Καμινάδες για τζάκια: σημαντικές αποχρώσεις και χρήσιμες συστάσεις

 Καμινάδες για τζάκια: σημαντικές αποχρώσεις και χρήσιμες συστάσεις

Με τη βοήθεια μιας καμινάδας, τα προϊόντα καύσης αφαιρούνται από το δωμάτιο. Σε περίπτωση παραβίασης της τεχνολογίας εγκατάστασης αυτής της συσκευής, το τζάκι δεν θα λειτουργήσει σωστά. Αυτό το άρθρο περιγράφει τις σημαντικές αποχρώσεις της εγκατάστασης της καμινάδας και χρήσιμες συστάσεις για τη λειτουργία της.

8 φωτογραφία

Ειδικά χαρακτηριστικά

Κατά την καύση καυσίμων στο τζάκι, σχηματίζονται καυστικά προϊόντα που πρέπει να αφαιρεθούν. Για τους σκοπούς αυτούς, προβλέπεται μια καμινάδα στη συσκευή θέρμανσης. Χωρίς αυτήν τη συσκευή, ολόκληρη η κάμινο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Η δουλειά της εξαρτάται από την ποσότητα οξυγόνου στο ένθετο τζάκι. Ένα σύστημα με μέγιστη ισχύ μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν είναι βέλτιστα κορεσμένο με αέρα. Η υπέρβαση ή η ανεπάρκεια οδηγεί σε δυσλειτουργία.

Η καμινάδα είναι ένα βρόχο σύστημα. Τα προϊόντα της καύσης διέρχονται μέσω του σωλήνα στον αέρα, καθαρός ατμοσφαιρικός αέρας εισέρχεται στον αγωγό καπνού. Το συλλεγόμενο οξυγόνο θερμαίνεται και υποστηρίζει την καύση. Ο κύκλος επαναλαμβάνεται μέχρι να εξαντληθεί το καύσιμο. Για την εξυπηρέτηση της καμινάδας για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη όλες οι τεχνολογικές πτυχές της διαδικασίας εγκατάστασης. Πρέπει να έχετε ένα σύστημα μέγιστης αντοχής και αξιοπιστίας.

Ο πιο δημοφιλής τύπος κατασκευής είναι ένας σωλήνας από τούβλα. Μια τέτοια συσκευή τζάκι στηρίζεται σε ένα θεμέλιο, ο ρόλος του οποίου παίζεται από μια πλάκα βάσης ή ένα φέρον τοίχο. Η τοιχοποιία γίνεται μόνο με κονίαμα ασβέστης. Σε σχήμα σκακιέρας με βήμα τουλάχιστον 30 εκατοστών, ο αγωγός καμινάδας είναι αγκυρωμένος. Οι άγκυρες βαθαίνουν στον τοίχο κατά 20 εκατοστά, το τμήμα ενίσχυσης πρέπει να φτάσει το ένα εκατοστό.

Η σταθερότητα της δομής μπορεί να αυξηθεί με ενίσχυση. Η καμινάδα είναι επενδεδυμένη με ένα πλέγμα με κελιά 150x150 mm. Είναι επίσης απαραίτητο να ενισχυθεί το σύστημα εξαερισμού, δημιουργώντας ένα ενιαίο συγκρότημα οπλισμού. Κατά την τοποθέτηση της δομής, είναι απαραίτητο να τηρείτε αυστηρά τους κανόνες συναρμολόγησης του κλιβάνου.

Η καμινάδα τούβλου έχει μικρή διάρκεια ζωής. Είναι δυνατό να λειτουργήσει ένα σχέδιο όχι περισσότερο από 10 χρόνια. Το τούβλο δεν είναι ανθεκτικό στις μεταβολές της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια των ψυχρών περιόδων. Το συμπύκνωμα έχει επίσης αρνητικό αντίκτυπο στο σύστημα. Η αποτελεσματικότητα σε τέτοιες καμινάδες είναι μικρότερη από εκείνη των αναλόγων με λείους τοίχους. Για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της καμινάδας, μπορείτε να εγκαταστήσετε σωλήνες από χάλυβα.

Απαιτήσεις

Η καμινάδα για κάθε φούρνο έχει ρυθμιστεί ώστε να πληροί τις ίδιες απαιτήσεις. Είναι απαραίτητο να αποφύγετε την κατάψυξη του σωλήνα, οπότε οι πλοίαρχοι συστήνουν την τοποθέτηση του συστήματος στο ζεστό μέρος του δωματίου. Το υλικό σωλήνων πρέπει να είναι ανθεκτικό σε επαφή με προϊόντα καύσης. Το επιθετικό περιβάλλον στο εσωτερικό του συστήματος μπορεί να καταστρέψει την καπνοδόχο από το εσωτερικό, οπότε η επιλογή της εσωτερικής επίστρωσης πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή. Η επιφάνεια δεν πρέπει να είναι τραχύ, καθώς η τέφρα και η τέφρα μπορούν να συσσωρευτούν στις εσοχές και να διαταράξουν την κυκλοφορία του αέρα.

Ο σχεδιασμός της καμινάδας αποτελείται από δύο κύρια στοιχεία - έναν σωλήνα και συνδέσεις.

Μια κατάλληλη καμινάδα πρέπει να πληροί αρκετές απαιτήσεις.

 • Πυροπροστασία. Για την προστασία της δομής από την υπερθέρμανση και τη φωτιά, τοποθετείται ένα ειδικό υπόστρωμα στις οροφές. Οι τοίχοι συμπιέζονται και το κενό στη διασταύρωση της καπνοδόχου και των τοίχων προσπαθεί να εξαλείψει. Αυτοί οι κανόνες πρέπει να τηρούνται κατά την εγκατάσταση της δομής.
 • Έλξη Η κυκλοφορία του αέρα πρέπει να είναι καλή, οπότε είναι σημαντικό να υπολογίσετε σωστά τις διαστάσεις του σωλήνα. Αν το μήκος της καμινάδας φτάσει τα πέντε μέτρα, τότε μια τέτοια συσκευή θεωρείται εποικοδομητικά γραμματισμένη. Η καλή πρόσφυση είναι η κύρια λειτουργία κάθε τζακιού.
 • Ερμητικές συνδέσεις. Η καμινάδα πρέπει να είναι μια συμπαγής κατασκευή. Η παραβίαση της στεγανότητας οδηγεί σε μειωμένη απόδοση του κλιβάνου. Τα προϊόντα καύσης δεν θα απομακρυνθούν εντελώς στο περιβάλλον, αλλά τα αέρια θα εισέλθουν στο δωμάτιο και θα βλάψουν την υγεία των κατοίκων.
 • Αντιστοιχίστε τον τύπο του υλικού με τον τύπο του χρησιμοποιούμενου καυσίμου. Είναι σημαντικό να εγκαταστήσετε ένα σωλήνα που μπορεί να αντέξει τις επιπτώσεις των προϊόντων καύσης.
 • Ο ελάχιστος αριθμός εσωτερικών διαμερισμάτων. Το συμπύκνωμα δεν πρέπει να σχηματίζεται μέσα στην καπνοδόχο. Με μειωμένα εμπόδια κατακόρυφης ταξινόμησης διατηρούνται οι θερμοκρασίες καπνού.Αυτό εξασφαλίζει τη συνεχή θέρμανση της εσωτερικής επιφάνειας του σωλήνα και την εξάλειψη της υγρασίας.

Είδη

Οι κατασκευές καμινάδων χωρίζονται σύμφωνα με τη μέθοδο εγκατάστασης, το υλικό των εξαρτημάτων και τη θέση του χώρου. Μεταξύ των καμινάδων εκπέμπουν ενσωματωμένες επιλογές στις οποίες το ορυχείο έχει κατακόρυφη θέση και τα προϊόντα καύσης αφαιρούνται χωρίς πολύ μεγάλη δυσκολία. Αυτός ο τύπος θεωρείται ότι είναι ο πιο ορθολογικός όσον αφορά την κατανάλωση υλικών.

Η καμινάδα της αναρτημένης δομής είναι τοποθετημένη στην οροφή ή στο τμήμα στήριξης της οροφής. Τέτοιες δομές συναρμολογούνται σε ένα έτοιμο δωμάτιο, αλλά με μια προκαθορισμένη διάταξη της καμινάδας. Όταν επιλέγετε ένα υλικό για αυτό το σύστημα, είναι απαραίτητο να δίνετε προτίμηση στα μέταλλα. Αυτό το υλικό είναι αρκετά ελαφρύ, έτσι δεν θα δημιουργήσει επιπλέον φορτίο στην επικάλυψη.

Η συσκευή που βασίζεται στην εστία διαφέρει από τα ανάλογα της, επειδή είναι εγκατεστημένη απευθείας στη βάση του κτιρίου. Το μεγάλο βάρος της δομής δεν επιτρέπει την ανύψωση του συστήματος. Όταν σχεδιάζετε ένα τζάκι με παρόμοια συσκευή, είναι απαραίτητη η πρόσθετη ενίσχυση του χώρου δαπέδου. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση αυτού του συστήματος θέρμανσης σε κούτσουρα ή κρύα δάπεδα χωρίς ενισχυτικά πλέγματα.

Σύμφωνα με την εποικοδομητική απόφαση του πλοιάρχου, εκπέμπουν καπνοδόχους διπλού κυκλώματος. Η βάση του συστήματος είναι ένα ζεύγος σωλήνων με διαφορετικές διαμέτρους. Τέτοιες ομοαξονικές καμινάδες είναι εύκολο να περάσουν βυθίζοντας ένα στενό σωλήνα προς τα μέσα και στερεωμένο με γέφυρες. Ο άξονας του ευρέος τμήματος πρέπει να συμπίπτει με τον άξονα του στενού. Ο σχεδιασμός αυτός θεωρείται ως το πιο ασφαλές και ανθεκτικό στη φωτιά. Η εγκατάσταση της δομής δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, επομένως είναι κατάλληλη για αρχάριους οικοδόμους.

Ανάλογα με τον τύπο του χρησιμοποιούμενου υλικού, μπορούν να διακριθούν οι κατασκευές από τούβλα, δομές από χαλύβδινο σωλήνα και μεταλλικές καμινάδες. Ο πρώτος τύπος περιλαμβάνει τη χρήση διαφόρων τύπων τούβλων. Αυτός ο τύπος λειτουργεί κυρίως με στερεά καύσιμα. Αν προσπαθήσετε να κάψετε υγρό ξύλο σε μια σόμπα, το τζάκι μπορεί να υποβαθμιστεί.

Οι χαλύβδινοι σωλήνες διαφέρουν σε αντιδιαβρωτικές ιδιότητες. Τέτοια σχέδια έχουν σχετικά χαμηλό βάρος και αξιόπιστη προστασία από τη διάβρωση. Το κύριο μειονέκτημα των σωλήνων είναι η υψηλή τιμή. Η κεραμική ανήκει στην ίδια κατηγορία τιμών και η τοποθέτησή της απαιτεί πρόσθετες δαπάνες. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η διάρκεια ζωής των κεραμικών συσκευών πληρώνει για το κόστος της.

Διαστάσεις

Ο υπολογισμός των σωστών διαστάσεων της καμινάδας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία και τη διάρκεια ζωής της. Η διάμετρος του καναλιού καπνού πρέπει να αντιστοιχεί στο ακροφύσιο του κλιβάνου. Η διατομή ενός κλειστού καυστήρα φτάνει συνήθως στα 200 mm και στην περίπτωση ορθογώνιας εισόδου 270x140 mm. Ένα ανοικτό καυστήρα έχει διάμετρο 250 mm. Ο λόγος της διάμετρος της καμινάδας σε ξύλινους κλιβάνους με την εστία θεωρείται 1:10. Εάν η διατομή του σωλήνα είναι τετράγωνη, ο λόγος μειώνεται στο 1: 1,5. Η απελευθέρωση θερμότητας στα συστήματα δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 300 kcal ανά ώρα εργασίας. Σε αυτή την περίπτωση, το τμήμα σωλήνα πρέπει να ληφθεί 140x140 mm.

Το ύψος της καμινάδας εξαρτάται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υλικού που χρησιμοποιείται στην εγκατάσταση. Η κατασκευή του κτιρίου έχει επίσης επίδραση στις διαστάσεις του σωλήνα. Το ύψος της καπνοδόχου είναι άμεσα ανάλογο με τη δύναμη της ώσης. Οι πλοίαρχοι συστήνουν την εγκατάσταση μιας μεγάλης καπνοδόχου και το ύψος της κατασκευής δεν πρέπει να είναι μικρότερο από πέντε μέτρα. Διαφορετικά, μπορεί να ξεκινήσει ο καπνός στο δωμάτιο.

Η πλεονάζουσα επιφάνεια στέγης του σωλήνα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 500 mm. Ο δείκτης αυτός καθορίζεται από ρυθμιστικά έγγραφα. Οι διαστάσεις της καμινάδας πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τη διαδικασία δημιουργίας του χώρου του έργου. Απαγορεύεται η εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος θέρμανσης σε χώρο μικρότερο από 15 τετράγωνα.Σε μικρούς χώρους δεν υπάρχει αρκετή κυκλοφορία αέρα.

Υλικά

Από τούβλα

Η καμινάδα τούβλου θεωρείται η πρώτη μεταξύ των αναλόγων. Η εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος απαιτεί συμμόρφωση με πολλούς κανόνες και λαμβάνοντας υπόψη τις αποχρώσεις της τοιχοποιίας, οπότε οι εργασίες πρέπει να ανατίθενται σε επαγγελματίες. Αυτός ο τύπος κατασκευής κατασκευάζεται μαζί με το σπίτι, το οποίο εξοικονομεί τη συσκευή θεμελίωσης. Οι διαστάσεις και η θέση του τζακιού τούβλου λαμβάνονται υπόψη κατά τη διαδικασία κατασκευής κτιρίων, γεγονός που ελαχιστοποιεί τα λάθη εγκατάστασης.

Το τούβλο στερεώνεται στο τσιμέντο με ακαθαρσίες. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε καθαρό κονίαμα τσιμέντου, καθώς έχει μικρή απόδοση. Τα απόβλητα καύσης συσσωρεύονται στους αρμούς εν απουσία της δυνατότητας εξόδου. Τα ρεύματα αιθάλης καθιστούν την επιφάνεια του σωλήνα τραχύ, πράγμα που θα οδηγήσει σε υποβάθμιση της πρόσφυσης. Ένα τέτοιο τζάκι θα αποτύχει γρήγορα και θα απαιτήσει πρόσθετες επισκευές.

Από χάλυβα

Η χρήση σωλήνων από ανοξείδωτο χάλυβα επιτρέπει μια ελαφρύτερη κατασκευή. Οι πλοίαρχοι προτιμούν να χρησιμοποιούν την κατασκευή σάντουιτς, η οποία περιγράφηκε νωρίτερα. Οι αγωγοί χάλυβα ενισχυμένοι με ορυκτοβάμβακα,προστατεύοντας την επίστρωση από τις επιδράσεις του επιθετικού περιβάλλοντος και της θερμοκρασίας. Ο ανοξείδωτος χάλυβας παρέχει υψηλό ρεύμα λόγω της καλής διαπερατότητας. Οι τοίχοι από χάλυβα έχουν χαμηλή τραχύτητα, οπότε η αιθάλη δεν παραμένει στη σωλήνωση.

Η έλλειψη χάλυβα είναι χαμηλή αντίσταση. Ο σχεδιασμός απαιτεί επιπλέον ενίσχυση της βάσης και ενίσχυση του ίδιου του συστήματος. Επιπλέον, ο ανοξείδωτος χάλυβας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ξύλινα σπίτια. Με την υψηλή θερμική αγωγιμότητα, ο χάλυβας είναι σε θέση να υπερθερμανθεί γρήγορα.

Το να είσαι σε ένα τέτοιο δωμάτιο δεν είναι ασφαλές λόγω του κινδύνου πυρκαγιάς. Μεταλλικό σωλήνα σε αρμονία με το εσωτερικό μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις.

Από κεραμικά

Οι κεραμικές καμινάδες είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Τέτοια συστήματα είναι ανθεκτικά, έτσι ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Αυτά τα σχέδια παράγονται σε περιορισμένα μεγέθη. Κάθε τύπος αντιστοιχεί στη δική του τεχνολογία συναρμολόγησης. Τα θραύσματα του συστήματος είναι πολυστρωματικά, επομένως δεν απαιτούν πρόσθετη προστασία με μονωτικά υλικά. Σε τέτοιες κατασκευές υπάρχει μια σταθερή αφαίρεση θερμότητας, δεδομένου ότι ειδικοί δίαυλοι βρίσκονται στο κέλυφος.

Οι αρμοί των στοιχείων είναι γεμάτοι με πυρίμαχο μαστίχα. Η τελική κατασκευή είναι τοποθετημένη στον τοίχο, χωρίς να χρειάζεται πρόσθετη ενίσχυση. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι απλή. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι πρέπει να παραμείνει ένα κενό 5 εκατοστών μεταξύ της καμινάδας και του ξύλινου τοίχου. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, τότε πρέπει να εισάγετε ένα χαλύβδινο σωλήνα στο τζάκι. Θα μειώσει το θερμικό φορτίο στις σανίδες.

Πώς να επιλέξετε;

Οι διαστάσεις της καμινάδας καθορίζονται από το μέγεθος του κλιβάνου. Ο σωλήνας δεν πρέπει να εγκατασταθεί χωρίς εξάτμιση. Η τοποθέτησή του πραγματοποιείται κοντά στην τοποθεσία της καμινάδας σύμφωνα με την κανονιστική τεκμηρίωση. Αυτή η συσκευή αυξάνει την πρόσφυση και παρέχει πρόσθετη ανταλλαγή αέρα. Για να αυξήσετε την ισχύ του τζακιού, μπορείτε να εγκαταστήσετε επιπλέον αεραγωγούς. Αυτές οι συσκευές θα αυξήσουν το χρόνο μεταφοράς θερμότητας στο δωμάτιο, ανεξάρτητα από το ύψος του κτιρίου.

Το πάχος του σωλήνα εξαρτάται από την επιλογή του καυσίμου. Για ένα τζάκι που λειτουργεί με υγρό ή αέριο καύσιμο, επιλέξτε ένα σύστημα πάχους τουλάχιστον 0,6 χιλιοστών. Η χρήση καυσόξυλων και άνθρακα είναι εφικτή με τους σωλήνες της συσκευής με πάχος 1 χιλιοστόμετρο ή περισσότερο. Αυτός ο συμπλέκτης μπορεί να αντέξει τη θερμοκρασία καύσης καυσίμου πάνω από + 250 μοίρες.

Το εξωτερικό τζάκι απαιτεί την ενίσχυση της δομής του μονωτικού υλικού. Ένα σύνολο μόνωσης προστατεύει την πλευρική καπνοδόχο από τις αρνητικές επιπτώσεις των χαμηλών θερμοκρασιών και της υψηλής υγρασίας. Η εσωτερική καμινάδα δεν απαιτεί τέτοια γεγονότα, επομένως είναι ευκολότερο να χρησιμοποιηθούν εξαρτήματα ενός τοίχου για την τοποθέτησή της.

Η ομπρέλα στην καμινάδα είναι εξίσου σημαντική συνιστώσα της καμινάδας. Προστατεύει το σωλήνα από το να φράξει με φύλλα και άλλα σωματίδια του εξωτερικού περιβάλλοντος. Ομπρέλες προστατεύουν επίσης το τζάκι που πυρπολώντας. Τα σωματίδια που συλλαμβάνονται ενδέχεται να προκαλέσουν ανάφλεξη και να διαταράξουν το σύστημα. Εκτός από την προστατευτική λειτουργία, αυτό το στοιχείο παίζει έναν αισθητικό ρόλο. Το ασυνήθιστο σχήμα ομπρέλας θα δώσει τη δομή στην κορυφή.

Εγκατάσταση

Η εγκατάσταση της καμινάδας πραγματοποιείται ξεχωριστά για κάθε περίπτωση. Το σχήμα συναρμολόγησης εξαρτάται από την επιλογή του υλικού. Σε δομές από τούβλα, η καμινάδα βρίσκεται ακριβώς πάνω στο υπόβαθρο. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε το σχέδιο και τις σειρές πλινθοδομών. Τέτοια σχέδια συνοδεύονται από την εγκατάσταση της καμινάδας, της σφουγγαρίστρας και του καπακιού. Οι συνδέσεις πρέπει να δημιουργούνται υπό την καθοδήγηση ειδικών.

Κεραμική καμινάδα είναι επίσης σημαντικό να έχουν στο ίδρυμα. Μέρη του σωλήνα πρέπει να στερεωθούν με ασφάλεια. Οι αρθρώσεις υφίστανται επιπλέον επεξεργασία από την προστατευτική ένωση. Οι κεραμικοί αγωγοί καπνοδόχου απαιτούν πρόσθετη εγκατάσταση κάποιων συσκευών: ένα tee και μια αναθεώρηση. Οι σφιγκτήρες χρησιμοποιούνται για αξιόπιστη στερέωση σωλήνων και εξάλειψη ανεπιθύμητων μετατοπίσεων.

Σωλήνες σάντουιτς που τοποθετούνται με βραχίονες. Η απαιτούμενη γωνία κλίσης εξασφαλίζει την απόσυρση. Αν επιλέξετε λάθος γωνία, η κυκλοφορία του αέρα θα διαταραχθεί. Για να βελτιώσετε την απόσυρση, μπορείτε επιπλέον να εγκαταστήσετε έναν αντισταθμιστή ώσης.

Ένα άλλο όνομα για μια συσκευή είναι ένας μύκητας. Στη βάση της συσκευής υπάρχει ένα μεταλλικό κιβώτιο στο οποίο προσαρτάται μια ειδική ποδιά. Ο αντισταθμιστής λειτουργεί καλύτερα από την άποψη της καύσης στερεού καυσίμου.

Ο εκτροπέας έχει παρόμοια εμφάνιση και έχει επίσης σχεδιαστεί για να ενισχύσει την πρόσφυση. Ο αέρας λειτουργεί στη δομή του κελύφους, δημιουργώντας την απαραίτητη πίεση. Μέρος της ροής εισέρχεται στη δομή, συμβαίνει πρόσθετη κυκλοφορία, κατά την οποία τα απόβλητα καύσης απομακρύνονται γρήγορα από την κοιλότητα του σωλήνα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, χωρίς μια τέτοια συσκευή δεν αρκεί. Η έλξη στη συσκευή θέρμανσης εμποδίζει τη συσσώρευση χημικών αποβλήτων και την απελευθέρωσή τους στο δωμάτιο.

Ο σωλήνας καμινάδας θα πρέπει να περικλείεται επιπλέον με ένα μονωτικό στρώμα εάν η θερμή του επιφάνεια έρχεται σε επαφή με τοίχους που δεν είναι ανθεκτικές σε αυξημένη θερμοκρασία. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης σωλήνων, πρέπει να αποφεύγεται η συστροφή, καθώς η καλή κυκλοφορία πραγματοποιείται μόνο σε αυστηρά κατακόρυφα κανάλια.

Η κύρια κατασκευή εξόδου συνδέεται με τον κλίβανο με οριζόντιο σωλήνα, αλλά το μήκος του δεν πρέπει να υπερβαίνει το ένα μέτρο.

Τα πιο συνηθισμένα λάθη

Για να αυξηθεί η διάρκεια ζωής της καμινάδας, πρέπει να εξεταστεί πιθανές παραβιάσεις κατά τη διαδικασία εγκατάστασης και αιτίες των βλαβών.

 • Πριν από την άμεση εγκατάσταση του σωλήνα, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε ένα σχέδιο της μελλοντικής κατασκευής. Είναι δυνατή η οργάνωση των εργασιών κατασκευής μόνο μετά την έγκριση του σχεδίου. Διαφορετικά, η κυκλοφορία μπορεί να μην γίνει και ο καπνός εισέρχεται στο δωμάτιο.
 • Ελέγξτε προσεκτικά τη λειτουργικότητα των σωλήνων σε κεκλιμένα τμήματα. Ο σωλήνας υπό γωνία 45 ° ή περισσότερο δεν θα παράσχει την απαραίτητη εκροή αέρα. Τέτοιες στιγμές πρέπει να αποφεύγονται.
 • Επίσης, είναι απαραίτητο να παρακολουθούνται στενά οι αρθρώσεις στην άρθρωση της δομής. Αν ο σωλήνας δεν είναι σφραγισμένος, ο θερμός αέρας θα καταστρέψει ολόκληρη τη δομή.Οι ραφές πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω με μαστίχα πυρκαγιάς. Αν η σχισμή καπνίσει, η δομή πρέπει να αποσυναρμολογηθεί και να ξανασυναρμολογηθεί.
 • Συχνά σε τούβλα σχέδια λιθοδομή τοιχοποιίας. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ακατάλληλη σύνθεση, υγρασία ή έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες. Η τοποθέτηση πρέπει να ενισχυθεί.
 • Είναι επίσης σημαντικό να ελέγχετε την κατάσταση της μόνωσης πάνω από την κεφαλή. Το νερό έχει αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία ολόκληρης της δομής, οπότε τα στάγματα πρέπει να παρακολουθούνται και να εξαλείφονται στο αρχικό στάδιο.
 • Η στέγη γύρω από το σωλήνα είναι συχνά κατεστραμμένο από τη συμπύκνωση και την υγρασία. Αν βρεθούν μούχλα και μούχλα, τα κατεστραμμένα στρώματα πρέπει να αφαιρεθούν προσεκτικά και να αντικατασταθούν με νέα επίστρωση.
 • Ogolovok επεξεργασμένο με σκυρόδεμα για την ενίσχυση της αντοχής. Οι ξεπερασμένες ραφές κόβονται σε βάθος 3 εκατοστών και ενημερώνονται επίσης. Αυτό πρέπει να γίνει προσεκτικά. Με μια βαθύτερη κοπή, μπορείτε να καταστρέψετε την εσωτερική δομή του σωλήνα και να σπάσετε τη στεγανότητα του.

Καθαρίστε

Η απόφραξη της καπνοδόχου μπορεί να προκληθεί από τη συσσώρευση προϊόντων καύσης. Η αιθάλη που έχει φράξει στις ρωγμές και την ανομοιογενή τοιχοποιία δημιουργεί εμπόδιο στην κυκλοφορία του αέρα.Ο καπνός μπορεί να μπει στο διαμέρισμα και να έχει αρνητικό αντίκτυπο στους κατοίκους. Αυτός ο σωλήνας πρέπει να καθαριστεί. Αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια ειδικού και με δικούς μας πόρους. Το έργο δεν αποτελεί ειδική απειλή και δεν παίρνει πολύ χρόνο.

Ο μηχανικός καθαρισμός της κοιλότητας σωληνώσεων πρέπει να πραγματοποιείται τόσο στο σπίτι όσο και έξω από το κτίριο. Χρησιμοποιώντας στερεές μεταλλικές βούρτσες, μπορείτε να καθαρίσετε τις στρώσεις αιθάλης. Μέχρι το τέλος της βούρτσας στο καλώδιο δεσμεύεται ένας μαζικός παράγοντας στάθμισης. Κάτω από τη δράση της βαρύτητας από το πινέλο πυρήνα μειώνεται χωρίς την εφαρμογή επιπλέον προσπάθειας. Με μια απαλή κίνηση, το σχοινί τραβιέται και η συσκευή ανεβαίνει, καθαρίζοντας τα τοιχώματα των σωλήνων. Είναι σημαντικό να μην κάνετε ξαφνικές κινήσεις, για να μην καταστρέψετε τη δομή.

Κάνετε τακτικά καθαρισμό. Διαφορετικά, η αιθάλη σχηματίζει ένα πυκνό στρώμα που δεν μπορεί να καθαριστεί από μόνο του.

Στο επόμενο βίντεο περιμένετε τα στάδια εγκατάστασης μιας καμινάδας τούβλο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο