Ταντόριο τούβλου

 Ταντόριο τούβλου

Tandoor από τούβλα, πόσο ρεαλιστική είναι να κάνει με τα χέρια σας;

Το tandoor είναι ένας παραδοσιακός φούρνος Ουζμπεκιστάν. Είναι πολύ διαφορετικό από την παραδοσιακή ρωσική σόμπα. Αυτός είναι ο λόγος για την επιτυχή κατασκευή του tandoor είναι απαραίτητο να εξοικειωθείτε με τα χαρακτηριστικά της κατασκευής αυτής της περίεργης συσκευής.

Το παραδοσιακό υλικό για την κατασκευή αυτού του κλιβάνου είναι ο πηλός, αλλά ως βάση και έξω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καμένο κόκκινο τούβλο, το οποίο μπορεί να έχει οποιοδήποτε μέγεθος (το πιο συνηθισμένο είναι τούβλο 250x120x65 mm.). Εάν είστε πολύ περιορισμένοι στα οικονομικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την κατασκευή συσκευασία τούβλο.

 Tandoor

Σημαντική είναι η διαδικασία επιλογής ενός χώρου για κατασκευή. Ο σχεδιασμός του tandoor προκαλεί αρκετές σημαντικές αποχρώσεις: μέσα σε μια ακτίνα τεσσάρωνοι μετρητές δεν πρέπει να είναι εύφλεκτα υλικά. θα πρέπει να υπάρχει μια πηγή νερού κοντά. Πάνω από τη σόμπα θα πρέπει να υπάρχει ένα υψηλό υπόστεγο.

Tandoor από το θέαμα είναι:

  • κάθετη,
  • οριζόντια,
  • υπόγεια,
  • έδαφος.

Στην Ασία, ο κλίβανος είναι φτιαγμένος από άργιλο με την προσθήκη καμήλας ή προβάτου. Ωστόσο, η διαδικασία δημιουργίας μιας δεξαμενής είναι πολύ επίπονη και απαιτεί συγκεκριμένες γνώσεις. Ως εκ τούτου, είναι ευκολότερο να αγοράσετε μια δεξαμενή για αυτόν τον κλίβανο σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα. Αλλά το θεμέλιο και το εξωτερικό τοίχο για να χτίσει το δικό τους.

Ανεξάρτητα από το σχεδιασμό, το tandoor αποτελείται από: βάση, θεμέλιο, εξωτερικό προστατευτικό στρώμα, δεξαμενή, διαμέρισμα θερμοκρασίας, πλέγμα και θόλος.

 Tandyr σύστημα εγκατάστασης

Ίδρυμα

Λόγω των χαρακτηριστικών αυτού του κλιβάνου, έχει πολύ βάρος, έτσι δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς θεμέλιο. Το θεμέλιο πρέπει να προεξέχει λίγο πέρα ​​από τον ίδιο τον κλίβανο. Είναι καλύτερο να κατασκευάσετε μια προεξοχή στα 20-30 εκατοστά. Θα χρειαστεί να χτίσετε ένα θεμέλιο σε ένα μαξιλάρι άμμου ύψους τουλάχιστον 20 εκατοστών.

Συνήθως για την κατασκευή του tandoor κάνει μια σταθερή βάση περίπου ένα μέτρο, αλλά όχι λιγότερο από 60 cm.

Για το χύσιμο του υπογείου του tandyr χρησιμοποιείται μίγμα τσιμέντου-άμμου. Και για τη στεγανοποίηση το πιο κατάλληλο για χρήση γαλβανισμένο.

 Tandoor

Κατασκευή

Το εξωτερικό προστατευτικό στρώμα είναι σχεδιασμένο για θερμομόνωση του κλιβάνου. Συνήθως κατασκευάζεται από καμένα κόκκινα τούβλα. Μπορείτε επίσης να κάνετε αίτηση τούβλο τούβλο. Αλλά δεν φαίνεται τόσο όμορφη. Ωστόσο, αυτό μπορεί να διορθωθεί, επειδή κανείς δεν απαγορεύει να επεξεργαστεί ανθεκτικό στη θερμότητα γύψο στην κορυφή ενός τούβλου σαμάτα, και στη συνέχεια να το διακοσμήσει με πυρίμαχο διάκοσμο.

Η εσωτερική και η εξωτερική διάμετρος του τοίχου πρέπει να είναι πάχους 80 και 90 cm, αντίστοιχα.

Η γενική μορφή του tandoor είναι κωνική. Μεταξύ της δεξαμενής και του εξωτερικού στρώματος του τούβλου θα πρέπει να είναι ένας κενός χώρος τουλάχιστον 10 cm για τοποθέτηση μονωτικού υλικού.

 Η διαδικασία κατασκευής ενός tandoor

Η βάση του φούρνου πρέπει να είναι 60 cm ψηλή. Ο λαιμός δεν πρέπει να προεξέχει περισσότερο από 1500 mm πάνω από το επίπεδο του εδάφους.

Στη βάση του tandoor, θα πρέπει να δώσετε ένα μέρος για να εγκαταστήσετε την πόρτα και τη σχάρα.

Ο κλίβανος αυτού του κλιβάνου πρέπει να είναι 60-70 cm στρογγυλός και βρίσκεται είτε στον πυθμένα είτε στον τοίχο του εξωτερικού περιβλήματος.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μια δεξαμενή για έναν κλίβανο tandyr είναι ευκολότερο να αγοραστεί.

 Ταντόριο τούβλου

Το υλικό θερμομόνωσης μεταξύ της εξωτερικής και της εσωτερικής επιφάνειας μπορεί να κατασκευαστεί από πηλό και βερμικουλίτη. Οι συγκεκριμένες αναλογίες εξαρτώνται από τη σύνθεση αυτών των υλικών.Επίσης, το μονωτικό υλικό μπορεί να αγοραστεί με διαβούλευση με έναν ειδικό σε αυτόν τον τομέα.

Το tandoor στον ιστότοπό σας θα γίνει όχι μόνο ένα μέρος για μαγείρεμα, αλλά και ευχάριστα θα εκπλήξει τους καλεσμένους σας.

Και για τους λάτρεις των καπνιστών προϊόντων που μπορείτε να χτίσετε τούβλο καπνού.

 Ταντόριο τούβλου
Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο