Κουζίνα-σαλόνι με στυλ "Provence": άνεση και πρακτικότητα στο εσωτερικό

Η Προβηγκία είναι ρουστίκ στυλ που γεννήθηκε στα νότια της Γαλλίας. Αυτό το εσωτερικό είναι ρομαντισμός, ευκολία. Σήμερα, αυτό το σχέδιο συχνά επιλέγεται για μια ποικιλία δωματίων. Αυτό είναι ένα πολύ καλό εσωτερικό για ένα συνδυασμένο δωμάτιο - κουζίνα-σαλόνι. Αυτό το στυλ προσφέρει πρακτικότητα και άνεση.

Διακριτικά χαρακτηριστικά

Η διακόσμηση στο στιλ της Προβηγκίας είναι κατάλληλη εάν επιδιώκετε να δημιουργήσετε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και μέγιστη άνεση στο δωμάτιο.

Όταν σκεφτόμαστε πώς ένα σχέδιο πρέπει να είναι σε ένα τέτοιο δωμάτιο, πρέπει να εξεταστούν ορισμένοι κανόνες:

 • Σε αυτά τα δωμάτια δεν συνιστάται να χρησιμοποιείτε επιχρυσωμένα και λαμπερά στοιχεία, γυαλιστερά, πλαστικά προϊόντα.
 • Προτιμήστε καλύτερα να κάνετε ζωντανά φυτά εσωτερικού χώρου.
 • Για να διακοσμήσετε το δωμάτιο, χρησιμοποιήστε χαρτοπετσέτες από δαντέλες, κεντήματα και άλλα παρόμοια διακοσμητικά στοιχεία.
 • Αποφύγετε τη χρήση πολύ προεξέχων, πολύ φωτεινών αντικειμένων.
 • Προσπαθήστε να κρατήσετε όλη τη σύγχρονη τεχνολογία κρυμμένη
 • Διακοσμήστε το δωμάτιο με παλιά έπιπλα.
 • Επιλέξτε μόνο φυσικά υλικά: λινό, βαμβακερά υφάσματα, πέτρα, ξύλο και ούτω καθεξής.
 • Διακοσμήστε το δωμάτιο σε απαλά, ανοιχτά χρώματα: τιρκουάζ, μπεζ, μέντα, λευκό, λεμόνι, ροζ, λεβάντα.
 • Για έπιπλα, χρησιμοποιήστε φυτικά μοτίβα.

Οριοθέτηση χώρου

Σκεπτόμενος με το σχεδιασμό του καθιστικού κουζίνας, αποφασίστε ποια θα είναι η οριοθέτηση των ζωνών. Σε αυτή την περίπτωση, η σύνθεση πρέπει να είναι πλήρης, ενωμένη - να θυμάστε για την αρμονία.

Μπορείτε να εξετάσετε τις ακόλουθες επιλογές:

 • Η χρήση διαφορετικών υλικών για τοίχους, διαφορετικές επενδύσεις δαπέδων.
 • Μπορείτε να επιλέξετε την αψίδα, αλλά είναι πιο κατάλληλα για κλασικό σχεδιασμό. Δεν συνιστάται να τα επιλέξετε για δωμάτια με χαμηλά ταβάνια.
 • Η χρήση τζακιών. Μπορείτε επίσης να διαιρέσετε το δωμάτιο σε ζώνες που χρησιμοποιούν ενυδρεία.
 • Ζώνη με έπιπλα: ένα τραπέζι στο οποίο συγκεντρώνεται όλη η οικογένεια στο δείπνο, ένας άνετος καναπές και ούτω καθεξής.

Τελειώστε

Με τη βοήθεια ενός κατάλληλου φινιρίσματος, μπορείτε να ασχοληθείτε με δύο ερωτήσεις ταυτόχρονα:

 • Επιλέξτε για όλες τις περιοχές του δωματίου τα πιο πρακτικά υλικά.
 • Διαχωρίστε το δωμάτιο χρησιμοποιώντας το δάπεδο.

Το τμήμα της κουζίνας μπορείτε να επιλέξετε χρησιμοποιώντας πλακάκια δαπέδου. Είναι εύκολο να πλύνετε, δεν φοβάται τη ρύπανση. Για το σαλόνι είναι καλύτερο να επιλέξετε μια επιφάνεια από πολυεπίπεδη ή παρκέ, μια επίστρωση που μιμείται φυσικό ξύλο (μπορείτε με τεχνητές εκδορές). Αυτός ο όροφος θα είναι απλά θαυμάσιος για να συνδυάσετε με ένα ρουστίκ σχέδιο.

Μπορείτε να ανεβάσετε το δάπεδο σε μία από τις ζώνες (για παράδειγμα, στην κουζίνα) κατά μερικά εκατοστά. Η δημιουργία ενός τέτοιου βάθρου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τοποθετήσετε ένα χώρο.

Για διακόσμηση τοίχων, συνιστάται να επιλέξετε ταπετσαρία που έχει ένα διακριτικό μοτίβο ή απλές επιχρίσματα. Αν θέλετε να οργανώσετε ένα δωμάτιο στο πρότυπο Provencal, μπορείτε να επιλέξετε άλλα υλικά: τούβλο, κεραμικά, ξύλινα πάνελ, διακοσμητικά γύψο, πέτρινα στοιχεία, υφάσματα. Είναι επίσης δυνατή η χρήση βαφής.

Στην περιοχή αναψυχής ένας τοίχος μπορεί να τελειώσει με ξύλινα υλικά., τεχνητή ή φυσική πέτρα, κεραμικό μωσαϊκό.Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε το αντίθετο - επιλέξτε τη ζώνη όπου βρίσκεται η κουζίνα.

Αν το δωμάτιο έχει αρκετά υψηλή οροφή, μπορείτε να το διακοσμήσετε με ξύλινα δοκάρια. Για δωμάτια με μεσαία ή χαμηλή οροφή, αυτή η επιλογή δεν είναι κατάλληλη. Εάν επιλέξατε ένα τούβλο για διακόσμηση, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι κάποια θέση θα «καταναλωθεί» - δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τέτοιο υλικό για να φτιάξετε ένα μικρό δωμάτιο.

Έπιπλα

Για το προβηγκιακό στυλ συνιστάται η χρήση επίπλων με πολύ περίπλοκα σχήματα. Δεν είναι ευπρόσδεκτος ένας μεγάλος αριθμός νημάτων - τέτοια στοιχεία είναι τυπικά για τα κλασικά, όπως επιχρυσωμένες επιφάνειες. Τα αντικείμενα επίπλων πρέπει να δημιουργούνται από υλικά που μιμούνται ξύλινες επιφάνειες ή από φυσικό ξύλο. Βέλτιστες αποχρώσεις - ανοιχτό καφέ, λευκό. Τα σκοτεινά, ογκώδη, ογκώδη προϊόντα δεν είναι κατάλληλα για προβηγκιακό στυλ.

Μπορείτε να επιλέξετε για τέτοιους εσωτερικούς κωφούς που κρέμονται στο πάτωμα, με αρθρωτά συρτάρια με γυάλινα ένθετα, ανοιχτά ράφια. Χρησιμοποιούνται επίσης μπεζ, ελιά, μπλε, λευκοί τόνοι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στοιχεία χαλκού, σιδήρου, χαλκού.

Ορισμένα έχουν τραπεζαρία στη μέση του καθιστικού κουζίνας., διαιρώντας έτσι τον χώρο σε δύο μέρη. Το σχήμα του τραπεζιού μπορεί να είναι τετράγωνο ή στρογγυλό. Τα προϊόντα αυτά πρέπει να είναι ανθεκτικά και να ταιριάζουν με τον τόνο των επιφανειών στην κουζίνα.

Μια πολύ καλή επιλογή για μια τραπεζαρία στυλ Provencal στυλ είναι ψάθινα καρέκλες. Στην περιοχή αναψυχής, μπορείτε να κανονίσετε ράφια όπου θα αποθηκευτούν διάφορα αντικείμενα, συρταριέρες. Είναι καλύτερα να επιλέξετε έπιπλα από καρυδιά, ελαφριά δρυς, τέφρα. Το δωμάτιο δεν πρέπει να είναι υπερφορτωμένο: αποφασίζοντας για το πόσα έπιπλα να τοποθετηθούν εκεί, να καθοδηγούνται από το μέγεθός του.

Μια καλή επιλογή θα ήταν ένας φωτεινός καναπές, η ταπετσαρία του οποίου είναι φυσικό: μπορεί να υπάρχουν floral σχέδια πάνω του. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε πολλά μαξιλάρια. Οι καρέκλες μπορούν να συνδυαστούν σε στυλ με καναπέ.

Διακόσμηση

Η περιοχή όπου βρίσκεται η κουζίνα μπορεί να διακοσμηθεί με πιάτα: όμορφα μπουκάλια, βάζα που αποθηκεύουν καρυκεύματα, αγγεία από πηλό, κούπες και πλάκες πορσελάνης κ.ο.κ. Στην περιοχή αναψυχής, τοποθετήστε ωραία μπιχλιμπίδια, πίνακες ζωγραφικής, παλιές φωτογραφίες, κηροπήγια, διάφορα αγάλματα. Καλάθια ψάθινα, φρέσκα λουλούδια μπορούν να τοποθετηθούν στο πάτωμα.

Για εσωτερική διακόσμηση συνιστάται να χρησιμοποιείτε:

 • όμορφα καλύμματα επίπλων, καλύμματα?
 • κεντήματα?
 • πετσέτες, ποδιά, ελεγμένα ή ανθισμένα τραπεζομάντιλα.
 • αμπαζωτές;
 • διάφορες χαρτοπετσέτες.

Τα χρησιμοποιούμενα υλικά πρέπει να είναι βαμβάκι, καμπύρ, σατέν, λινό. Για διακόσμηση παραθύρων, επιλέξτε κουρτίνες από υφάσματα φυσικού φωτός. Θα πρέπει να είναι φωτεινά. Για να διακοσμήσετε την κουζίνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αποξηραμένα φυτά.

Η ιδανική διακόσμηση του δωματίου, διακοσμημένη σε προβηγκιακό στιλ, θα είναι τζάκι. Αυτός θα δημιουργήσει τη μέγιστη άνεση στο δωμάτιο, την ατμόσφαιρα άνεσης. Επιλέξτε έναν πολυέλαιο με ξύλινα, κεραμικά, πλαστά στοιχεία για ένα τέτοιο δωμάτιο.

Κατά τη δημιουργία ενός εσωτερικού στυλ στην Προβηγκία, εξετάστε τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της περιοχής. Σε αυτή την περίπτωση, θα είστε σε θέση να επιτύχετε μια ατμόσφαιρα φωτός, ελαφριάς και να προκαλέσετε συσχετισμούς με το ρομαντισμό της γαλλικής επαρχίας.

Παραδείγματα στο εσωτερικό

Χρησιμοποιώντας ενδιαφέροντα έπιπλα και υφάσματα, υψηλής ποιότητας, μπορείτε να φτιάξετε ακόμα ένα μικρό δωμάτιο λειτουργικό και άνετο.

Για να διαιρέσετε τον χώρο σε δύο ζώνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή.Δεδομένου ότι το δωμάτιο είναι διακοσμημένο με το στυλ της Προβηγκίας, είναι καλύτερο να γίνει τεχνητά γήρανση.

Εάν θέλετε να κάνετε το δωμάτιο φωτεινότερο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό παρκέ για δάπεδα.

Για το στιλ της Προβηγκίας χαρακτηρίζεται από το σχεδιασμό σε παστέλ χρώματα.

Για να μάθετε πώς να διακοσμήσετε την κουζίνα-σαλόνι με το στυλ της "Provence", δείτε το παρακάτω βίντεο:

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο