Πλάκες MDF από τούβλα: παραδείγματα εσωτερικού σχεδιασμού

Το τούβλο έγινε μοντέρνο εσωτερικό σχέδιο πριν από μερικά χρόνια. Στυλ σοφίτα, hi-tech, μινιμαλισμός εισήγαγε στο εσωτερικό των εσωτερικών ακατέργαστων δομικά στοιχεία: σκυρόδεμα, μέταλλο και τούβλο. Η χρήση φυσικών πλινθοδομών σε διαμερίσματα δεν είναι πάντοτε κατάλληλη λόγω του μεγάλου βάρους του υλικού και του υψηλού κόστους μιας τέτοιας εργασίας. Μια πιο προσιτή εναλλακτική λύση για τη δημιουργία ενός κομψού εσωτερικού είναι οι τοίχοι MDF. Αυτό το άρθρο θα σας πει για τα πλεονεκτήματα αυτού του βολικού ντεκόρ και πώς να το χρησιμοποιήσετε.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Τα MDF πάνελ κατέχουν ηγετική θέση στην αγορά δομικών υλικών λόγω των πολύτιμων ιδιοτήτων τους:

  • Το υλικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Το MDF περιέχει φυσικές και ασφαλείς για την ανθρώπινη υγεία μικρές μάρκες διασποράς καικαρβιδίου.
  • Η μεμβράνη επίστρωσης προστατεύει την επιφάνεια από τη μηχανική καταπόνηση και έχει πλούσια χρωματική παλέτα.
  • Είναι απλό να φροντίζετε τα πάνελ, αρκεί να τα σκουπίζετε με ένα υγρό πανί και, αν είναι απαραίτητο, μπορείτε να τα πλύνετε με οποιοδήποτε απορρυπαντικό.
  • Οι πίνακες είναι εύκολο να εγκατασταθούν, ενώ κατά την εγκατάσταση σχηματίζονται μικρές ποσότητες υπολειμμάτων κατασκευής και η ίδια η διαδικασία απαιτεί λίγο χρόνο και δεν απαιτεί ειδικές κατασκευαστικές δεξιότητες.
  • Οι πλάκες από MDF μπορούν να τοποθετηθούν σε κόλλα και σε μια σανίδα από ράβδους. Η τοποθέτηση των πλαισίων στο πλαίσιο σας επιτρέπει να κρύψετε τις ανωμαλίες των τοίχων και να αποκρύψετε την ηλεκτρική καλωδίωση πίσω από το περίβλημα.
  • Τα πάνελ από MDF ανθεκτικά στην υγρασία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εσωτερική διακόσμηση λουτρών, λότζες, εξοχικές κατοικίες και κουζίνες.

Το μειονέκτημα είναι η υψηλή ευφλεκτότητα του υλικού, επομένως η ανεπιθύμητη εγγύτητά του με το τζάκι, τη σόμπα, τη θερμάστρα αερίου ή τον ηλεκτρικό θερμαντήρα.

Είδη

Τα πάνελ τοίχου "κάτω από το τούβλο" αντιπροσωπεύονται από μια μεγάλη ποικιλία υφών και χρωμάτων. Μπορείτε εύκολα να επιλέξετε το σχήμα διάταξης τούβλου που σας ταιριάζει. Το σχέδιο μιας πολυστρωματικής επίστρωσης μπορεί να μιμηθεί μονόκλωνη, πολυ-σειρά, ακτινωτή τοιχοποιία, καθώς και πλεξούδες, τούβλα, που "ψαροκόκκαλο" ή σε σχέδιο σκακιέρας.

Η ένωση των ραφών δίνει στην τοιχοποιία ένα πρόσθετο διακοσμητικό αποτέλεσμα λόγω του αντιθέτου ή εκλεπτυσμένου χρώματος, της ομαλότητας ή της εσκεμμένης ανωμαλίας της ραφής. Το σώμα τούβλου ή ανακούφισης προεξέχει πάνω από το επίπεδο της πλάκας ή έχει επίπεδη εικόνα. Η επιφάνεια μπορεί να είναι λεία ή ακατέργαστη ("σπασμένη" τούβλο). Η απόχρωση μπορεί να είναι κοκκινωπό, κίτρινο, γκρι ή οποιοδήποτε άλλο.

Τούβλο σε διαφορετικά στυλ

Τα τούβλα μπορεί να υπάρχουν στο εσωτερικό σε διάφορες εκδόσεις. Η τεχνική είναι ευρέως διαδεδομένη όταν ολόκληρο το σπίτι ή το διαμέρισμα τελειώνει με πάνελ MDF "κάτω από το τούβλο" των φυσικών χρωμάτων. Αυτή η επιλογή φινιρίσματος απαιτεί μεγάλους χώρους και ψηλά ταβάνια. Το χρώμα του φυσικού τούβλου μπορεί να ποικίλει από κόκκινο σε γκρι και σχεδόν μαύρο. Ο πλούτος των μεταβάσεων χρώματος δίνει όγκο στα τοιχώματα, τα οποία με ένα φωτεινό φινίρισμα γίνονται ένα ακόμα σημαντικότερο στοιχείο του δωματίου.

Αυτός ο τύπος φινιρίσματος θα είναι η καλύτερη επιλογή για εσωτερική διακόσμηση στο ύφος πατάρι Η ομορφιά μιας φυσικής πέτρας που μεταβάλλεται με το χρόνο γίνεται η κύρια διακόσμηση του σπιτιού. Τα έπιπλα επιλέγονται συνήθως μονοφωνικά (λευκό, μαύρο, γκρι, μπλε, πράσινο).Η ποικιλία των τοίχων πρέπει να αντισταθμίζεται από ένα ήρεμο περιβάλλον. Η λευκή οροφή φέρνει την τάξη στο ντεκόρ και αυξάνει οπτικά το ύψος του δωματίου.

Στους σκανδιναβικούς εσωτερικούς χώρους τοίχους ζωγραφισμένα σε λευκό. Σχεδόν οι μαύρες δοκούς οροφής, οι πόρτες και οι πλάκες προσδίδουν στον χώρο μια σαφή γεωμετρία. Η μονοτονία ενός τοίχου από τούβλα θραύεται αποτελεσματικά από ένα ειδικό φωτισμό σημείων. Και για εσωτερικούς χώρους με σοφίτα και για Σκανδιναβικό στιλ, τα πάνελ MDF με ανάγλυφα τοιχοποιία ταιριάζουν καλύτερα.

Σε μικρά διαμερίσματα στερεά τούβλα μπορεί να φανεί λίγο βαρύ. Στα στούντιο όπου δεν υπάρχουν εσωτερικά χωρίσματα, τμήματα τούβλου του τοίχου χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση ζωνών. Για παράδειγμα, η τοιχοποιία περικόπτει το χώρο πάνω από το τραπέζι κοπής κουζίνας, και στο απέναντι τοίχο εκπέμπει τραπεζαρία. Τα ελαφριά, καμένα χρώματα των τούβλων είναι μια λαμπρή προφορά των εσωτερικών χώρων στυλ της Προβηγκίας.

Μοντέρνα σήμερα λαμπερά καλύμματα αλλάζουν έναν τύπο τοίχου από τούβλα που είναι συνηθισμένος σε όλους. Χρησιμοποιεί την τεχνική που δίνει στο συνηθισμένο θέμα ασυνήθιστες ιδιότητες και χρώματα. Αυτή η προσέγγιση είναι χαρακτηριστική των σύγχρονων τάσεων, για παράδειγμα, για το στιλ υψηλής τεχνολογίας.Αναλαμβάνει εργονομία, ευκολία και δυνατότητα κατασκευής εξαρτημάτων. Τα φωτεινά, μερικές φορές όξινα χρώματα αυτού του στυλ δημιουργούν ένα κοσμικό σκηνικό και φέρνουν το σουρεαλισμό στη διακόσμηση του δωματίου.

Πολλές αποχρώσεις της φυσικής τοιχοποιίας δημιουργούν μια ορισμένη ποικιλία φινιρίσματος. Σε τέτοιους εσωτερικούς χώρους, η μονόχρωμη ρύθμιση φαίνεται όμορφη. Σήμερα, τα κορεσμένα χρώματα γης μπαίνουν στη μόδα: σκούρο πράσινο, μπορντό, κεχριμπάρι, τυρκουάζ και μαλαχίτης. Τα ταπετσαρία των επικαλυμμένων επίπλων με μεταξένια υφή μπορεί να εξομαλύνει την τραχιά υφή της πέτρας και να εξισορροπεί τη βαρβαρότητα της εσωτερικής διακόσμησης των τοίχων. Για αυτό ταιριάζει μονοφωνικό βελούδο, βελούδο ή μετάξι.

Το λευκό χρώμα είναι ο τέλειος σύντροφος του κόκκινου στο εσωτερικό. Λευκή ογκώδη οροφή, στυλιζαρισμένα έπιπλα και αξεσουάρ στο στυλ του κυβισμού κάνουν το εσωτερικό με έναν απλό τοίχο από τούβλα πολυτελές. Η πολυπλοκότητα του art deco δεν διαταράσσεται από ένα ρουστίκ φινίρισμα. Η πέτρα δίνει έμφαση στην κομψότητα και την κομψότητα αυτού του αρχιτεκτονικού στυλ.

Οι ιδιοκτήτες των μικρών διαμερισμάτων θα πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά τους πίνακες με λευκά τούβλα. Το σχήμα δεν προσθέτει όγκο στους τοίχους, αντίθετα,θα κάνει ένα μικρό δωμάτιο οπτικά ψηλότερο και πιο ευρύχωρο. Οι λεπτές λευκές πλάκες αποτελούν ιδανική επιλογή για μικρούς διαδρόμους. Το χρώμα κάνει τον χώρο ελαφρύτερο και οι πίνακες είναι εύκολο να διατηρούνται καθαροί. Αυτός ο εσωτερικός σχεδιασμός αντιστοιχεί στο πιο δημοφιλές μινιμαλιστικό ύφος σήμερα.

Το ίδιο στυλιζαρισμένο τούβλο, αλλά ήδη μαύρο, δημιουργεί μια εντελώς διαφορετική διάθεση. Τα σκοτεινά πάνελ είναι κατάλληλα για τη διακόσμηση του μοντέρνου νεο-γοτθικού στιλ. Τα απλά σχήματα σε αυτό το ύφος συνδυάζονται με εξαιρετικές λεπτομέρειες με τη μορφή φινιρίσματος τζακιού ή ψευδο-κίονες. Ένα υλικό γραφίτη με φυσικό μοτίβο (πραγματικό ή τεχνητό μάρμαρο, γρανίτη, παρκέ) χρησιμοποιείται για την κάλυψη του δαπέδου. Τα ασυνήθιστα κομψά έπιπλα επιλέγονται σε άσφαλτο ή μοβ τόνους.

Ένα όμορφο στοιχείο της διακόσμησης είναι τόξα από πάνελ MDF. Το υλικό μπορεί εύκολα να λυγίσει. Για να γίνει αυτό, αρκεί να θερμανθεί η λωρίδα με το επιθυμητό πλάτος και να λυγίσει για να ληφθεί ένα τμήμα μιας δεδομένης ακτίνας. Λόγω της πλαστικότητας του MDF, η καμάρα μπορεί να γίνει οποιαδήποτε.Αυτή η επιλογή είναι η καλύτερη εφαρμογή για το σχεδιασμό του τραπεζιού σε μορφή παλιάς εστίας. Οι τοξωτές καμάρες έγιναν τα αναγνωρισμένα αγαπημένα του στυλ της χώρας.

Αξίζει να δίνετε προσοχή σε μια τέτοια επιλογή διακόσμησης, όπως η διακόσμηση μιας θέσης με τοιχοποιία ή χρησιμοποιώντας απότομη τοιχοποιία. Για να γίνει αυτό, οι πίνακες κόβονται κατά μήκος της διακεκομμένης γραμμής του τούβλου και να κόβουν την πόρτα στις πλευρές ή τους παρακείμενους τοίχους από τη γωνία. Η υπόλοιπη επιφάνεια των τοίχων είναι λειασμένη και βαμμένη ή επικολλημένη με ταπετσαρία. Αυτή η διακόσμηση θα είναι μια εντυπωσιακή πινελιά στο σχεδιασμό του δωματίου. Τα φωτεινά τούβλα με λευκά σοφίτες και απλά έπιπλα αποτελούν τη βάση για τη δημιουργία ενός εσωτερικού χώρου σε στυλ grunge.

Συμβουλές σχεδιαστών

Αφού αποφασίσετε για το στυλ, πρέπει να επιλέξετε το χρώμα και την υφή του φινιρίσματος. Η σκιά των τοίχων πρέπει να είναι σε αρμονία με το χρώμα του δαπέδου και των επίπλων. Αξίζει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι οι γυαλισμένες ή ματ φινίρισμα επιφάνειες αντιλαμβάνονται διαφορετικά. Μοντέρνο λάμψη σε υπερβολικές ποσότητες σήμερα μπορεί να δράσει ενοχλητικά. Ως εκ τούτου, οι σχεδιαστές συστήνουν το συνδυασμό των λαμπερών και ματ επιφάνειες.

Πρέπει επίσης να το θυμάστε αυτό τα φωτεινά χρώματα αυξάνουν οπτικά το δωμάτιο και τα σκούρα χρώματα συμπιέζουν οπτικά τον χώρο. Το διαμήκες τούβλο μπορεί να επιμηκύνει οπτικά τον τοίχο, και το εγκάρσιο - για να κάνει το ανώτατο όριο. Η καταγραφή όλων αυτών των αποχρώσεων θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε το ευρύ φάσμα των πάνελ MDF και να δημιουργήσετε ένα κομψό εσωτερικό για κάθε δωμάτιο.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους πίνακες MDF και τον τρόπο εγκατάστασής τους στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο