Σημειώσεις στην ταπετσαρία για τοίχους: εικονίδια αποκωδικοποίησης

 Σημειώσεις στην ταπετσαρία για τοίχους: εικονίδια αποκωδικοποίησης

Κατά την αγορά ταπετσαρίας, δεν αρκεί να ληφθούν υπόψη μόνο τα δεδομένα που περιλαμβάνονται στον τιμοκατάλογο, στον τιμοκατάλογο ή στον κατάλογο. Για τους πωλητές δεν θα μπορούσε να σας παραπλανήσει, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τα πάντα για την επισήμανση της ταπετσαρίας. Κάθε αριθμός, γράμμα ή εικόνα έχει τη δική του μοναδική σημασία.

Γράμματα σε ρολό

Τα γράμματα αναφέρονται στον τύπο του υλικού και στις ιδιότητές του. Έτσι, το "Α" σημαίνει ότι ο ακρυλικός αφρός εφαρμόζεται στη βάση του χαρτιού. Απλό χαρτί χωρίς πρόσθετες επικαλύψεις υποδεικνύεται με το γράμμα "B", το οποίο μπορεί να αναφέρεται τόσο σε διπλές, όσο και σε απλές και πλένουσες ταπετσαρίες. Το "A +" είναι μόνο εκείνες οι ταπετσαρίες που προορίζονται για επικόλληση οροφών, είναι ανεπιθύμητο να κολληθούν στους τοίχους.

Οι επικαλύψεις βινυλίου έχουν τρεις διαφορετικές επιλογές:

  • BB - κατά την παραγωγή τους χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος αφρισμού.

  • PV - χρησιμοποιήθηκε μια επιπλέον λειτουργία συμπίεσης. Αυτός ο τύπος ταπετσαρίας θεωρείται επίπεδη.

  • PB - αντίθετα, έχει έντονη ανακούφιση και μη υφασμένη βάση.

Μείωση TKS: η παρουσία στο ύφασμα (υφάσματα). Η επιλογή ταπετσαρίας για ζωγραφική είναι αρκετά απλή, πρέπει να εστιάσετε στις συντομογραφίες STR (δομική) ή STL (γυάλινο τοίχο).

Η αποκρυπτογράφηση σάς επιτρέπει να επιλέξετε την τέλεια ταπετσαρία για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο. Στους διαδρόμους και τους διαδρόμους, μπορείτε να κολλήσετε οτιδήποτε (εκτός από το TKS), αλλά στα παιδικά δωμάτια μόνο B, STR, BB ή STL. Μόνο τα RV και STL είναι αποδεκτά για το μπάνιο, στην κρεβατοκάμαρα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν ταπετσαρία χαρτιού.

Εάν θέλετε να επικολλήσετε σε καφετέρια, οι επιτρεπόμενες επιγραφές είναι PV, CTP, PB και STL. Είναι ενδιαφέρον ότι το σύνολο των κατάλληλων επιλογών για το γραφείο είναι το ίδιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα σχολεία - BB, PV, STR και STL.

Αριθμοί

Οι αριθμοί σημαίνουν πολύ: ο ένας στον κόκκινο κύκλο είναι το άρθρο και στον πράσινο είναι ο αύξων αριθμός του παιχνιδιού. Φροντίστε να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να αντιμετωπίσετε μια διαφορά σε αποχρώσεις, χρώματα και μοτίβα.Ένας διψήφιος αριθμός σε ένα τετράγωνο πλαίσιο είναι ύψος εκατοστά.

Γραφικά σύμβολα

Όποιος έχει αποκτήσει ταπετσαρία τουλάχιστον μία φορά, τα επέλεξε ή τα κολληθεί, σίγουρα έδωσε προσοχή στα διάφορα σχέδια που χρησιμοποιούνται στην επισήμανση. Η κατανόησή τους είναι αρκετά απλή και δεν υπάρχει ανάγκη να είναι επαγγελματίας οικοδόμος ή αρχιτέκτονας, ακόμη και χοντρά βιβλία αναφοράς δεν θα χρειαστούν.

Τα εικονίδια μπορούν να χωριστούν σε λειτουργικές ομάδες:

  • Εμφάνιση πώς να κολλήσετε ταπετσαρία?

  • Αντανακλαστική αντίσταση στο ξεθώριασμα στο φως.

  • Εικονογραφώντας τον κίνδυνο από το νερό και την τριβή, από έντονα χτυπήματα και γρατζουνιές.

  • Εξηγώντας ακριβώς πώς να αφαιρέσετε την ταπετσαρία?

  • Αφιερωμένο σε προϊόντα ασφαλείας.

Στην ετικέτα, τα σύμβολα γραφικών ακολουθούν πιο συχνά τις επιστολές. Με τη βοήθεια του κυματιστές γραμμές Δείχνει πόσο αδιάβροχο είναι ταπετσαρία. Εάν υπάρχει μόνο μία τέτοια γραμμή, τότε οποιαδήποτε επαφή με το νερό μετά την κόλληση και την απομάκρυνση της περίσσειας κόλλας είναι απαράδεκτη. Όταν υπάρχουν δύο γραμμές, επιτρέπεται περιστασιακά να σκουπίζετε την επιφάνεια με ελαφρώς υγρά υφάσματα ή σφουγγάρια χωρίς ισχυρή πίεση. Και η προσθήκη μιας άλλης ζώνης δηλώνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα διάλυμα σαπουνιού για καθαρισμό.

Το πλυντικό ταπετσαρία, το οποίο φέρει σήμανση όχι μόνο με κυματιστές γραμμές, αλλά και με βούρτσα, μπορεί να καθαριστεί με αυτές τις ίδιες βούρτσες. μια γραμμή και μια βούρτσα υποδηλώνουν εύκολο χειρισμό με προσεγμένες κινήσεις και τρεις τρόποι ενεργειακού μηχανικού καθαρισμού. Στην τελευταία περίπτωση, η χρήση χημικών και λειαντικών οικιακής χρήσης. Αυτό θα απομακρύνει ακόμη και επίμονα λεκέδες πετρελαίου.

Εικόνα με την εικόνα του ήλιου θα δείξει πόσο μεγάλη είναι η καταστροφική επίδραση του άμεσου ηλιακού φωτός στον καμβά. Σημειώστε ότι οι πιο εύκαμπτες ταπετσαρίες δεν φέρουν ετικέτα με κανέναν τρόπο και η μικρότερη αντίσταση στο φως φαίνεται από ένα μισό γεμάτο κύκλο. Αυτό σημαίνει ότι μια τέτοια ταπετσαρία δεν μπορεί να κολληθεί όπου θα υπάρχει φως της ημέρας. Ο πλήρως σκιασμένος ήλιος λέει στον καταναλωτή την καταλληλότητα του καμβά για κανονική χρήση, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα χάσει ακόμα τη φωτεινότητα των χρωμάτων. Η αυξημένη αντίσταση στο φως εμφανίζεται με το σύμβολο "+" στην επιφάνεια του ήλιου και το εξαιρετικό (τροπικό) - ζευγάρι ήλιων.

Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η εφαρμογή, επειδή η απαιτούμενη κατανάλωση ταπετσαρίας εξαρτάται από το αν είναι ή όχι. Όταν υπάρχει ένα βέλος προς τα πάνω στα αριστερά της γραμμής και μηδέν προς τα δεξιά, αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει καμία εφαρμογή.Δύο βέλη που χωρίζονται από μια λωρίδα δείχνουν ότι ο καμβάς πρέπει να ρυθμιστεί οριζόντια και αν βρίσκονται σε διαφορετικά ύψη - κάθετα.

Το πιο δύσκολο πράγμα εργασίας με ταπετσαρία όταν τα βέλη κοιτάζουν αντίθετες κατευθύνσεις.

Η επικάλυψη σύνδεσης εμφανίζεται με δύο παράλληλες και μία οριζόντια γραμμή (εισέρχεται στην ανώτερη γραμμή σε ορθή γωνία, όπως ένα ανεστραμμένο Τ), αν και μια τέτοια ονομασία μπορεί να δει μόνο περιστασιακά. Όταν ένα κλάσμα εισάγεται στη σήμανση, ο αριθμητής είναι το ύψος του μοτίβου και ο παρονομαστής είναι η απόσταση της μετατόπισης της άρθρωσης. Με τη διαίρεση των αριθμών, θα μάθετε πόσο θα πρέπει να μετατοπιστεί κάθε λωρίδα σε σχέση με την επόμενη. Η άμεση προσπέλαση δεν απαιτεί μετατόπιση του σχεδίου. Μια συντομευμένη οριζόντια ράβδος υποδηλώνει ότι η μεμβράνη πρέπει να είναι κολλημένη παράλληλα στο πάτωμα.

Βουρτσίστε λέει ότι η κόλλα θα έχει μόνο το ίδιο το τείχος. Η μπανιέρα, στην οποία βυθίστηκε ο καμβάς, υποδηλώνει ότι η ταπετσαρία ήταν ήδη καλυμμένη με αυτοκόλλητο στρώμα στο εργοστάσιο. Θα πρέπει να είναι προ-ενυδατώστε. Εάν η βούρτσα έλκεται μαζί με τον καμβά, τότε θα πρέπει να το λιπάνετε πολύ προσεκτικά, σε στερεά μέρη.Και τέλος, η ίση ένδειξη σε ένα κομμάτι ταπετσαρίας θα σας δείξει ότι πρέπει να εφαρμόσετε μόνο την κόλλα που καθορίζεται από τον κατασκευαστή.

Τα υλικά φινιρίσματος απαιτούνται όχι μόνο για να εφαρμοστούν, αλλά και να αφαιρεθούν μετά από μεγάλη χρήση. Αν υπάρχει μια εικόνα με τοίχο και ταπετσαρία, Αυτό σημαίνει ότι θα είναι εύκολο να τα αφαιρέσετε, πρέπει μόνο να υγραίνετε. Η παρουσία ενός βέλους υποδεικνύει ότι ο ιστός θα πέσει σαν μονολιθικό στρώμα και η σπάτουλα συμβολίζει την ανάγκη για ενισχυμένη διαβροχή. Ο τοίχος και πολλά στρώματα υλικού υποδηλώνουν ότι θα πρέπει να τα αφαιρέσετε διαδοχικά και το σφυρί υποδεικνύει ότι πρέπει πρώτα να βλάψετε μηχανικά τον καμβά και μόνο τότε αρχίζει να απομακρύνεται.

Σημαντικές αποχρώσεις

Τα σημάδια στην ταπετσαρία μπορεί να έχουν άλλες έννοιες. Μια επένδυση από ύφασμα με ένα στρώμα αφρώδους βινυλίου είναι συχνά επισημασμένη με σημάδια που υποδεικνύουν την παρουσία ή την απουσία υφής. Arrow κοιτώντας ψηλά υποδεικνύει ότι το σχέδιο πρέπει να κατευθύνεται προς την οροφή (ως επί το πλείστον αυτό αναφέρεται σε έντονα αντιληπτά μοτίβα). Ένα σκοτεινό σύννεφο με δύο παράλληλες γραμμές δείχνει ότι η συλλογή περιλαμβάνει όχι μόνο ταπετσαρίες, αλλά και κουρτίνες και άλλα υφάσματα.

Κατά τον υπολογισμό του μήκους των τοίχων, δεν είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα ανοίγματα των παραθύρων και των θυρών και με την οριζόντια οριζόντια ένωση πρέπει να ελέγχεται το ύψος του σχεδίου. Εάν το ύψος του είναι, για παράδειγμα, 70 εκατοστά και το ύψος του τοίχου είναι 300 εκατοστά, τότε θα υπάρχουν τέσσερις πλήρεις επαναλήψεις και μία μερική (20 εκατοστά) σε κάθε ταινία. Ελέγχετε πάντοτε κάθε σωλήνα, με εξαίρεση ένα επίπεδο και ίσιο αυτοκόλλητο, γιατί διαφορετικά το σχέδιο μπορεί να μην ταιριάζει.

Όταν η σήμανση περιλαμβάνει μόνο μία βούρτσα (χωρίς κυματιστές γραμμές)Αυτό σημαίνει ότι ο στεγνός καθαρισμός είναι αποδεκτός.

Οικολογική επισήμανση

Στη Ρωσία, υπάρχουν δύο βασικές ονομασίες για την αυξημένη περιβαλλοντική ασφάλεια των ταπετσαριών: EcoMaterial και "Leaf of Life". Τα προϊόντα των σκανδιναβικών κρατών και της Γερμανίας (το λουλούδι της ΕΕ λειτουργεί στην ίδια θέση), οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ιαπωνία έχουν τα δικά τους σύμβολα.

Όπως μπορείτε να δείτε, η γνώση της ταπετσαρίας επισήμανσης βοηθά να γίνει η σωστή επιλογή και να αποφευχθούν πολλά προβλήματα, να επιτευχθεί μια αρμονική εμφάνιση και μεγάλη διάρκεια ζωής του τελικού υλικού. Κανένας κατασκευαστής δεν έχει το δικαίωμα να αποκλίνει από τα γενικώς αποδεκτά σύμβολα και αν δεν δείξει τι λέει ο πωλητής, είναι προτιμότερο να μην αγοράζει δομικά υλικά σε αυτό το κατάστημα.

Σχετικά με το γεγονός ότι υπάρχουν επισημάνσεις στην ταπετσαρία - το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς.Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο