Πώς να φτιάξετε ένα βάζο από απορρίμματα;

Σήμερα, κανείς δεν εκπλήσσεται από τη συνάφεια των σύγχρονων χειροποίητων πράξεων. Ένα αγγείο από απορρίμματα είναι ακριβώς ένα τέτοιο προϊόν. Είναι αρκετά εύκολο να το κάνετε, αλλά θα είναι πολύ μεγάλο για να ευχαριστήσετε.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Υπάρχουν αρκετά κατάλληλα υλικά για να φτιάξετε ένα βάζο. Τις περισσότερες φορές δεν αξίζει τον κόπο λόγω της έλλειψης υλικών για να μεταβείτε στο σούπερ μάρκετ κτιρίου ή κάπου αλλού, διάφορα υλικά στο χέρι είναι αρκετά κατάλληλα για ένα βάζο.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα για το τι μπορεί να φτιάξει ένα βάζο: παλιές λάμπες οροφής, ανεπιθύμητα κεραμικά πιάτα, κύπελλα σαλάτας, γλάστρες και ακόμη και χρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια.

Για να διακοσμήσετε ένα βάζο, θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

  • κόλλα?
  • Scotch tape?
  • χαρτί υγείας ή άλλο / χρωματισμένο χαρτί.
  • στόκος ·
  • ψαλίδι;
  • βούρτσες?
  • γκουάς ή διάφορα χρώματα.
  • άχρωμα προστατευτικά βερνίκια.

Είναι επίσης δυνατό να χρησιμοποιηθούν τεμάχια σπασμένης πορσελάνης για διακόσμηση και ακόμη και επίδεσμο επίδεσμου για τη δημιουργία μιας τραχιάς επιφάνειας.

Εκτός από όλα τα παραπάνω, φυσικά, θα χρειαστείτε επίσης τη φαντασία και την επιθυμία σας να δημιουργήσετε κάτι όμορφο και σχετικό με το εσωτερικό της αίθουσας.

Οδηγίες

Παρακάτω θα περιγραφεί βήμα προς βήμα πώς να φτιάξετε ένα βάζο με τα δικά σας χέρια.

Σηκώστε τη βάση

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να αποφασίσετε ποια μορφή θα είναι η βάση για το βάζο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το ένα δοχείο και αρκετές ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας το superglue. Το βάζο μπορεί να συμπληρωθεί με βάση ή χαμηλότερη υποστήριξη. Κατά τη συγκόλληση διαφορετικών δοχείων, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η διάμετρος τους στη διασταύρωση πρέπει να ταιριάζει και το πάνω μέρος δεν πρέπει να είναι το βαρύτερο.

Στυλό ή άλλα αντικείμενα

Αν σκοπεύετε να συνδέσετε λαβές σε ένα βάζο, τότε αυτή είναι η σωστή στιγμή. Η λαβή μπορεί να γίνει μία και μεγάλη, και μπορείτε να συνδέσετε δύο μικρές λαβές. Ως λαβές για ένα βάζο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά γάντζους, δεν έχουν σημασία πλαστικό ή μέταλλο, κουμπιά από άλλα έπιπλα, κόψτε τον εαυτό σας από το ξύλο, κάντε σύρμα.

Είναι καλύτερο να τα διορθώσετε με την ίδια κόλλα με την επιδιόρθωση. Εκτός από τις λαβές, μπορείτε να προσθέσετε άλλες λεπτομέρειες στο σχέδιο κατά την κρίση σας.

Εμφάνιση και εξομάλυνση των σχημάτων του αγγείου

Για αυτό το στάδιο, όπως και τίποτα άλλο, ένας επίδεσμος γύψου είναι πολύ κατάλληλος, αλλά είναι δυνατό να περάσετε με μια πιο δημοσιονομική επιλογή - συνηθισμένο επίδεσμο και λευκή κόλλα. Όταν εφαρμόζετε έναν επίδεσμο γύψου, η επιφάνεια διαβρέχεται με νερό και στη συνέχεια στεγνώνει την ημέρα. Όταν χρησιμοποιείτε την συμβατική τεχνολογία επίδεσμου και κόλλας είναι η ίδια. Είναι απαραίτητο να εξομαλύνετε την επιφάνεια για να αποφύγετε υπερβολικά προφανείς διογκώσεις. Είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί από το λαιμό του αγγείου σταδιακά κινούμενο προς τη βάση. Αφού στεγνώσει το στρώμα του επιδέσμου, είναι απαραίτητο να ασφαλιστεί αυτή η βάση. Αυτό γίνεται με τη χρήση στόκου. Μπορεί να αγοραστεί τόσο στο σούπερ μάρκετ του κτιρίου όσο και στο κατάστημα τεχνών. Το κύριο πράγμα δεν είναι να το παρακάνετε και να εφαρμόσετε ένα λεπτό στρώμα. Φυσικά, αφήστε και πάλι να στεγνώσει μια μέρα.

Σχέδιο ανακούφισης

Όπως υποδηλώνει το όνομα, σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ανάγλυφο με τη μορφή διαφόρων εξογκωμάτων στο βάζο. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κελύφη αυγών, κομμάτια σπασμένων πιάτων και άλλα διαθέσιμα αντικείμενα της επιλογής σας.Για παράδειγμα, το κέλυφος των αυγών εξετάζει πώς να το κολλήσει σωστά. Πρώτα πρέπει να επικολλήσετε τα κομμάτια του κελύφους στην επιφάνεια του αγγείου, επάνω από αυτά να καλύψετε και πάλι με ένα στρώμα κόλλας PVA, και στη συνέχεια να κολλήσετε πάνω από ένα στρώμα χαρτιού υγείας, αργότερα - και πάλι κόλλα. Από το στρώμα του χαρτιού τουαλέτας θα πρέπει να αφαιρέσετε όλο τον αέρα με μια βούρτσα και να αφήσετε να στεγνώσει.

Το χαρτί υγείας χαλαρώνει τα αιχμηρά άκρα του κελύφους και δημιουργεί το αποτέλεσμα της ακεραιότητας της επιφάνειας. Ως συνήθως, αφήστε ξανά να στεγνώσει για μια ημέρα.

Επιφάνεια φινίρισμα

Μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά βούληση. Μπορείτε να αφήσετε το αγγείο λευκό, αλλά αν βρείτε αυτή την επιλογή πολύ βαρετή, χρησιμοποιήστε τη συμβουλή των επαγγελματιών. Πρώτα απ 'όλα, σε μια αποξηραμένη επιφάνεια, πρέπει να βάλετε ένα σχέδιο σε μολύβι. Ως εικόνα, είναι ευπρόσδεκτα διάφορα τοπία της θάλασσας, του δάσους ή των βουνών.

Δημιουργία έντασης

Αυτό το στάδιο μπορεί να γίνει κατά βούληση. Για τον όγκο, το ίδιο χαρτί υγείας είναι το καλύτερο. Είναι μαλακό, φθηνό και εύκολο να περιστρέφεται, κάτι που πρέπει να γίνει. Το στριμμένο χαρτί πρέπει να επικολληθεί στα όρια της εικόνας. Ο όγκος μπορεί επίσης να δοθεί με την κόλληση στοιχείων από πηλό ή πηλό. Από αυτή την άποψη, διάφορα λουλούδια στόκος είναι πολύ δημοφιλή: όχι μόνο τριαντάφυλλα, αλλά και κρίνα, βιολέτες και άλλα.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ψημένο πηλό για να τους δώσετε ένα συμπαγές σχήμα που δεν καταστρέφεται κατά τη διάρκεια της κόλλησης.

Συμπληρώνουμε την ένταση

Σε αυτό το στάδιο είναι απαραίτητο να κολλήσετε όλα τα λουλούδια ή άλλες σχεδιαζόμενες λεπτομέρειες. Τα εξαρτήματα πρέπει να κολληθούν με κόλλα με ισχυρή στερέωση και όχι με κόλλα PVA. Για αυτό το στάδιο είναι καλύτερο να αποθηκεύσετε με λαβίδες και να εργαστείτε μαζί τους.

Εφαρμογή βαφής

Μπορείτε να βάψετε τη δική σας φωτογραφία και τα στοιχεία της με οποιαδήποτε σειρά. Αλλά υπάρχει μια τέτοια σύσταση από σχεδιαστές που πρέπει πρώτα να βάψετε με μαύρο χρώμα και αργότερα να εφαρμόσετε ελαφρύτερα χρώματα. Για παράδειγμα, η διαδικασία εφαρμογής χρώματος έχει ως εξής: μαύρο, καφέ, πράσινο, κίτρινο και λευκό. Οι λεπτομέρειες τείνουν στο άκρο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και υδατογραφία, αλλά κατά προτίμηση γκουάς. Βρίσκεται καλύτερα στην επιφάνεια και φαίνεται πιο φωτεινό.

Εφαρμογή βερνικιού

Πριν από την εφαρμογή του λάκα, πάλι, είναι απαραίτητο να στεγνώσει καλά το βάζο, για να σκουπίσει τις άβαφες περιοχές με ένα κατάλληλο χρώμα.

Προσαρμόστε το βάζο με λουλούδια

Εάν θέλετε να συλλέξετε νερό σε ένα βάζο και στη συνέχεια να βάλετε λουλούδια εκεί, τότε θα πρέπει να το τελειώσετε. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά.Για να γίνει αυτό, αρκεί να παραλάβετε ένα δοχείο με όγκο μικρότερο από την κοιλότητα του αγγείου και να το στερεώσετε μέσα στο βάζο με τη βοήθεια του επιθέματος.

Λαιμός

Θα πρέπει να είναι διακοσμημένα ξεχωριστά και απλά, αν δεν πρόκειται να αντλήσετε νερό εκεί. Εάν υπάρχει μέσα σε ένα άλλο δοχείο, τότε η απόσταση μεταξύ αυτών των δύο δοχείων πρέπει να τοποθετηθεί με χαρτί υγείας, στην κορυφή καλύπτεται επίσης με χαρτί υγείας με κόλλα και αργότερα με βερνίκι. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένο βάζο. Μένει μόνο να περιμένουμε την τελική ξήρανση.

Τι άλλο πρέπει να ληφθεί υπόψη;

Πρώτον, θα πρέπει να αποθηκεύσετε ένα ειδικό δοχείο για την κόλλα PVA, δεδομένου ότι η κατανάλωσή του θα είναι αρκετά σημαντική.

Δεύτερον, θα χρειαστεί επίσης να αγοράσετε μερικές βούρτσες για να τραβήξετε την εικόνα.

Αντί της πρόσθετης χωρητικότητας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εποξειδική ρητίνη, η οποία μετά τη στερεοποίηση μετατρέπεται σε στερεό. Απλά πρέπει να του δώσετε τη σωστή φόρμα.

Ένα βάζο μπορεί να κατασκευαστεί από οποιοδήποτε σχήμα: τόσο στρογγυλό, όπου το μπαλόνι θα χρησιμεύσει ως βάση, και κυλινδρικό, η βάση του οποίου είναι ένα τμήμα σωλήνα.

Θυμηθείτε ότι σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν κριτήρια και πρότυπα, το κύριο πράγμα είναι ότι το προϊόν σας θα σας ευχαριστήσει και στη συνέχεια θα παραμείνει ένα ευχάριστο κομμάτι διακόσμησης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για να μάθετε πώς να φτιάξετε ένα βάζο από μια πλαστική φιάλη, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς.Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο