Γυάλινα αγγεία: τύποι και αποχρώσεις επιλογής

Τα λουλούδια κάνουν τους ανθρώπους ευτυχισμένους, φέρνουν τους την ευτυχία και απομακρύνουν τις κακές σκέψεις. Αλλά είναι σημαντικό όχι μόνο να προσφέρει μια όμορφη θέα του μπουκέτου, είναι απαραίτητο να επιλέξετε προσεκτικά ένα άξιο σκάφος γι 'αυτό. Το άρθρο μας αφιερώνεται στα χαρακτηριστικά της επιλογής γυάλινων αγγείων για λουλούδια.

Είδη

Επιλέγοντας απλά ή πρωτότυπα αγγεία, για παράδειγμα, με καπάκια, πρέπει πρώτα να ξεκινήσετε από το στυλ του δωματίου όπου πρόκειται να χρησιμοποιηθούν. Με βάση το γυαλί μπορούν να δημιουργηθούν πολύ περίπλοκα, μοναδικά σε εμφάνιση μοντέλα. Πολλοί από αυτούς αποτελούν ακόμη και ένα ανεξάρτητο μέρος του ντεκόρ, καθιστώντας ένα από τα κορυφαία σχεδιαστικά στοιχεία.

Τα γυάλινα αγγεία μπορούν να είναι πάτωμα ή τραπέζι. Μπορούν να είναι αγγεία με στενό ή ευρύ λαιμό, κατασκευασμένα από διαφορετικά είδη γυαλιού, διακοσμημένα σε διαφορετικά χρώματα, διακοσμημένα κλπ.

Υλικό

Όταν πρόκειται για γυάλινο βάζο, θεωρείται συνήθως ότι οι κατασκευαστές διαφέρουν μόνο τη γεωμετρία και το πάχος των προϊόντων τους. Αλλά με επαρκείς πόρους, μπορείτε να αγοράσετε περισσότερα πρωτότυπα προϊόντα, μερικές φορές προκαλώντας ενθουσιασμό ακόμα και από έναν εξειδικευμένο σχεδιαστή.

Μαζί με το συνηθισμένο διαφανές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και γυαλί Murano. Είναι πάντα ένα προϊόν χειροτεχνίας. Και επειδή κάθε περίπτωση έχει μια εντυπωσιακή προσωπικότητα. Όχι λιγότερο ελκυστική μπορεί να είναι ένα βάζο από γυαλί Gutin. Εξωτερικά μοιάζει με ιταλικά σχέδια.

Οι Τσέχοι επικεντρώνονται στην εκπληκτική κομψότητα της μορφής και το τολμηρό, πιασάρικο χρώμα. Στην Τσεχική Δημοκρατία, τα αγγεία κατασκευάζονται από γυαλί φωσφορίζοντος ουρανίου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο παχύ όσο και λεπτό υλικό.

Μεγέθη και σχήματα

Τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά των γυάλινων αγγείων είναι πολύ σημαντικά. Μεγάλες κατασκευές τοποθετούνται κυρίως στο πάτωμα και μπορούν να εισαχθούν αρμονικά σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Δεν υπάρχει ανάγκη να προσαρμοστεί σχολαστικά το δωμάτιο στην εμφάνιση ενός διακοσμητικού αντικειμένου. Όσο για το σχήμα, το στρογγυλό αγγείο είναι μια κλασική λύση και φαίνεται εξίσου καλά οπουδήποτε.Αλλά οι λάτρεις της προσωπικότητας συχνά επιλέγουν άλλα σχήματα, όπως ένας κύλινδρος.

Αυτά τα κυλινδρικά προϊόντα μπορεί να έχουν διαφορετικά ύψη, τα οποία υπαγορεύονται κυρίως από αισθητικές εκτιμήσεις. Η τετραγωνική διαμόρφωση είναι σχετικά σπάνια. Αλλά ένα ορθογώνιο αγγείο μπορεί να ανιχνευθεί πιο συχνά, το μέγεθος του σχεδίου υποδεικνύει αν είναι σχεδιασμένο για 1 λουλούδι ή για μπουκέτο. Σε αυτή την αισθητική αναζήτηση δεν τελειώνει εκεί: σε πολλές περιπτώσεις, προτιμούνται τα ακόλουθα:

 • φιάλη με μικρό λαιμό.
 • σφαιρικά δείγματα.
 • βάζα στα στηρίγματα με τη μορφή των ποδιών.

Χρώματα

Δεν είναι εύκολο να επιλέξετε ένα βάζο από χρωματιστό γυαλί · πρέπει να αποφασίσετε αμέσως αν θα δημιουργήσετε αντίθεση με τους τοίχους, το δάπεδο και την οροφή ή να διατηρήσετε το χρώμα τους. Στο μπεζ δωμάτιο, το καφέ χρώμα θα είναι μια κομψή επιλογή, δεν θα φανεί ζοφερή, όπως σε άλλες περιπτώσεις.

Σημαντικό: αν επιλέξετε το βέλτιστο τόνο δεν λειτουργεί, θα πρέπει να προτιμάτε την καθολική λευκή έκδοση. Αν το βάζο είναι ζωγραφισμένο με τον ίδιο τρόπο με την ταπετσαρία, ο χώρος φαίνεται ευρύτερος. Στο δωμάτιο για ύπνο συνιστούμε απαλές, ανεξίτηλες αποχρώσεις, όπου αποκαλύπτουν τη γοητεία τους στο μέγιστο.

Στυλ και σχεδιασμός

Η παραδοσιακή προσέγγιση σχεδιασμού περιλαμβάνει το σχηματισμό συνθέσεων με βάση το βάζο με πέτρες που είναι κολλημένες στην επιφάνεια. Αυτό σας επιτρέπει να αναζωογονήσετε τις αναμνήσεις των διακοπών ή να φωτίσετε την κρύα εποχή, παρουσιάζοντας τον εαυτό σας στην παραλία. Υπάρχουν επίσης συνδυασμοί με ύφασμα, νομίσματα και άλλα υλικά. Η απλή εμφάνιση σάς επιτρέπει να σκιάσετε την ομορφιά του μπουκέτου. Για να δείξει την πρωτοτυπία της σύνθεσης μπορεί, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας ένα βάζο με τη μορφή ενός μπλοκ πάγου, για παράδειγμα.

Περισσότεροι κανόνες:

 • αν το σπίτι έχει σχεδιαστεί για υψηλής τεχνολογίας, βάζα κατάλληλα με μερικώς επιχρωμιωμένες επιφάνειες?
 • τα ζωγραφισμένα στο χέρι κεραμικά αρμονικά υφαίνονται στην κλασική ατμόσφαιρα.
 • ο μινιμαλισμός απαιτεί την επιλογή ενός εντελώς διαφανούς στενού σχεδίου.

Διάσημοι κατασκευαστές και κριτικές

Επισκεπτόμενοι καταστήματα Ikea και άλλα καταστήματα, πολλοί άνθρωποι αναζητούν σωστά τα προϊόντα που κατασκευάζονται στην Ιταλία. Στο κάτω-κάτω, συσσωρεύονται οι αιώνες παραδόσεις ποιότητας και άψογης μορφολογίας. Οι ευνοϊκές κριτικές λαμβάνουν σταθερά προϊόντα από τις Decotech, Pavone, Ahura και άλλες εταιρείες. Μαύρα προϊόντα με στρας, κρύσταλλα Swarovski, η αρχική μορφή αποθήκευσης για λουλούδια - όλα αυτά γίνονται στα ιταλικά εργοστάσια.Η τσεχική παραγωγή, η οποία χρησιμοποιεί πρώτης τάξεως μποέμικο γυαλί, η οποία επίσης προκαλεί ενθουσιώδεις εκτιμήσεις, δεν υστερεί σε αυτούς στη χειροτεχνία.

Πώς να επιλέξετε;

Αλλά με όλη την ποικιλία των ελκυστικών προσφορών θα είναι απαραίτητο να δοθεί προτίμηση σε οποιαδήποτε επιλογή. Οι ειδικοί συνιστούν να αρχίσετε με τον καθορισμό του κατάλληλου μεγέθους της ανθοδέσμης, που θα επιτρέψει την εκτίμηση της επιθυμητής ποσότητας. Όσο περισσότερα χρώματα βάζετε, τόσο ευρύτερα χρειάζεται το λαιμό σας. Το βάζο μεσαίου μεγέθους με εκτεταμένη βάση είναι καθολικό. Το ύψος επιλέγεται για λόγους αρμονίας με τον περιβάλλοντα χώρο.

Πώς να διακοσμήσετε με τα χέρια σας;

Για να διακοσμήσετε ένα στρογγυλό βάζο που χρησιμοποιείται papier-mâché ή εφαρμόστε ένα αστάρι και το χρώμα. Για τον σχηματισμό της τελικής εμφάνισης της σύνθεσης χρησιμοποιούνται ξηροί κλάδοι. Η απλούστερη επιλογή για τη διακόσμηση μιας μονοτονικά βαμμένης επιφάνειας είναι τα αυτοκόλλητα στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό. Απουσία λουλουδιών, μπορείτε να γεμίσετε το βάζο με διάφορα δημητριακά. Για αρχή, είναι διάσπαρτα σε χαρτί, αναμιγνύονται, βαμμένα, αφήνονται να στεγνώσουν και μόνο στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για διακόσμηση.

Πρόσθετοι τύποι διακόσμησης μπορεί να είναι πολύ διαφορετικοί. Αυτό μπορεί να είναι γραφειοκρατία, για παράδειγμα.Μπορείτε να βάλετε ένα σκάφος στο άλλο και να γεμίσετε το κενό, να χρησιμοποιήσετε μπαστούνια, κλαδιά κλπ.

Ελλείψει ιδεών ή αμφιβολιών στα αισθητικά τους ταλέντα, γούστα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε έτοιμες κύριες τάξεις. Αυτό το βίντεο, για παράδειγμα, δείχνει πώς να χρησιμοποιείτε κορδέλες με χρωματιστές χάντρες και φρούτα.

Οι επαγγελματίες είναι έτοιμοι να εξηγήσουν πώς γίνεται ο όγκος ζωγραφικής χρησιμοποιώντας ακρυλικά χρώματα.

Αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να εκτελέσετε πολύπλοκες εργασίες. Στη συνέχεια, βοηθά στη χρήση του scotch και των χρωματισμένων χρωμάτων.

Επιτυχημένα παραδείγματα και επιλογές

Η φωτογραφία παρουσιάζει το αρχικό κηροπήγιο, το οποίο προέρχεται από γυάλινο βάζο. Η προσθήκη κεριού με λευκά και πράσινα στοιχεία φαίνεται καταπληκτική.

   Αλλά απλά διαφανή σχέδια μπορεί να είναι εξωτερικά κομψό. Αρκεί να τα διακοσμήσετε με λαμπερά πέταλα και μπουμπούκια. Αποκτήστε μια πολυτελή, κομψή διακόσμηση για ένα μοντέρνο εσωτερικό.

   Σχόλια
    Συντάκτης
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

   Αίθουσα εισόδου

   Σαλόνι

   Υπνοδωμάτιο