Ξύλινη κατοικία: μεγέθη και χρώματα

Κάθε άτομο επιδιώκει να κάνει την διακόσμηση του σπιτιού του όμορφη και τακτοποιημένη. Σήμερα, το παρακαμπτήριος είναι ένα δημοφιλές υλικό για εσωτερική διακόσμηση. Σήμερα θα μιλήσουμε για μια ελκυστική και ανθεκτική επίστρωση που ονομάζεται block house.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Σήμερα, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν το σαλόνι block block λόγω της όμορφης εμφάνισης. Αυτός ο τύπος φινιρίσματος μοιάζει με κούτσουρο, επομένως οι εμπειρογνώμονες καλούν συχνά το υλικό αυτό ως επίστρωση κάτω από το ημερολόγιο. Παρά το γεγονός ότι ένα τέτοιο φινίρισμα έχει την εμφάνιση ξύλινων λινών, μπορεί να αποτελείται από μια ποικιλία στοιχείων (μέταλλο, βινύλιο).

Η τοίχωμα μπάρμπεκιου εκτελείται από χωριστά τμήματα από ειδικό στρογγυλεμένο ξύλο ή προφίλ ξύλου. Τέτοιο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για εξωτερική διακόσμηση, αλλά και για το εσωτερικό του δωματίου. Πολύ συχνά, αυτή η επίστρωση χρησιμοποιείται ως διακοσμητικό στοιχείο.

Το σαλόνι block house έχει πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα.

 • Αντοχή στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Αυτή η επίστρωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για εξωτερική διακόσμηση. Μετά από όλα, αυτό το υλικό δεν φοβάται τις υψηλές θερμοκρασίες.
 • Αντοχή στη φωτιά. Μερικοί τύποι αυτής της πλαισιώσεως κατασκευάζονται με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας και την προσθήκη ειδικών ουσιών που τους προσδίδουν ιδιότητες πυράντοχου.
 • Περιβαλλοντική φιλικότητα. Το προϊόν αυτό παράγεται από φυσικά υλικά και ως εκ τούτου δεν εκπέμπει ουσίες επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία, που είναι απολύτως ασφαλείς.
 • Ελκυστική εμφάνιση. Οι περισσότεροι επαγγελματίες και καταναλωτές έχουν σημειώσει την όμορφη εμφάνιση αυτών των προϊόντων. Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι η κατοικία έχει πολλά διαφορετικά χρώματα.
 • Εύκολη εγκατάσταση. Κάθε άτομο μπορεί ανεξάρτητα να το εγκαταστήσει χωρίς να ξοδέψει πολύ χρόνο και προσπάθεια.
 • ΑνθεκτικότηταΈνα περίβλημα του σπιτιού θα εξυπηρετήσει τους ιδιοκτήτες του για περισσότερο από μια δεκαετία. Η μέση διάρκεια ζωής του υλικού είναι 50-70 χρόνια.
 • Εύλογη τιμή. Το κόστος τέτοιου φινιρίσματος δεν είναι πολύ υψηλό. Θα προσφέρει σχεδόν όλους.

Είδη

Επί του παρόντος, οι καταναλωτές στην αγορά δομικών υλικών μπορούν να συναντήσουν πολλούς διαφορετικούς τύπους μπλοκ σπίτι. Τα πιο δημοφιλή είναι:

 • βινύλιο.
 • μεταλλικά?
 • ξύλινα?
 • ακρυλικό.

Βινύλιο

Η βάση για αυτόν τον τύπο τοίχου είναι το PVC. Για την εξωτερική διακόσμηση, κατά κανόνα, η επίστρωση βινυλίου τοποθετείται σε δύο στρώσεις. Σε αυτή την περίπτωση, το κάτω στρώμα λειτουργεί ως μια σταθερή βάση, και η κορυφή - ένα διακοσμητικό στοιχείο.

Το συγκρότημα βινυλίου είναι φθηνότερο σε σύγκριση με άλλους τύπους. Η περιοχή χρώματος αυτού του τύπου υλικού αντιπροσωπεύεται συνήθως από διαφορετικές παστέλ αποχρώσεις (ανοιχτό καφέ, κρέμα, μπεζ, φιστίκι, χρώμα ψημένου γάλακτος).

Το χρώμα αυτής της επικάλυψης δεν εξασθενίζει, παραμένοντας στην αρχική της μορφή για πολλά χρόνια.

Ο οίκος βινυλίου για τα σπίτια φινιρίσματος μπορεί να υπερηφανεύεται για τις ακόλουθες θετικές ιδιότητες.

 • Αντοχή στην υγρασία.Αν το υλικό εισέλθει σε μεγάλη ποσότητα νερού, δεν θα διογκωθεί, θα παραμείνει στην αρχική του μορφή.
 • Αντοχή στις χημικές ουσίες. Αν μια βλαβερή λύση με χημικά στοιχεία πέσει στην επιφάνεια της βάσης, δεν θα επηρεάσει το υλικό. Δεν θα χάσει την οπτική του έκκληση.
 • Ανθεκτικότητα Vinyl παρακαμπτήριος μπορεί να εξυπηρετήσει τους ιδιοκτήτες τους 50-60 χρόνια.
 • Χαμηλό βάρος. Τέτοια σχέδια είναι ελαφριά, γεγονός που απλοποιεί σημαντικά τις εργασίες εγκατάστασης.

Παρά τον σχετικά μεγάλο κατάλογο των πλεονεκτημάτων, η τοποθέτηση βινυλίου έχει ορισμένα μειονεκτήματα.

 • Χαμηλή αντοχή σε παγετό. Αυτός ο τύπος επίστρωσης δεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός στις μεταβολές της θερμοκρασίας, οπότε είναι προτιμότερο να το χρησιμοποιήσετε όταν πραγματοποιείτε εσωτερική διακόσμηση.
 • Χαμηλή αντίσταση στη φωτιά. Σε αντίθεση με άλλα δείγματα, η κοπή βινυλίου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στη φωτιά, οπότε είναι προτιμότερο να το επεξεργαστείτε με ειδικές ουσίες και διαλύματα που μειώνουν την ευφλεκτότητα τέτοιων υλικών.

Μεταλλικά

Αυτός ο τύπος πλαισιώσεως είναι κατασκευασμένος από λεπτό μεταλλικό φύλλο ή γαλβανισμένο χάλυβα.Η βάση της μελλοντικής επίστρωσης καλύπτεται επιπλέον με ειδικές ουσίες με πολυεστέρα ή πολυστυρένιο. Παρέχουν υψηλή αντοχή στις εξωτερικές μηχανικές βλάβες.

Η μεταλλική παρακαμπτήριος είναι η πιο κρύα και ανθεκτική στη φωτιά. σε σύγκριση με άλλους τύπους. Επιπλέον, είναι μικρότερη από την επίδραση των ηλιακών ακτινών από άλλες επιχρίσεις. Σύμφωνα με τους περισσότερους εμπειρογνώμονες, το πλαίσιο αυτό συνδυάζει τέλεια όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά του μετάλλου και του ξύλου, έτσι χρησιμοποιείται συχνά αντί για το συνηθισμένο ξύλινο υλικό.

Ξύλινο

Μια τέτοια τοποθέτηση γίνεται συνήθως από το στρογγυλεμένο κούτσουρο. Διαφέρει από τους άλλους τύπους μπλοκ με τη φυσική του εμφάνιση, επειδή το φυσικό ξύλο έχει εξαιρετική αισθητική επιφάνεια. Επιπλέον, τέτοια υλικά είναι ευχάριστα στην αφή.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η ξύλινη οικοδομική κατοικία είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε σήψη, επομένως, πριν από την έναρξη της τελειωτικής εργασίας, το προϊόν θα πρέπει να επεξεργαστεί με ειδική ένωση ή απλά βαμμένο. Διαφορετικά, ο σχεδιασμός μπορεί γρήγορα να χάσει την αρχική του εμφάνιση.

Για την κατασκευή ξύλινων πλαισίων που χρησιμοποιούν τόσο κωνοφόρα όσο και σκληρά ξύλα. Συχνά χρησιμοποιείται φελλό, κέδρο, ερυθρελάτης, πεύκο, σφενδάμι, βελανιδιά, τέφρα.

Η σιβηρική λαρδίνα διακρίνεται από την ιδιαίτερη δύναμη και αξιοπιστία της.

Ακρυλικό

Αυτή η τοποθέτηση γίνεται με την προσθήκη ακρυλικών πολυμερών, γεγονός που προσδίδει στην επίστρωση υψηλή αντοχή στη φθορά. Το προϊόν δημιουργείται με χύτευση ή εξώθηση. Στην εμφάνιση, το υλικό αυτό είναι παρόμοιο με το βινύλιο, αλλά έχει υψηλότερο κόστος.

Ακρυλικό παρακαμπτήριος διαθέτει καλή αντοχή στη διάβρωση, μούχλα, μύκητες. Έχει επίσης καλή αντοχή στον παγετό, αντοχή στην υγρασία και αντοχή στη φωτιά. Αλλά αξίζει να θυμηθούμε ότι αυτή η κάλυψη θα είναι προσιτή όχι για κάθε αγοραστή.

Διαστάσεις

Το μέγεθος κάθε τμήματος του σπιτιού συρόμενου εξαρτάται από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται. Μπορεί να ποικίλει πολύ (από 3m έως 7m). Αλλά πιο συχνά για την τελική εργασία χρησιμοποιούνται πίνακες 4-5m.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε βινυλίου να πλαισιώσει για το δωμάτιο, τότε θα πρέπει να εξετάσει το μέγεθός της. Το κανονικό μήκος για αυτό το σχέδιο είναι 3,5cm-3,7cm, και πλάτος 2,3m-2,5m.Το πάχος αυτού του προϊόντος είναι συνήθως 1,1mm-1,5mm.

Για την μεταλλική παρακαταθήκη υπάρχουν τα τυποποιημένα μεγέθη τους. Το μήκος αυτού του υλικού μπορεί να ποικίλει πολύ (από 1m-5m). Το πλάτος της επίστρωσης είναι 2-3,5 cm. Το πάχος του μεταλλικού τύπου είναι μάλλον μικρό - 0,5mm-1mm.

Χρώματα

Η παλέτα χρωμάτων της οικοδόμησης μπλοκ σπίτι κάτω από ένα αρχείο καταγραφής μπορεί να είναι πολύ διαφορετική. Οι πιο δημοφιλείς αποχρώσεις είναι:

 • σοκολάτα;
 • κρέμα?
 • μπεζ;
 • φιστίκι.

Η επιλογή της κλίμακας εξαρτάται από το στυλ του σπιτιού και τις προσωπικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών.

Συχνά, στα καταστήματα των κτιρίων, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν παρακαμπτήριες κατασκευές από ξύλο, πέτρα ή τούβλο. Αυτοί οι τύποι σχεδιασμού σήμερα κερδίζουν όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα. Επίσης σήμερα, πολλοί άνθρωποι προτιμούν το χρώμα της "χρυσής βελανιδιάς", το οποίο αντιπροσωπεύεται από μια γυαλιστερή επίστρωση κόκκινου ή ανοιχτό καφέ.

Συχνά, όταν τελειώνουν τα σπίτια τους, οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τοίχωμα με λεκιασμένη βελανιδιά. Πρόκειται για μια σκούρα σκιά ξύλου με ένα φυσικό σχέδιο με υφή. Αυτός ο τύπος σχεδίασης είναι ιδανικός για σχεδόν οποιοδήποτε σχέδιο στο σπίτι.

Συχνά κατά τη διάταξη του δωματίου χρησιμοποιείται η κλίμακα χρώματος κάτω από ένα παξιμάδι.Διακρίνεται από ήρεμες παστέλ αποχρώσεις (μπεζ, χρώμα ψημένου γάλακτος, φιστίκι). Τέτοιο υλικό είναι ιδανικό για διαφορετικούς τύπους δωματίων.

Μάρκες

Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές μπάρμπεκιου. Τα προϊόντα κάθε μάρκας διακρίνονται από τα πλεονεκτήματα και τα χαρακτηριστικά απόδοσης. Εξετάστε τις πιο δημοφιλείς μάρκες που παράγουν τέτοια υλικά.

Tecos

Η Tecos κατασκευάζει τα προϊόντα της χρησιμοποιώντας την τελευταία τεχνολογία. Αυτή η εταιρεία παράγει τρεις διαφορετικούς τύπους πλαισίων πλαισιώσεων. Η παλέτα χρωμάτων αυτών των επιστρώσεων περιλαμβάνει 24 αποχρώσεις. Επίσης, κάθε μεμονωμένο δείγμα διακρίνεται από ένα ειδικό σχέδιο με υφή.

Docke

Το Docke δεν είναι λιγότερο δημοφιλές. Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, αυτή η γερμανική εταιρεία παράγει πάνελ υψηλής ποιότητας και ανθεκτικά. Τα προϊόντα αυτού του κατασκευαστή είναι διαφορετικά από όλα τα άλλα σε φωτεινά, πλούσια χρώματα.

Metalist

Ένας άλλος κατασκευαστής της μπάρμπεκιου παρακαμπτήριος είναι Metalist. Ειδικεύεται στην παραγωγή βινυλίου επίστρωσης, η οποία έχει μια όμορφη εμφάνιση.Επίσης, ορισμένοι ειδικοί λένε καλή δύναμη, ποιότητα και ανθεκτικότητα τέτοιου υλικού.

Τεχνολογία τοποθέτησης

Πρώτον, πριν εγκαταστήσετε τα ίδια τα πλαίσια, πρέπει να κάνετε την γραμμή εκκίνησης. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να στερεώσετε τις εξωτερικές γωνίες με μία γραμμή και θα πρέπει να στερεωθούν σε βήματα των 30 cm. Μετά από αυτό, θα πρέπει να τοποθετήσετε τις ταινίες στις αρθρώσεις των τμημάτων.

Επίσης κατά τη διάρκεια των εργασιών εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός των ανοιγμάτων παραθύρων και θυρών. Δημιουργήστε το με τη βοήθεια της ταινίας για πλαγιές. Μετά από αυτό, οι πίνακες κόβονται και ενώνονται. Για να γίνει αυτό, πρέπει να γαντζώσετε ένα μέρος του τμήματος της ράβδου εκκίνησης και να το στερεώσετε με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.

Μετά την εγκατάσταση των πάνελ κοντά στις πόρτες και τα παράθυρα. Για να γίνει αυτό, η τοποθέτηση του πλαισίου κόβεται στο πλάτος των ανοιγμάτων. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει μια παράκαμψη με γωνία κλίσης. Θα πρέπει να βρίσκονται και στις δύο πλευρές ταυτόχρονα (ελαφρώς πλατύτερες από τις τρύπες). Οι διαμήκεις ακμές τους πρέπει να καμφθούν.

Στη συνέχεια, στο σχέδιο είναι στερεωμένες πλευρικές κλίσεις των πτερυγίων και του άνω κύριου ιμάντα. Θα πρέπει να εγκατασταθεί ένα σύστημα αποχέτευσης, μετά το οποίο πρέπει να σχεδιαστεί το ανώτερο τμήμα της δομής.Ταυτόχρονα, αξίζει να χρησιμοποιείτε τα μπουλόνια αυτοεξόλλησης και ένα επίπεδο στερέωσης ή την κορυφαία εκροή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φινίρισμα σπιτιών μπλοκ σπίτι, δείτε παρακάτω.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς.Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο