Μυστικά του σχεδιασμού του σαλόνι σε φωτεινά χρώματα

Η δημιουργία ενός αρμονικού εσωτερικού χώρου του καθιστικού είναι ένα ειδικό θέμα, η γνώση του οποίου θα σας επιτρέψει να οργανώσετε σωστά το χώρο. Αυτό το δωμάτιο φαίνεται πιο συμφέρουσα σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις της παλέτας χρωμάτων. Για να καταλάβετε ποια είναι τα μυστικά του σχεδιασμού του καθιστικού σε φωτεινά χρώματα, είναι απαραίτητο να μάθετε τις ιδιαιτερότητες του αντίκτυπου αυτών των αποχρώσεων σε ένα άτομο, τη συνάφεια τους σε ένα συγκεκριμένο ύφος, τους συνδυασμούς της μόδας μεταξύ τους.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το σαλόνι είναι ένα ειδικό δωμάτιο οποιουδήποτε σπιτιού. Είναι αυτή που ενώνει τα νοικοκυριά, είναι ένας κεντρικός χώρος για οικογενειακές συγκεντρώσεις, υποδοχή επισκεπτών, εορταστικές εκδηλώσεις. Αυτός είναι ένας δημόσιος χώρος, δίνοντας έμφαση στο χώρο σε ανοιχτόχρωμο χρώμα είναι μια κατάλληλη τεχνική σχεδιασμού που ταιριάζει σε όλους.

Η επίδραση των αποχρώσεων στη διάθεση και την ευημερίαείναι ένα επιστημονικά αποδεδειγμένο γεγονός: ανάλογα με τη θερμοκρασία του τόνου που επιλέγεται ως βάση, είναι δυνατό να γεμίσετε το χώρο με φρεσκάδα, ζεστασιά και να κάνετε την ατμόσφαιρα της αίθουσας στο σπίτι άνετη.

Φωτεινές αποχρώσεις της κατάστασης κάτω από τη δύναμη μιας οπτικής αύξησης στην περιοχή του δωματίου. Αυτό αφορά το ύψος της οροφής, το πλάτος των τοίχων. Αυτά τα χρώματα μπορούν να σώσουν το χώρο του σαλονιού από σαφή όρια, ακόμα και αν συμπληρώνονται από πλούσιες αντιθέσεις.

Ο βασικός κανόνας για τη δημιουργία αυτού του εσωτερικού χώρου είναι η κυριαρχία ενός χρώματος σε αυτό, το οποίο μπορεί να έχει αρκετές αποχρώσεις διαφορετικού κορεσμού, επιδεικνύοντας την ευελιξία του επιλεγμένου χρώματος.

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτών των τόνων είναι η οπτική ικανότητα να δίνουν στο δωμάτιο τη σωστή προοπτική. Δεν είναι μυστικό ότι συχνά η διάταξη του σπιτιού αφήνει πολλά να είναι επιθυμητό: οι προεξοχές, η καμπυλότητα των τοίχων, τα χωρίσματα, οι στενές πόρτες, τα μικρά παράθυρα περιπλέκουν το φινίρισμα του δωματίου, αποτελούν εμπόδιο στη δημιουργία ενός ιδανικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιώντας τα σωστά χρώματα τόνος φωτός, μπορείτε να ευθυγραμμίσετε οπτικά τους τοίχους, να ευθυγραμμίσετε τις προεξοχές με το κύριο επίπεδο, να κάνετε τα παράθυρα και τις πόρτες μεγαλύτερες.Χρησιμοποιώντας τον επιθυμητό τόνο, μπορείτε να κάνετε την ένταση του δωματίου, ενώ είναι ελεύθερη και όχι γεμάτη.

Οφέλη

Κάνοντας το σαλόνι φωτεινό αποχρώσεις έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Αυτή η τεχνική σας επιτρέπει να χτυπήσετε οπτικά την έλλειψη χώρου, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική στις εγκαταστάσεις του μικρού μεγέθους σχέδιο.
 • ικανή να μεταφέρει την επιθυμητή ατμόσφαιρα στυλ μέσω της υφής ή της εκτύπωσης τοίχων, επίπλων, φωτισμού, πρόσθετων εξαρτημάτων επίπλωσης,
 • έχει εξαιρετική αισθητική αντίληψη, φαίνεται πολυτελής, εξαιρετική και υποδεικνύει την καλή γεύση των ιδιοκτητών του σπιτιού.
 • σας επιτρέπει να γεμίσετε το δωμάτιο με το φως, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν τα παράθυρα του καθιστικού βρίσκονται στη βόρεια πλευρά.
 • έχει ένα νοικοκυριό και τους φιλοξενούμενους να χαλαρώσουν, να προσαρμοστούν στην ηρεμία, την εμπιστευτική συνομιλία, τη φιλική ατμόσφαιρα, να εξουδετερώσουν τις αγχωτικές καταστάσεις που έχουν αναπτυχθεί κατά την εργάσιμη ημέρα.
 • σας επιτρέπει να νικήσετε τις αδυναμίες των προοπτικών του δωματίου, να τις απομακρύνετε από την αρετή (με έμφαση σε αντιπαραβαλλόμενα υλικά επένδυσης).
 • δεν σας ενοχλεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν ερεθίζει τα μάτια, ενώ διαχωρίζοντας διακριτικά το χώρο της αίθουσας σε ξεχωριστές λειτουργικές περιοχές (ξενώνας, τζάκι, τραπεζαρία).

Οι ήχοι φωτισμού που χρησιμοποιούνται στη δημιουργία του εσωτερικού χώρου σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε διαφορετικές υφές ανάμειξης υλικών φινιρίσματος. Δεν περιορίζονται στην επιλογή των φωτεινών αντιθέσεων, παρέχουν μια ευρεία λίστα αποχρώσεων που υπογραμμίζουν τα εγκεφαλικά επεισόδια, αλλάζοντας την οπτική αντίληψη κάθε φορά μαζί με την αντικατάσταση της απόχρωσης των μικρών στοιχείων της διακόσμησης, για παράδειγμα, καλύμματα επίπλων, καλύμματα, μαξιλάρια, χαλιά, λάμπες τοίχου, σχέδιο γραφικών.

Μειονεκτήματα

Με πολλά πλεονεκτήματα, μια αίθουσα διακοσμημένη σε φωτεινά χρώματα έχει αρκετά μειονεκτήματα:

 • τα ανοιχτά χρώματα της παλέτας χρωμάτων δεν είναι πρακτικά πρακτικά: για να διατηρήσετε την καθαριότητα σε αυτό το δωμάτιο, που είναι μια περιοχή με μεγάλη κίνηση, πρέπει να κάνετε τις επισκευές πιο συχνά, καθαρίστε ταπετσαρίες, χαλιά, αλλαγή ταπετσαρίας,
 • οι ήχοι χρειάζονται τη σωστή επιλογή, αλλιώς, αντί για μια διάθεση για μια θετική, θα προκαλέσουν πλήξη, θα αναπτύξουν κατάθλιψη?
 • η λειτουργία των επίπλων αυτού του εσωτερικού χώρου θα πρέπει να είναι προσεκτική και λεπτή: ίχνη τυχαίας μηχανικής βλάβης, η δημιουργικότητα των παιδιών, τα τρόφιμα και τα ποτά ξεχωρίζουν καλά σε ένα ελαφρύ φόντο.
 • τα υλικά που σχεδιάζονται για τη δημιουργία αυτής της εσωτερικής σύνθεσης πρέπει να επιλεγούν προσεκτικά, επιλέγοντας τι είναι ευκολότερο να πλύνετε και να καθαρίσετε, μην ξεχνάτε αφαιρούμενα καλύμματα ή καλύμματα επίπλων, ανθεκτικές αποχρώσεις των λυχνιών, μετριοπάθεια του χαλιού.

Μυστικά

Για να γίνει το εσωτερικό του καθιστικού αρμονικό, να είσαι στην αίθουσα ήταν ευχάριστο, αξίζει να σημειώσεις μερικές συμβουλές από έμπειρους σχεδιαστές:

 • με βάση τον συνδυασμό των μονοχρωμιών με την κυριαρχία του λευκού χρώματος, φέρνουν την χαρά του μέσα από ζωντανά πράσινα χρώματα, χωρίς ελάχιστα χρωματικά χρώματα, αυτό το εσωτερικό θα βαρεθεί γρήγορα.
 • Μην υπερφορτώνετε το δωμάτιο με πολλές εκτυπώσεις: η ποικιλία των χρωμάτων ερεθίζει τα μάτια · θα είναι άβολα να βρεθείτε σε ένα τέτοιο σαλόνι (επιλέγοντας ένα μοτίβο στους τοίχους, μην το επαναλαμβάνετε στην ταπετσαρία επίπλων ή κουρτινών).
 • έτσι ώστε το δωμάτιο να μην συγχωνεύεται σε ένα μόνο σημείο, να χρησιμοποιεί φωτεινές αντιθέσεις σε μαλακές, σιωπηρές αποχρώσεις της χρωματικής παλέτας, τοποθετώντας τις μέτρια γύρω από την περίμετρο (στο χρώμα του υλικού του δαπέδου, το μοτίβο του χαλιού, τη διακόσμηση των λαμπτήρων, τον τόνο των θυρών, τη διακόσμηση επίπλων).
 • εάν το χρώμα της ταπετσαρίας ταιριάζει με τον τόνο των επίπλων, αγοράστε έναν σύντροφο γι 'αυτούς μερικούς τόνους πιο σκούρο: έτσι μπορείτε να ζώνη ο χώρος φιλοξενουμένων, ενώ το διαχωρίζετε από τον τοίχο?
 • δεν πλακιδίων τοίχων για να ταιριάζει με το πάτωμα: το χρώμα του δαπέδου θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο διαφορετικά?
 • προσπαθήστε να αποφύγετε την αφθονία των ψυχρών χρωμάτων: μαζί με τη φρεσκάδα, αλλάζουν τη φιλική ατμόσφαιρα στο κρύο της επικοινωνίας.
 • Να είστε προσεκτικοί με τον αριθμό των φωτεινών τόνων: μωβ, μπλε, μωβ τόνους ανταγωνίζονται με τις αποχρώσεις του φωτός, διακόπτοντας τη σημασία τους?
 • Για να μαλακώσετε τα σκούρα έπιπλα σε ένα ανοιχτό φόντο, προσθέστε στο εσωτερικό σύνολο ένα ενδιάμεσο τόνο παρόμοιο με το χρώμα στο σκοτάδι.

Στυλ

Οι αποχρώσεις που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό του καθιστικού μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικό στυλ, είναι ένα είδος κλασικού πολλών τάσεων σχεδίασης. Φαίνονται εξαιρετικά σε ένα σύγχρονο, κλασικό και μερικές εθνικές στυλ εσωτερικού. Ταυτόχρονα, είναι άσχετα όταν δεν μπορεί κανείς να κάνει χωρίς δημιουργικότητα και πλούτο: οι ελαφριές αποχρώσεις είναι ένα είδος πολυπλοκότητας.

Οι αφρικανικές, πρωτοποριακές τάσεις, το στυλ kitsch είναι αλλοδαπός σε αυτούς. Αν και σε grunge φαίνονται τέλεια, ακόμα και αν η υφή των επενδύσεων τοίχων είναι μια απομίμηση ακατέργαστων επιφανειών που έχουν τη μορφή ελαφρών διακοσμητικών γύψου, τοιχοποιίας ή τοιχοποιίας.

Τα περισσότερα από αυτά είναι αρμονικά σε τέτοιες περιοχές σχεδιασμού όπως:

 • μινιμαλισμός;
 • κλασικισμός.
 • νεοκλασική?
 • vintage;
 • Provence;
 • αντίκες στυλ?
 • μπαρόκ?
 • Ενετικό?
 • Γρηγοριανό.
 • Ελληνικά
 • Ιταλικά
 • Σύγχρονη
11 φωτογραφία

Κάθε περιοχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, τα οποία εκδηλώνονται με τη μετριοπάθεια ή την επιείκεια της επίπλωσης, την πρωτοτυπία των τελειωμάτων, τη συνάφεια ορισμένων υλικών.

Για παράδειγμα, οι κλασικές περιοχές καλωσορίζουν το σχεδιασμό των δωματίων στο πνεύμα των συγκροτημάτων παλατιών με γυψοκονίαμα και χρυσό στη διακόσμηση της οροφής, τοίχους, κολώνες επίπλων, παρουσία σφυρηλατημένων στοιχείων σε χαλκό και συμμόρφωση με την αρχή της specularity στη σύνθεση.

Η εθνική στιλιστική ύλη είναι εγγενή στοιχεία των εθνικών πολιτισμών, τα οποία εκδηλώνονται στη διακόσμηση διακοσμητικών αξεσουάρ, σχέδια ζωγραφικής, στολίδια, υφάσματα.

Οι σύγχρονες περιοχές προτιμούν ένα μείγμα από ελαφριά σύγχρονα υλικά, είναι έμφυτη έμφαση στη λειτουργικότητα κάθε λεπτομέρεια εσωτερικό, τόσο συχνά σε ένα μικρό σαλόνι αγοράζουν έπιπλα-μετασχηματιστή.

Χρώματα και διακόσμηση

Οι κανόνες για την κατάρτιση της εσωτερικής σύνθεσης είναι η χρήση τριών ή τεσσάρων αποχρώσεων.Αυτό είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται, ώστε το σαλόνι να μην φαίνεται βαρετό: η αφθονία των φωτεινών κηλίδων χωρίς λαμπρές αντιθέσεις είναι αδύνατη: υπογραμμίζουν την ομορφιά των ανοιχτών χρωμάτων, τα κάνουν εκφραστικά. Ο τόνος επιλέγεται ως εξής: δύο κύριες αντιθέσεις και μία κοντά σε κάθε μία. Αυτό σας επιτρέπει να αναμίξετε το ίδιο στυλ με κρύα και ζεστά χρώματα, για να εξισορροπήσετε την επιθυμητή θερμοκρασία του στυλ.

Η βάση του σχεδίου μπορεί να πάρει φυσικά και ηλιόλουστα χρώματα: μπεζ, κρέμα, χρυσές αποχρώσεις, ελεφαντόδοντο, αραιωμένη λευκή άμμο και λευκασμένο πράσινο τόνο. Για να γεμίσετε το δωμάτιο με αέρα, πρέπει να προσθέσετε μια λευκή σκιά στο χρώμα του εσωτερικού.

Οι εναρμονισμένοι συνδυασμοί, σχετικοί σήμερα, είναι οι συνδυασμοί:

 • κρεμαστούς τοίχους, λευκή οροφή, καφέ δάπεδο, γκρι αξεσουάρ.
 • φως γκρι τοίχους, λευκά έπιπλα, μπεζ κουρτίνες, καφέ αξεσουάρ επίπλων?
 • προσθέτοντας στο μονόχρωμο ντουέτο των λευκών και γκρι αποχρώσεων του μπεζ και του χρώματος άμμου?
 • λευκή οροφή και φωτιστικό δαπέδου, ανοιχτό γκρι επίπλων, μαύρα μαξιλάρια και τραπέζι καφέ, ελαιόχρωμη επίστρωση στα τοιχώματα του τοίχου, υφάσματα κουρτίνας, προβολή της οροφής.
 • στο σχεδιασμό των μπεζ τοίχων, του δαπέδου, της λευκής οροφής, των ελαφρών επίπλων και των μεταλλικών επιφανειών.

Δεν είναι απαραίτητο να παίρνετε τα ροζ λιλά, βαφές σκόνης ως βάση για το στυλ: είναι καλό για τη διακόσμηση του υπνοδωματίου, το φυτώριο, αλλά στο σαλόνι είναι καλύτερα να επιλέξετε χρώματα που είναι άνετα για όλα τα νοικοκυριά.

Διακόσμηση

Μοντέρνες λύσεις για τη διακόσμηση του χώρου σπιτιού είναι οι φωτεινές ενδείξεις κεντρικού φωτισμού: πολυελαίοι με κρυστάλλους και σφυρηλάτηση, οι μαρκίζες των δωματίων, γυψοσανίδα με φύλλα χρυσού, ταπετσαρία, η χρήση καλούπια και μπαγκέτας για τη διακόσμηση των τοίχων και των οροφών του ειδικού δωματίου του διαμερίσματος.

Μπορείτε να επικεντρωθείτε σε υφάσματα ταπετσαρίας, καλύμματα, μαξιλάρια ή κεντημένα σκαμνιά. Τα έπιπλα, διακοσμημένα με πολύχρωμα καπέλα, φαίνονται όμορφα και κομψά, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που μοιάζει με το σπίτι στην αίθουσα. Το ύφασμα μπορεί να είναι υφή, με στοιχεία βελονιών, βολάν, στολίδια, ενώ πρέπει να είναι ακριβό και να δίνει έμφαση στην κατάσταση των νοικοκυριών (σε βελούδο προτεραιότητας, μαλλί, φυσικό δέρμα, μετάξι, σατέν). Τα στοιχεία και το χρώμα του ντεκόρ πρέπει να επικαλύπτονται μεταξύ τους, αλλά δεν πρέπει να είναι πολλά: είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια αίσθηση ευρυχωρίας.

Για να κάνετε το εσωτερικό όμορφο και αξέχαστο, θα πρέπει να επιλέξετε μία έντονη προφορά της διακόσμησης της αίθουσας και δύο ή τρεις να την επαναλάβετε, χωρίς να διακόψετε τη σημασία της.Για παράδειγμα, μπορείτε να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο με έναν όμορφο πολυέλαιο με κεριά σε διάφορες σειρές, συμπληρώνοντας τον φωτισμό με απλίκες τοίχου ή έναν λαμπτήρα δαπέδου με λαμπτήρα δαπέδου.

Μπορείτε να δώσετε έμφαση στον ανοιχτό καφέ καναπέ, επιλέγοντας σε αυτό δύο καρέκλες στη σκιά του ελαφριάς βελανιδιάς σε παρόμοιο ύφος με το ίδιο φινίρισμα των ποδιών και των μπράτσων.

Μια ενδιαφέρουσα μέθοδος διακόσμησης είναι να χρησιμοποιήσετε το χρώμα: μπορείτε να επιλέξετε τον χώρο με αρχική υφή ταπετσαρία, να επαναλάβετε τη σκιά στη διακόσμηση του παρακείμενου τοίχου στην πρόσοψη των επίπλων και να την υποστηρίξετε στον απέναντι τοίχο με το χρώμα των μαξιλαριών σε αντίθεση με το φόντο του καναπέ.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Το εσωτερικό του καθιστικού σε φωτεινά χρώματα της παλέτας χρωμάτων δίνει πολλές δυνατότητες για το σχεδιασμό.

Μπορείτε να βάλετε ένα modular γκρίζο γωνιακό καναπέ με διακοσμητικά διακοσμητικά μαξιλάρια κατά μήκος ενός τοίχου, να διακοσμήσετε τους τοίχους με μπεζ ταπετσαρία με μοτίβα δαντέλας, να τονίσετε τον ξενώνα με γυάλινο τραπέζι και ελαφρύ χαλί, να διακοσμήσετε την οροφή και τους τοίχους με μαζικούς λαμπτήρες με γυαλί ή κρύσταλλο.

Ένα δωμάτιο με κίονες και παράθυρο μπορεί να διακοσμηθεί με κρέμα και γκρίζο-μπλε λευκασμένους τόνους, προσθέτοντας στη διακόσμηση το λευκό χρώμα των κουρτινών,κάλυψη δαπέδου και μέρος της οροφής, οριοθετώντας το χώρο μεταξύ του χώρου εργασίας (κόλπο) και των χώρων φιλοξενίας, χρησιμοποιώντας τις ίδιες αποχρώσεις σε κάθε μία από αυτές.

Το σαλόνι σε συνδυασμό με την κουζίνα και τους χώρους εστίασης, σε μπεζ και κρέμα, φαίνεται πρωτότυπο: χρησιμοποιώντας διαφορετικά φώτα για κάθε λειτουργικό χώρο, μπορείτε να επιτύχετε διακριτική οργάνωση, ενώ χρησιμοποιείτε διαφορετικά υλικά για κάθε τμήμα της αίθουσας.

Εάν υπάρχει πολύ μικρός χώρος, αξίζει να προστεθεί μια πρόσοψη καθρέφτη στο επίπλων, να μεγεθυνθεί οπτικά ο χώρος, να φωτιστεί το δωμάτιο όσο το δυνατόν περισσότερο, να χτυπηθεί η έλλειψη χώρου με κομψό ράφια και στενά λειτουργικά έπιπλα.

Σχετικά με το πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σαλόνι σε φωτεινά χρώματα, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο