύ καλή γεύση των μικρών καραμελών, κάνουν όχι μόνο κομψό αλλά και εντυπωσιακό ντεκόρ, αν τους γεμίζετε με ένα βάζο. Δημιουργήστε το, όπως και στην προηγούμενη μέθοδο: στο μεγαλύτερο αγγείο βάλτε μικρότερο ή απλά ένα ποτήρι ή ακόμα και ένα γυάλινο βάζο.

Αυτός είναι ένας πολύ δημιουργικός τρόπος διακόσμησης, επειδή το σχήμα των καραμελών είναι συχνά ασυνήθιστο. Μπορούν να μοιάζουν με χάπια, καρδιές, ζωικά στοιχεία, λουλούδια και πολλά άλλα.

Για να καταστεί ένας τέτοιος σχεδιασμός κατάλληλος για την έννοια της στιλιστικής, βασίζονται σε συγκεκριμένα χρώματα.

Νήμα

Για να δημιουργήσετε ένα κομψό σπιτικό σχέδιο ενός αγγείου με ένα λεπτό νήμα σχοινιού, δεν χρειάζεστε ειδικές γνώσεις για τη διακόσμηση. Το νήμα απλώς εμποτίζεται με κόλλα ή εφαρμόζεται στο ίδιο το βάζο, μετά από το οποίο τυλίγεται από κάτω προς τα πάνω. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ωθήσετε τη μέγιστη ποιότητα, αποφεύγοντας το σχηματισμό κενών.

Καθώς ολόκληρο το εξωτερικό μέρος είναι γεμάτο (εκτός από το κάτω μέρος), το νήμα κόβεται, καλύπτοντας απαλά το άκρο του. Ο σχεδιασμός αυτός είναι απλός και ταυτόχρονα αποτελεσματικός. Σε ένα παρόμοιο βάζο, μπορείτε να βάλετε φρέσκα λουλούδια, μπορεί να διακοσμηθεί με κόμπους υλικού εργασίας.

Εάν η περιτύλιξη φαίνεται κουραστική σε κάποιον, μπορείτε να διακοσμήσετε ένα γυάλινο βάζο με ένα μόνο κόμπο, το δέστε πάνω σε μια σατέν κορδέλα σε ένα αντίθεση χρώμα.

Αυτοκόλλητη διακόσμηση

Εάν δεν θέλετε να βάλτε τα χέρια σας με το χρώμα ή το κομμάτι δεν φαίνεται να είναι μια ενδιαφέρουσα λύση για το σχεδιασμό ενός αγγείου, μπορείτε να αγοράσετε αυτοκόλλητο ντεκόρ. Για να το τοποθετήσετε αρμονικά μέσα στο γυάλινο προϊόν, μπορείτε να εισάγετε το ίδιο το πρότυπο μέσα στο αγγείο, το οποίο θα δείχνει τη θέση κόλλησης του κάθε τμήματος.

Έτσι μπορείτε να κολλήσετε στους τόπους τους κύκλους, ρίγες, ζιγκ-ζαγκ. Δεν έχει σημασία αν το βάζο είναι βαμμένο: λίγη υπομονή και επιμέλεια - και το προϊόν θα αποκτήσει μια μοναδική εμφάνιση.

Βέργες και φλοιός

Τα ξηρά κλαδιά μπορούν να διακοσμηθούν με ένα βάζο (πάτωμα ή λουλούδι) μέσα και έξω. Ο τρόπος με τον οποίο ο καθένας επιλέγει μόνη της. Για παράδειγμα, είναι πιο εύκολο να κόψετε απλά αρκετά κλαδιά ενός είδους δέντρου κατά μήκος του ύψους ενός αγγείου και να τα τοποθετήσετε μέσα σε αυτό, κλείνοντας την κορυφή της σύνθεσης με φρέσκα λουλούδια.

Ωστόσο, εάν θέλετε να πηδήξετε, μπορείτε να κολλήσετε τα κλαδιά στην κορυφή χρησιμοποιώντας ειδική κόλλα. Αυτή η τεχνική μπορεί να είναι διαφορετική: μπορείτε να κολλήσετε τα κλαδιά με μια στήλη (κοντά σε κάθε άλλη), τυχαία ή να συνυφαίσετε μεταξύ τους.

Μπορείτε να πάρετε διαφορετικά σε πλάτος και μήκος των πρώτων υλών, το φλοιό ενός δέντρου και ακόμη και να το συνδέσετε μετά τη συγκόλληση με μια ταινία.

Seashells

Για να κολλήσετε αυτή η διακόσμηση είναι εύκολη. Ωστόσο, αν φαίνεται πολύ απλό, τα κελύφη μπορούν να συμπληρωθούν με μισές χάντρες, μιμούμενοι μαργαριτάρια με παρόμοιο τρόπο. Μπορείτε να σχεδιάσετε οποιαδήποτε σύνθεση ή να οργανώσετε τα κοχύλια συμμετρικά, να τα διακοσμήσετε με έγχρωμη άμμο, να παραλάβετε υλικό διαφορετικών μεγεθών, να προσθέσετε σχέδιο με μικρές πέτρες επίπεδου σχήματος.

Οι παραλλαγές μπορεί να είναι βάρος, όλα θα εξαρτηθούν από τις πρώτες ύλες που είναι διαθέσιμες για φινίρισμα. Τα κοχύλια που καλύπτονται με βερνίκι θα φαίνονται όμορφα.

Επίδεσμος γύψου

Αποδεικνύεται ότι ακόμη και οι επίδεσμοι γύψου μπορούν να γίνουν ένα στολίδι σε ένα ασυνήθιστο αγγείο που δημιουργήθηκε από τον εαυτό σας. Για να το κάνετε αυτό, κάντε γύψο, κάντε ένα διάλυμα από αυτό, εμποτίστε το με επιδέσμους ή συνήθη κομμάτια υφάσματος μικρού πλάτους και τυλίξτε ένα βάζο μαζί τους.

Αφού στεγνώσει το μείγμα, το βάζο βαμμένο χρησιμοποιώντας μια βούρτσα και μπογιά ή ένα τελικό δοχείο ψεκασμού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σπιτικό δοχείο για λουλούδια, ikebana ή ξηρά κλαδιά.

Θα φανεί εντυπωσιακό στο εσωτερικό, προσελκύοντας τις απόψεις των ιδιοκτητών του σπιτιού και των καλεσμένων τους.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα ιδέα είναι στο επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς.Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο