Χαρακτηριστικά χειροποίητων διακοσμήσεων Χριστουγέννων

Χριστουγεννιάτικο δέντρο, διακοσμημένο με παιχνίδια - το κύριο χαρακτηριστικό της Πρωτοχρονιάς και των Χριστουγέννων. Τα πιο πολύτιμα είναι τα παιχνίδια που κατασκευάστηκαν από τον εαυτό σας. Δημιουργώντας τους, σαν να γράφετε μια ιστορία της δικής σας οικογένειας. Και όταν μια φορά το χρόνο βγάζετε από το κουτί όμορφα μικρά πράγματα που δημιουργούνται με τα χέρια σας και τα χέρια παιδιών, θυμάστε τις πιο ευχάριστες στιγμές της ζωής που περνάτε στον κύκλο των αγαπημένων σας.

Ιστορικό εμφάνισης

Το πρώτο δέντρο ήταν διακοσμημένο για τις γιορτές την Ημέρα των Χριστουγέννων 1500 στη Γερμανία. Είναι διακοσμημένο με κεριά. Στη συνέχεια υπήρχε μια παράδοση για να διακοσμήσει την κορυφή έφαγε ένα αστέρι, και τα κλαδιά - μήλα και μελόψωμο. Μαζί με εδώδιμες διακοσμήσεις, λουλούδια χαρτί εμφανίστηκε στην ομορφιά του δάσους.

Οι γυάλινες διακοσμήσεις "εγκαταστάθηκαν" στο δέντρο στα τέλη του XVII αιώνα. Υπάρχει ένας μύθος ότι προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια τεχνητή εκδοχή ενός μήλου όταν υπήρχε μια αποτυχία καλλιέργειας αυτών των φρούτων και δεν υπήρχε απλά πουθενά να παίρνουν τις συνήθεις διακοσμήσεις.

Η παράδοση για την τοποθέτηση και τη διακόσμηση των δέντρων διακοπών ήρθε στη Ρωσία μέσω γερμανικών οικογενειών που έζησαν στην Αγία Πετρούπολη στα τέλη του 18ου αιώνα.

Η ιδέα της διακόσμησης του νέου έτους παραλήφθηκε στις πρωτεύουσες ευγενείς οικογένειες και στα μέσα του 19ου αιώνα τα χριστουγεννιάτικα δέντρα είχαν αποκτήσει πρωτοφανή δημοτικότητα.

Τα πιο μοντέρνα διακοσμητικά στοιχεία για το δέντρο των διακοπών εκείνης της εποχής ήταν οι κώνοι και οι κρόνοι, διάφορα μικρά ζώα από ζύμη shortcake, τυλιγμένα σε φύλλα.

Όχι μόνο οι απλοί άνθρωποι που έκαναν χειροποίητους χριστουγεννιάτικους διακόσμους για το σπίτι τους, αλλά και τεχνίτες που ασχολούνταν με την παραγωγή μικρής κλίμακας, ελήφθησαν για την κατασκευή. Χρησιμοποίησαν διάφορα υφάσματα, βαμβακερό μαλλί και papier-mâché ως υλικά για παιχνίδια. Θα μπορούσατε επίσης να αγοράσετε τα γερμανικά κατασκευασμένα παιχνίδια. Και μόνο μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο στη Ρωσία άρχισε η βιομηχανική παραγωγή γυάλινων σφαιρών για χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Στους Σοβιετικούς χρόνους, τα ίδια τα Χριστούγεννα ήταν εκτός νόμου. Μόνο στα μέσα της δεκαετίας του '30 για τα Χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ βρήκαν μια αξιόλογη δικαιολογία, δηλώνοντας ότι ήταν νέα της Πρωτοχρονιάς. Οι άνθρωποι έλαβαν το νόμιμο δικαίωμα να διακοσμήσουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και να δημιουργήσουν μια εορταστική διάθεση.

Οι Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις της Πρωτοχρονιάς της Σοβιετικής περιόδου διακρίνονταν από διάφορα θέματα. Μαζί με τον παραδοσιακό παππού παγετώνα και το χρυσό κορίτσι από το γυαλί, ένας αστροναύτης αποδείχθηκε ότι ήταν σε κλαδί ερυθρελάτης.

Ετικέτες και χιονάνθρωποι πλάι-πλάι με ρουκέτες.

Τι και πώς να φτιάξετε παιχνίδια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Σήμερα, στα ράφια των καταστημάτων πριν την Πρωτοχρονιά, μπορεί κανείς να δει αληθινά αριστουργήματα των διακοσμήσεων των Χριστουγεννιάτικων δέντρων - τις ίδιες γυάλινες μπάλες ζωγραφισμένες κάτω από την κορυφή, το παλέγκ και το γζέλ.

Υπάρχει μια χωριστή κατηγορία συλλεκτικών παιχνιδιών που παράγονται σε περιορισμένες ποσότητες. Μοναδικά στοιχεία για το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι φτιαγμένα από γυαλί πορσελάνης υψηλής ποιότητας. Στην πορεία είναι τραγάνισμα και πολύτιμα μέταλλα. Αυτές οι μοναδικές διακοσμήσεις έχουν τους δικούς τους αριθμούς και πιστοποιητικά γνησιότητας.

Όλα αυτά είναι δίπλα σε φθηνά κινεζικά προϊόντα. Αυτά τα παιχνίδια δεν παλεύουν, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένα από τη φθηνή λάμψη τους. Εάν δεν υπάρχουν χρήματα για τις μπάλες που είναι διακοσμημένες με πίνακες που γίνονται από έναν επαγγελματία καλλιτέχνη ή για άλλα μοναδικά προϊόντα, μπορείτε να επιτύχετε την ατομικότητα του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας μόνοι σας.

Μπορεί να είναι απλά στολίδια από αυτό που υπάρχει σε οποιοδήποτε σπίτι:

 • νήματα ·
 • κόλλα?
 • σύρμα.
 • λαμπτήρες?
 • χάντρες ·
 • χάντρες ·
 • κορδέλες χρώματος και τόξα?
 • πλαστικά μπουκάλια
 • χαρτόνι?
 • έγχρωμο χαρτί.
 • νήματος ·
 • χαρτοπετσέτες.
 • κομμάτια υφάσματος, πίλημα?
 • βαμβακερό μαλλί και άλλα μαλακά πληρωτικά.

Μπορούν να κατασκευαστούν και πορσελάνη παιχνίδια. Και από σπιτική πορσελάνη. Για να το δημιουργήσετε, λαμβάνονται κόλλα PVA, άμυλο καλαμποκιού, γλυκερίνη, κιτρικό οξύ και κρέμα χεριών (χωρίς σιλικόνη). Όλα αυτά αναμιγνύονται σε ένα ορισμένο ποσοστό, αφήνονται για κάποιο χρονικό διάστημα, στη συνέχεια θερμαίνονται πάνω από χαμηλή φωτιά. Η τελική ζύμη τοποθετείται σε πλαστική σακούλα, προ-επεξεργασμένη κρέμα, σφραγίζεται και αποσύρεται σε ψυχρό μέρος για οκτώ ώρες. Μετά από αυτό, η προκύπτουσα μάζα μπορεί να σμίξει τα παιχνίδια, στη συνέχεια να τα καλύψει με ακρυλικά χρώματα.

Είναι μάλλον δύσκολο να δημιουργήσετε μπάλες ή άλλα γυάλινα σχήματα στο σπίτι. Για αυτό χρειάζεστε μια συγκεκριμένη ικανότητα και ειδικό εξοπλισμό.

Αλλά τέτοια κενά μπορούν να αγοραστούν στα καταστήματα για δημιουργικότητα και να τα διακοσμήσουν σύμφωνα με το δικό σας σχέδιο.

Πώς να το κάνετε μόνοι σας;

Ορισμένες αποκλειστικές διακοσμήσεις για το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορούν να γίνουν χωρίς δυσκολία, έχοντας σχεδόν καθόλου ικανότητες για να κάνουν χειροτεχνίες με τα χέρια τους.Για παράδειγμα, πάρτε έναν όμορφο κωνοφόρο κώνο, μην το κολλήσετε με ένα όπλο κόλλα χάντρες και χάντρες, βερνίκι και πασπαλίζουμε με πούλιες. Απομένει να επισυνάψετε ένα νήμα και η διακόσμηση για το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι έτοιμη.

Υπάρχουν πιο πολύπλοκες επιλογές για την κατασκευή κοσμημάτων.

Γυαλιστική ζωγραφική

Για να βάψετε τα χρώματα της μπάλας είναι απαραίτητο, εκτός από την ίδια τη βάση για τη ζωγραφική, να έχει

 • μεσαίο σκληρό μολύβι?
 • κόμμι ·
 • ακρυλικά χρώματα.
 • βούρτσες?
 • νερό ·
 • ένα κομμάτι ύφασμα.

Είναι προτιμότερο για την εργασία να επιλέγεται μια γυάλινη σφαίρα, παρά μια πλαστική, καθώς μια ραφή είναι ορατή στο πλαστικό στην θέση όπου τα ημισφαίρια ταιριάζουν. Το προϊόν πρέπει να είναι ματ και μεγάλο σε μέγεθος, τότε είναι βολικό να το βάψετε.

Με καλές καλλιτεχνικές δεξιότητες, μπορείτε να δοκιμάσετε να σχεδιάσετε ένα σχέδιο σύμφωνα με το δικό σας σχέδιο. Μια άλλη επιλογή είναι να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο από μια εικόνα γεμάτη από μια καρτ ποστάλ ή ένα περιοδικό.

Πρώτον, διακεκομμένη μελλοντική σχεδίαση. Κάντε το χωρίς πίεση, για να μην σπάσει η βάση.

Μια μικρή ποσότητα χρώματος εφαρμόζεται στην παλέτα ή απλά λευκό χαρτί και αναμειγνύεται για να κάνει τις σωστές αποχρώσεις. Η ζωγραφική θα πρέπει να πραγματοποιείται σταδιακά, επιτρέποντας στα χρώματα να στεγνώσουν, διαφορετικά θα γκρεμίσουν.

Μετά την εργασία, διαγράψτε τα ίχνη του μολυβιού.

Ορισμένες θέσεις του σχεδίου κατά τη διάρκεια της ζωγραφικής μπορούν να επισημανθούν με λάμψη. Πρέπει να εφαρμοστούν πριν από την άρση των χρωμάτων.

Μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών παραμένει να κρεμάσει την μπάλα, δίνοντάς του την ευκαιρία να στεγνώσει εντελώς.

Αν υπάρχει έντονη αμφιβολία στις δικές τους καλλιτεχνικές ικανότητες, η τεχνική της ζωγραφικής θα είναι κατάλληλη για δουλειά. Τοποθετώντας χρώμα σε μικρές κουκκίδες σύμφωνα με ένα προκαθορισμένο σχέδιο ή δημιουργώντας ένα αφηρημένο στολίδι από κύκλους ή αστέρια, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μοναδική διακόσμηση για το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Μαλακές διακοσμήσεις υφασμάτων

Από τα υπολείμματα του υφάσματος, μπορείτε να κάνετε χαριτωμένες διακοσμήσεις με τη μορφή διαφορετικών σχημάτων - καρδιά, αστέρια, κάλτσα της Πρωτοχρονιάς, ελάφι. Είναι πολύ πιθανό να σχεδιάσετε εσείς οι ίδιοι τα κενά ή να τα κατεβάσετε στο Διαδίκτυο και να τα εκτυπώσετε.

Παραμένει να δημιουργήσουμε ένα ζευγάρι μοτίβα κουρελιών και να τα ράψουμε μαζί, αφήνοντας μια μικρή τρύπα να γεμίσει με πολυεστέρα γεμιστήρα ή holofiber. Τα γεμιστά παιχνίδια πρέπει να είναι σφιχτά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μολύβι. Μετά από αυτό, ράβω έναν βρόχο για να το κάνω βολικό να κρέμεται σε ένα κλαδί.

Για να δημιουργήσετε αυτά τα παιχνίδια προσαρμόστε μια ποικιλία υφασμάτων. Όσο πιο πολύχρωμα, τόσο το καλύτερο.Η ραφή μπορεί να γίνει στο μηχάνημα από μέσα, και μπορείτε να είστε έξω.

Θα φανεί διαφορετικό, αλλά και στις δύο περιπτώσεις είναι όμορφο.

Μια καλή ιδέα θα ήταν να χρησιμοποιήσετε αισθάνθηκε. Στα καταστήματα πώλησης αγαθών για δημιουργικότητα πωλούν ειδικά φύλλα αυτού του υλικού. Αυτό το είδος υφάσματος έχει διαφορετικό πάχος. Υπάρχουν πολύ λεπτές, και υπάρχουν πυκνές εκδοχές του αισθήματος που διατηρούν τέλεια το σχήμα τους. Όταν συνδυάζονται σε ένα μόνο προϊόν, επιτυγχάνεται ένα ή το άλλο αποτέλεσμα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πίλημα διαφορετικών χρωμάτων, με εικόνες, για παράδειγμα, σε μπιζέλια ή σε κλουβί.

Όπως συμβαίνει με τα παιχνίδια από συνηθισμένο ύφασμα, γίνονται παχιά σχέδια χαρτιού εδώ., τα στοιχεία ζευγαριού κόβονται πάνω τους, τα οποία συνδέονται με τη βοήθεια ενός νήματος και μιας βελόνας, και στη συνέχεια το προκύπτον παιχνίδι είναι γεμισμένο με πληρωτικό.

Με τη βοήθεια κουμπιών, χάντρες, κορδέλες, μικρά πολύχρωμα αισθητικά στοιχεία, είναι εύκολο να δώσετε μια ορισμένη οπτική δύναμη και κομψότητα σε μία ή και άλλη διακόσμηση.

Μάθετε περισσότερα για το πώς να φτιάξετε τα Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, θα μάθετε από το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο