Σχεδιάστε ένα μικρό σαλόνι: χαρακτηριστικά σχεδιασμού και χωρισμού

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πώς να σχεδιάσουν σωστά το εσωτερικό σχεδιασμό ενός μικρού καθιστικού. Παρά τις μικρές διαστάσεις του δωματίου, υπάρχουν πολλές επιλογές που θα σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε τον χώρο στο σπίτι σας ορθολογικά και με γούστο.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Αν σχεδιάζετε να ενημερώσετε τον σχεδιασμό του μικρού σου καθιστικού, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού και της δημιουργίας ενός εσωτερικού χώρου.

Ανάμεσα στις λεπτές αποχρώσεις περιλαμβάνονται:

 • Όταν αγοράζετε έπιπλα, επιλέγετε αντικείμενα χωρίς κυρτά τμήματα. Οι εξογκώσεις αφαιρούν επιπλέον εκατοστά, τα οποία δεν είναι πάρα πολλά.
 • Όταν εργάζεστε με ένα μικρό σαλόνι, θα είστε σε θέση να αναδιαμορφώσετε ολόκληρο το διαμέρισμα. Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι στο Χρουστσόφ συνδυάζουν ένα δωμάτιο με μια κουζίνα, που κάνει το εσωτερικό πρωτότυπο.
 • Για να εξοπλίσετε ένα νέο εσωτερικό θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το σωστό συνδυασμό χρωμάτων και τον κατάλληλο φωτισμό.
 • Στο καθιστικό των 15 μέτρων, είναι καλύτερο να αγοράσετε αρθρωτά μινιατούρα τείχη και ενσωματωμένες ντουλάπες για να σας βοηθήσει να κερδίσετε κάποιο χώρο.

Ανεξάρτητα από το στυλ στο οποίο το σαλόνι σας είναι κλασικό ή μοντέρνο, είναι σημαντικό να σκεφτείτε μέσα από κάθε ίντσα του χώρου και να το κάνετε λειτουργικό.

Ζώνη

Για τα μικρά διαμερίσματα χαρακτηρίζεται από περιορισμένο χώρο, τόσοι πολλοί αποφασίζουν για την τοποθέτηση του χώρου. Για να σχεδιάσετε λειτουργικά την κατάσταση, θα πρέπει να τοποθετήσετε σωστά τους τόνους και να επισημάνετε τις πιο σημαντικές περιοχές του δωματίου.

Ο χωρισμός ενός μικρού διαμερίσματος μπορεί να γίνει με τις ακόλουθες τεχνικές:

 • εργασία με φωτισμό.
 • εγκατάσταση διαμερισμάτων.
 • με το συνδυασμό ταπετσαρίας?
 • ρύθμιση των κόγχων ·
 • Ειδική διάταξη αντικειμένων επίπλων.
 • τον διαχωρισμό από ένα βάθρο και την αύξηση στην περιοχή ενός πολύ μικρού δωματίου με την ένωση μιας loggia.

Οι σύγχρονες ιδέες προσφέρουν αρκετές επιλογές για τον χωροταξικό χώρο:

 • Γωνιακό καθιστικό και υπνοδωμάτιο.Η κρεβατοκάμαρα πρέπει να βρίσκεται στο παράθυρο, καθώς σύμφωνα με τους κανόνες, ένα μέρος για ύπνο πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο μακριά από την είσοδο.
 • Ζώνη με την κουζίνα. Μπορείτε να εξοπλίσετε και τις δύο ζώνες με βάση τις προτιμήσεις σας. Ωστόσο, οι σχεδιαστές συμβουλεύουν να βάλουν την κουζίνα δίπλα στο παράθυρο, έτσι ώστε το μαγείρεμα να ήταν όσο το δυνατόν πιο άνετο. Το καθιστικό σε αυτή την κατάσταση θα είναι ένα δωμάτιο που περνάει.
 • Σαλόνι και τραπεζαρία. Τέτοιες ζώνες είναι πλήρεις, οπότε το σχέδιό σας πρέπει να λαμβάνει υπόψη επαρκή έκταση για κάθε μονάδα.
 • Γειτονιά με το γραφείο. Για την τελευταία ζώνη αρκεί μια μικρή γωνία. Σχεδιασμός επισκευής, σκεφτείτε την επιλογή με βοηθητικό φωτισμό.
 • Σαλόνι και παιδιά. Αυτός ο συνδυασμός θεωρείται ασυνήθιστος, επειδή οι περισσότεροι γονείς δωρίζουν το δωμάτιό τους στο παιδί. Εάν αποφασίσετε να παραδώσετε το δωμάτιο με τη βοήθεια μιας τέτοιας διαμόρφωσης ζωνών, θα πρέπει να σχεδιάσετε προσεκτικά το σχέδιο και να διαιρέσετε τις ζώνες με τη βοήθεια χωρισμάτων. Ένα τέτοιο βήμα θα επιτρέψει στο παιδί να ξεκουραστεί στην επικράτειά του.

Διαχωρισμός με έπιπλα

Αυτή η μέθοδος είναι η ευκολότερη και πιο προσιτή. Επιλέγοντάς το, παρέχετε στις εγκαταστάσεις σας αρκετές λειτουργικές περιοχές κατά την κρίση σας.Λόγω της μεγάλης γωνίας καναπέ, μπορείτε να φιλοξενήσετε τους καλεσμένους σας κατά τη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το μέρος για να κοιμηθείτε.

Για να δώσετε την οικειότητα της ζώνης, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα φορητό διαμέρισμα ή οθόνη.

Αυτή η λύση είναι βολική, ειδικά αν το σαλόνι σας έχει μερικές καρέκλες και ένα τραπέζι του καφέ. Εάν ένα από τα μέλη της οικογένειας είναι κουρασμένο, θα μπορεί να ξεκουραστεί και ο υπόλοιπος κόσμος θα παραμείνει στο τραπέζι και θα συνεχίσει να επικοινωνεί.

Με κινητούς τοίχους

Αυτή η τεχνική είναι κατάλληλη για όσους θέλουν να χωρίσουν ένα μικρό υπνοδωμάτιο από το σαλόνι. Τα καταστήματα πωλούν μικροσκοπικά σχέδια που μπορούν να σχεδιαστούν την κατάλληλη στιγμή. Τα χωρίσματα είναι κατασκευασμένα από γυαλί και πλαστικό. Για να κρύψετε το κρεβάτι σας από τους ξένους, κρεμάστε κουρτίνες στη δομή.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τους μικρούς τοίχους-νησιά. Μήκος 1.5-2 m θα είναι αρκετό. Συνήθως στη μια πλευρά του τοίχου ρυθμίστε το ντουλάπι κάτω από την τηλεόραση, ντουλάπα ή ράφι. Μια τέτοια απόφαση θα συμβάλει στην σαφή ζώνη του δωματίου.

Χρήση διαμερισμάτων ανοιχτής εργασίας

Τέτοια σχέδια λειτουργούν ως διακοσμητικό στοιχείο και βοηθούν στη διάσπαση των ορίων των λειτουργικών περιοχών.Τα σχέδια είναι μέταλλο, ξύλο και πλαστικό. Εξωτερικά μοιάζουν με μικρές αρχιτεκτονικές δομές, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις κάνουν ένα ωραίο σύνολο ελκυστικών ράφια.

Απόκτηση εξειδικευμένων καταστημάτων και γραφείων

Οι κόγχες και οι ντουλάπες λειτουργούν καλά με την τοποθέτηση ζωνών. Όσο μεγαλύτερο είναι το ύψος του ντουλαπιού σας, τόσο πιο ξεκάθαρο είναι το χωρισμό. Εάν θέλετε να διαιρέσετε την επικράτεια με μια μικροσκοπική θέση, να την οργανώσετε με μακρά αντικείμενα. Για το σκοπό αυτό, κατάλληλη επιτραπέζια λάμπα, ειδώλια ή ακόμη και αγγεία.

Χρησιμοποιώντας το βάθρο

Αυτός είναι ο πιο επιτυχημένος τρόπος για την τοποθέτηση ζωνών στο καθιστικό. Κατά την επιλογή του, λάβετε υπόψη ότι το βάθρο θα είναι κατάλληλο σε δωμάτια με ψηλά ταβάνια. Με την εγκατάσταση μιας τέτοιας προσθήκης, προσδιορίζετε σαφώς τις λειτουργικές περιοχές. Οι σχεδιαστές συστήνουν να εξοπλίσουν τα βάθρα με συρτάρια για να αυξήσουν τη λειτουργικότητά τους.

Διαφορετικοί τύποι φινιρίσματος

Η χρήση διαφορετικών υλικών στο φινίρισμα δείχνει αμέσως τη διαίρεση σε ζώνες. Συχνά, αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται από τους σχεδιαστές, καθώς σας επιτρέπει να δημιουργήσετε δύο ανεξάρτητες περιοχές στο σαλόνι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο υλικό, αλλά με διαφορετικό στυλ.Μια τέτοια λύση ισχύει μόνο για πλακάκια δαπέδου ή άλλα μικρά επιχρίσματα.

Για να μεγιστοποιήσετε τον διαχωρισμό των ζωνών, βάλτε στο πάτωμα τα χαλιά με διαφορετικά σχέδια ή επιφάνειες.

Εργασία με φωτισμό

Το φως παίζει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του εσωτερικού χώρου, οπότε η συνεργασία με αυτό θα βοηθήσει να τονιστούν τα όρια των οικοπέδων. Για παράδειγμα, η φωτισμός του χώρου εργασίας με τα φώτα μακριά στο υπνοδωμάτιο θα βοηθήσει τα υπόλοιπα νοικοκυριά να χαλαρώσουν.

Εάν στο σαλόνι χρησιμοποιείται μόνο μία πηγή φωτός, δεν αρκεί για ένα δωμάτιο που χωρίζεται σε διάφορες λειτουργικές ζώνες. Ο υπερβολικός φωτισμός μιας από τις περιοχές θα πρέπει να αποκλειστεί, καθώς αυτό θα καταστρέψει ολόκληρη την κατάσταση. Η καλύτερη επιλογή σε αυτή την περίπτωση είναι οι προβολείς. Τοποθετήστε τον κύριο πολυελαίωνα πάνω από την κύρια περιοχή και εγκαταστήστε διάφορες θέσεις στο βοηθητικό σημείο.

Ζώνη ψευδούς στήλης

Οι ψευδείς στήλες θεωρούνται πρόσφορη μέθοδος για την τοποθέτηση σε κάθε χώρο. Είναι πιο απαιτητικοί στα σαλόνια, καθώς αυτό το μέρος του σπιτιού είναι ταξινομημένο ως επίσημο. Η τοποθέτηση παλαιών στηλών θα βοηθήσει στη διάσπαση του χώρου και στην κατασκευή του εσωτερικού πρωτοτύπου.

Μια μεγάλη στήλη μπορεί να λειτουργήσει ως απομίμηση καμινάδας ή σαν ψεύτικο τείχος. Η επιλογή οποιουδήποτε σχεδίου θα σας βοηθήσει να κερδίσετε ένα συγκεκριμένο χώρο στον οποίο θα βρίσκεται το δεύτερο δωμάτιο.

Στυλ σχεδιασμού

Όταν εργάζεστε σε ένα διαμέρισμα με ένα μικρό καθιστικό, σκεφτείτε ένα νέο ύφος. Ένα καλά σχεδιασμένο περιβάλλον θα βοηθήσει όχι μόνο να βυθιστεί σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, αλλά και να τονίσει την αίσθηση του στυλ του ιδιοκτήτη του. Οι σχεδιαστές προσφέρουν διαφορετικά στυλ εσωτερικού χώρου, μεταξύ των οποίων κάθε άτομο θα μπορεί να βρει μια κατάλληλη επιλογή. Η επιλογή του στυλισμού εξαρτάται από το χρώμα του δωματίου, ένα σύνολο πρόσθετων χαρακτηριστικών και διακόσμησης.

Μοντέρνο στυλ

Αυτός ο σχεδιασμός αγαπά τη λειτουργικότητα και την ακρίβεια. Προτιμήστε σαφείς γραφικές γραμμές, παστέλ, μαζί με σύγχρονα υλικά. Προσθέστε νέα ηλεκτρονικά στην διακόσμηση και θα έχετε το τέλειο δωμάτιο που δίνει έμφαση στον τρόπο ζωής ενός πολυάσχολου ατόμου. Ο μοντέρνος σχεδιασμός είναι κάπως παρόμοιος με το γραφείο, αλλά η διακόσμηση με τη βοήθεια κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, μικρά μαξιλάρια και φυτά εσωτερικού χώρου θα προσθέσει ένα αίσθημα οικιακής άνεσης.

Κλασικό

Ο σχεδιασμός της αίθουσας σε κλασικό στιλ βρίσκεται σε ένα αρμονικό περιβάλλον όπου όλα είναι συμμετρικά. Δώστε προτίμηση στα λευκά χρώματα, τους κρυστάλλινους πολυελαίους και τους επιχρυσωμένους καθρέφτες. Η χρήση τέτοιων χαρακτηριστικών θα βοηθήσει να γεμίσετε το δωμάτιο με απαλή λάμψη.

Η κύρια διακόσμηση ενός μικρού καθιστικού είναι σκαλισμένα κομμάτια επίπλων. Κατάλληλες επιλογές ελεφαντόδοντου ή γυαλισμένου ξύλου. Χρησιμοποιείται γυψομάρμαρο, κυρτά ανάγλυφα με αψίδες συμπληρώνουν το εσωτερικό, δίνοντάς του την ατμόσφαιρα ενός μεσαιωνικού παλατιού.

Μπαρόκ

Για μπαρόκ στυλ κατάλληλα μνημειώδη έπιπλα, επικαλυμμένα με ακριβά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Οι πλάτες και τα μπράτσα πρέπει να είναι διακοσμημένες με γλυπτά και να είναι επιχρυσωμένες. Ένα σαλόνι σε ένα τέτοιο εσωτερικό θα φαίνεται πιο οπτικά αν προσθέσετε καθρέφτη ένθετα στο ντεκόρ. Ένας μεγάλος αριθμός γυψοσανίδας και λαξευμένων αντικειμένων θα βοηθήσει να διαλύσει την προσοχή και να δώσει στο δωμάτιο μια επίσημη, ακριβή ρύθμιση.

Παρκέ δάπεδο είναι κοινό.

Προβηγκία

Η Προβηγκία θα σας βυθίσει στη γοητευτική απλότητα της νότιας Γαλλίας. Μια τέτοια ατμόσφαιρα που είναι προικισμένη με ρομαντισμό σε βάρος δαντέλας,floral εκτυπώσεις στην ταπετσαρία και παστέλ αποχρώσεις στο εσωτερικό. Οι φιλοξενούμενοί σας θα εκτιμήσουν το σχεδιασμό ενός νέου σαλόνι για το πόσιμο τσάι από μια όμορφη υπηρεσία.

Σοφίτα

Για ένα μικρό σαλόνι σε στυλ σοφίτας, γυμνοί τοίχοι, ελάχιστο έπιπλο και γαλλικά παράθυρα πρέπει να παρέχονται. Οι αφηρημένες εικόνες, οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες και οι λαμπτήρες δαπέδου από μέταλλο μπορούν να παίξουν το ρόλο ενός εξαρτήματος διακόσμησης.

Μινιμαλισμός

Αυτό το ύφος μιλάει για τον εαυτό του - τον ελάχιστο αριθμό πραγμάτων, την έλλειψη κοσμημάτων. Το δωμάτιο πρέπει να βρίσκεται μόνο τα απαραίτητα έπιπλα με σύγχρονες συσκευές. Επιτρέπονται μόνο οι ασημένιες, μπλε και μπλε αποχρώσεις. Μπορείτε να καταφύγετε σε πλούσια προφορά, αλλά η γάμμα πρέπει να είναι ήρεμη.

Σκανδιναβική

Το δωμάτιο, κατασκευασμένο σε σκανδιναβικό στιλ, θα πρέπει να έχει ένα χιόνι-λευκό φόντο, στο οποίο επιτρέπονται μερικές φωτεινές τόνους. Εστίαση στο φυσικό φως. Ένα τέτοιο εσωτερικό θα δώσει στο δωμάτιο φρεσκάδα και αίσθηση ελευθερίας.

Χρώματα και διακόσμηση

Σε σαλόνια στα οποία γίνεται το σωστό χρωματικό σχέδιο, τα νοικοκυριά θα μπορούν να βιώσουν τη μέγιστη χαλάρωση και άνεση.Η επιλογή της σκιάς δεν μπορεί να γίνει μόνο με βάση τις προτιμήσεις γεύσης τους, θα πρέπει να αποκρούονται από τα χαρακτηριστικά του δωματίου και τους στόχους που θέλετε να επιτύχετε μέσω των χρωστικών ουσιών.

Ένα δωμάτιο διακοσμημένο σε φωτεινά χρώματα θα φαίνεται οπτικά μεγαλύτερο. Οι πιο στιλιστικές τάσεις βασίζονται σε λευκούς τοίχους με φωτεινά αξεσουάρ. Οι τεχνικές σχεδιασμού με βάση αυτή την τεχνική είναι απλές και βολικές και επομένως είναι δημοφιλείς. Το λευκό φινίρισμα στο σαλόνι θα δώσει ελευθερία στην επιλογή άλλων εσωτερικών αντικειμένων. Έπιπλα οποιουδήποτε χρώματος θα το ταιριάζουν, μαζί με τα υφάσματα και διακόσμηση.

Ακόμα και η επιλογή των ουδέτερων αποχρώσεων θα δώσει στο δωμάτιό σας μια ιδιαίτερη γοητεία, λόγω της οποίας δεν θα χρειαστεί να γελοιοποιήσετε τα συνδυαστικά.

Φοράτε σας διακοσμημένα την οροφή και τους τοίχους σε λευκό, επιλέξτε το σκοτεινό δάπεδο. Αυτός ο συνδυασμός θα αυξήσει οπτικά τα όρια ενός μικρού δωματίου και δεν φαίνεται να έχει υπερφορτωθεί. Για ουδέτερες αποχρώσεις των επίπλων δεν έκανε το εσωτερικό βαρετό, χρησιμοποιήστε τόνους.

Για αυτό το έτοιμο χρώμα πίνακες, ταπετσαρία, υφή φινίρισμα. Θα λάβετε μια πρωτότυπη λύση που δεν θα γίνει ανισορροπία ολόκληρου του δωματίου και θα δώσει στο design μια αίσθηση. Η διάταξη του δωματίου με παστέλ χρώματα και έπιπλα στην ίδια σειρά θα είναι μια καλή εναλλακτική λύση στο λευκό χρώμα. Η μέθοδος θα επιτρέψει την τοποθέτηση του κατακόρυφου επιπέδου στο δωμάτιο. Χάρη στη μπεζ-παλέτα, θα πάρετε μια ζεστή ατμόσφαιρα και τα μπλε-μπεζ έπιπλα θα χαλαρώσουν στην ατμόσφαιρα προσθέτοντας νότες δροσιάς και φρεσκάδας.

Το λευκό καθιστικό αρμονικά επιτυγχάνει με μέντα, ανοιχτό πράσινο και φιστίκι. Σε ένα τέτοιο δωμάτιο είναι ωραίο να χαλαρώσετε και να αποκτήσετε δύναμη μετά από μια κουραστική μέρα. Εάν χρησιμοποιείτε φυσικά υλικά στο φινίρισμα, δώστε προσοχή σε ζεστούς, φυσικούς τόνους. Τα έπιπλα από σκούρο ξύλο πηγαίνουν καλά με μια παλέτα παστέλ που δίνει έμφαση σε μια ρομαντική, ζεστή ατμόσφαιρα. Αυτό το εσωτερικό φαίνεται αρκετά πρωτότυπο στην εξοχική κατοικία, όπου συχνά επικρατεί η φινιρίσματος του clapboard και άλλων ξύλινων υλικών.

Μπορείτε να παίξετε με την αντίθεση των σκούρων και ανοιχτόχρωμων χρωμάτων. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για σαλόνι οποιουδήποτε μεγέθους. Κατά την επιλογή αυτής της μεθόδου, λάβετε υπόψη ότι για ένα μικρό δωμάτιο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερο λευκό χρώμα.Τα μεγάλα αντικείμενα πρέπει να γίνονται σε γκρι κλίμακα και το μαύρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δοσμένη διακόσμηση. Για όσους δεν τους αρέσουν οι απλοί τοίχοι και προτιμούν την ταπετσαρία με μια εκτύπωση, υπάρχει κανόνας: δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη εικόνα σε ένα μικρό δωμάτιο.

Η εικόνα της κλίμακας θα περιορίσει τον ήδη μικρό χώρο. Το μικρό σχέδιο επεκτείνει οπτικά το δωμάτιο.

Για να επεκτείνετε οπτικά τα όρια ενός μικρού καθιστικού, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ζευγάρι ουδέτερων ή ανοιχτόχρωμων χρωμάτων. Τα πιο σκούρα χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δάπεδα, έπιπλα και διακόσμηση. Το μοτίβο θα πρέπει να διακοσμεί μόνο ένα στοιχείο. Εάν είναι διακοσμημένο με τοίχους, επιλέξτε απλά υφάσματα.

Απαιτούμενα υλικά

Από την αρχαιότητα, θεωρείται ότι το σαλόνι είναι το πιο θεαματικό μέρος του σπιτιού. Θα πρέπει να είναι τα πιο όμορφα έπιπλα, καθρέφτες και υφάσματα. Σε αυτό το δωμάτιο, είναι σύνηθες να λαμβάνετε επισκέπτες και να χαλαρώνετε στον κύκλο των νοικοκυριών. Ανεξάρτητα από το περιβάλλον που επιλέγετε, ρομαντικό ή γραφείο, θα πρέπει να προσεγγίσετε προσεκτικά την επιλογή των υλικών για κάθε επιφάνεια.

Paul

Ως δάπεδο για ένα μικρό σαλόνι κατάλληλο laminate, φυσικό παρκέ ή χαλί. Επίσης δημοφιλές είναι το σημερινό μοντέρνο υγρό δάπεδο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μιμηθεί επιφάνεια πέτρας, ξύλου ή κεραμικού γρανίτη. Μια γυαλάδα ή στιλβωμένο στρώμα θα αυξήσει οπτικά το ύψος του δωματίου. Εάν ζείτε με μικρά παιδιά, μπορείτε να τακτοποιήσετε τα χαλιά δαπέδου. Θα μαλακώσουν την πτώση και θα ζεσταίνουν το παιδί τη χειμερινή περίοδο.

Τείχη

Οι τοίχοι στο μικρό σαλόνι πρέπει να έχουν μια ελαφριά σκιά, χωρίς τους ορατούς χρωματισμούς. Προτιμήστε μονόχρωμη ζωγραφική και απρόσκοπτη ταπετσαρία με στενό κατακόρυφο μοτίβο. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τοιχοποιία, επένδυση ή γυαλισμένη πέτρα. Η αραίωση της πανοραμικής ταπετσαρίας με ογκομετρικό αποτέλεσμα θα σας βοηθήσει να διακοσμήσετε το εσωτερικό.

Εάν χρησιμοποιείτε τοίχους γυψοσανίδας, εξοπλίστε τους με κόγχες με φωτισμό για εξοπλισμό, ενδιαφέρουσες συλλογές και ενυδρείο.

Οροφή

Η καλύτερη λύση για ένα μικρό δωμάτιο - τέντωμα οροφής με αποτέλεσμα κατοπτρισμού. Ανάλογα με το επιλεγμένο εσωτερικό, είναι δυνατό να εξοπλιστεί μια οροφή δύο επιπέδων ή ένα συνδυασμένο.Με έναν περιορισμένο προϋπολογισμό, μπορείτε πάντα να κάνετε μια απλή ευθυγράμμιση με την περαιτέρω ζωγραφική σε άσπρο. Ένα τετράγωνο ή πεζοδρόμιο από μια ψευδοροφή δεν θα λειτουργήσει, καθώς θα μειώσει οπτικά το ύψος του. Οι μαζικοί πολυέλαιοι δεν είναι επίσης κατάλληλοι.

Εξαιρετική διακόσμηση

Μπορείτε να μετατρέψετε σημαντικά τον εσωτερικό σχεδιασμό, αν επιλέξετε ρίγες εξοπλισμού. Η οπτική επέκταση της περιοχής ενός μικρού δωματίου μπορεί να γίνει με τη βοήθεια μιας οριζόντιας γραμμής και οι κάθετες γραμμές θα ανυψώσουν οπτικά τις καμβάδες.

Με βάση το γεγονός ότι υπάρχει έλλειψη στο δωμάτιό σας, χρησιμοποιήστε το ριγωτό σχέδιο. Αυτό το χρώμα πηγαίνει καλά με καθρέφτες, αν χρησιμοποιείτε ένα συνδυασμό μέτρια. Τοποθετήστε τον καθρέφτη σε έναν τοίχο, και από την άλλη - μια γυαλιστερή επιφάνεια. Εάν σχεδιάζετε να τοποθετήσετε μια ντουλάπα κατά μήκος του τείχους, επιλέξτε ένα προϊόν με γυάλινες πόρτες.

Οι λάμπες και οι τρισδιάστατοι πίνακες συμβάλλουν επίσης στην αλλαγή της οπτικής αντίληψης του δωματίου. Λόγω των τρισδιάστατων εικόνων στον τοίχο δεν μπορείτε μόνο να διακοσμήσετε το σαλόνι, αλλά και να το κάνετε οπτικά ευρύτερο. Από την πλευρά του θα φανεί ότι μια άλλη διάσταση αρχίζει κοντά σε αυτό το τείχος.

Το ζήτημα του φωτισμού πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά. Προσθέστε τη μέγιστη ποσότητα φωτός εάν το δωμάτιό σας δεν βγαίνει στην ηλιόλουστη πλευρά. Σε αυτό το τεύχος θα βοηθήσετε τους προβολείς, τις απλίκες ή τους λαμπτήρες δαπέδου. Το διακοσμητικό φως θα δώσει στο δωμάτιο αρκετό φως. Υπάρχουν πολλά μοντέλα στην αγορά του εξοπλισμού φωτισμού, μεταξύ των οποίων θα βρείτε την καλύτερη επιλογή.

Επαγγελματικές συμβουλές

Για να οργανώσετε σωστά τους χώρους καθιστικού και να εξαλείψετε πολλά από τα λάθη που κάνουν συχνά οι νεοφερμένοι, πρέπει να μελετήσετε τις συστάσεις των σχεδιαστών. Είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε από το σαλόνι, αφού για κάθε δωμάτιο υπάρχουν διαφορετικές λεπτομέρειες.

Το τετράγωνο σχήμα σας επιτρέπει να τοποθετήσετε οποιαδήποτε έπιπλα κοντά στους τοίχους ή στο κέντρο του δωματίου. Λόγω του γωνιακού σχήματος, μπορείτε να δώσετε την κατάσταση σε σχήμα διαμαντιού. Σε στενά και ορθογώνια δωμάτια, κατά κανόνα, οι πόρτες τοποθετούνται απέναντι από το παράθυρο, γεγονός που δίνει στο δωμάτιο το αποτέλεσμα ενός διαδρόμου.

Όλοι δεν θα αρέσουν αυτό το περιβάλλον, ώστε να μπορείτε να το ξεφορτώσετε χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες τεχνικές:

 • Καλύψτε το παράθυρο με λευκές κουρτίνες, στις οποίες υπάρχει μια οριζόντια κουρτίνα.
 • Η πόρτα πρέπει να έχει μεγάλο μέγεθος και φωτεινή σκιά. Η επιλογή ενός τέτοιου φύλλου πόρτας θα βοηθήσει στην επέκταση των στενών τοίχων.
 • Τοποθετήστε ράφια με μακριά ράφια σε κενές περιοχές.
 • Η ευρεία πλευρά πρέπει να έχει λεία ή γυαλιστερή επιφάνεια. Επιλέξτε ταπετσαρίες με ορατές κατακόρυφες λωρίδες σε αντίθεση χρώματα σε όλο το μήκος.
 • Η σανίδα πρέπει να είναι παράλληλη με το στενό τοίχωμα.
 • Προτιμήστε έπιπλα με ψηλή πλάτη.

Εάν κάνατε μια ζώνη και πήρατε ένα σαλόνι με ακανόνιστο σχήμα, θα χρειαστείτε μια μη τυποποιημένη διάταξη. Για μια τέτοια περίπτωση, κατάλληλα γωνιακά ή ημικυκλικά έπιπλα, τραπέζια καφέ με ασυνήθιστο σχήμα, τοίχοι με λοξότμητες άκρες. Μην ξεχνάτε τον φωτισμό, ο οποίος πρέπει να είναι αρκετός για κάθε χώρο.

Πολλοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων αποφασίζουν να συνδυάσουν ένα καθιστικό και ένα μπαλκόνι. Αυτή η μέθοδος θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε επιπλέον χώρο και να τοποθετήσετε σε αυτό μια γωνιά λουλουδιών ή μια μελέτη. Με αυτή τη διάταξη, θυμηθείτε για τη μόνωση του μπαλκονιού, ώστε η θερμότητα να μην εξέρχεται από το δωμάτιο.

Σύμφωνα με τις συστάσεις των εμπειρογνωμόνων,Θα μπορείτε να εξοπλίζετε ανεξάρτητα το σπίτι σας με ένα κατάλληλο περιβάλλον, να εστιάζετε στις σωστές περιοχές και να αποκρύπτετε τις υπάρχουσες ελλείψεις.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Ο σχεδιασμός ενός μικρού μεγέθους σαλόνι θα διαφέρει σημαντικά από το σχεδιασμό των μεγαλύτερων δωματίων. Σε ένα δωμάτιο όπου υπάρχει μικρός χώρος, πρέπει να είστε ορθολογικός στο να γεμίζετε κάθε εκατοστό και να το χρησιμοποιείτε με σύνεση.

Για τους σκοπούς αυτούς, μπορείτε να προμηθευτείτε το δωμάτιό σας με τη βοήθεια των αρθρωτών επίπλων γραφείου, τα οποία μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε μια γωνιά για την υποδοχή των φίλων. Εκτός από αυτά τα έπιπλα, οι σχεδιαστές συστήνουν να κοιτάξουν την καρέκλα-αχλάδι ή να αγοράσουν μια τσάντα καρέκλα. Αυτά είναι κομψά beskarkasny πράγματα στα οποία είναι δυνατόν να χαλαρώσετε άνετα μετά τις εργάσιμες ημέρες. Η καρέκλα γεμίζει εντελώς τα περιγράμματα και δίνει μια ατμόσφαιρα άνεσης. Τα έπιπλα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προφορά εάν αγοράσετε φωτεινά μοντέλα.

Αν σας άρεσε το μπαρόκ στυλ, οι καλεσμένοι σας θα εκτιμήσουν το γυψομάρμαρο στην οροφή, τα μεγάλα έπιπλα με διακόσμηση και γλυπτική. Σκεφτείτε πάνω από κάθε γωνιά του καθιστικού για να κανονίσετε μίνι φιγούρες και άλλα εσωτερικά εξαρτήματα σε αυτό.Για τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούνται βελούδινα, σατέν υφάσματα.

Πεταλούδες από ύφασμα και χαρτί, μαζί με άλλα είδη χειροτεχνίας, θα σας βοηθήσουν να συμπληρώσετε το σαλόνι με μοντέρνο στυλ. Βάλτε τη δημιουργικότητά σας στα ράφια και οι καλεσμένοι σας θα εκτιμήσουν το ταλέντο σας.

Οι απλοί οθωμανοί θα κάνουν το οικείο εσωτερικό ενδιαφέρον. Εκτός από την εμφάνιση, τέτοια στοιχεία είναι πρακτικά, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως στάση για τα πόδια και ακόμη και για ένα μικρό τραπέζι. Επιλέξτε έναν οθωμανικό που θα εναρμονιστεί με τη γενική ιδέα του δωματίου.

Αν ο στόχος σας είναι ένα ζεστό σαλόνι με μια σπιτική ατμόσφαιρα, δημιουργήστε το με φωτογραφίες στους τοίχους. Η τοποθεσία των ενδιαφέρουσες στιγμές στους τοίχους θα σας βοηθήσει να διακοσμήσετε όχι μόνο το σαλόνι, αλλά και οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο.

Οι ασυνήθιστες τεράστιες ζωικές μορφές, που βρίσκονται στο πάτωμα, θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τη σωστή προφορά και να δημιουργήσετε μια ασυνήθιστη ατμόσφαιρα στο χώρο του καθιστικού.

Πώς να συνδυάσετε το σαλόνι με την κουζίνα σε ένα μικρό διαμέρισμα και τι να ψάξετε, λέει ο εμπειρογνώμονας στο επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο