Τζάκι: τύποι και αρχή λειτουργίας

 Τζάκι: τύποι και αρχή λειτουργίας

Σήμερα, τα τζάκια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Οι κλασικές επιλογές εγκαθίστανται κατά κανόνα μόνο ως διακοσμητικό στοιχείο ή ως πρόσθετη πηγή θέρμανσης. Το γεγονός είναι ότι η συσκευή δεν προβλέπει τη συσσώρευση θερμότητας, ο χώρος ψύχεται ταχέως μετά τη σβήση της φλόγας.

Ο κλασικός σχεδιασμός χρησιμεύει ως πρόσθετη πηγή εξαερισμού χώρου, η οποία δεν είναι συν ένα πλεονέκτημα στις συνθήκες του σκληρού ρωσικού κλίματος. Για να αποφευχθούν οι αρνητικοί παράγοντες και να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα ψυχρότητας, οι προγραμματιστές βρήκαν προσιτούς τρόπους για να διατηρήσουν την όμορφη παράδοση της θέρμανσης ενός ιδιωτικού σπιτιού.

Χαρακτηριστικά και τύποι σχεδιασμού

Τζάκι ξύλο και άνθρακα - μια από τις πιο κοινές επιλογές σε εξοχικές κατοικίες. Είναι χτισμένο από όλα τα υλικά - τούβλο, σκυρόδεμα, λαμαρίνα ή άλλο μέταλλο. Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό όλων των κλασικών ειδών είναι μια ευθεία καμινάδα που συνδέεται με τον ευρύ ανοικτό χώρο της εστίας.

Εξετάστε τα κύρια στοιχεία του τζακιού.

 • Υπο-κάτω αυστηρά οριζόντιο τμήμα της δομής, σχεδιασμένο για τη θέση του καυσόξυλου. Μπορεί να είναι κωφά ή με τρύπες.
 • Ένα πυροσβέστη είναι ένας χώρος για φωτιά. Ο πίσω τοίχος για να αυξήσει την αντανάκλαση της θερμότητας στο δωμάτιο έχει κλίση. Σε μερικές κλασικές εκδόσεις έχουν επίσης τοποθετηθεί πλευρικοί τοίχοι.
 • Ο θάλαμος καπνού συνδέει την εστία και την καμινάδα · είναι απαραίτητη για τη συλλογή αερίων κατά τη διάρκεια του ισχυρού σχηματισμού καπνού.
 • Ένα δόντι καπνού ή ένα κατώφλι αερίου είναι μια προεξοχή στο θάλαμο που εμποδίζει την εμφάνιση της αντίστροφης ροής και εξασφαλίζει τη συλλογή συμπυκνωμάτων κατά τη διάρκεια της πυροδότησης. Το πλάτος του στοιχείου συμπίπτει με το ίδιο μέγεθος της κάμερας.
 • Σωλήνας ή καμινάδα - χρησιμεύει για την εκτροπή του καπνού. Μπορεί να είναι τετράγωνο, στρογγυλό ή ορθογώνιο.Για να ρυθμίσετε το μήκος του σχεδιασμού ενός ή δύο βαλβίδων. Επίσης εμποδίζουν τον φυσικό αερισμό όταν το τζάκι είναι αδρανές.
 • Η πύλη είναι το πλαίσιο εισόδου της εστίας, χρησιμεύει ως περιορισμός της περιοχής εργασίας και ενός διακοσμητικού στοιχείου ταυτόχρονα.

Οι φόρμες της πύλης μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το στυλ του σχεδιασμού. Σχήματος U που είναι εγγενής στα αγγλικά, τα παλαιά γερμανικά, τα γαλλικά στυλ, καθώς και ο μινιμαλισμός και η υψηλή τεχνολογία. Να διαμορφώσει τη χώρα "D" και τη σύγχρονη νεωτερικότητα. Το Metal σας επιτρέπει να δημιουργήσετε οποιαδήποτε διαμόρφωση από ένα κλασικό βαρέλι σε μια περίπλοκη φωλιά ή αχλάδι.

Ως φινίρισμα, η επένδυση εφαρμόζεται με φυσική πέτρα, ακριβό ξύλο, τούβλο, πυρίμαχο σοβά ή πλακάκι. Πρόστιμο σε ακριβά μοντέλα πύλες φαίνεται σφυρηλασία ή ένθετο.

Επιλέγοντας ένα τζάκι για το σπίτι, θα πρέπει να δούμε όχι μόνο στο εξωτερικό σχέδιο, αλλά και στη θέση της μελλοντικής του θέσης.

Ανά τύπο κατασκευής διακρίνονται:

 • ενσωματωμένο (κλειστό) - τοποθετημένο σε εσοχές τοίχων ή ειδικά σχεδιασμένες κόγχες, η πύλη δεν προεξέχει πέρα ​​από τη γραμμή του τοίχου.
 • μισή ανοικτή - μερικώς προεξέχουν πέρα ​​από τη γραμμή των εσωτερικών χωρισμάτων?
 • στα ανοίγματα - γωνιακές επιλογές που μπορούν να θερμαίνουν δύο δωμάτια ταυτόχρονα.
 • τοίχος - με βάση το όνομα, δεν έχουν υπομόχλιο, είναι στερεωμένοι στον τοίχο ή στη γωνία? κατά κανόνα, μικρού όγκου ·
 • ανοίξτε.
8 φωτογραφία

Ανταλλαγή θερμότητας

Η αρχή της λειτουργίας του τζακιού είναι απλή. Η θερμότητα διανέμεται στο δωμάτιο σε βάρος της ενέργειας ακτινοβολίας από τα στοιχεία πυρκαγιάς και θέρμανσης της δομής, γεγονός που δημιουργεί μια μικρή κίνηση των ρευμάτων μεταφοράς.

Το εντυπωσιακό μέγεθος της καμινάδας εμποδίζει την είσοδο διοξειδίου του άνθρακα στο δωμάτιο. Μια μάλλον μεγάλη, απαραίτητη ταχύτητα μετακίνησης του αέρα σε ένα σωλήνα δεν είναι μικρότερη από 0,25 m / s.

Η απόδοση θερμότητας ενός κλασικού τζακιού είναι μικρή - 20%, ενώ τα υπόλοιπα περνούν από την καμινάδα.

Είναι δυνατή η αύξηση της έντασης της απελευθέρωσης θερμότητας με διάφορους τρόπους:

 • πρόσθετη εγκατάσταση των πλευρικών και οπίσθιων τοιχωμάτων της δομής.
 • χρησιμοποιώντας μέταλλο ως κάλυψη για τους τοίχους των κλιβάνων.
 • πύλη εξοπλισμού πυρασφαλείας, η οποία καλύπτει πλήρως την εστία (για μεταλλικά προϊόντα).

Στην πώληση μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από έτοιμους πυρίμαχους φούρνους από χάλυβα.Οι επαγγελματίες συστήνουν να προτιμούν μοντέλα από χυτοσίδηρο: ασφαλίζονται έναντι παραμορφώσεων σε υψηλές θερμοκρασίες. Αλλά η κύρια κατευθυντήρια γραμμή για τα τελικά προϊόντα είναι η συμμόρφωση των χαρακτηριστικών του μοντέλου που αναγράφεται στο δελτίο δεδομένων με τις συνθήκες στις εγκαταστάσεις σας.

Οι πόρτες για μεταλλικά πυροσβεστικά κουτιά μπορούν να έχουν διάφορα μεγέθη και τρόπους ανοίγματος: προς τα πάνω, προς τη μία πλευρά. Ο περιορισμός της ροής του αέρα στις κλειστές δομές δεν παρέχει την καύση, αλλά το τσίμπημα του ξύλου. Οι τοίχοι του τζακιού θερμαίνονται και τροφοδοτούν το δωμάτιο με θερμότητα. Σε τέτοιες συνθήκες, ένας σελιδοδείκτης καυσόξυλου είναι αρκετός για όλη τη νύχτα.

Ο περιορισμός της ζώνης ανοικτής φλόγας επηρεάζει επίσης την ένταση θέρμανσης.

 • δύο τοίχοι της πύλης στα πλάγια - η ισχύς είναι αρκετή μόνο για μικρά δωμάτια? για την αύξηση της ακτινοβολίας, τα πλευρικά εσωτερικά τοιχώματα έχουν σχήμα τραπεζοειδούς με προέκταση προς το δωμάτιο.
 • ένα πλευρικό πλαίσιο - οι μορφές αυτές συμβάλλουν στην αυξημένη τράβηγμα του αέρα από το δωμάτιο στον σωλήνα, αλλά η ακτινοβολία της θερμότητας εξαπλώνεται σε μεγαλύτερη ακτίνα.
 • οι φλόγες είναι ανοικτές σε όλες τις πλευρές (αλπικά ή ελβετικά τζάκια) - δεν είναι αποτελεσματικές για θέρμανση, αν και η θερμότητα μπορεί να ακτινοβολείται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Οι κατασκευαστές καυσίμων βιοϋλικών και σφαιριδίων έχουν επιτύχει επίσης μια επιβράδυνση της διαδικασίας καύσης λόγω των χαρακτηριστικών της σύνθεσης των πρώτων υλών. Ισχυρίζονται ότι τα προϊόντα τους αυξάνουν την απόδοση θέρμανσης σε επίπεδο ολλανδικής ή σουηδικής φούρνου.

Είναι δυνατή η αύξηση της ανταλλαγής θερμότητας αυξάνοντας την περιοχή της καπνοδόχου: η επιφάνειά του θερμαίνεται και μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως πηγή θερμότητας. Γι 'αυτό, χρησιμοποιείται ένας εναλλάκτης θερμότητας - ένα νευρώδες ένθετο σε μια καμινάδα ανοξείδωτου χάλυβα. Το μήκος του κυμαίνεται από 0,5 έως 1 m. Η διατομή ενός τέτοιου σωλήνα πρέπει να συμπίπτει με τη διάμετρο της καπνοδόχου.

Εξαναγκασμένη ανταλλαγή αέρα

Η γνώση της κίνησης του αέρα στο σύστημα θα βοηθήσει στη χρήση των ρευμάτων για την αύξηση της πρόσφυσης και της πρόσθετης θέρμανσης ενός ιδιωτικού σπιτιού. Και επίσης να γίνει αυτόματη η διαχείριση της έντασης της παροχής θερμότητας.

Η φυσική ανταλλαγή αέρα χρησιμοποιείται, κατά κανόνα, όταν το τζάκι πνίγει περιστασιακά. Τεχνητό πιο αποτελεσματικό με συχνή λειτουργία της εστίας ή όταν το σύστημα καπνοδόχου έχει πολύπλοκη διαμόρφωση. Ανεξάρτητα από το πόσο μειώνουν τον αριθμό και το μήκος των οριζόντιων στοιχείων του σωλήνα, καταφέρνουν να παίξουν τον αρνητικό τους ρόλο.

Η ουσία της βελτίωσης είναι ότι η εισροή εξωτερικού αέρα αυξάνει το βύθισμα και εξασφαλίζει τη σταθερή του αξία. Αφαιρεί επίσης τις παγίδες αέρα που σχηματίζονται όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μέσα και έξω από το κτίριο. Με την ανάφλεξη του κρύου καιρού σε ένα τέτοιο σύστημα δεν υπάρχουν προβλήματα.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, εγκαθίστανται ένας ή δύο ή τρεις ανεμιστήρες. Είναι χτισμένα στην είσοδο αέρα στον κλίβανο και στην πορεία ροής στο κύριο κανάλι μακριά από τα δωμάτια όπου ζουν οι άνθρωποι. Το καλύτερο μέρος είναι στο επίπεδο της σοφίτας ή βοηθητικού χώρου. Το σύστημα βαρύτητας δεν επικαλύπτεται και η ποσότητα του αέρα που εισέρχεται στο σύστημα αυξάνεται αμέσως κατά 30-50%, η παραγωγική ικανότητα - μέχρι 600 m3 / h.

Είναι δυνατή η αυτοματοποίηση του συστήματος με σύνδεση με τον αισθητήρα θερμοκρασίας στο τζάκι. Η διαχείριση του πίνακα ελέγχου γίνεται δυνατή χωρίς να ανεβαίνει από τον καναπέ.

Ο εξοπλισμός απαιτεί ειδικούς φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας. Τα χαρακτηριστικά επιλέγονται με βάση την ποσότητα αέρα που μπορούν να παραδώσουν και την πίεση που ασκούν στο σύστημα. Ο τελευταίος αριθμός καθορίζεται από την απώλεια πίεσης σε ορισμένα τμήματα του σωλήνα.

Για τον εξοπλισμό που χρειάζεστε:

 • Διανομέας αέρα με προστατευτική μάσκα.
 • θερμομονωμένοι αεραγωγοί από γαλβανισμένο ανοξείδωτο χάλυβα, προσαρμογείς.
 • εναλλάκτης θερμότητας - η χωρητικότητα θέρμανσης αέρα υπολογίζεται με περιθώριο στις πτυχές.
 • ανεμιστήρες;
 • χοντρά φίλτρα.
 • βαλβίδες γκαζιού - που απαιτούνται για τη ρύθμιση της έντασης του εισερχόμενου αέρα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το σύστημα ανταλλαγής αέρα είναι εξοπλισμένο με ένα θερμαντήρα που είναι εγκατεστημένος πάνω από τη θέση του εναλλάκτη θερμότητας. Αυτό σας επιτρέπει να θερμάνετε γρήγορα μια μεγάλη ποσότητα εισερχόμενου αέρα και να μην μειώσετε τον βαθμό θερμότητας.

Είναι δυνατό να αυτοματοποιηθεί ολόκληρο το σύστημα με τη σύνδεση με τον αισθητήρα θερμοκρασίας στο τζάκι. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι εύκολο να ελέγξετε μια ασπίδα ή ένα τηλεχειριστήριο χωρίς να ανέβετε από τον καναπέ.

Η αποδοτικότητα ενισχύεται εάν οι σωλήνες έχουν απολύτως λεία εσωτερική επιφάνεια και δεν έχουν μεγάλο αριθμό οριζόντιων και κεκλιμένων αρμών. Ιδανικές συνθήκες επιτυγχάνονται με μια στρογγυλή διατομή των τμημάτων καμινάδας.

Με όλα τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας λύσης, υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα:

 • αυξημένη κατανάλωση ενέργειας - στερεά καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια ·
 • εμφάνιση θορύβου ανεμιστήρα - απαιτούνται ειδικοί σιγαστήρες για την καταστολή.
 • ο θόρυβος στους σωλήνες - συμβαίνει όταν η καμινάδα είναι μικρού μεγέθους, η κακή επιλογή στην ισχύ του κλιβάνου.
 • ο θόρυβος και οι κραδασμοί υποδεικνύουν ένα γάμο κατά την εγκατάσταση, εξαλείφονται οι επισκευές.

Ισχύς

Για τον προσδιορισμό των τιμών υπάρχει ένα πρότυπο NF D 35376, το οποίο αναπτύχθηκε στη Γαλλία. Σας επιτρέπει να βρείτε την ονομαστική ισχύ του κλιβάνου σε kW - την ποσότητα θερμότητας που μπορεί να παράσχει το μοντέλο σε τρεις ώρες εργασίας.

Είναι πολύ σημαντικό να μην συγχέεται με τις μέγιστες τιμές, οι οποίες συνήθως αναφέρονται στα χαρακτηριστικά των τελικών προϊόντων. Το τζάκι φτάνει τη μέγιστη θερμότητά του μέσα σε 45 λεπτά μετά την ανάφλεξη, και αυτές οι τιμές ισχύος είναι 2-3 φορές περισσότερες από τις πραγματικές δυνατότητές του.

Η ισχύς καθορίζεται από τον όγκο της εστίας: όσο μεγαλύτερος είναι ο χώρος, τόσο ισχυρότερη είναι η ονομαστική χωρητικότητα. Η σάρωση της ποσότητας ενέργειας κυμαίνεται για τζάκια κατά μέσο όρο από 10 έως 50 kW.

Για αναφορά:

 • ένα άνετο δωμάτιο 10 τ.μ. με ύψος οροφής 2,5 μ. απαιτεί 1 kW για θέρμανση.
 • ξύλο σημύδας (ξηρό, με υγρασία έως 14%) - 1 kg δίνει 4 kW ενέργειας όταν καίγεται.

Οι εμπειρογνώμονες προτείνουν την επιλογή της δύναμης των μεταλλικών κατασκευών κατά 10-15% περισσότερο από ό, τι αναφέρεται στο διαβατήριο του τελικού προϊόντος, επειδή οι εργαστηριακοί δείκτες, κατά κανόνα, δεν συμπίπτουν με τους πραγματικούς υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας.

Η υψηλή ισχύς του καυστήρα επιτρέπει, με την πόρτα κλειστή, να θερμαίνει το δωμάτιο ταχύτερα και να διατηρεί τις τιμές θερμοκρασίας στη λειτουργία τσιμπορίσματος μεγαλύτερη. Δεν συνιστάται η χρήση του περιοριστικού πόρου της εστίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό θα οδηγήσει σε γρήγορη φθορά.

Η δυνατότητα να τροφοδοτεί το δωμάτιο με θερμότητα παρέχεται και από τις διαστάσεις του μοντέλου.

Διαστάσεις

Η κλίμακα του αντικειμένου εξαρτάται από το σκοπό της εγκατάστασης. Για αποκλειστικά διακοσμητικά καθήκοντα, οι τιμές θα εξαρτώνται άμεσα από τις αξίες άλλων στοιχείων του εσωτερικού ενός εξοχικού σπιτιού. Η θέρμανση απαιτεί διαφορετική προσέγγιση. Είναι απαραίτητο να υπολογιστεί η ισχύς του τζακιού και να συνδεθεί με την ένταση του δωματίου.

Πίνακας

Τιμές αρχικής τιμής για ένα κλασικό ημιδιαφανές τζάκι.

Για να συμμορφωθεί με τον αρμονικό συνδυασμό των κύριων δομικών στοιχείων, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι ακόλουθοι παράγοντες:

 • Το ύψος του ορθογώνιου ανοίγματος της εστίας είναι 2/3 σε μεγάλα τζάκια και 3/4 του πλάτους σε μικρά τζάκια.
 • Το βάθος της εστίας θα πρέπει να κυμαίνεται από το 1/2 έως το 2/3 του ύψους του ανοίγματος της πύλης.
 • Η περιοχή του ανοίγματος είναι πάντα σύμφωνη με την περιοχή του δωματίου - από 1/45 έως 1/65.
 • Το ύψος του σωλήνα αυξάνει την ώση, είναι πολύ μακρύτερη σε σχέση με τις τιμές του από ό, τι για έναν συμβατικό καμίνι. Οι ελάχιστες διαστάσεις ενός καπναγωγού καμινάδας από τη βάση - μια στεγνή εστία ή σχάρα σχάρας - δεν πρέπει να είναι μικρότερες από 5 μέτρα.
 • Η διάμετρος της καμινάδας είναι 8 έως 15 φορές μικρότερη από την επιφάνεια του δωματίου. Όσο μικρότερο είναι το ύψος της κατασκευής του, τόσο μεγαλύτερο είναι το τμήμα για ισόποσο χώρο του δωματίου.

Για παράδειγμα:

 • για ένα υπνοδωμάτιο 15 m² με μήκος καμινάδας 5 m, το τμήμα θα είναι 250x250 mm.
 • για ευρύχωρο καθιστικό 70 τ.μ. με μήκος σωλήνα έως 10 μ. - 300x300 χλστ.
 • για καθιστικό 70 τ.μ. με μήκος σωλήνα 5 μ. - 350 χ 350 χιλ.

Εκτός από τους ευθείες σωλήνες, οι οποίοι εγκαθίστανται κατά τη διάρκεια της κατασκευής του σπιτιού, χρησιμοποιήστε κλίση. Μπορούν να τοποθετηθούν σε υπάρχουσες καμινάδες ή φρεάτια αερισμού, κουκούλες. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για εγκατάσταση σε όλες τις απαραίτητες συνθήκες στις κατοικίες του εξοχικού σπιτιού.

Τζάκι το κάνετε μόνοι σας

Η κατασκευή τέτοιων δομών απαιτεί πολλές γνώσεις και δεξιότητες. Μπορείτε να φτιάξετε μια ψεύτικη εστία από μόνοι σας, θα κρατήσει πάνω σε πλάκες χωρίς προβλήματα. Για μια πραγματική θερμαινόμενη κατασκευή είναι απαραίτητο να προσεγγίσετε με κάθε σοβαρότητα. Ο σχεδιασμός πρέπει να ξεκινήσει στο στάδιο του σχεδιασμού του σπιτιού.

Απαιτούμενα βήματα:

 • επιλέξτε ένα μοντέλο και υπολογίστε την ισχύ του.
 • για να πραγματοποιήσει τον υπολογισμό της βάσης και του συνδυασμού της με την επικάλυψη δαπέδου
 • σχεδιάστε και εμφανίστε στο διάγραμμα τις απαραίτητες αλλαγές στο σχεδιασμό της οροφής.
 • καθορίζουν τα υλικά και την ποσότητα τους για κάθε είδους εργασία, συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης του τζακιού ·
 • να δημιουργήσετε σκίτσα και σχέδια.
 • για την ασφάλεια της χρήσης, να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα μέτρα πρόληψης πυρκαγιάς.

Πριν απευθυνθείτε σε ειδικούς για συμβουλές, πρέπει να παρουσιάσετε το μελλοντικό σας τζάκι σε όλη του τη δόξα. Ξεκινήστε με ένα σκίτσο και μετά προχωρήστε σε λεπτομερή μελέτη των λεπτομερειών του μελλοντικού θερμαντήρα του σπιτιού.

Το σχέδιο γίνεται σε τέσσερις γωνίες: ευθεία, πλευρική, κορυφή και τομή. Οι έμπειροι τεχνίτες συνθέτουν λεπτομερή διαγράμματα με κάθε σειρά τοίχων και ακριβείς γωνίες των τεμαχίων στοιχείων.

Ίδρυμα

Όταν πρόκειται για μοντέλα εργασίας του τζακιού, αξίζει να εξεταστούν πολλοί παράγοντες.

 • Τα θεμέλια τοποθετούνται ξεχωριστά από άλλα φέροντα τοιχώματα και εγκάρσια δοκάρια, καθώς τα φορτία στα στοιχεία είναι εντελώς διαφορετικά, μπορεί να προκύψει πτώση πίεσης στο δάπεδο, με αποτέλεσμα την καταστροφή του κτιρίου.
 • Η μοναδική περιοχή πρέπει να είναι μεγαλύτερη από τη βάση της δομής.
 • Το ελάχιστο βάθος είναι τουλάχιστον 50 εκ. Η πραγματική αξία εξαρτάται από τις ιδιότητες του εδάφους, καθώς και από τα μέτρα για την συμπίεσή του.
 • Το βάθος του λάκκου τζάκι πρέπει να είναι 20 cm κάτω από τη γραμμή κατάψυξης του εδάφους.
 • Ο ελεύθερος χώρος μεταξύ της οροφής του κτιρίου και της θεμελίωσης είναι τουλάχιστον 5 mm. Αυτό θα επιτρέψει την αποφυγή ρωγμών, παραμορφώσεων των δομικών στοιχείων και του σχεδιασμού της εστίας όταν πέσει η θερμοκρασία. Το κενό είναι συνήθως γεμάτο με άμμο.

Με τη σημερινή εκτεταμένη επιλογή τελικών προϊόντων και υλικών για τη δημιουργία τζακιού με τα χέρια σας, είναι εύκολο να ενσωματωθεί ένα παλιό όνειρο. Τα μοντέλα μπορούν να επιλεγούν για οποιοδήποτε μέγεθος πορτοφολιού.

Για να μάθετε πώς να φτιάξετε ένα τζάκι από τούβλα, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο