Τζάκι οθόνη: παραλλαγές και χαρακτηριστικά της επιλογής

Κανείς δεν θεωρεί τζάκια πολυτέλεια και σημάδι αριστοκρατίας. Τώρα ο καθένας μπορεί να αντέξει ένα τζάκι στο σπίτι και ακόμη και στο διαμέρισμα. Ωστόσο, αυτό το στοιχείο του ντεκόρ μπορεί να αποτελέσει πηγή μεγάλου κινδύνου, αλλά είναι ανοικτή φωτιά. Επομένως, είναι σημαντικό να εγκαταστήσετε μια προστατευτική οθόνη εγκαίρως, αφού την έχετε επιλέξει σωστά.

Λειτουργικό

Η σωστή οθόνη τζάκι είναι ένα πολυλειτουργικό σχέδιο.

Θα πρέπει να εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • Ασφάλεια - Αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να εξεταστεί πρώτα. Η πυρκαγιά μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του δωματίου και τη ζωή των ανθρώπων. Επιπλέον, το τζάκι έχει αυξημένο ενδιαφέρον για τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα.Οποιαδήποτε απρόσεκτη ενέργεια μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμες επιπτώσεις. Το προστατευτικό τζάμι χρησιμεύει ως φράγμα για φλόγες και σπινθήρες, που προέρχονται από διαφορετικές κατευθύνσεις. Η πιθανότητα μιας επικίνδυνης κατάστασης σε αυτή την περίπτωση είναι σημαντικά μειωμένη ή ακόμα και μειωμένη στο μηδέν.
 • Αποτελεσματικότητα η χρήση της θερμικής ενέργειας αυξάνεται σημαντικά. Αυτό διευκολύνεται από τη θέρμανση του μεταλλικού / χυτοσιδήρου και την περαιτέρω μεταφορά αυτής της θερμότητας μέσα στο δωμάτιο. Αυτή η κατάσταση των πραγμάτων μετατρέπει το προστατευτικό στοιχείο σε αποτελεσματικό θερμαντήρα.
 • Αισθητική ομορφιά - μια αναπόσπαστη λειτουργία των οθονών τζάκι. Τώρα κατασκευάζονται από ένα τεράστιο φάσμα υλικών, διακοσμημένα με διάφορους τρόπους και παρουσιάζονται με τις πιο ασυνήθιστες μορφές. Οι ποικιλίες αυτών των δομών θα συζητηθούν στο παρακάτω άρθρο. Συχνά η οθόνη είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή του σχεδιασμού και του σχήματος ολόκληρης της σύνθεσης καμινάδας.

Υλικά

Οι σύγχρονοι τεχνίτες έχουν προσαρμόσει ένα μεγάλο αριθμό υλικών για τη δημιουργία οθονών πυρκαγιάς.

Όταν επιλέγετε ένα σχέδιο, πρώτα απ 'όλα πρέπει να αποφασίσετε για το υλικό:

 • Το χάλκινο έχει μια φυσική κομψότητα, δίνει την ομορφιά των οθονών και το καθιστά εύκολο να ταιριάζει σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Το υλικό αυτό δεν θα χάσει ποτέ τη σημασία του.
 • Το προφίλ σιδήρου είναι μια οικονομικά προσιτή επιλογή που φαίνεται καλή σε διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους, παρέχει αξιοπρεπή προστασία, έχει αντοχή και ευελιξία.
 • Το "Superisol" παράγεται στη Δανία. Πρόκειται για ένα σύγχρονο υλικό που μπορεί να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες, να έχει χαμηλό βάρος και καλή αντοχή.
 • Το πλέγμα με μικρά μάτια είναι μια απλή, οικονομικά προσιτή επιλογή που επιλέγεται συχνά για οικιακές οθόνες. Αυτό το υλικό είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες, ανεβάζει άριστα ισχυρή θερμότητα, δεν εμποδίζει την κυκλοφορία της θερμότητας.
 • Τα πλακάκια ανθεκτικά στη θερμότητα μπορούν να αναζωογονήσουν το εσωτερικό και να δώσουν τη σωστή διάθεση. Πρέπει να χρησιμοποιηθεί κόλλα ανθεκτική στη θερμότητα.
 • Ο συνδυασμός διαφόρων υλικών σε ένα στοιχείο σας επιτρέπει να δώσετε την κατασκευή υψηλού κόστους και ασυνήθιστο. Αν εξακολουθεί να συνειδητοποιεί μια σύνθετη σύνθεση, τότε θα είναι δύσκολο να απομακρύνετε τα μάτια σας από την οθόνη και το τζάκι στο σύνολό της.
 • Το γυαλί ανθεκτικό στη θερμότητα παρέχει υψηλό επίπεδο προστασίας και σας επιτρέπει να θαυμάσετε τον χορό της φωτιάς χωρίς να δημιουργήσετε εμπόδια για αυτό. Τα στοιχεία από υαλοπίνακες φαίνονται μαγικά, από αυτά το δωμάτιο είναι γεμάτο με πολύχρωμα χρώματα διαβίωσης.Αυτή η ομορφιά κρύβει ένα σημαντικό μειονέκτημα - την καθυστέρηση της θερμικής ακτινοβολίας.

Μέθοδος κατασκευής

Οι οθόνες τζάκι μπορούν να γίνουν με διάφορους τρόπους, οι οποίες καθορίζουν επίσης την ταξινόμησή τους και επηρεάζουν την επιλογή του χρήστη.

Υπάρχουν τρεις κύριες επιλογές:

 • Συγκόλληση επιτρέπει σε καλώδια ή ράβδους, καμπυλωμένα σύμφωνα με το σκίτσο, να μετατραπούν σε μια αξιόπιστη σχάρα υψηλής ποιότητας για το τζάκι. Τα εξαρτήματα αλληλοσυνδέονται και συγκολλούνται μεταξύ τους στα σημεία επαφής. Αυτή η μέθοδος επιλέγεται συχνά για αυτοπαραγωγή.
 • Χύτευση συνήθως περιλαμβάνει τη χρήση χυτοσιδήρου. Αυτή η διαδικασία είναι πιο περίπλοκη από την προηγούμενη, αλλά μπορεί να γίνει αρκετά πραγματοποιημένη στο σπίτι. Τα τελικά προϊόντα δεν είναι δαπανηρά, αν και η πρακτικότητα και η αξιοπιστία είναι σε υψηλό επίπεδο.
 • Σφυρηλάτηση - ο πιο δύσκολος τρόπος, τέτοια προϊόντα είναι πιο ακριβά. Η σφυρηλάτηση μπορεί να είναι ζεστή και κρύα. Η πρώτη επιλογή επιλέγεται για τη δημιουργία χύδην παραγγελιών. Η κρύα μέθοδος είναι πιο κατάλληλη για μεμονωμένη παραγγελία. Παρέχει περισσότερη ελευθερία στον πλοίαρχο.

Κατασκευή

Τα υλικά δεν είναι ο μόνος παράγοντας που καθορίζει την ταξινόμηση των οθονών τζάκι.

Αυτά τα στοιχεία μπορεί επίσης να έχουν διαφορετικά σχέδια και ποικίλουν σε μέγεθος:

 • Τα ενσωματωμένα ακίνητα στοιχεία είναι ένα με το τζάκι. Δεν είναι αφαιρούμενα, αλλά μπορούν να εξοπλιστούν με μια πτυσσόμενη οθόνη, η οποία είναι πιο βολική κατά τη λειτουργία. Όταν το τζάκι δεν χρησιμοποιείται, για παράδειγμα, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, η οθόνη μπορεί να αφαιρεθεί και μια όμορφη βάση θα παραμείνει γύρω από το τζάκι.
 • Οι σύνθετες οθόνες είναι αρκετά τοπικά πλαίσια και αξιόπιστα υποστηρίγματα που τα συγκρατούν. Δεν υπάρχει ενιαία επιφάνεια. Δημιουργείται ημικύκλιο από τα πάνελ γύρω από το τζάκι, παρέχοντας έτσι αξιόπιστη προστασία.
 • Για τις συνδυασμένες επιλογές μπορεί να χρησιμοποιηθεί διαφορετικός αριθμός βαλβίδων. Είναι στερεωμένα στους μεντεσέδες. Τέτοιες δομές είναι κινητές, γρήγορα και εύκολα διπλωμένες, δεν απαιτούν πολύ χώρο αποθήκευσης.

Πλέγμα

  Τα δίκτυα θα πρέπει να αναφέρονται ξεχωριστά. Αυτά τα σχέδια είναι μία από τις ποικιλίες σύνθετων ολοκληρωμένων προστατευτικών οθονών πυρόσβεσης. Υπάρχουν αρκετά μοντέλα για πώληση, αλλά εξακολουθούν να είναι συχνά παραγγελθέντα.

  Τα πιο σημαντικά είναι τα πολυλειτουργικά μοντέλα. με λειτουργία ρύθμισης ύψους. Αυτό το πλεονέκτημα καθιστά τον σχεδιασμό καθολικό.Ο ειδικός σχεδιασμός των περσίδων καθιστά εύκολο το κλείσιμο / άνοιγμα της οθόνης, ανάλογα με την κατάσταση.

  Κατά την αγορά του δικτύου, πρέπει να το εξετάσετε προσεκτικά για ζημιές.

  Το παραμικρό ελάττωμα θα ξεχωρίσει και θα χαλάσει ολόκληρη την εικόνα, ανεξάρτητα από την τοποθεσία και την περιοχή πλέγματος.

  Στυλ

  Το φάσμα των προστατευτικών σχεδίων για τα τζάκια είναι τεράστιο, το οποίο σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο με πολλούς τρόπους, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το επιλεγμένο στυλ και εσωτερικό.

  Επιπλέον, εάν η περιοχή δεν σας ικανοποιεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία δημιουργίας προσαρμοσμένης οθόνης.

  Οι οθόνες με τζάκι δημιουργούνται με τις ακόλουθες μορφές:

  • Τα μοντέλα με διακοσμητικά στοιχεία, στοιχεία σχεδίου και ανάγλυφα στην εσωτερική διακόσμηση παρουσιάζουν ξεχωριστή εμφάνιση και ορίζουν αντίστοιχες προεκτάσεις. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να επιλέγονται με προσοχή, όχι σε κάθε εσωτερικό χώρο που θα εισάγονται αρμονικά.
  • Οι κλασσικές οθόνες και τα στοιχεία στο ροκοκό στιλ, που δημιουργήθηκαν από ορείχαλκο και χάλκινο, ξεχωρίζουν μεταξύ των άλλων μοντέλων. Αυτά τα υλικά είναι ιδιαίτερα σημαντικά σε αυτές τις στυλιστικές κατευθύνσεις.Ανάλογα με το σχεδιασμό και το σχεδιασμό των οθονών μπορεί να είναι αυθεντικά ή συγκρατημένα, εκφραστικά ή συνοπτικά.
  • Οθόνες από γυαλί σε σχεδόν κάθε εσωτερική εμφάνιση είναι πανέμορφα. Αν το δωμάτιο έχει καθρέφτες, γυαλισμένες επιφάνειες και μεταλλικά αντικείμενα, τότε οι αντανακλάσεις της φωτιάς θα αντικατοπτρίζονται σε αυτά και θα δημιουργήσουν ένα μαγικό αποτέλεσμα.
  • Το στιλ υψηλής τεχνολογίας θα μεταφερθεί καλύτερα σε γυάλινη σύνθετη οθόνη. Οι μεντεσέδες θα είναι κατάλληλοι οι πιο διακριτικοί και ακόμη καλύτερα κρυμμένοι ή μεταμφιεσμένοι. Μινιμαλισμός σε ένα είδος απόδοσης - η κύρια προϋπόθεση που πρέπει να πληρούνται σε κάθε λεπτομέρεια.
  • Το σύγχρονο μεταδίδεται καλύτερα σε επίπεδη κομμάτια. Αυτό σημαίνει ότι η οθόνη πρέπει να επιλεγεί με επίπεδα πάνελ, ορθοστάτες και οριζόντιους μεντεσέδες. Φωτεινοί τόνοι - προϋπόθεση για την οθόνη στο μοντέρνο στυλ.

  Κανόνες επιλογής

  Για να κάνετε τη σωστή επιλογή της οθόνης τζάκι, πρέπει να καθοδηγείται από απλούς κανόνες.

  • Ο σχεδιασμός επιλέγεται σύμφωνα με τις διαστάσεις του κλιβάνου. Μια υπερβολικά μεγάλη οθόνη θα φαίνεται ογκώδης, θα καταστρέψει το βλέμμα του τζακιού και το δωμάτιο ως σύνολο.Ένα μικρό σχέδιο θα έχει μια παράλογη εμφάνιση, εκτός από το ότι δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει το επιθυμητό προστατευτικό αποτέλεσμα.
  • Τώρα είμαστε αποφασισμένοι με το υλικό. Θα πρέπει να ταιριάζει αρμονικά στο εσωτερικό του δωματίου και να ανταποκρίνεται στο επιλεγμένο στυλ του τζακιού. Πρέπει επίσης να αποφασίσετε αν η θερμότητα προέρχεται από το τζάκι. Αν αυτό το στοιχείο δεν είναι σημαντικό για εσάς, τότε μπορείτε να σταματήσετε στο θερμοανθεκτικό γυαλί. Διαφορετικά, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα μεταλλικό πλέγμα οθόνης.
  • Εάν χρησιμοποιούνται ως καύσιμο ξύλα / μπρικέτες με υψηλή μεταφορά θερμότητας, απαιτείται μια πολύ αξιόπιστη οθόνη, η οποία πρέπει να εγκαθίσταται αυστηρά σύμφωνα με τις απαιτήσεις ασφαλείας.

  Η θερμοκρασία στην εστία μπορεί να ανέλθει σε 800 μοίρες, γεγονός που μπορεί εύκολα να προκαλέσει ανάφλεξη κοντινών αντικειμένων.

  Επισκόπηση κατασκευαστών και μοντέλων

  Το εύρος των προστατευτικών οθονών είναι τεράστιο, είναι πολύ δύσκολο να μελετηθεί πλήρως. Αλλά υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι κατασκευαστές και τα πιο ελκυστικά μοντέλα που δεν έχουν σημασία να ξοδεύουν χρόνο και προσοχή.

  • Ragar Company Αρχικά από την Ιταλία, παράγει ένα μεγάλο αριθμό αξεσουάρ που είναι απαραίτητα για τους ιδιοκτήτες των τζακιών. Η εταιρεία έχει κερδίσει τη συμπάθεια των χρηστών από πολλές χώρες.Λόγω της υψηλής ποιότητας, της ευρείας συλλογής, των εξαιρετικών επιδόσεων, των ποικίλων αποφάσεων στυλ. Για παράδειγμα, το μοντέλο RGR C31206AGK κατασκευάζεται με τις καλύτερες παραδόσεις των κλασσικών και η οθόνη RGR C01914AGK ταιριάζει με επιτυχία στο μπαρόκ στιλ.
  • Alex Bauman - Αυτή είναι μια κινεζική εταιρεία που αποδεικνύει εκπληκτικά υψηλή ποιότητα. Αυτά τα προϊόντα είναι προσιτά, έχουν πλούσια λειτουργικότητα, χαρακτηριζόμενα από υψηλή αξιοπιστία. Δεν είναι για τίποτα που ξεχωρίζουμε αυτήν την εταιρεία από όλους τους κινέζους κατασκευαστές.

  Σχετικά με τον τρόπο καθαρισμού του τζακιού από την αιθάλη και την αιθάλη, δείτε το επόμενο βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο