Βάζα από πορσελάνη: τύποι, σχεδιασμός και χρήση στο εσωτερικό

Βάζα - ένα από τα διακοσμητικά στοιχεία που είναι κατάλληλα σε σχεδόν οποιοδήποτε στυλ. Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα παλιά μοντέλα, επειδή η ομορφιά τους δεν ξεθωριάζει με το χρόνο, αλλά γίνεται πιο πολυτελή και εκφραστική. Τα κινεζικά αγγεία από πορσελάνη είναι συνδυασμός τρυφερότητας και ευγενούς κομψότητας. Ποιά είναι τα ενδιαφέροντα μοντέλα όπως είναι αυτά, πώς να τα χρησιμοποιήσετε στο εσωτερικό - θεωρούμε σε αυτό το άρθρο.

Χαρακτηριστικά υλικού

Μετάφραση από την αραβική, πορσελάνη σημαίνει "ανήκουν στον αυτοκράτορα, αυτοκρατορικό". Το υλικό πήρε το όνομά του, επειδή μόνο οι πολύ πλούσιοι άνθρωποι μπορούσαν να το αντέξουν οικονομικά. Τα πρώτα προϊόντα από πορσελάνη κατασκευάστηκαν από Κινέζους αγγειοπλάστες, δημιούργησαν ένα πραγματικά μοναδικό κομμάτι. Στην Ευρώπη, οι βιοτεχνίες μεταφέρθηκαν στις αρχές του 18ου αιώνα.Ήταν μια πραγματική αίσθηση, γιατί πριν από αυτό, οι κάτοικοι των ευρωπαϊκών χωρών δεν είδαν τέτοια χάρη και πολυπλοκότητα. Στη συνέχεια, το προϊόν έπεσε στη Ρωσία. Τώρα, κάθε σπίτι διακόσμηση και επιτραπέζια σκεύη προσφέρει στους πελάτες μια τεράστια ποικιλία από προϊόντα πορσελάνης.

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι πορσελάνης: σκληρό, μαλακό και οστό.

 • Σκληρή πορσελάνη - Πρόκειται για ένα μοναδικό υλικό που κατασκευάζεται από κινέζικη πέτρα. Τα προϊόντα αυτά σε βάρος βαρύ, είναι αρκετά ισχυρά, αλλά μπορεί να σπάσουν από ένα ισχυρό χτύπημα. Η σκληρή πορσελάνη είναι το αγαπημένο υλικό των Κινέζων κυρίων.
 • Μαλακή (τεχνητή) πορσελάνη - τη δημιουργία Ευρωπαίων. Βλέποντας τα όμορφα κινέζικα αγάλματα και αγγεία, οι Ευρωπαίοι προσπάθησαν να αναπαράγουν το υλικό, αλλά δεν υπήρχε σκληρότητα σε αυτό ούτως ή άλλως. Το ψήσιμο αυτής της πορσελάνης πραγματοποιείται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, επομένως είναι λίγο πορώδες σε εμφάνιση.
 • Οστέινα - το πιο σπάνιο και ακριβό υλικό. Αναπτύχθηκε στην Αγγλία, προσθέτοντας στην πρότυπη στάχτη οστών συνταγή. Αυτό το υλικό είναι πολύ ισχυρό, διαφανές. Βάζα από αυτό είναι απίστευτα λεπτό και κομψό.

Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ένα τέτοιο πράγμα όπως το κρύο πορσελάνη.Φυσικά, δεν έχει καμία σχέση με πραγματικό κινεζικό υλικό.

Αυτό είναι ένα μείγμα από διάφορα στοιχεία:

 • κόλλα?
 • άμυλο ·
 • γλυκερόλη.
 • καλαμποκιού.

Η κρύα πορσελάνη χρησιμοποιείται για τη γλυπτική με τα χέρια σας, μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε από αυτό. Η προετοιμασία του υλικού στο σπίτι δεν είναι επίσης δύσκολη.

Βάζα

Τα αγγεία από πορσελάνη είναι το τέλειο συμπλήρωμα για κάθε εσωτερικό χώρο. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να δώσετε μια αίθουσα συγκρατημένη πολυτέλεια, να αναζωογονήσετε τη διακόσμηση, να συμπληρώσετε την επιλεγμένη κατεύθυνση. Επίσης, ένα βάζο είναι ένα win-win για όσους δεν γνωρίζουν ακόμα τι αξεσουάρ για να παραδώσει το δωμάτιο.

Εξωτερική

Ένα χαρακτηριστικό των βάζων δαπέδου είναι ότι είναι συνήθως μεγάλα σε μέγεθος. Δεν μπορούν να ωθηθούν πίσω από την καρέκλα, καναπέ, βάζουν πίσω από την πόρτα - τέτοια μοντέλα πρέπει να είναι στην πρώτη θέση στο δωμάτιο, απολαμβάνοντας τα μάτια των ιδιοκτητών και των επισκεπτών. Ωστόσο, αυτή η επιλογή ενδέχεται να μην είναι κατάλληλη για κάθε δωμάτιο. Εάν το δωμάτιο είναι μικρό, ένα τεράστιο βάζο θα φανεί γελοίο, θα δημιουργηθεί η εντύπωση ότι αυτό το στοιχείο έχει περάσει θαυματουργικά εδώ. Επιλέξτε τέτοια αγγεία για ευρύχωρα, μεγάλα δωμάτια - μόνο τότε θα συμπληρώνουν αρμονικά το εσωτερικό.

Είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε αυτά τα μοντέλα για χρώματα. Εάν βάζετε ξηρά λουλούδια, θα κάνουν το εσωτερικό πιο λεπτό, λεπτό. Τα ζωντανά φυτά φαίνονται επίσης πολύ όμορφα, αλλά πρέπει να επιλέγονται σωστά. Για ένα λευκό αγγείο τοποθετήστε ογκομετρικές κλαδιά ορχιδέας, τριαντάφυλλα, κρίνους.

Πίνακας

Κατά κανόνα, τα βάζα τραπεζιού συλλέγουν μικρά μεγέθη. Φαίνονται καλά στο τραπέζι του καφέ, τα ράφια, τα κομοδίνα. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξουμε την τέλεια σιλουέτα - στα μοντέρνα στυλ, τα στρογγυλά αγγεία "pot-bellied" φαίνονται όμορφα, στα κλασικά - μακρά και λεπτά περιγράμματα. Μια ενδιαφέρουσα λύση θα ήταν να παραλάβουμε διάφορα αγγεία του ίδιου τύπου και να δημιουργήσουμε μια ολόκληρη σύνθεση από αυτά.

Χρώματα και εικόνες

Τα πρώτα αγγεία των κινέζων τεχνιτών ήταν κυρίως λευκά. Δεν υπήρχαν σχέδια ή μοτίβα πάνω τους. Μόνο πολύ αργότερα άρχισαν να κάνουν ασυνήθιστα κοσμήματα και εφαρμογές σε μοντέλα.

 • Η βασική έκδοση είναι ένα λευκό αγγείο. Είναι ιδανικό τόσο για κλασσικά όσο και για μινιμαλιστικά στυλ. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το συνολικό εσωτερικό. Εάν είναι σε σκούρες αποχρώσεις, τότε το λευκό αγγείο θα είναι εκτός χώρου.Αυτό το μοντέλο έχει επιλεγεί για φωτεινά, ευρύχωρα δωμάτια.
 • Η αρχική ιδέα θα ήταν να αγοράσετε ένα μαύρο αντίκες βάζο. Φαίνεται καλό σε κλασικό ύφος και μπορεί επίσης να συμπληρώσει τέτοιες εξωφρενικές κατευθύνσεις όπως η γοητεία και η σύντηξη. Αυτό το αγγείο θα φανεί εξαιρετικό σε ένα λευκό ή κρέμα εσωτερικό, που γίνεται μια κρύα, έντονη προφορά.
 • Φωτεινά ζεστά χρώματα, όπως κόκκινο, ροζ, κίτρινο θα είναι μια καλή προσθήκη σε ένα φωτεινό εσωτερικό. Αλλά μην ξεχνάτε ότι επιλέγοντας ένα μοντέλο μη τυπικού χρώματος, πρέπει να λάβετε υπόψη τη γενική ιδέα. Για παράδειγμα, εάν το δωμάτιό σας είναι πράσινο, τότε ένα κόκκινο αγγείο θα φαίνεται γελοίο και μάλιστα προκλητικό.
 • Ήρεμα πορσελάνινες βάζες μπλε, μπλε και μοβ θα ταιριάζει τόσο στο κλασικό ύφος όσο και στην κατεύθυνση της σοφίτας, της χώρας, της σύντηξης. Όταν αγοράζετε αυτή την ποικιλία, βεβαιωθείτε ότι το εσωτερικό έχει τουλάχιστον ένα αξεσουάρ παρόμοιου χρώματος.

Τις περισσότερες φορές, οι γνώστες της αυστηρότητας και της συνέπειας προτιμούν τα αγγεία που δεν έχουν διακοσμητικά στοιχεία. Ωστόσο, πιο μοντέρνα στυλ περιλαμβάνει όχι μόνο στερεά λευκότητα, αλλά και ενδιαφέροντα σχέδια διαφορετικών χρωμάτων, καθώς και την προσθήκη άλλων υλικών.Βάζο από πορσελάνη με χάλκινα πιτσιλιές είναι μια πρωτότυπη ιδέα για το εσωτερικό, το οποίο είναι διακοσμημένο "αντίκες". Τις περισσότερες φορές το χάλκινο κάνει τις λαβές ή τη βάση του προϊόντος, το υπόλοιπο είναι κατασκευασμένο από πορσελάνη. Αυτά τα αγγεία θα έχουν σημασία μόνο στο παλιό εσωτερικό χώρο, όπου θα συμπληρώνουν άλλα παρόμοια έργα τέχνης.

Οι εκτυπώσεις με λουλούδια είναι οι αγαπημένες εικόνες των γυναικών. Αυτό το βάζο μπορεί να αναβαθμιστεί με ένα κλασικό εσωτερικό, αλλά μην ξεχνάτε ότι τα λουλούδια θα πρέπει να συνδυαστούν με το χρώμα με το βασικό εύρος του δωματίου. Μια ενδιαφέρουσα λύση θα ήταν να αγοράσετε ένα βάζο με εικόνες ζώων. Αυτά μπορεί να είναι τίγρεις, λιοντάρια, πουλιά του παραδείσου. Το μοντέλο με βατράχους φαίνεται όμορφο - ένα τέτοιο βάζο θα ευθυμιάσει κάθε επισκέπτη.

Τα αφηρημένα και ασυνήθιστα σχέδια χρησιμοποιούνται καλύτερα στα μοντέρνα στυλ, όπου θα φαίνονται πιο συμφέρουσα.

Συμβουλές και κόλπα

Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα πραγματικά πολύτιμο στοιχείο, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα προϊόντα του εργοστασίου πορσελάνης Imperial. Αυτό το εργοστάσιο έχει 270 χρόνια εργασίας, στον κατάλογό του υπάρχει ένα τεράστιο φάσμα αγγείων και άλλων πορσελάνινων προϊόντων. Επιπλέον, η εταιρεία διοργανώνει συνεχώς εκθέσεις και μαθήματα ζωγραφικής.

Είναι πολύ σημαντικό να εξετάσετε το στυλ της αίθουσας όταν αγοράζετε ένα βάζο. Τα κλασικά στυλ απαιτούν συγκράτηση των χρωμάτων και των σχεδίων, οι σύγχρονες τάσεις θα υποστηρίξουν τη φωτεινότητα και τη φαντασία. Στυλ όπως η πατάρι και η υψηλής τεχνολογίας, φροντίστε να συμπληρώσετε τη δροσερή λάμψη της λευκής ή μαύρης πορσελάνης.

  Σχεδιάζοντας να χρησιμοποιήσετε ένα βάζο για λουλούδια, πρέπει να εγκαταλείψετε το κορεσμένο προϊόν. Το αυθεντικό λευκό γάμμα είναι ευπρόσδεκτο, το οποίο ξεκινάει από φωτεινά, πολύχρωμα τριαντάφυλλα ή ζέρμπερες. Συνιστάται επίσης να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο σχήμα - ένα στρογγυλό ή τετράγωνο μοντέλο θα είναι μια καλή λύση.

  Για μεγάλες ανθοδέσμες, αγοράστε προϊόντα σε ιαπωνική μορφή, ένας μόνο κλάδος του sakura θα φανεί εξίσου ελκυστικός. Εάν σκοπεύετε να βάλετε ένα τριαντάφυλλο ή κρίνο σε ένα βάζο, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα λεπτό και μακρύ προϊόν. Αυτά τα μοντέλα που έχουν σχεδιαστεί μόνο για διακοσμητικό σχήμα, μπορούν να έχουν διάφορες μορφές.

  Πώς να φτιάξετε μια κρύα πορσελάνη με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο